Jelenlegi hely

PC-builder HQ

Utolsó bejegyzés


damoqles írta: Mondjuk ez is duplaventis, procit és vga-t külön hűtős, meleget hátrakifújós megoldással van szerelve.

Akkor azzal nem hiszem, hogy gond lesz. Az a RoG amit én néztem 1 ventivel hűtött és bal oldalra fújta ki a levegőt.

Majd ~nyárra veszek hozzá valami megfelelő cooling padet, ha másért nem is, hát hogy megemelje a fenekét és így a ventilátorokon felül is több levegőt biztosítson neki. Apropó, tudtok ajánlani?

Én ezt nyúzom már 6 éve: Zalman NC3000S

Csendes, teszi a dolgát és elég jól megemeli a seggét. Viszont anno 17"-os laposhoz vettem és eléggé nagy (36,5 cm x 40 cm). Nem az a típus ami befér a laptoptáskába és hordozható, de nekem ez pont nem számított, mert többnyire egy helyen használom a lapost.



Ja, pl. GL553:rwurl=http://www.notebookcheck.net/fileadmin/_processed_/csm_P1030502_4fcc2117...

GL502(VM) (enyimé):rwurl=http://www.notebookcheck.net/fileadmin/_processed_/csm_Asus_GL502VM_Inne...ét venti, bár közös heat pipe-ok..

Nem rossz, úgy néz ki, meg is tudja tartani magán a gépet a lecsúszás veszélye nélkül.

ibi amentia latet



lefty írta: Nem pont ezt írtam?

...de, csak este volt és félreértettem. Sry! :D



Ennek a belseje majdnem olyan mint az enyém, csak a hdd-akku fel van cserélve. Szintén osztott heatpipe, de a bal oldalra is raktak egy plusz bordát.

rwurl=https://i2.wp.com/laptopmedia.com/wp-content/uploads/2016/01/thermal.jpg?resize=460%2C285

rwurl=https://i1.wp.com/laptopmedia.com/wp-content/uploads/2016/01/Dell-Inspiron-15-7559-cooling-system-heatpipes-1024x634-1.png?resize=460%2C285

Ami új módi és nem túl szimpi, hogy az akksit már nem lehet a burkolat megbontása nélkül kikapni (bár csak 1 csavar tartja a teljes alsó panelt. :D ). Nekem van egy olyan heppem, hogy az akksit szeretem kímélni és ha hosszabb ideig használom hálózatról a lapost, akkor kiszedem az akksiját.



Teri írta: de a bal oldalra is raktak egy plusz bordát.

Te rohadék.

ibi amentia latet



Teri írta: Nekem van egy olyan heppem, hogy az akksit szeretem kímélni és ha hosszabb ideig használom hálózatról a lapost, akkor kiszedem az akksiját.

A laptopok többségében jó ötlet, mert sokból direkt kihagynak minden intelligenciát az akkutöltő áramkörből, és egy év alatt szétmegy emiatt az akku.

Anno IBM-nél volt pl, hogy ha 90-95% akkunál dugtad rá, akkor nem töltött rá, ASUS felsőkategóriában meg egyszeri feltöltés után addig nem töltött rá, amíg ki nem húztad és vissza nem dugtad a tápot. Olcsó Acer ezzel szemben azonnal rátöltött, amint 99%-ra esett a töltöttség.



damoqles írta:

Teri írta: de a bal oldalra is raktak egy plusz bordát.

Te rohadék.

Nyugi, lehet, hogy csak adtak mellé egy feleséget is.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Erről a konkrét tipusról van valakinek tapasztalata? Soha nem volt még HGST winyóm.



HGST (Hitachi) ultrastar magasan a legmegbízhatóbb hdd család. Lásd pl backblaze teszteket, egy nagyságrenddel kevesebb HGST hdd halálozik el, mint bármi más. Gondolkoztam azon, hogy venni kéne, de általában kb dupla áron vannak a többi gyártóhoz képest.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nekem 7K1000-esen (1 TB) volt, ha nem keverem a típusokat, azzal nem volt gondom, de egy év után odaadtam másnak, akinél még sokáig panasz nélkül ment. De hát ez nem túl reprezentatív felmérés. Viszont sajnos hagosabbnak tűnt a megszokottnál, persze visításra nem kell számítani, és embertől is függ, hogy mennyi hangszintemelkedés mennyire zavarja.

Az viszont tényleg nem árt, ha a pontos típus és a méret felé kutat az ember, a Seagate-eknél is gyakran ez volt a halálozások kulcsa a tesztekben. A Blackblaze-nél az 7K2000-es (HUA722020ALA330) jól szerepelt anno, nem valószínű, hogy ezt a HUA722020ALA331-et gyökeresen más.

Szerintem jó vétel ennyiért (még én is elgondolkozom rajta, mintha a sokadik WD-m is furán viselkedne, persze a HDD Sentinel pedig már megint nem tudja, miért), de HDD-nél nem lehet biztosra venni.

@nagi

Azt tegyük hozzá, hogy azért HGST, mert már nem Hitachi (a Hitachi Global Storage Technologies a Hitachi és az IBM HDD-s részlegének a fúziójával jött létre), hiszen már 2012-ben felvásárolta a WD, de elvileg külön gyártják, és a régi szakemberállomány is maradt (az évek alatt persze biztos volt fluktuáció).

És hát amit már kapiskáltunk: gyártón belül is vannak gyengébb márkák vagy szériák (persze írtad, hogy Ultrastar), igaz, a WD vagy a Seagate szennyeihez hasonló HGST-kbe még nem lehetett belefutni teszteken.

Egyébként az otthoni használatra szánt típusokat jellemzően hasonló árban láttam (mondjuk inkább kisebb méretekben kerestem), mint a riválisokét, most is, de lehet, hogy volt ez másként is. Ugyanakkor beszerezni nem volt egyszerű. Gondolom, világszinten is keveset gyártanak belőle, azért kicsi a Blackblaze mintája is.

Sors bona, nihil aliud.



Köszi a válaszokat.

Szóval akkor megbízható típus.

A mostani régi WD-m olyanokat csinál, hogy megakad sorozatnézés közben akár 2-3-4 alkalommal is 45 perc alatt a kép is meg a hang is és ha pont úgy jön ki a lépés akkor éppen az adott szó ismétlődik míg a kép megfagy teljesen akár 4-5 mp re is.



https://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_1080_Ti/30.html

Nv tovább darál.... GTX 1080 plusz 30-50% teljesítmény a GTX 1080 bejelenteskori árán (700$). Érdemes észrevenni a az előző generációs 980 Tihez képest kétszeres gyorsulást....!
Ezzel már tényleg elérhető a 60+ FPS 4K maxon.

Remélem itt is villant valamit az AMD hamarosan, legalább akkorát mint a Ryzennel...


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Remélem itt is villant valamit az AMD hamarosan, legalább akkorát mint a Ryzennel...

Egyelőre a Ryzen éppen játékban nem hoz megváltást, ahol a VGA-nak kéne. Az persze jó, hogy terjesztik a sok magot, hatékonyabban, mint eddig, és van végre kompetens CPU-juk, de a VGA-ik eddig sem voltak annyira lemaradva (a high-endben talán, de ott a Ryzent is megeszik az i7-ek, mert egy magon erősebbek, a sok szálat pedig még nem használják ki a játékok).

Én prociban is az 1600X-re leszek kíváncsi, mert ez az 1700-1800 vonal túl drága ahhoz képest, amire jelenleg használható játékosként, az 1600X pedig egy magon még talán erősebb is lehet náluk.

Sors bona, nihil aliud.



4 és 6 magos Ryzen 5-ök jönnek április 11-én

ShowHide spoiler #

4 magos, 8 thread-es, 3.2-3.4Ghz-es ~70k
4 magos, 8 thread-es, 3.4-3.6Ghz-es ~80k
6 magos, 12 thread-es, 3.2-3.6Ghz-es ~90k
6 magos, 12 thread-es, 3.6-4.0Ghz-es ~100k

őszintén szólva jó lenne egy 4 magos ami 4-ig megy fel, 90-ért. Perpill a 6700K 110k...

6 magosak 95W-osak, 4 magosak 65W-osak

forrás



Hat magosban több LVL3 cache jut magokra, mint a 4 vagy 8 magos megoldásban, így lesz pár alkalmazás, ahol clock to clock jobb lesz azoknál. Mondjuk 2/3 ennyiért még enne is a fene engem az R5-1500 prociért, de így ... az ember egyből agyalni kezd helyette használt i7-es megoldásokon.



Van ertelme hordozhato SSD-t venni? Van valakinek ilyennel tapasztalata?



hordozható SSD két dologra jó:
1. ha hatalmas adatmennyiséget kell hordoznod, és szükséges a gyors adatátviteli sebesség
2. ha a megszokottnál is kétbalkezesebb vagy, és állandóan leejtéssel nyírod ki a hordozható vinyóidat.

...egyébként pendrive / mobilvinyó



Van USB-be dugható SSD is. Bár nyilván nem annyira bulet proof.
Szerk.: Ööö, pendrive kivitelezésre gondoltam, nem a 2.5"-os tokozottra, ami szintén USB.
De ha jól láttam új alaplapokon van valami m.2 alapú külső csatlakozó, ami a "jövő" a pár hónap múlva kijövő szabványig.



Megváltást nem hoz, de konkurenciát bőven. Vagyis:
C2C a játékok felénél hozza az intelt, a többihez pedig majd lesz ccx patch. Meg 3200as ramokat kell mellerakni és egyből +10%.

De aki 100-150ert vesz játékra (is) procit, az nyilván nem egy 1050est tesz mellé 1280x1024ben...
1440p vagy 4k-nal pedig semmi gond nincs vele semminél, mert ott a vga lesz limit.

Az intelnek jelenleg a régi játékoknál van előnye (ahol max 2 magra terhel) és hogy nem (akkora) akadály nála a 4.5ghz+

Én szerintem semmi gond nincs a ryzennel, pláne ennyi pénzért. Es ne felejtsük el a kezdeti sw bios verziokat. Jelenleg w7en gyorsabb mint w10en peldaul,pedig azt hivatalosan nem is tamogatja ugye. Ha nem skylakem lenne és lenne időm, simán erre upgradelnek.

Frankó kis 1700 meg egy olyan lap+ram kombo ami tuti tudja a 3200at. PHn vannak már ilyen tulajok.



Chiller írta: Az intelnek jelenleg a régi játékoknál van előnye (ahol max 2 magra terhel) és hogy nem (akkora) akadály nála a 4.5ghz+

Tegyük azt is hozzá, hogy a régi játékoknak 99%-ban nem is kell a 4.5Ghz-es i7



Persze.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Viszont a 190k-s 1800X egyelőre kikap teszteken a legújabb játékokban is a 110k-s i7-ektől, és a gyengébb 1700X is 140k, a sima 1700 már "csak" 120k. Tartok tőle, mire valóban jellemzően előnyt jelent a sok mag/szál, addigra lesz válasza az Intelnek. Nyilván új termék, és még megy innen lejjebb az ára, de jelenleg váltanom rá pénzkidobás lenne.

Örülök annak, hogy újra kompetens az AMD, de várom az árak normalizálódását, a további teszteket, patcheket és az 1600X-et.

Különben meg se Win7-en, se Win 10-en nem játszottam soha, XP-ről 8.1-re váltottam :) Munkahelyen vagy laptopon használok csak 7-et és 10-et.

Mellesleg van egy pár sandbox, eltolt gépigényű rettenet és főleg stratégia, melyeknek jól esik az a 4,5 GHz.

Sors bona, nihil aliud.



Jelenleg akkor érdemes váltani a nyolcmagosokra, ha az ember 4770/4790K-val rendelkezik maximum, és az az egy szálos teljesítmény elég neki, viszont kéne még "pár" mag.

Én speciel nagyjából ebben a helyzetben lennék, azonban túlhúztam a 4790K-mat, így már kb 10%-ot veszítenék egy szálon. Viszont nyernék kb 80-100%-ot összteljesítményben, ami fotózáshoz, VM-ekhez, videóvágáshoz nagyon jól jönne. Na meg az ECC supportra is fáj a fogam. Nézem is, de perpill az, hogy 350-370k-ba kerülne váltanom, (1800X, jó alaplap, 32 giga ecc ram) elriaszt. Viszont a következő szériára lehet, hogy már benevezek, ha intel nem csökkenti érdemben a többmagosainak árait.



microsoft strikes again
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/5zob94/microsoft_is_now_blocking_w...
Letiltották a Ryzen / intel 7xxx CPU-hoz az összes(!) win 7/8/8.1 frissítést. Igen, azokat is, amiknek közük nincs hozzá.



Szerintem Intel i5/i7 2xxx-rol már megeri váltani rá, csak játék esetén is. Afolott már kérdéses.

De ha meg munka is van, akkor barmelyikrol érdemes. Ez nekem elég kezdetnek.

Aztán meg majd meglatjuk.

Ha jól rémlik neked is húzott i5 4xxx-ed van, abban az esetben én is kivarnek.



Nade miért kéne 1800x? 1700ak is mennek 4ghz körül, az 1800xek vége is 4.2 körül tetőzik..

Ha ennyire kell minden MHz akkor en vennék 3db 1700at gyorsba aztán a legjobbat megtartanam, a másik kettőt meg eladnam, amíg még ilyen nagy a kereslet. ;)

A ms-es témára meg no comment...



Valaki elmondhatná mi a nagy durr, mert nem értem. Ár/érték arányban semmi kívánatosat nem látok. Most kapható 3 db Ryzen-ből talán a sima 1700 tud tesztek alapján az i7 7700-al ár/érték versenyt futni. Nem is a piacon lévő legerősebb processzor a 1800x, már annak akinek a munkájából kifolyólag a pénz nem számít és mindig az aktuális legjobb kell + Játékoknál hol nyersz bármit az elmúlt 2-3 generációs I5-höz képest ezeken? Komolyan kérdem, nem fikázásnak szánom.

Na mindegy ha elmúlik az őrület és lesz a belépő modellekből talán kitisztul számomra is a kép.



Én még egy 2500k+gtx970 kombóval nyomom és BF1 csodásan elfut full hd ban 60fps el very high beállításokkal. 24 emberes pályán még az ultrát is viszi simán. Igaz a 64 es mapokat már nem bírja de hát levettem very highra a beállításokat és akkor mi van? :)


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nálam játékon kívül az Excelnek kell a legtöbb mag :) Szóval ahogy hangsúlyoztam is, kizárólag játék szempontjából nézem, mert nekem mindenre elég azon kívül egy normálisabb i3 is (ha olcsó Xeonban nem gondolkozom). Egyelőre nem látom, hogy ha váltanék, akkor egy 7700K helyett jó ötlet lenne számomra egy 1700 most. Nyilván várok, nincs nagy okom sietni.

Nem azt mondom, hogy rossz a kezdet, én is örülök neki, de hátast nem dobtam. Ugyanígy a 470 és 480 is korrekt VGA tőlük, a Ryzen inkább csak előremutatóbb.

A procit eltaláltad, de nem húzott, tudtommal a nem K-s Haswelleket nem is nagyon lehet úgy "BCLK-zni", mint akár a korábbi procikat, akár a Skylake-eket.

@Bandido

A grafikai beállítások visszavétele jellemzően a GPU köszöni meg inkább, rendre azt tapasztalom, hogy elég kevés mozgástér van a modern játékokban a CPU-intenzív beállítások visszavételére. A BF1-et nem próbáltam, de az örömteli, ha tényleg jól fut.

Mondjuk nálam a Mirror's Edge: Catalyst sem akadozott 98%-os prociterhelésnél, a Mankind Divided meg már 90%-osnál is megroggyant, annál lényegesen nagyobbnál pedig nyilván haldoklott.

Sors bona, nihil aliud.



GTX 970 azért nem túl régi felsőkategóriás kártya, használtan min 50-60-at elkérnek érte, ennyiért már a 3 gigás 1060-at is kapni újonnan, teljesítményre szinte koppra megegyeznek. Az I5 2500K is valami 10%-ban marad csak el a 6500/7500-tól, de erre még rájön az alap tuning. Igencsak vinnie kell mindent fullhd ultra-n.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!