Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés

LY képe
LY
Donator

Split
Ezt tényleg csak McAvoyért érdemes megnézni, viszont amondó vagyok hogy ezért már kvázi érdemes is. Már ha túl tudod tenni magad egy - ezúttal talán kevésbé erős - Shyamalanos húzáson...

ShowHide spoiler #


La La Land

Ez csodálatos volt! Életem egyik legjobb filmje!
Nagyon félve ültem be rá, mert nálam jobban senki sem várta ezt az RW-n, az első teaser óta tűkön ültem, már ott annyira megfogott. De pont olyan volt amilyennek képzeltem. Teljesen elvarázsolt két órára, az ilyen filmek miatt találták fel a mozit!
Én nem akarok belemenni abba a vitába, hogy musical-e vagy sem, mennyire modern vagy a klasszikusokat idéző. Szerintem ez egy hihetetlenül egyedi film, persze lehet jelenetekre azt mondani, hogy innen onnan vették, de nem ez a lényeg. Számomra egyfajta spirituális élmény volt szinte az egész film, szerintem erre lehet azt mondani, hogy "lélekemelő" alkotás. Olyan összhang van a vizualitás és a zene között amilyet nagyon ritkán látni, és maga a zene az egyszerűen mesteri, fantasztikus, már a Golden Globe intro óta is folyamatosan dúdolom magamban a dallamokat, ezek után majd pláne. Nekem abszolút nem voltak giccsesek vagy túlzóak a jelenetek, ehhez kell egyfajta nyitottság, a kőagyú kopasz állatok biztos falra másznának tőle, de ez nem is nekik készült.
A két színész tökéletes választás volt a főszerepekre, Emma Stone varázslatos, a végén az utolsó meghallgatásnál kicsordult a könnyem is, gyönyörűen énekel.
Valaki írta, hogy miért nem szólt jobban a jazzről a film, mert így ez a része felemás. Szerintem aki ezt mondta az nem értette meg igazán a filmet (ettől függetlenül szerintem még akkor is élvezhető, ha valakinek nem teljesen jön át a lényeg).
Én ezt újra kell, hogy nézzem moziban még párszor amíg vetítik, és bluerayen is instant get. Icipici hibák talán vannak, elvégre nagyon fiatal rendezőről van szó, aki nagyon nagy fába vágta a fejszéjét egy szinte elfeledett műfajban, éppen ezért nem is vonok le pontot ezek miatt. Zseniális, teljesen a hatása alatt vagyok.

100/100



Joda! Miért nem írsz a Batmanről?! Már tűkön ülve várom a szerdai premiert... Mindenki oda meg vissza van tőle a neten.

(Félek a szinkron el fogja cseszni...)



Fura, mert decemberben felemás érzésekkel jöttem ki a filmről, viszont azóta egyre kellemesebb visszagondolni rá... Meg kell nézni még egyszer.



Hasonló érzésekkel jöttem ki én is a moziból megtekintés után, annak ellenére hogy a musical-ek rettentő távol állnak tőlem, és kellemesen is csalódtam abban, hogy többről szólt a film.
Így visszagondolva a filmre, nem akarok nagy túlzásokba esni de mint romantikus dráma is, hiába gondolkodom rajta, szinte a legjobb amit eddig valaha láttam a kategóriában.



Ez az Emma Stone nekem az antinő kéne hogy legyen a fehér bőrével, szeplőivel, vörös hajával meg 0 mellével, de egyszerűen a személyisége, kisugárzása, tehetsége annyira lenyűgöz, hogy teljesen belezúgtam :D Itt van pl. ez:

Imádom :D



Jodát bannolták?



Joda besokallt Mokenre, és nyomott egy pause-t.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám




Lego Batman
rwurl=https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/6/61/The_Lego_Batman_Movie_Pro...

Hát... hát... Nem volt rossz, de BORZALMAS a szinkron. :( Vannak olyan szóviccek, amik teljesen nem jönnek át és nem is erőltették meg a lefordításukkal magukat a magyarok.

- What is your name?
- Richard John Grayson, but everybody calls me Dick in the orphanage!
- Kids can be so cruel sometimes!

Ezt szó szerint fordították...

Tényleg kicsit sokszor random, néha már inkább kínos poénokkal. Nem egy LEGO Movie, de biztosan százszor jobb Batman film, mint a Batman vs Superman...

ShowHide spoiler #

7/10



Mondjuk a BvS-ben pont a "Batman film" rész az ami ütős...



A Monster Calls

Elsőre azt hittem, hogy ez is egy tipikus monsta vs. kisgyerek film lesz, és úgy is ültem neki az ilyenkor szokásos bamba tekintetemmel. Aztán ahogy haladt előre a film, úgy szippantott magába, míg a végére teljesen kifacsart, és férfiasan be kell vallanom, megkönnyeztem. Zavarban vagyok az értékeléssel, mert nem tudom, hogy tömény giccs volt-e amit láttam vagy mestermű. Mindenesetre nekem tetszett, de ez nem az a szokásos mesex, mint amit a trailer igér. Az animációs betétek szenzációsak! De ez egy nagyon szomorú és szívfacsaró film.



De ez egy nagyon szomorú és szívfacsaró film.

szerintem ezt már a trailer is sugallta.



Hacksaw Ridge

Hatásvadász, számító, szívtelen. Végig ezek az érzések voltak bennem. Azért vannak jó pillanatai, a régimódi hollywood recept szerint tálalva, de nem fogott meg. Lehet ki vagyok égve.

6/10



Én sem estem tőle hanyatt. Egyszer meg lehet nézni, de egy hosszúra nyújtott fun factnek tűnik.



+1



Doctor Strange

Kaleidoszkóp lencse bekapcs , wax on wax off technikázás és incepcionizmus to the max.

Egynek elment.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Nocturnal Animals

Fú, de jó volt! Valami hasonlóra számítottam, de így is ütött, mint az ipari áram. Tom Ford eddig is egy zseni volt, de filmkészítőként is fényes jövő állhat előtte. Amy Adams még sose volt ilyen szexi, ezek a vörös nők (Emma,Amy) nagyon elkezdtek bejönni hála az új filmjeiknek :D Michael Shannon is nagyon jó, kár hogy politizál twitteren és emiatt kicsit nehéz objektíven tekinteni az alakítására. Nagyon érdekes az egész film hangulata, és külön kiemelendő a zene ami nagyon jól aláfesti a történéseket, a karakterek lelkiállapotát.



Rock & Rule (1983)
Talán nem váltja meg a világot(hogy is tenné, hisz nem mai), de az animáció szép (rotoszkóp) a hátterek szintén nagyon jók a sci-fi dizájn is fasza, a zenék pedig jobbnál jobbak. Számomra megvan benne az a "varázs" amit nemigazán tudok soha szavakba önteni az ebből az érából származó filmeknél és rajzfilmeknél ami annyira magával tud ragadni. Lehet csak mert friss az élmény vagy mert rajongok a 80-as évekért, de remélhetőleg megmarad ez a bájos kis alkotás azon rajzfilmek között amik mindig kedvesek lesznek nekem.

Choose your next words with excpetional care!



Lego Batman

Nagyon vártam ezt a filmet. Nem csak azért mert a Lego Movie jól sikerült, hanem mert kissrác korom óta rajongok Batmanért. Bár a filmnek szerencsére van saját világa, univerzuma, mégis sokszor reflektálnak a denevérember filmes és képregény múltjára egyaránt.

Örültem volna ha kicsit több poén került volna a filmbe, mert ami volt az nagyon jó volt. De be kellett látnom ez első sorban gyerekfilm és nem robot chicken. Másodrészt a film tanulságát kicsit túl tolták a végén, a happy enddel együtt.

Viszont ezen fellül abszolút tetszett a film. Végig lekötött és szórakoztatott, nem csak megnevettetett de meg is hatott olykor. (Spoilert nem írok ennek kapcsán.) A látvány is nagyon oda lett rakva és a történet is megfelelő volt. Összességében nem lett akkora robbanás mint a Lego Movie, én mégis jobban élveztem.
Mert elkapták Batman személyiségének komolyabb és komikusabb oldalát egyaránt, valamint stílusosan ércelődtek hősünk popkultúrális multján, és a karakterek közti kapcsolatok is újabb mélységeket kaptak. (pl. Joker-Batman) Miközben sorozatosan csinál a film viccet Batman karakteréből, meghagyja a hős drámáját is. Úgy tudd viccelődni a szorongós igazságosztón hogy nem csinál bohócot belőle.
Ezt a filmet nem csak a fiataloknak ajánlom, de mindenkinek aki szereti Batman-t, mert egy nagyon egészséges érzelemvilágú és humoros film lett, aminek nem kell folytatás. De ha lesz, én biztos elmegyek rá.

P.S.: Csak angolul nézzétek! De tényleg.



Doctor Strange

Végre egy kis változatosság a Marvel moziverzumban, faék egyszerűségű, de annál szórakoztatóbb tartalommal :) Két kedvenc színészemet összecsapni látni meg már csak hab volt a tortán :)



Most néztem én is, irritáló hülyeség az egész. Egyszerűen röhejes, hogy egy eredetfilmben már nem a várost, vagy a bolygót, hanem az egész kurva univerzumot kell megmenteni. Amúgy totál sablonos az egész, egyetlen eredeti, máshol nem látott eleme nincs. Ha mégis ezzel pózol (spiritualitása, látványvilága), az csak visszafelé sül el: kidolgozatlan humbug lesz az egészből. Szánalmas.

Respect is not given. It's taken.



Idővisszatekeréses, tüköruniverzumos, spirituális rész melyik Marvel filmben volt? Sablonosság elég túlzás. Eredet film, tehát nem volt elvárható a világot megváltó sztori, de a látvány csillagos ötös. Oszkár bácsi szerint is.



aranyos mikor világot megváltó szuperhősös filmet vártok és nem nem jön össze :D



Szerintem Holden nem csak a Marvel-filmek halmazában gondolkozik.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Mikor kanyarított le a Disney(?) a Marvelnek egy külön kis szigetet a mozgókép világából? Vagy egy Doctor Strange-et nézve csak nekem jut eszembe pl. a Mátrix?
Amúgy milyen spiritualitásról beszélsz? Valami vágott verziót néztem?

ShowHide spoiler #

Respect is not given. It's taken.



Mondanam, hogy ez egy tok sablon, Marvel n+1 volt, de en nem tudom elfelejteni, hogy az alabbi ket dolog egymas utan tortenik: emberunk viccesen elcseszi a varazslatot, hiszen meg abszolut kezdo... hogy aztan utana legyozze a fog*cit es csatlosait. Hadde poen megvolt, fu de jo, latvanyos, ugyhogy minden rendben :D

A Marvel igazi veszte az lesz, hogy mar o is elhitte magarol, hogy nem tud hibazni



Engem egy dolog zavart de az nagyon. Magyarázat: A különböző multiverzumokból nyert energiákból varázsolunk mindent és bármit DE a wax on wax off portáljainkhoz akkor is kell ez a müzlisdobozból szerzett gyürű mert anélkül nincs portálozás.....hát izéééé oké....

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Deepwater horizon.

Nekem tetszett, asszonynak nem annyira. Mindenesetre nyomasztó lehet egy hónapot lehúzni egy lebegő olajfúró tornyon, amivel ilyesmi történhet.

Respect a túlélőknek.

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



Utólag kicsit brown washingnak tűnt a film. A végén mutogatják a halottakat, akik kivétel nélkül pocakos fehér-emberek.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!