Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Zaxx írta: Nem azt mondtam, hogy zéró vallási vonatkozása van (faszom, itt vakerálok a Szűz Máriáról, persze, hogy van vallási vonatkozása, az agyamat eldobom), hanem tök egyszerűen azt, hogy a film nem vallásos, csak a téma, amiből táplálkozik maga a keresztény vallás.

Igaz, nem azt mondtad (érdekes, hogy a "nem sok olyat találni benne"-re már nem él a céltudatos egyszerűsítésed elve), de már idéztem, mit mondtál, hiába csavargatod a póznát.

Szerintem nem: te utálod a vallásokat ahelyett, hogy rendes ateistaként leszarnád őket. Legyél rendes ateista!

Á, kösz a megfellebbezhetetlen emlékeztetőt. De az ateizmus helyes definícióját is illett volna kigondolatolvasnod belőlem, nem feltétel ugyanis a vallásokkal szembeni indifferencia, csak hogy ne legyél vallásos. Hogy ezenfelül miről mit gondolsz, mindegy, más kérdés.

Egyértelműen a nyugati keresztény kultúrából indul ki, de ez csak és kizárólag egy kulturális kapocs, és nem vallási. Igen, el kell fogadnod, hogy a film szempontjából Jézus létezett (mekkora vallási fanatizmus, te jó ég)

Zseniális.
Nem az a kérdés, ez mennyire tolerálhatatlanul fanatikus, hanem hogy egyáltalán minek tagadod, hogy vallási vonatkozású pardon, már tisztáztuk, hogy az, most valami kapcsokkal jösz, az se rossz, mintha az valami eredendő, lemoshatatlan bűn volna.

A többire: erőszakosan forogsz ezen a véleményes dolgon, hogy jogod van a sajátodhoz, az enyém senkit sem érdekel, meg hogy nem kell írnom, ha valami nem tetszik, sőt elolvasni se fogod. Csak egy kérdésem van: mikor kezdted úgy érezni, hogy a fórum a tiéd, illetve használhatja azért más is a saját önkényes céljaira előzetes egyeztetés nélkül? :D

ibi amentia latet



Inferno

Langdon professzor n+1. Semmi jellegzetes nincs benne, már most alig emlékszem valamire (talán a Fiat 500x-re, ami Sienna autója volt).



Tudtam én, hogy valami ilyen sületlenség fog ebből kikerekedni, hogyaszongya már nem tudunk különbséget tenni aközött sem, hogy valami témaként használja fel a kereszténységet (gyk: Prometheus), meg hogy valami konkrétan keresztény, vagyis vallásos. Tőlem nyugodtan pöröghetsz azon, hogy ezzel te mennyire nem értesz egyet, meg hogy a különbségtétel hülyeség (nem az), de tudod: leszarom, mert egy elhajított félmondat volt Nokedli kifakadására reagálva egy filmes topikban. És ha valamiről meg akarsz győzni, tutira nem ezzel a rosszindulatú, kákán is csomót kereső, minden második mondatot - direkt! - félreértő, facepalm képecskéket posztolgató faszsággal fog sikerülni.

Azt meg ismételten köszönöm, hogy még most sem sikerült odáig eljutni, hogy kurvára nem póznacsavargatásról van szó részemről, de rajta, biztos most is találsz 1-2 olyan félmondatot, amiből kitalálhatsz valami agymeresztő hülyeséget.

A többire: erőszakosan forogsz ezen a véleményes dolgon, hogy jogod van a sajátodhoz, az enyém senkit sem érdekel, meg hogy nem kell írnom, ha valami nem tetszik, sőt elolvasni se fogod. Csak egy kérdésem van: mikor kezdted úgy érezni, hogy a fórum a tiéd, illetve használhatja azért más is a saját önkényes céljaira előzetes egyeztetés nélkül? :D

Itt nem arról van szó, hogy a fórum az enyém, hanem hogy lassan 5 éve azt csinálják a filmet nem csipő emberkék, amit korábban leírtam. Nekem ez szánalmas már, az meg nyilván könnyen belátható a másik oldalról is, hogy ennyi baromság után én már egy másodpercig sem fogok komolyan venni egy ilyen kommentet.

Egyébként meg basszus, valahogyan a "nem rohanunk a rendőr elől, oké?", a "mindenki SJW" és egyéb hülyeségeid után már komolyan egyáltalán nem lep meg, hogy még a vallások is frusztrálnak. :D Menjél ki a szabadba vagy nem tudom, segíts magadon, Isten is megsegít. :D Látni kéne, hogy a vallásnak ilyen formában simán helye lehet a sci-fiben, mert a valláskritika és a vallási dolgok átértelmezése mindig is egy érdekes vonulat volt benne (pl. nem hiszem, hogy a vallásos áthallásoktól rosszabb film lesz a 2001, sőt, attól lesz csak igazán jó sf). Én sem azért hiszem el a Prometheusnak, hogy Jézus létezett, mert kereszteletlen pogányként annyira hiszek benne, hanem mert megadom a filmnek azt a lehetőséget, hogy kiinduljon ebből az egyébként elég logikus (egy vallás mindig kiindul valahonnan és eléggé kell az ehhez, hogy legyen egy alapítója, ez más példák - Gautama Sziddhártha, Mohamed, Joseph Smith, Hubbard, fuck it: Németh Sándor - alapján elég nyilvánvaló) feltevésből.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Jézus létezése nem bizonyított? Ez nekem új. Akkor elég sok történelmi személy létezését meg lehet még kerdojelezni.



A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Nem voltam itt.
Nem akarok foglalkozni vele, mert nem akarok spoilerbe futni sem itt, sem ott.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Mi történt veled az elmúlt kb. egy-másfél évben? Nem voltál mindig ilyen görcs.

Rendőr elől nem futunk - ... evidens.
Mindenki SJW - hazugság, nekem tulajdonítva.
A vallások frusztrálók - bizony nem a legmelengetőbb tudat, hogy annyian szentül hisznek valami láthatatlan és bizonyítatlan tömegmanipulációs propagandaeszközben, hogy technikaiak legyünk (Moken kedvéért).

Látni kéne, hogy a vallásnak ilyen formában simán helye lehet a sci-fiben, mert a valláskritika és a vallási dolgok átértelmezése mindig is egy érdekes vonulat volt benne

Ezt senki se vitatta. Csak azt, hogy a Promcsi nem gecibénán műveli.

Amúgy TIL: a kereszténységet Jézus alapította.

;P

ibi amentia latet



Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



La La Land

Egy trailert sem láttam, csak a pozitív visszhang miatt ültem be rá. Összességében nem rossz, de szerintem nem is kiemelkedően jó. Alapvetően olyan, mintha két nagyon különböző film szeretne lenni és ez összegyúrva elég furcsa elegyet alkot.
A másik furcsaság, hogy Emma Stone olyan szinten uralja az egész filmet, olyan teljesítményt nyújt, hogy mindent elhomályosít, igazából Gosling is csak azért maradt meg, mert a karaktere fontos.



A másik oldal ezzel szemben valahogy frusztrált lesz attól, ha valaki le meri írni: a Prometheus szerinte egy jó film. Ha én utálok egy filmet, akkor nem foglalkozok vele, de még ha mondjuk felbasz és ezért igen, akkor is megeresztek róla egy tirádát, majd elfelejtem, de igazából ez is elég ritka dolog. Én megértem, hogy a filmet nagyon utálókat zavarja, hogy a közvélekedés nem tartja rossznak a Prometheust, szóval gondolom felnyitja a sebeket, ha mondjuk meglátod a Rottenen, hogy fresh, de ilyen is van, néha a közízlés tökre nem azon filmek mellé áll, amiket te arra érdemesnek tartanál. Idén pl. a Saul fia volt az, amit a közvéleménnyel ellentétben én nagyon gyűlöltem, mégsem szólok be, ha valaki áradozik róla (mondjuk talán nagy különbség, hogy fröcsögve szarozni nem szoktam filmeket, így a Saul fiában is látom a pozitívumokat, csak nálam ezek nem érnek annyit, mint másoknál).

A kulonbseg annyi, hogy a zsido temat kb. leszarom, ezzel szemben, ha az SW vagy az Alien filmekbol keszul hulladek, az fizikai fajdalmat okoz. Amit csak fokoz ha valaki a sz@r filmekbe probal faszsagokat belemagyarazni, hogy jobbnak TUNJON. De nem, nem lesz jobb...

Parizer forever.



A belemagyarázáshoz annyit, hogy ezek mind benne vannak a filmben utalás szintjén, szóval mondhatni csak félig belemagyarázom, másrészt meg sokadszori megnézésből és Scott nyilatkozataiból táplálkozik az a komment. Hiba volt egy ennyire bonyolult, összevissza kapkodós és konkrétumok nélküli filmet csinálni a kő egyszerű Alien-mozik mellé? Talán, de engem a Prometheus miatt kezdett el újra érdekelni a frencsájz (az AVP-filmek után eltemettem kb.), és a film miatt kezdtem el ismét tisztelni Ridley Scottot is (ami a filmkészítés technikai, szakmai részét illeti, mindig is egy zseniális csávó volt, de nagyon sokáig úgy voltam vele, hogy öregségére ő már tökre nem akar újat mondani), mint rendezőt.

az SW vagy az Alien filmekbol keszul hulladek, az fizikai fajdalmat okoz.

Az AVP-filmeket (-és játékokat, képregényeket stb., mert a mitológia szintjén egy baromság az összes) valahogyan mégsem részesítitek ennyi szeretetben, pedig ha van olyan része a frencsájznak, ami letépi az Alien mítosz fejét és beleszarik, akkor az a két AVP.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Hacksaw Ridge

Pontosan ugyanazt nyújtja amit a trailer alapján vár az ember. Örülök, hogy Desmond Doss történetét végre elmesélték a nagyvásznon és így sok embert inspirálhat. Viszont nem tartom kiemelkedően jó filmnek, csak egy tisztességes munka Gibsontól, nem lesz klasszikus. Vince Vaughn jó volt nagyon.

7/10



Én azt nem értem miért volt 3d?
Konkrétan semmit sem tett hozzá számomra, ha nem lett volna a szemüveg rajtam meg se tudtam volna mondani hogy 3d filmet nézek.

Persze ez most nem konkrétan nem ennek a filmnek a hibája, de most megint kibukott belőlem, arról nem is szólva hogy az első fele amúgy is sötétben játszódott és a 3d megintcsak ront a helyzeten.

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Most néztem ezt, és bár későn, de azért hadd javítsam már ki, még ha félreütés is, ugyanis idehaza is mindenkit kijavítok miatta, hogy ne a rossz ragadjon beléjük:
a Moulin a Rouge, a Rogue az One, és kiejtésben sem Rúzs Ván, hanem inkább Róg Ván.
Köszönet. :)

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



a sima 3D sotet, az IMAX 3D sokkal vilagosabb es jobb mar. Ezek mellett az RO-hoz mint irtam szinte semmit nem tett hozza a 3D. Az FA-hoz viszont igen, ott erdemes volt abban lesni.

Rendezotol fugg "miben" gondolkodik gondolom.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



a koszi, igen, keverem az irasmodot es hibasan teszem, de surun elfelejtek figyelni ra. Megprobalok jobban.
En a Rouge-t es a Rogue-t is Róg-nak ejtettem, legalabb megtanultam hogy a Rouge-t ruzsnak ejtik.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Szívesen. Illetve rövid u-val, és akkor befejezem az offot.
https://www.howtopronounce.com/french/moulin-rouge/

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Az AvP-ket szerintem már a rendezők neve (még minden jóindulat mellett is egy Scott, Cameron, Fincher, Jeunet névsor után jöttek, akik, és még az első Predatornál is volt egy McTiernan) és az első trailerek után sem lehetett komolyan venni, és ezzel kánonnak sem. (Ettől persze még tényleg borzalmasak.) Sőt, nálam már a címüknél és a témájuknál elbukott a dolog, mint mindent előre leszarozó RW-snél. Ridley Scott visszatérésének a fedélzetre azért nagyobb súlya volt, mely nagyobb elvárásokkal járt.

Ez mind nyilvánvaló, de éppen ezért sosem tudtam franchise-rombolóként sem tekinteni rájuk, fan fictionként. Nem tudtak meghatni, az viszont már inkább, hogy a xenomorph a mozikba szülőnek mi az elképzelése. Ezzel együtt nálam már az Aliensszel véget ért a kánon (de akár az Alien végén is lelőhetjük :), bírom ami utána jött, de nálam a törés előbb van, és az Alien-filmekkel kapcsolatos remény is már alacsony szinten van jó régóta.

Sors bona, nihil aliud.



az AVPk bodlik, kar szot vesztegetni rajuk, mar az alapotlet is ertelmetlen baromsag

Parizer forever.



Az AvP-ket szerintem már a rendezők neve (még minden jóindulat mellett is egy Scott, Cameron, Fincher, Jeunet névsor után jöttek, akik, és még az első Predatornál is volt egy McTiernan) és az első trailerek után sem lehetett komolyan venni, és ezzel kánonnak sem.

Dehogynem: amíg a Prometheus nem jött ki és tette teljesen lehetetlenné az AvP-hoz való kapcsolódást, addig az AVP simán ott volt az Alien-kánonban függetlenül attól, hogy te, mint rajongó hogyan látod a dolgot, meg hogy utólag a Fox hogyan akart enyhíteni a sebeken.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Úgy értettem, hogy messziről látszott a moslék mivolta, így könnyű volt előre kizárni mindenkinek a személyes kánonjából (többet ér, mint a Foxé, hidd el!), ha ki akarta. Egyszerűena pörgést sem érte meg, és itt is kár róla beszélni, még a Promcsi-flame-hez képest is.

Ridley Scott és a Prometheus ebből a szempontból már fajsúlyosabb tényező (köss bele ebbe is, ha akarsz ;), ezért nehezebb is figyelmen kívül hagyni. De azért sem sírok, a kedvenceimet nem tudja megerőszakolni az sem, sem a gyermekkori élményeimbe belerondítani. Az egész hozzászólásom lényege ez a személyes megközelítés volt, amit megkönnyített az, hogy - mint jeleztem - a franchise maga már régen kisiklott.

Sors bona, nihil aliud.



De azért sem sírok, a kedvenceimet nem tudja megerőszakolni az sem, sem a gyermekkori élményeimbe belerondítani.

Igen, ez lenne a lényeg a Promcsival kapcsolatban szerintem is.

Az egész hozzászólásom lényege ez a személyes megközelítés volt, amit megkönnyített az, hogy - mint jeleztem - a franchise maga már régen kisiklott.

Nálam a kisiklás az AVP volt: az Alien 3 "rendezői" verzióját kifejezetten csípem még úgy is, hogy nem ér fel az első kettőhöz, a nyitány meg a filmtörténelem egyik legnagyobb tökönlövése a készítők részéről (ha van két tök jól felépített karaktered az előző filmből, akkor nem nyírod ki őket off screen). Az Alien 4-nél szvsz baromi rossz választás volt Jeunet rendezőként, mert nagyon jó film a Delicatessen meg az Elveszett gyermekek városa, de nem olyan hangvételt ütnek meg, ami passzolna az Alienhez, és szerintem ez baromira érződik a filmen is, viszont még azt is tudom élvezni, ha elém kerül.

A különbség szvsz inkább az a Prometheus és az AVP között, hogy előbbit a kritika és a filmfalók nagy többsége is rohadtul csípte, utóbbit viszont mindenki egyöntetűen utálta, szóval a gyűlölők homogén közösségét kevésbé is frusztrálja. Én továbbra is tartom, hogy az általam favorizált jutyúber-kritikusok közül Stuckmannek volt igaza már akkor is:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=ILg42J9DR9I
Az elvárások és a nézői nyitottság hiánya miatt nem bírják sokan a Promcsit, nem maga a film a hibás érte, az ugyanis jó. Talán emiatt van az is, hogy évről évre, lassacskán kúszik felfelé az imdbn meg a nézői vélemények szintjén is: egyre többen néznek vissza rá és tudják önállóan, önmagában értékelni, az Alien felé támasztott prekoncepciók nélkül. Ezek létéért persze nem csak a nézők a hibásak, hiszen a Fox direkt Alien-ként promózta a filmet (és most is ezt csinálják a Covenanttal, miközben Scott nem győzi leszögezni, hogy Prometheus folytatás lesz ez, szóval lehet, hogy megint jön a shitstorm még akkor is, ha jó lesz a film). Ugye ha téged a space jockey-val kapcsolatos válaszok érdekelnek, nem fog kifejezetten jól esni egy olyan film, ami inkább csak kérdez.

Kicsit olyan ez, mint a videojátékoknál a Bioshock 2 vagy a PoP Warrior Within: alig rosszabb az első résznél, de pont annyira más és annyira máshol vannak benne a hangsúlyok, hogy lehessen utálni.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



a gyermekkori élményeimbe belerondítani.

Mármint az őszinte rettegésre gondolsz, ami már onnantól környékezett, hogy a feliratok alatt mutatják a dög üres űrhajót?

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Az elvárások és a nézői nyitottság hiánya miatt nem bírják sokan a Promcsit, nem maga a film a hibás érte, az ugyanis jó.

:DDD még, jó kedvre derítettél :)

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



muszáj ezt a szerencsétlen topicot szétflamelnetek amúgy mindig? Ott az Alien Covenant topic, de amúgy is hányszor lefutottátok már ezeket a köröket Prometheussal kapcsolatban...



Majd, ha te is iderakod mit láttál éppen és nem offolnál és önkéntes csendőrködnél, akkor nem hízna olyan gyorsan ez a topic.
Amúgy meg ne vedd már el pár ember szórakozását, ünneprontó, inkább egyél szaloncukrot.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Újra néztem az Alien sorozatot. Rövid benyomások:

Alien: Zseniális film Sir Scott-tól. Bár ma már nem tartom félelmetesnek, a hangulat még mindig kifogástalan, ahogy szinte minden a filmben. Talán a kedvenc részem a sorozatból.

Aliens: Jó dolognak tartom hogy Cameron is hozzá tette a saját stílusát a sorozathoz ahelyett hogy lemásolta volna az elődöt. Sikerült valamennyire bőviteni is az univerzumot. Minden nagyobb, hangosabb, és akció dúsabb, de jobbnak nem mondanám.

Alien3: Ebből csak a rendezői verziót szoktam újra nézni. Bár Fincher nem túl büszke a filmjére, szerintem nincs miért szégyenkeznie. Nagyon hangulatos és egyedi film lett. Itt is sikerült hozzá adni a sorozat világához. Tetszett ez a rozsda barna fullasztó börtön téma. Sajnos az effectek viszont néhol nagyon rondák lettek.

Alien Resurrection: Gyerekkoromban imádtam hogy ez a film olyan elborultan Jeunet-es lett. Lenyűgözött a vizualitása és a groteszksége a filmnek. Art Designe szempontból talán ez a legerősebb rész. Bár pontosan látom benne hogy miért utálják sokan, én mégsem tudok haragudni erre a filmre.

AVP: fos
AVP2: még nagyobb fos

Prometheus: Igen, vannak hibái a filmnek. Lehetett volna sokkal erősebb a script. De az alap koncepció és a rendezés meg a látvány, zene... Nagyon erősek. Örültem neki hogy Scott úgy tért vissza a sorozathoz ahogy kell: új kérdésekkel foglalkozott és új mélységeket adott az univerzumnak. Szóval csípem nagyon.

Alien Covenant trailer: A reklám alapján vizuálisan ez a film is gyönyörű lesz, de vannak fenntartásaim. Olyan mintha nem abba az irányba haladna tovább Scott amerre tervezte. (Engineerek) Helyette ez egy biztonsági játéknak tűnik a jó öreg xenomorphokkal. Szóval remélem nem 2 óra fanservice lesz a film hanem folytat is majd Promcsiban félbehagyott szálakat és foglalkozik tovább pár érdekes gondolattal.(genesis).



The magnificent seven

A regi verziot is szeretem es ez is teljesen rendben volt.
Nem valoszinu, hogy ujranezem, de 2 orara lekotott. (James Horner meg a halala utan is kisert ezzel a qrva kurttel...)



Pont most néztem meg én is, teljesen jó kis esti limonádé.

Non serviam



*Star Trek: Mindenen túl * Semmi komoly, szokványos Star Trekes akciós, kaland, telenyomva vicces jelenettel. Mondjuk

ShowHide spoiler #

, szóval, nem egy agyon bonyolított film. Egy-két logikai hiba is akadt

ShowHide spoiler #

Egy estét simán megért.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!