Jelenlegi hely

Ki milyen sorozatot látott a héten?

Utolsó bejegyzés

LY képe
LY
Donator

Hát, elég régen olvastam már a legutolsó könyvet, szóval nem olyan élesek az emlékeim. De - nem túl meglepő módon - nagyrészt arról szól a móka, hogy
1. a "nagy rejtély" kiderüljön, de csak a végén, szóval csak csepegtetnek
2. közben persze folyamatosan emelni kell a téteket, és időnként megborítani a status quo-t

Én azért ezt még mindenképpen elolvasom, ez ugye a hatodik a tervezett kilencből; aztán a benyomásaimtól függ majd hogy kaszálom-e vagy kitartok...



Negyedik gyenge, de az ötödik szerintem megint ütős lett.



Narcos 1x01-03

Hm, ez kimondottan megtetszett. Hajamat nem teszem le tőle, de határozottan érdekes és hangulatos.

Regen minden jobb volt.



És ugyanilyen jó marad a végéig. Második évadot még nem kezdtem el.



Végül is igen. Eléggé hasonlít.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Black Mirror S02E04 - White Christmas
Vááá, ez de rideg volt. Sokkal összetettebb, mint az eddigiek. Nagyon tetszett. A fő csavart persze lehetett sejteni egy idő után, de tettek mellé kisebbeket, szóval megvolt a "kárpótlás".

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Jaja, ezt mi is a héten néztük meg, baromi jó volt.
A Waldo-s rész nem tetszett, kb. dögunalmas, de a Black Mirror aránya még mindig fergeteges.



The Expanse S01

Az egyik legszorakoztatobb sorozat amit idén láttam. Egy jó kis B5-Firefly hibrid, jó poénokkal, szerethető karakterekkel (érdekes módon első 1-2 részben egyáltalán nem csiptem őket, de a végére még hozzám nőttek teljesen), érdekes, következetes történettel, szép látvány és nagyon jól kitalált sci-fi világ. Urcsatakat, urutazast, kolóniaákon az életet ilyen reálisan nem nagyon mutatták még be filmen. Nagyon pozitív volt, hogy első évadban minden a Naprendszeren belül zajlik, nem ilyen ugrálunk a csillagok között. A poénok is ütöttek, Donkeyballs, meg a végén amikor mondja Miller "Beautiful!" és Amos néz ki a hülye fejével :DDD Ahh azonnal akarom a többit! Jah és nagyon érdekes, hogy egy ilyen low budget Syfy sorozatban tudnak normálisan viselkedni a szereplők végig, képesek szinte az egész évad alatt végig logikai hibáktól mentes forgatókönyvet írni, tudnak akciójeleneteket rendezni, míg pl. az ultra nagyszabású Westworldre ezek közül egyik sem igaz... 100x inkább ebből néznek 10 évadot.



1. Második évad Januárban jön.
2. Forgatókönyv --> könyv az alapja és nagyjából azt követte az első évad némi karakter átemeléssel a második könyvből meg pár fölös új karakter létrehozásával.
3. Low budgetnek nem tudom miből gondolod, hogy low budget mert azért a syfy saccra azért tolt némi pénzmagot mert mai (tvs nem HBO, nem Showtime) viszonylatokhoz képest igencsak korrekt a látványvilága.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



The Expanse.

Megnéztem az első évadot az elejétől újra, mert többen mondták, hogy a 4-ik résztől indul be.
Ez igaz is. De egy két szereplő nekem nagyon nem szimpi.
Pl a Holdent játszó fickó. Thomas Jane meg annyira retardáltan néz ki ezzel az egyik oldalt fél cm másik oldalt meg állig lelógó hajjal, hogy konkrétan nem is ismertem fel, hogy ő az. Az indiai nőnek meg van olyan hangja, hogy Horváth Charlie elbújhatna lol.
Amúgy az évad tetszett így összességében.



Mennyire érdemes beszerezni az Expanse könyveket? Magas színvonalú művek? Az első könyv nyújthat meg újat a sorozat után?



Én az első évad után kezdtem olvasni őket. Most kezdtem nemrég a negyediket.

Első könyv fele kb az első évad a sorozatból. Második fele meg talán egy kicsi a második könyvből lesz szerintem a második évad.

Könyvek szerintem nem rosszak de úgy igazán kiemelkedőknek sem mondanám őket. Rég nem olvastam igazán jó sci-fi könyvet így nehéz már megmondanom mi az igazán jó ebben a zsánerben.

LY meg Jabba biztos többet is tudnak mondani az ő élményeikről.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!


LY képe
LY
Donator

Nos, a sorozat szerintem kiemelkedően jó adaptáció, amiben biztosan nagy szerepe van annak hogy a szerzők is mindvégig közreműködtek. Ezzel együtt van azért pár komoly eltérés, de ezek - szerintem - összességében még jót is tettek, legalábbis a sorozat szempontjából.

ShowHide spoiler #

Ami magukat a könyveket illeti, ott talán az a legjobb definíció hogy ezek elsősorban tényleg klasszikus űroperák, vagyis elsősorban sodró lendületű, nehezen letehető kalandregények. Nagyon lehet érezni, hogy a két szerző korábban George RR Martin szerkesztője volt ;), sőt, még a karakter POV fejezeteket is átvették, annak minden kapcsolódó előnyével és esetleges hátrányával. Viszont ami a sorozatban is jó, az itt is megvan - a tudományosan egész jól megalapozott háttér, meg az érdekes karakterek; akiket egyébként nagyon ügyesen építgetnek fel könyvről könyvre, sőt pár külön novellában tovább is részleteznek (pl. a szerintem nagyon jó Churn).

Ahogy a többiek írták, a színvonal talán nem teljesen egyenletes; de alapvetően egy hosszú és összetett sztoriról van szó, amit összesen kilenc részben akarnak elmesélni - tehát összesen ennyi önállóan is működő történetet kell összerakniuk, amik közben nyilván a fő cselekményvonalhoz is igyekeznek hozzátenni. Eddig egész jól haladnak szerintem, és az meg aztán főleg bónusz hogy nem kell annyit várni, mint a Song of Fire and Ice esetében ;)

Spoiler nélkül nehéz lenne többet mondani, szóval maradjunk annyiban, hogy az ambíciók komolyak, a világépítés még mindig tetszik, a szereplők jól működnek és ügyesen vesznek elő újra korábbi karaktereket is, úgyhogy én egyelőre kitartok (és amint lehet, belevágok a hatodikba, csak most túl sok a dolgom :) ).

Ja és egyébként Chrisjent, azaz az "indiai nőt" egyébként az iráni emigráns Shohreh Aghdashloo alakítja, akit valszleg mindenki hallott már pl. a Mass Effect 2-3-ban a quarian admirális szerepében, de nagyon sok más filmben is szerepelt. Tényleg nagyon karakteres a hangja ;) de szerintem az egész megjelenése, kiállása is emlékezetes.



A sorozatos Chrisjennel csak egy probléma van - nem káromkodik egyáltalán :( Amúgy nekem eddig csak a negyedik könyv nem tetszett, a többi okés/nagyon tetszett - 1-2 gyenge karaktert leszámítva. Pl. a második kötetben Prax agonizálása nagyon nem jött be, vagy a harmadikban Anna volt elég sótlan. Nekem egyébként úgy tűnik, a sztori földhözragadtabb oldala megy igazán az íróknak, a fantasztikum meg néha döcög (4. könyv...). Remélem azért, ha a célegyenesben ráfekszenek arra a vonalra, nem fognak felsülni vele. Viszont eddig több a pozitívum, mint a negatív dolgok, egyelőre én is a rabja vagyok a szériának.



The OA 1x01
Szemeztem vele mióta felkerült Netflixre, de most ismerős is ajánlotta, mondom akkor megnézem az első részt. Hatalmas meglepetésemre ez a sorozat Brit Marling gyermeke akinek a dolgait egyszerűen imádom. Sokban hajazott ez az első rész az Another Earth-re hangulatilag és stílusilag is, egyelőre persze semmiről nem derült ki semmi és csak nagyon az alapok lettek felvázolva, de az érdeklődésem maximálisan megfogta kb az első perctől kezdve. Tipikusan az a sorozat lesz ez amit 0 ismerettel kell kezdeni és úgy üt majd igazán. Próbát mindenképp érdemes vele tenni, aztán vagy megfogja az embert vagy nem.



Végére is értem, nagyon jó volt. Igaz baromira hiányzik már most a 2. évad, hogy most mi a picsa van igazából. Annyira nem hosszú (8 rész), bőven megérte megnézni.


ShowHide spoiler #

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Star Wars Rebels S02 befejezve. Érdekes lezárás volt. Kíváncsi vagyok, mi lesz a folytatásban.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



ibi amentia latet



Dirk Gently's Holistic Detective Agency 1x01
Ebbe is belenéztem ha már újdonság. Douglas Adams könyvei alapján készült szóval lehet számítani wtf dolgokra, de egyelőre ez az egész számomra egy hatalmas DAFUQ?! :D A két főszereplő (Frodo és valami új srác akit még soha semmiben nem láttam) tökéletes, a poénok nagyon ülnek és néha totálisan morbid az egész. :D
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=5TNXaCBAjpo



Itt is megvolt az első rész és csak megerősíteni tudom, tényleg dafuq, de nem tudsz nem vigyorogni közben.

Jó lesz az.




Nagyon várom, kár h nem lehet majd egyben ledaralni. Mintha a CGn is fejlesztettek volna.



1x01es dafuq tegnap itt is megvolt de egyelőre vigyorgás nélkül.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Valaki nem tudja, hogy ez a The Expanse S02E00 ez egy átvezető film a két szezon között vagy más sorozatoknál szokás "ez történt előző szezonban összefoglaló" féle? Vagy C és egy hogyan készült rész?

Halfwordls S1 (HBO Indonesia!)

Hát izé. Volt egy szerintem nem rossz alapötlete az egésznek:

ShowHide spoiler #

Egyrészt a vége nagyon el lett cseszve, gyakorlatilag teljesen értelmetlennek tűnt a végére minden, amit közben valami fontos ügyben tett lépésnek tűnt volna. A másik baja meg az, hogy ez a nyolc rész elfért volna 2x90 perc pilótában is. Ja meg biztos én vagyok a hülye, de mint ha az ötödik és hatodik rész között kimaradt volna egy komplett érsz a történetből vagy mi. Amilyen hülye vagyok lehet adok egy esélyt az S2-nek ha majd kijön, mert érdekes volt az atmoszférája.



A dafuq stimmel, de a Dirköt alakító színész engem olyan szinten irritált, hogy nem is néztem tovább. Szerintem sokszor nagyon túljátssza a szerepét.

Amúgy a sorozat nem a DNA-féle Dirk Gently regények történetét dolgozza fel, hanem Dirknek egy későbbi történetét meséli el (Dirk visszautal egy fél mondatban rájuk valamikor a rész közepén). Csak gondoltam szólok, nehogy félre értse valaki.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Nem birtam abbahagyni ugyhogy vegig is neztem. Piszok jo volt. A dafuq erzet vegig megvan es a dolgok nagy resze nem is lesz tisztabarakva, de baromi jol jon ki a vegere az ugy. A vege meg aaaahhhh. S02-t MOST!!! Bart abszolut a kedvenc karakterem. Az a "Yo" :D utott mint az ipari aram. Dirk, igen. Irritalo, tuljatszott viszont valamiert nagyon a kedvenc Doctoromra emlekeztetett. (Tennant) Oh apam, de nagyon bejott ez most az osszes wtf dolgaval az osszes veletlenjevel, az osszes orult karakterevel. Biztos vagyok benne, hogy sorozat vegi hype es rozsaszin felho es majd ugyis lehordja itt mindenki, de ilyen friss, ude szinfoltot reg lattam a sorozatok kornyeken. Egyszeruen csak helyen kell kezelni akent ami akar lenni es realitast egy csoppet se kell benne keresni csak sodrodni az arral es akkor nyert ugy. :) Bartnak pedig konyorgok egy spinoffert. :D Lehet be kene szerezni a konyveket ezek utan. El se merem kepzelni milyen sztorikat talalt ki Adams. :D



...hogy te nem olvastad a Dirk Gently könyveket?
rwurl=http://i1.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/014/962/HeresyStamp.png

...komolyabban: az első az picit lassúbb léptű, angol humor, árnyalatnyit borongósabb, a második az már pörgős, őrült, pl. asgardi istenekkel akik által okozott kárra nem fizet a biztosító :-) Nekem nagy kedvencek, nem mindenkinek jön be mind a kettő.



Expanse második sorozat jelenet



A páncél nekem kicsit sovány ahhoz képest amilyennek a könyv alapján elképzeltem illetve a jelenet sem idézi a könyvben történteket de amúgy persze nem rossz és várós :)

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!