Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Egyiket se csíptem túlságosan, bocsi. :(



Ed Wood, Támad a Mars!, Big Fish??? Kb. minden filmje klasszikus, de kétség kívül nekem is Edward a kedvencem.



Oké, látom nem voltam túl világos. Az Ed Wood, Big Fish és az Edward Scissorhand ami számomra _jó_ tőle. A többi max erős átlag vagy borzalom. A Mars Attack mint klasszikus.... :D Persze most nekiállhatunk vitatkozni, hogy de akkor is klasszikus minden filmje, de szerintem nem az és őszintén szólva a Big Fish óta tényleg nem nagyon csinált értékelhető mozit. Ez van, sajnálom.



Ezek szerintem remek filmek:
Beetlejuice, Batman, Ollokezu Edward, Batman returns, Ed Wood, Sleepy Hollow, Big Fish, Charlie and..., Corpse Bride, Sweeney Todd, Frankenweenie.
+ Nightmare before christmas (bar azt nem o rendezte de az o agymenese)



Sztem Burton -t és néhány egyéb "nagynak" tartott rendezőt az egyedi stílusa tesz azzá, nem feltétlen a filmek kifogástalan minősége. Nagy dolog Hollywoodban ha kitunsz és egyedi vagy, főleg ha meg csipik is a nézők a stílusod. Azt meg szerintem nem lehet elvitatni, hogy a Burton filmeknek egyedi, csak rá jellemző stílusa és hangulata van.



Az Alice in Wonderlandnek és a Dark Shadowsnak is? :D Burton egyediségét sajnos az utóbbi években csúnyán bedarálta a Hollywood-gépezet, szvsz kb. már semmi sem maradt a csávóból.

Egyébként nálam a "Tim Burton kedvelt filmjei" lista így néz ki: Beetlejuice (most fog neki folytatást csinálni: Isten irgalmazzon ártatlan lelkünknek), Batman 1-2, Edward Scissorhands, Ed Wood, Sleepy Hollow, Corpse Bride. A Miss Peregrine-t még nem láttam, de azt mondják, ez most kivételesen nem lett tőle szar.

Egyébként meg:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=bFzLRP8e4vE

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Igen, azokon is. Amúgy egyszer nézős filmeknek tökéletesen megfelelt az a kettő is, sokkal rosszabb filmek születnek ezeknel. De amúgy meg az volt a kérdés mitől tartották jó rendezőnek.



A régi filmjeiben az akkor még viszonylag friss gótikus látvány mellé komoly művészi tartalom is járult, manapság ilyen nincs a filmjeiben. Ugye annó még volt szimbolikus értelme Edward ollókezeinek, nem csak és kizárólag azért rakta bele a filmbe, mert furcsán nézett ki.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



A nagy fal

Ha nem kapok jegyet a premier előtt bemutatóra, magamtól biztos nem néztem volna meg ezt a filmet, de mivel valamennyi érdeklődés pislákolt bennem, miért ne alapon beültem rá. Az év első kellemes meglepetése! Nem kertelek. A film pontosan olyan, mint amire a trailerek alapján számítani lehet. Egy korrektül összerakott, látványos, a szó klasszikus értelmében vett kalandfilm.

Az ostromok és az akciójelenetek jól koreografáltak, a CGI rendben van, a 3D érezhető (!!!), a zergek kellőképpen gusztustalanok és félelmetesek, de csak pont annyira, hogy a gyerekek még ne szarják össze magukat tőlük. A zene jó, de azért nem lép túl a Heroic Fantasy Vol. 23. stock CD tételein. A történetbe pont annyi belső vívódás, önfeláldozás, jellemfejlődés, hőstett és cselvetés került, amennyi feltétlenül kell, és mindig feltűnik egy-egy új motívum, ami fenntartja az érdeklődést az üresjáratok után.

A kosztümök nem rosszak, de van bennük valami Power Rangeres, és a színészek se nyújtanak többet annál, mint amennyit egy első éves színművészetistől várni lehet, kivéve talán a főhős szárnysegédjét alakító Pedro Pascal, akit főleg sorozatokból ismerhettünk eddig. Szerintem korrekt karriert fog befutni az ember.

7/10



Pedro Pascal mindenben zseniális! GoT-ban meg Narcosban is hatalmasat alakított!



A film pontosan olyan, mint amire a trailerek alapján számítani lehet.

Tehát egy hatásvadász szar?



Nézd meg, és döntsd el magad! :-)



rwurl=https://media.giphy.com/media/5eqG9dkr6N6wM/giphy.gif

Amúgy ez a Vándorkisasszonysólyom vége annyira borzalmas volt... Arra szavak nincsenek, mintha egy ScoobyDoo filmbe csöppentem volna. Kár, pedig volt az elején benne potencia.



Rogue One

jopofa(de semmi borzongatoan extra), tok beleillik a sorozatba, plane, hogy utana vegigneztuk felfele a tobbit. a meglepo az volt, hogy mennyire bejott megint a SW7, ezexerint nem csak a nosztalgia faktor miatt tetszett.
(a vitahoz hozzaszolva, az asszony sem vette eszre a CGI Tarkint)

Trolls

Ez baromi jo volt, az ev meglepetes animacios filmje-merthogy gazra szamitottam. jo zenek, jo poenok. megfelelo mennyisegu cukisag.

Warrior's Gate

aranyos, a 90-es eveket idezo (utolso csillagharcos, vissza a jovobe, stb) klasszik kalandos tini muvi, nehol meglepoen jo onironiaval es humorral ami meg nekem is megvigyorogtatova es elfogadhatova tette.

Inferno
asitgatos-mijafaszvan-mivoltez-nememlexem

Knight's Tale

sokadszorra is qrvajo, szorakoztato, meghato es rohogos.

Thank you for smoking
koszonet mindenkinek aki ajanlotta, zsenialis!

az uj 7 mesterlovesz, sztem lattuk de nem emlexem biztosan...

"okey-dokey!"



La La Land

Nos az elejen kicsit megijedtem a csoportos tancjelenettol, de aztan vissza vettek belole, es egy nagyon szep film kerekedett ki a vegere. A romantika is izleses volt es a film uzenete is tovabb vitte azt amirol a Whiplash szolt: soha se engedd el az almaidat.



Knight's Tale

Basszus meg is nézem újra!
...ja, ja nem. Majd egyszer, ha van időm :-)

Thank you for smoking
koszonet mindenkinek aki ajanlotta, zsenialis!

Szívesen ;-)



Rogue One
Nem hibátlan, korántsem, néhol inkonziztens, erősen klisés, de tény, klasszisokkal jobb mint bármi az eredeti óta, sokkal szerethetőbb karakterekkel. Élvezhető, ha ewokok nem lennének a 3. részben, 4. legjobb lehetne, így megértem, ha valaki szerint 2.
Viszont ha az SW név nem lenne vele, csak egy újabb jó science-fantasy film lenne. Gravity-t még párszor tuti visszanézem, ezt max ha haverok akarják csapatban.
(megj: még mindig fáj az extended universe kicsinálása, mondjuk lehet ez is bekavar számomra.)

CG Tarkint szerintem max levett szemüveggel nem venném észre, annyira kilóg a túlvezérelt animációja. Mint sok másik mocapnél, itt is tippre a mocap utáni simításban, manuális "tisztításban" (plusz a tökéletlen transzformációban) keresendő a probléma. Tény, nekem hobbitból a cg-törpkirály is azonnal sikított, és ismerek olyat, aki soha nem vette észre.



Thank you for smoking
Kosz az ajanlast Nokedli, tetszett! :D

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Eszeveszett mesék (2014) Spanyol film (több kisebb filmből áll)

Ez kurva jó volt.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



La La Land

Szerettem. Nagyon.

Rosling jó pár filmje kúszik be a kedvelt színészek kategóriába nálam. Ez ennél a filmnél sem volt másképp. Stone meg már amúgy is régóta befutó de itt tényleg még inkább remekelt.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Ezt a filmet nem láttam, előzetes alapján nem is érdekel, de sosem értettem a Gosling elleni antipátiát sokak részéről. Nem emlékszem tőle rossz filmre. Vagy olyanra, amiben szarul játszott volna.

Non serviam



Látta valaki a He never died-ot? Milyen?



Utálni nem utáltam én sem soha csak nem szerepelt régen semmi emlékezetesben. Crazy Stupid Love. Nice Guys. La La Land. Ezek mind jó szerepek voltak.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Reaper írta: Ezt a filmet nem láttam, előzetes alapján nem is érdekel, de sosem értettem a Gosling elleni antipátiát sokak részéről. Nem emlékszem tőle rossz filmre. Vagy olyanra, amiben szarul játszott volna.

Nekem nincs vele semmi bajom de tessék itt van egy szar film tőle.



+ Half Nelson



Szerintem a Beyond the Pines, a Gangster Squad, a Drive, sőt: a Fracture is jó volt.

És ne feledjük, mennyire megy itt is a fanyalgás, hogy ő lesz a főszereplő az új Szárnyas fejvadászban. Olykor elég dedós tud lenni az itteni általános vélemény; kb. mint amikor Leo DiCapriót ekézték az emberek hosszú éveken keresztül a Titanic miatt, aztán a saját generációja egyik legnagyobb színésze lett -- ezt talán mára már csak roppant kevesen vitatják, és ők is csak muszájból.

Non serviam



Reaper írta: Szerintem a Beyond the Pines, a Gangster Squad, a Drive, sőt: a Fracture is jó volt.

Na ezek közül én csak a Drive-ot láttam. Ott nem nagyon kellett szinészi tehetségeit villogtatnia.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!


LY képe
LY
Donator

Nemtom, szerintem azért ahhoz is kell tudni, hogy nagyon kevés szöveggel és gesztussal is működjön egy karakter. Csillió színészt lehetne felsorolni, aki vagy totál érdektelen maradt volna, vagy nagyon túljátszotta volna (a karakterhez képest).

Dazed and confused

Ez meg egy tök jó kis feelgood film volt, Linklater talán első munkája; lényegében egy "utolsó nap a suliban és utána" sztori, nagyon laza cselekménnyel, de mégis nagyon jól működik.

Nekem külön poén volt, hogy nem ismertem előre a szereplőgárdát - aki teheti, így nézze meg :)



Tény, hogy a csendes de gyilkos ösztönű karaktert jól adta de azért ettől függetlenül szerintem ez nem a színészi skálának a netovábbja.

Dazed and confused-ot én is kb 2 éve pótoltam de bennem nem hagyott mély nyomokat a felbukkanó színészi meglepetéseken túl.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



The Legend of Tarzan

Hosszú ideje a legrosszabb film, amihez "szerencsém" volt. Több ponton is majdnem kikapcsoltam, de győzött a számítógépesekre jellemző szívósság, ezért becsülettel végigküzdöttam. Megérte, mert a végén a muflonok rohamáról a Benny Hill show jutott eszembe, s ezen a ponton hangosan felröhögtem.

The Magnificent Seven (2016)

Borzalmasan gyenge, nemcsak az elődökhöz képest, hanem önmagában is. Pár napja láttam, de már csak Chris Pratt karakterére emlékszem. Nekem egy kicsit túl PC is volt vadnyugati film létére, dehát 2017-et írunk.

The Magnificent Seven (1960)

Ez viszont még mindig kiváló.

Assassin's Creed

Az első 100 perc nagyon zsír, az utolsó negyedórában kicsit megrogy a kártyavár. Nekem nem volt problémám a változásokkal, sem a jelen/múlt aránnyal, a hangulat rendesen ott volt, köszönhetően többek között a dübörgő zenének és a kiválóan koreografált akciójeleneteknek. Asszony viszont nem volt annyira elragadtatva, úgyhogy valószínűleg kellett az a 200 óra, amit előtte a frencsájzzal töltöttem.

Prince of Persia

Ha már Ubisoft, legyen kövér, AC után otthon este újráztam a másik parkőrös-asszasszinos filmjüket (nem mintha lenne más a tarsolyukban). Régebben nagy kedvencem volt, egy szinten a Karib-tenger kalózai első részével. Az eltelt évek során kicsit már megkopott, de azért még mindig élvezhető.

The Great Wall

Ez elég rendesen odavágott, ilyen jó jelmezeket, fegyvereket és harci jeleneteket talán a Gyűrűk Ura óta nem láttam fantasy filmben. Matt Damon és Pedro Pascal baromi jók együtt, néznék még pár filmet ezzel a duóval. Hála az égnek a kínaiak (2 kivétellel) nem tudnak angolul (a film fele feliratos), nyálas szerelmi szál sincs benne, és nem is a szokásos "repkedős" wuxia film. Leszámítva az atomgagyi CGI szörnyeket, nem nagyon tudnék belekötni.

Finding Dory

A Némót egyszer láttam (pedig még eredeti DVD-n is megvan), pont annyira emlékeztem rá, mint Szenilla a gyerekkorára - nyomokban. Aranyos film, és Kautzky Armandon jót röhögtem, de nem hiszem, hogy valaha is még egyszer leülnék elé.

Indiana Jones and the Temple of Doom

Direkt inferno fokozaton, az Eszenyi Enikős szinkronnal néztem, de továbbra sem értem a fanyalgókat. No mindegy, ez legyen a legnagyobb gondom az életben.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!