Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Te jó ég ez nekem is kiverte a szemem. Buta sz@r az egész... A clickety legyen velünk.

Parizer forever.



Ez a poén egyébként: hogy nem buta szar, csak sok ember arrogánsabb annál, hogy belássa: az emberi hülyeségnek és David tettrekészségének értelme van a filmben (pl. a "clickety" vélemény szajkózásához már tényleg hülyének kell lenni, mert a szemedet kiveri az a mondat, hogy "He said: try harder" - David Weylandnek dolgozik és csak Weylandnek). Sajnos vagy szerencsére nem a "józan paraszti észnek" készült a Prometheus, szóval így is kell hozzáállni, a felszínesség meg csak és kizárólag csalódáshoz vezethet.

Tessék elhinni: nem véletlen az, hogy a kritikusok és a filmőrültek jelentős többsége szerette a filmet, az "egyszerűbb", literálisabb dolgokra vágyó nézők nagyja pedig nem. A Promcsi a többi sokszázmilliós csodához képest - és csak azokhoz képest - egy arthouse valami, egy nagyon picit úgy is kell nézni.

Pl. milliószor láttam leírva azt, hogy mekkora hülyeség az a rész, amikor az engineer építményt a kütyüivel feltérképező geológus eltéved és nem talál ki a járatokból, pedig pont azon kéne elgondolkodni, hogy miért pont a geológus téved el a kütyüi nélkül. Eleve kiborító az a nézői arrogancia, hogy "háhá, ez baromság, okosabb vagyok a készítőknél", holott elég egyértelmű, hogy Ridley Scottnak is feltűnt a felszínen lévő ellentmondás, a jelenet pedig ezért mondani szeretne valamit, amit a film Daviddel is tökre elmond egyébként. Lehet, hogy meg kell nézni 2x-3 x a filmet ahhoz, hogy egyértelműen leessen, de ez van, ez ilyen film, így csinálták.

A másik neves kifogásra, a "miért erre futnak és nem arra, amikor zuhan az űrhajó" címezetűre is ott a válasz mindjárt a film elején, amikor gyorsan kiderül, hogy Vickers egy beszari kurva, de az is csak biztos véletlenül van ott.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Netán néhanapján elgondolkodhatnál azon is, hogy folyamatosan egy olyan álláspontból érvelsz, ami szerint a film iránt nemtetszésüket kinyilvánítóknak / nekünk mindez, az okok, az "üzenet", lényegében semmi lényeges nem esett le, nem jött át. Na, ez az arrogancia.

"Rossz?! Á, csak nem érted!"

(Különösen kínos holmi ésszel felérhetetlen nüanszokkal jönni egy ennyire faék filmnél.)

Biztosan létezik film, ami neked nem működik, ami az istenért se jön be. Azért van ez, mert nem vágod a filmet? Vagy mert vágod, és nem tetszik? A kettőnek nem feltétlenül kell kapcsolatban állnia egymással, tudod...

Scott sem tévedhetetlen ám. Hát még Lindelof meg a törpiek...

ibi amentia latet



Netán néhanapján elgondolkodhatnál azon is, hogy folyamatosan egy olyan álláspontból érvelsz, ami szerint a film iránt nemtetszésüket kinyilvánítóknak / nekünk mindez, az okok, az "üzenet", lényegében semmi lényeges nem esett le, nem jött át. Na, ez az arrogancia.

"Rossz?! Á, csak nem érted!"

Egy percig sem állítottam azt, hogy "értem" a filmet (ugye az eredeti Promcsi-kommetem is csak egy fejtegetés volt) és hogy más meg nem érti, csak kiemeltem egy-két, sokak által hibaként beállított elemet a filmből, amiknek van értelmük a filmben. Szilveszteri csoda lenne?

Scott sem tévedhetetlen ám. Hát még Lindelof meg a törpiek...

Nem arról van szó, hogy tévedhetetlen, hanem arról, hogy kizárt, hogy annyira hülye legyen, mint aminek néhányan beállítják a Prometheus és csak a Prometheus miatt azt az embert, aki ledirigálta a Blade Runnert meg az Alient (persze tudjuk, a modern agyhalott vélekedés szerint Scott jó filmjei nem is rajta múlottak). Scott és Lindelof egy csomó forgatókönyv-draft után nem vette volna észre, hogy hülyeség (a fenét hülyeség, mivel csak úgy van értelme a jelenetnek), ha Fifield elveszik a járatokban? Vickers "rossz felé futok" című halálozási jelenete előtt miért látod idegesen nyivákolni és fújtatni majd' fél percig, az elején miért időzik el a film tök sokáig azon, hogy a lakóegységének bizony saját létfenntartó rendszere van minden jóval, a közepén meg miért megy boldogan lelángszórózni Holloway-t? Talán mert egy beszari, pánikolós picsa?

Egyébként meg én is egyetértek azzal, hogy a film az alapvető dolgait tekintve kő egyszerű... ezért is volt megdöbbentő nézni a sok clickety gifet a megjelenése idején, mert leesik benned, hogy ennyire ostobák az emberek.

Ez megy a filmmel kapcsolatban 5 éve:
"I mean, there was a part in the movie when..."
"NO, PLOTHOLE, BRUUUUH!"

És én le merem fogadni, hogy a fikázók nagy többsége látta mondjuk egyszer, alá sem nézett, el sem gondolkodott, mert futószalagon fossák a mozik manapság a filmeket, szóval azt már egyre kevésbé kell. Ha cserébe Scott gyermeteg szintú szájbarágást rak a Covenantba, legalább tudjuk, hogy miért. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



A jovo evre megfogadnatok, hogy nem vitatkoztok tobbet a promcsirol? Plsplspls.



Én is pont írni akartam, hogy még az év utolsó napja estéjén is, ahelyett, hogy buliba mennének és beb@sznának, promcsiról vitatkoznak :D



Lehet, hogy a promcsi mögé gondolt sztori jó (lenne), de attól még maga a film hoki. Atom gyengék a karakterek, unalmasak a dialógusok, tök dinamikátlan az egész film.
Én zéró elvárással ültem neki és nem tetszett. Egy évre rá megnéztem még1x, de másodjára se volt jobb.



Légyszíves ne szóljál közbe, vannak igazán fontos dolgok az életben.

Uraim, kérem folytassák!



Wow, 15 perc alatt négy értelmetlen komment (oké, csak 3, sandalar a filmről beszélt)? :D

Joda: Én ilyen fogadalmat sosem kötnék, főleg úgy nem, hogy májusban jön a Covenant, amiből a nézői arrogancia világában biztos, hogy fosparádé lesz majd megint.

Egyébként ez a fogadalmam 2017-re:
rwurl=http://newronio.espm.br/wp-content/uploads/2016/11/aldoraine-scalps1.gif
:D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



A hét mesterlövész 2016

Ekkora hulladék filmet régen láttam! Tökéletes példája annak, hogy mi a baj jelenleg Hollywooddal. Három részletben bírtam csak megnezni annyira unalmas és rossz volt, ami nálam még soha sem fordult elő. A régi változat hatalmas kedvencem, gyerekkoromban rojtosra néztem VHSen. Mégis mi szükség volt erre az újra??? Ez ismét egyike a mostanában futoszalagon érkező FELESLEGES filmeknek. Ez a film minden egyes elemében sokkal gyengébb, mint a korábbi, egy lelketlen iparosmunka. Ez az erőltetett multikulti most már állandó lesz??? Elmehet a picsaba az összes SJW meg jogvedo nyomorult, hogy még a mozit is tönkretették. A kicseszett cowboyok fehérek voltak, a hét mesterlövész fehér volt a filmben, és majd azt hiszik, hogy a néző bekajalja ezeket a baromsagokat, hogy a negro ugraltatja az embereket? Még ha voltak is fekete fejvadaszok azok is 100% h nem léptek fel ilyen stílusban. De ennél még gazabb a magányos indián aki 1 perc duma után beall a csapatba, hogy aztán minden klisék legrosszabbikanak megfelelően majd egy másik indiannal harcoljon a végén :D meg persze van a kötelező mexikói is, de az meg ugye lehetséges is lett volna. Jajj és a kínai KESDOBALOROL (ez is milyen klise istenem) majdnem megfeledkeztem :D komolyan fogtam a fejem ennél már. Főleg amikor megindul késekkel a tucatnyi lovas ellenféllel szemben. Ki írja ezeket a forgatókönyveket? Annyira ért hozzá, mint indexes arcok az ujsagirashoz... Es ha már ellenfelek: a Storm Trooperek ezekhez a balekokhoz képest SEAL Team 6-nek számítanak. Kedvencem amikor fel percig üldözik menekülő hősünket vagy 5en és egyetlen idióta sem bírja eltalalni, ellenben őket lovagolva, ugrálva, fel kézzel hugyozva is egy golyóval instant leszedik. A hősünk meg 5!!! puskalovest tulel és még ragyujt egy szivarra :DDD hát komolyan ez nonszensz. A karakterekkel semmilyen kötődés nem alakul ki a nézőben, látszik a színészeken is h ezt csak a pénzért vállalták be.
Borzalmas film volt, de ahogy látom két-három embernek itt tetszett, meg a nagy Reapernek is. Na nekik üzenem: Basszátok meg!!! Pontosan miattatok születnek olyan trágya filmek mostanában, mint ez is, mert ti képesek vagytok meg ezen is szórakozni. Remélem eljon lassan a mozikozonsegnel is az a rendszerváltás, ami az USA elnokvalasztason történt, h az emberek végre fellazadnak ez ellen a szar ellen ami most van!



Jé, hasonlóan vélekedünk valamiről :D

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Off, de mégis on: ha már hét mesterlövész, akkor
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=30Y6lbXYemg



Baszd meg te :D
Egy ilyen film nem azert szuletik, mert szorakoztam rajta. Tipikusan penzzel lehet/kell voksolni erre :)



Még képes vagy megkérdezni, hogy mi szükség volt erre?
Mintha nem tudnád: Lehúzták a rókabőrt újra. Nyugodj meg nem ez volt az utolsó 7mesterlövész abban biztos lehet, hogy lesz még.

Pontosan miattatok születnek olyan trágya filmek mostanában, mint ez is, mert ti képesek vagytok meg ezen is szórakozni.

Biztos vagy benne, hogy mindenki moziban nézte? Szerintem te sem...



Remélem eljon lassan a mozikozonsegnel is az a rendszerváltás, ami az USA elnokvalasztason történt, h az emberek végre fellazadnak ez ellen a szar ellen ami most van!

Ja, szar volt, hogy túl jó volt. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Szerintem van értelme beszélni néha olyan megosztó filmekről mint a Prometheus. Ez nem arról szól hogy feltétlen meggyőzzük a másikat arról hogy miért van igazunk. De azzal hogy valaki leírja hogy ő mit lát benne felvethet egy olyan tézist is vagy gondolatot ami valakinek tetszhet és segít neki más perspektívából látni a filmet. Ha nem tetszik egy film én is szeretek olyan cikkeket olvasni róla amik szimpatizálnak vele, mert lehet hogy találkozom benne egy olyan gondolattal amin eltudok gondolkodni vagy tetszik és talán segít árnyaltabban látni a képet.

Amúgy Buék!



The Autopsy of Jane Doe
A szinopszis alapján nem gondoltam, hogy erre az ötletre rá lehet építeni egy normális egész estés horrort. Hát, nem is sikerült...de azért így sem bánom, hogy megnéztem, mert az első 50 perce egyszerűen csodálatos.



Vándorsólyom kisasszony meg a nem tom mi

Ez viszont nagyon tetszett, talán az utolsó 20 percet leszámítva. Ez igazi klasszikus Tim Burton alkotás volt végre, az utóbbi 2-3 laposabb filmje után. Eva Green <3 Egyedül a főszereplő nyakigláb 50 kilos gyerek irritáló, nem értem miért tolják ennyire az arcot. Jah igen, talán még negatívum, hogy Sam L. Jakson már megint fullba nyomta a kretént villainként (meg kb. az egész karakter a Jumper-ből már ismerős lehet). A látvány, a jelmezek, a zene és úgy en bloc a hangulat kiváló. Szerintem a szinkron is jól sikerült.

8/10



Egyébként sem lett valami nagy siker, épphogy behozta az árát.



Ezzel nem nagyon értek egyet, mivel olvastam a könyveket, és borzasztó sok, fasza dolgot ki lehetett volna hozni belőle. Az egész vidámparkosdi és az a szál egy totális mellékvágány, köze nincs a történethez, ráadásul elég brutálisan átírták az egészet.
Éppen ezért nekem ez csalódás volt, pedig vártam a filmet.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Nekem csak azért volt pozitív csalódás, mert ennél sokkal rosszabbra számítottam. Viszont ha valaki nem ismeri a könyvet akkor el tudom képzelni, hogy élvezhető. Ennek ellenére azért erős nyelés kell úgy is a totálisan értelmetlen végjátékhoz és azóta se értem miért kellett átírni a sztorit úgy ahogy tették. Nagy kár érte.



Én nem ismertem a könyvet, nem tudtam mire szamitsak a traileren kívül. Mint írtam az utolsó 20 perc (vegjatek) nálam is kilogott az addigiakhoz képest.



Ajánlom olvasásra, itthon asszem tavaly jelent meg a 3. rész.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Deadpool
Fun fun fun még mindig!

Super 8
Szerintem ez még mindig szuper film. Nem olyan jó múltidézésben, mint a Stranger Things, de amúgy baromi jó.



Az igaz h a film a 3 könyvet egyben dolgozza fel? Vagy csak az első könyvet?



Dehogyis. :D Csak az elsőt, azt is szarul.



A film nyomokban az első könyv gerincferdült változatát tartalmazza.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Engem a Vándorsólyom film csak azert érdekelt mert Burton rendezte. Pl. A Charlie es a csokigyar is egy olyan adaptacio lett ami magan viselte a mester kezjegyet. Ellenben ez a film nekem nem lett eleg Burton-os, ezert csalodottan jottem ki a mozibol. Megvoltak a maga nagy pillanatai a filmnek de Burton filmografiajaban ez egy gyengebb darabnak szamit. (Igazabol a Sweeney Todd ota nem csinalt szerintem jo filmet, leszamitva a Frankenweenie-t)



Soha nem fogom megérteni Burton miért számít "valakinek". Több mint 10 éve semmi értékelhetőt nem csinált, előtte is volt 2, talán 3 olyan filmje ami jónak számítható. Igazából csak az Edward-ot tudnám kiemelni a munkásságából ami tényleg nagyon jó, de attól még nem lesz valaki most mert 26 éve sikerült neki 1 darab kiemelkedő filmet összerakni véletlen.



Igazából csak az Edward-ot tudnám kiemelni a munkásságából ami tényleg nagyon jó

Batman? Beetlejuice? Sleepy Hollow? Corpse Bride?

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!