Jelenlegi hely

Szánalom, bulvár, kaka

Utolsó bejegyzés


Pattoghatunk itt a jogos-jogtalan emberölés morális kérdésén, de ha egy ittasan és bódultan vezető személy, akinek ráadásul még az egyik lámpája sem ég akcióba lendül, akkor a rendőri reakció arányos vagy aránytalan mivolta akkor is csak reakció marad, aminek kiváltója végeredményben egy ittasan és bódultan vezető személy, akinek ráadásul még az egyik lámpája sem ég szabálysértése volt.

Javítottam néhány dolgot.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



az emberunk azert kapta a golyot mert kotozkozott es ellenkezett a rendorrel, a bore szine irrelevans.

Ez az eset nem tudom hol tortent btw, a gettos szitut arra ertettem hogy lepukkantabb kornyekeken eleve sokkal tobb a bunozes es a gyilkossagok, a riziko faktor megugrik erosen mert nem tudhatod hogy amig lazitassz, a kolegaja valakinek nem veri pajszerral be a fejedet moged osonva. A rendor ezekben a teruletekben kevesebb rizikot fog vallalni mert fokozott eselye lehet arra hogy visszalonek es meghalhat.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."


Boz képe
Boz

A rendőr is ember, neki is, mint bárki másnak van élete amit félthet, ő ugyanúgy nem tudhatja, hogy a másik éppen min gondolkozik vagy mit és miért akar csinálni.
Ezzel nem feltétlenül akarom azt mondani, hogy mindig igazuk van, vagy lőjenek le akárkit akármikor, de be kell látni, hogy ezek a szituációk sose egyszerűek.

A videóban simán hibásnak tűnik a rendőr, a nyolc lövést kicsit soknak tartom.

Éljenek a videojátékok!



De, idehaza így van. A fokozatosság elve érvényesül rendőri intézkedés közben. Arányosságot is be kell tartani. Egyébként a rendőri intézkedésnek van határa, nem abszolút. Asszem úgy szól a bírói gyakorlat, hogy ha a rendőr nyilvánvalóan bűncselekményt valósít meg az intézkedés közben, akkor a jogos védelmi helyzet ugyanúgy beall vele szemben is. Mondjuk itthon erre nem sok eset van, meg tényleg nagyon necces, hogy mégis mikortól valósul ez még. Nagyon más idehaza, volt az a bedrogozott állat aki egy bezinkuton csak úgy felholtra vert egy rendőrt és azt is bevittek. USAban az a tag olommergezest kapott volna ha fehér, ha fekete... A rendőr meg persze, hogy tudja a fegyverhasznalatra vonatkozó törvényi előírásokat.



Zaxx írta: Egyébként a videót meg tutira agyonvagdosta a média, elvégre csak teljesen egyértelműen látod, hogy mikor indul a felvétel...

Az indulása és a pistolero jelenet között van vágás.

Zaxx írta:

gettosabb szituban

Azt mondod, azért kapta, mert fekete volt? Végre egyetértünk valamiben. :D Én nem is értem, hogy illumináltam rendőrök elől rohangáló egyetemistákat miért nem lőnek agyon.

Úgy utálom az ilyen pecázós kommenteket... Zaxx, bizonyára te is egészen tisztában vagy vele nagy vonalakban, hogy mennyi egyetemista követ el erőszakos bűncselekményt, pláne zsaruk ellen, vs. mennyi urban/"gettós" fiatal fekete férfi ugyanezt. De hát ugye vagy a tények rasszisták, vagy a psi meg én, más opció nincs!

Azért kapta, mert rendőrre támadott. Hogy helyes volt-e vagy sem, azon legalább lehet vitatkozni, de hogy azért kapta-e, pusztán mert fekete volt, vagy pusztán mert elfutott, ilyeneket felemlegetni egyszerűen óriási őszintétlenség.

ibi amentia latet



Te már eldöntötted, hogy a rendőr hazudott minden további komplikációról. Így könnyű biztosnak lenni a dolgodban.

ibi amentia latet



Nagyon más idehaza, volt az a bedrogozott állat aki egy bezinkuton csak úgy felholtra vert egy rendőrt és azt is bevittek.

Szerintem ő odabent többször elcsúszott a WC-ben...

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Igen nagy a valószínűsége :)



Úgy utálom az ilyen pecázós kommenteket...

Poén volt, nem kell komolyan venni.

Azért kapta, mert rendőrre támadott.

Ez az a részlet, ami sajnos homályba vész (ugye egy sokkolás volt, akkor is a rendőr sokkolt - pont az a rendőr, akivel szemben két évvel korábban eljárás indult a sokkoló indokolatlan használata miatt), össz-vissz annyit lehet tudni, hogy valamiféle dulakodás kialakult közöttük, miután a csávó először megpróbált elmenekülni. Ugye a "grabbed my taser" kijelentés a rádión már azért is csalóka, mert ez (mégegyszer: enyhén drog és alkolholos befolyásoltság alatt álló fasziról van szó) már a videón is jól láthatóan a rendőri sokkolás után történt. Ugye ha engem részegen megsokkolnak, előfordulhat, hogy odakapok a sokkoló felé és megpróbálom megragadni, hiszen félek attól, hogy jön a következő dózis, beszámítható meg nem vagyok.

A másik meg, hogy a rendőr TUDTA, hogy fegyvertelen az illető, hiszen az korábban a járőrkocsiban ült, ahová nem lehet csak úgy fegyveresen bekerülni. Igazoltatták is, minden létező adat megvolt róla, szóval ha én normális rendőr vagyok, akkor nyugisan utánafutok a csávónak és leterítem, esetleg ezelőtt leadok egy figyelmeztető lövést (amit egyébként az amerikai rendőrnek LE KELL ADNIA ilyen szituációban), amitől valószínűleg meg fog ijedni. Ha lusta, de normális rendőr vagyok, akkor meg nézem, hogy az ellentétes irányból közelítő kolléga elfogja-e... ha igen, akkor örülök, ha nem, akkor nyugisan beszállok az autóba, fogom az igazoltatás során hozzámkerült adatokat és leadok rá egy körözést. Néhány órán belül meg is fogják, another day on the job.

Szóval lehet amellett érvelni, hogy a rendőrködés veszélyes meló, de ez itt attól még egy gyilkosság.

Szerk: Ja, és egyébként nekem az is kurvára álszent, hogy elítélni azt nem ítéljük el (remélhetőleg csak egyelőre), de a családnak meg adunk 6 és fél millió dollárt. Hát kurvára ki vannak segítve ezzel. Abban meg teljesen igaza van a cikk írójának, hogy ha "12 dühös ember" nem képes kimondani egy ilyen szemétládáról, hogy bűnös, akkor egy fekete is betarthat az igazságszolgáltatásnak. Nem azért, mert úgy igazságos, hanem mert basszák meg.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Ugye ha engem részegen megsokkolnak, előfordulhat, hogy odakapok a sokkoló felé és megpróbálom megragadni, hiszen félek attól, hogy jön a következő dózis, beszámítható meg nem vagyok.

ez tudod azert hogy nem igazan jolly takarozo kartya.

Ha te be vagy drogozva, es kessel rohansz a rendor fele hogy agyonszurd, mert azt trippeled hogy egy Cthulhu, attol meg pontosan ugyanugy leszel szintugy kezelve mintha ezt makkegeszsegesen tenned. Honnan is tudhatna adott szituban hogy te valami jo kis cucc, vagy epp megjobb KGB agykontroll hatasa alatt vagy, csak a cselekdeteidbol itelkezhet.

Szóval lehet amellett érvelni, hogy a rendőrködés veszélyes meló, de ez itt attól még egy gyilkosság.

rendori, akar tobbszoros felszolitas elleneben cselekedni, plusz esetleg dulakodni ongyilkossag.

De ja, visszaterunk mindig arra hogy a szitu az hogy te nyugodtan teszed azt amit a rendor mond, kifejezetten megnoveli az eselyet annak hogy eletben maradsz. Ha kotozkodsz es nem teszed amit a rendod mond, kifejezetten lecsokkented viszont.

A torvenyeket fegyverrel es azokkal valo megfelemlitessel tartatjak be tradicionalisan, mert hatasos elrettento ero. Ha mindenki csinalna amit akar es kedvere valogathatna mi tetszik neki a torvenyek kozul es mi nem, akkor kb mehetne a levesbe az egesz law/order allamberendezes eleve.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



6 és fél millió dollárért sztem sok családban azt mondanak lojjek le nyugodtan :D ez az amcsi kártérítési rendszer is egy vicc amúgy.


Boz képe
Boz

családnak meg adunk 6 és fél millió dollárt. Hát kurvára ki vannak segítve ezzel.

Hát igazából...:D
Vagy az jobb lenne ha elítélik, DE pénzt nem adnak? :D

Éljenek a videojátékok!



Szerk: Ja, és egyébként nekem az is kurvára álszent, hogy elítélni azt nem ítéljük el (remélhetőleg csak egyelőre), de a családnak meg adunk 6 és fél millió dollárt. Hát kurvára ki vannak segítve ezzel.

nem ismerem a rendor profiljat, de nem lehet hogy amugy teljesen koser streak-je van a szolgalatban es abszolut nem rossz, sot hasznos ember?

A csaladnak abbol bezzeg mi haszna lenne ha elitelnek a pasasunkat? A karteritest (ha kapnak) nem azert kapjak ilyen esetekben sem hogy "kivaltsak" vele az elvesztettet, hanem hogy legalabb segitsek oket a tovabbi eletukben. 6.5 milla bizarul magasnak tunik btw.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



6 és fél millió dollárért sztem sok családban azt mondanak lojjek le nyugodtan :D

mondjuk ott a pont. :)

En orulok ha anna tizedet megkeresem/megerem az egesz eletem leforgasa alatt. :D

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



ez tudod azert hogy nem igazan jolly takarozo kartya.

Nem mentegetni akartam a csávót, hanem megindokolni a viselkedését.

De ja, visszaterunk mindig arra hogy a szitu az hogy te nyugodtan teszed azt amit a rendor mond, kifejezetten megnoveli az eselyet annak hogy eletben maradsz.

Ugye itt megint az a gond, hogy ott van valami, amit megírtak a nagykönyvben, de ott van az élet is, ami ezt az esetek nagy többségében felülbírálja. A rendőrnek nem az a feladata, hogy lövöldözzön, ha nem úgy jön össze valami, mint ahogyan az a nagykönyvben meg van írva.

És nagyon örülök, hogy te egy ilyen túlkapást elfogadsz egy szimpla vállrándítással, de asszem, hogy te sem szívesen lennél feka egy "gettós szituban".

A csaladnak abbol bezzeg mi haszna lenne ha elitelnek a pasasunkat?

Gratulálok az érzelemmentességedhez.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Nem mentegetni akartam a csávót, hanem megindokolni a viselkedését.

fair enough, en is ugyanezt tettem a rendorunkkel.

Se az egyik se a masik pasast sem ismerem, nem is celom mentegetni oket ugye.

de asszem, hogy te sem szívesen lennél feka egy "gettós szituban".

ezt jol latod, pont azert valasztottam hogy nem akarok sohasem gettos szitukba keveredni (meg feher letemre sem). Es minel tobb fekete (vagy feher/sarga/whatever borszinu gettos) ebred ra hogy nem is olyan poen "gangsztanak" lenni es kocsikon ugralni vagy kirakatokat beverni, hanem inkabb a normalisabb eletre kell torekedni es azon agyalni hogy mikepp segitsd magadat es masokat is elolrebb jutni, annal hamarabb kerulnek ok is feljebb a tarsadalmi rangletran. Alapvetoen a viselkedesed a sajat valasztasaidbol es dontesedbol adodik. Minden masra fogni csak felelosseg elharitas es kifogas kereses.

Ha koveted a "feher" (ertsd nyugati) normalis ertekrendeket attol nem "uncle Tom" es "fekete arulo" vagy, ahogy tipikusan megbelyegezhetik az embert a gettokban, hanem pont hogy te is vegre normalis resze leszel vele a tarsadalomnak.

Es ez meg mindig nem borszin alapjan kellene hogy mukodjon, hanem siman ertekrendek szerint, minthogy ezt mar sok mas borszinu ember mar eszrevette es cselekszik is azok szerint, szemben azzal amit a BLM probal propagalni.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Zaxx írta: Nem azért, mert úgy igazságos, hanem mert basszák meg.

FélOFF
Fején találtad, miért hányok sugárban a Social "Justice" és Feminism ="Equality" mozgalmaktól és eszméktől: nem az igazság vagy egyenlőség számít nekik, hanem a bosszú, lehetőleg minél kicsinyesebben és igazságtalanabbul. "There are no bad tactics, only bad targets" és a többi.

ibi amentia latet



Te hogyan képzeled el a tiltakozást egy ilyen, rendszerszintű probléma ellen? Hogyan tiltkozzanak? Milyen módon? Milyen eszközzel?

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



A Rewired Prolitika rovatában! Rögtön lenne vagy egymillió új felhasználó... akikkel én még kétezer kilométer kábelen keresztül sem szeretnék találkozni...



Ha nem csak vicces videókat posztolnál abba a topikba, ahol szó volt arról is, hogy miért léptem ki a Pandorából, akkor belátnád, hogy erre miért nincs lehetőség. :D

Egyébként nem érzem annyira súlyosan politikai kérdésnek ezt, el lehet tőle úgy vonatkoztatni, hogy ne az jöjjön szóba.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Én csak egy vicces videót posztolok, konkrétan mindíg ugyanazt, ami arról szól: a vámpírt felismerni róla, hogy mindíg az övé kell legyen az utolsó szó.
VÁMPÍR!



Gratulálok az érzelemmentességedhez.

Tipikusan probalok nem erzelgosen hanem objektiven hozzaallni a kerdesekhez.

Ha elitelik a zsarut, akkor annyival kevesebb rendor lesz a forgalomban es potencialisan tobb bunozo fog szabadlabon forogni, es azzal direkt szarabb is lehet a csaladnak is es mitobb mas csaladoknak is.

A csalad amugy boldog lenne szerinted hogy "fuck yea, egy zsaru bortonben csucsul, vegre tobb bunozo garazdalkodhat az utcan, but its ok mivel az en csaladtagomat is lelottek"?

Ha BLM aktivista vagy nyilvan hogy igy gondolkodsz, de tipikusan nem rendorutaloak az emberek es megertik mennyire fontos melot vegeznem a tarsadalomban.

Te hogyan képzeled el a tiltakozást egy ilyen, rendszerszintű probléma ellen? Hogyan tiltkozzanak? Milyen módon? Milyen eszközzel?

ne neveljek bunozove a gyerekuket, es onmaguk se bunozzenek, hanem tanuljanak meg normalisan civilizalt eletet elni. Lassak be hogy nem a kornyezet es mindenki mas a problema, hanem a sajat viselkedesuk. Nincs haszna semmilyen tiltakozasnak, mivel nekik kell megvaltozni hozzaallasban. Senki nem kotelez arra hogy bunozz (ahelyett hogy dolgoznal a szitu jobba tevesen), barmilyen szar is az eleted, azt az utat te fogod valasztani.

Ha a "rendszert" okoljak a sajat butasaguk es szerencsetlen dontessorozataik miatt, ahelyett hogy keresnek hogyan tudnanak sajat maguk felemelkedni, mar veszetettek. Ugyanez van kb a modernkori "feminizmussal" is, kb mindenki mas hibas korulottuk mindenben es elnyomjak oket, szerintuk.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Én ezt értem, csak mindig ott motoszkál a fejemben az is, hogy pl. ehelyett írhatnál mondjuk valami lényegeset is. Sok értelme nem igazán van bekommentelni egy vita kellős közepébe azt, hogy vita van valamiről, ezt valószínűleg az érintettek is tudják. :D

Tudom: VÁMPÍR, VÁMPÍR! :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



ne neveljek bunozove a gyerekuket, es onmaguk se bunozzenek, hanem tanuljanak meg normalisan civilizalt eletet elni. Lassak be hogy nem a kornyezet es mindenki mas a problema, hanem a sajat viselkedesuk. Nincs haszna semmilyen tiltakozasnak, mivel nekik kell megvaltozni hozzaallasban.

Ha a "rendszert" okoljak a sajat butasaguk es szerencsetlen dontessorozataik miatt, ahelyett hogy keresnek hogyan tudnanak sajat maguk felemelkedni, mar veszetettek.

Nem annak a filozófiai mélységeire voltam kíváncsi, hogy mennyi előítéleted van a feketékkel szemben, hanem arra, hogy HOGYAN tiltakozzanak egy ilyen problémával szemben.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



a statisztika nem eloitelet btw.

De pontosan mi ellen akarnak eleve tiltakozni es mit akarnak elerni?

A "systemic racism toward black people" az egy nagy BLM propaganda bullshit, mivel a rendorok bunozoket hatastalanitanak, nem "feketeket". Az hogy a legtobb bunozo fekete nem a rendorok hibaja amin a rendoroknek kellelene valtoztatniuk, hanem az adott nepcsoport hibaja, amin bizony nekik kell valtoztatniuk.

De vehetjuk kozelebb is a szitut, magyarorszagon pl a cigany csoportok (CLM) fellazadhatnanak a rendorol ellen hogy tul sok ciganyt hatastalanitanak es milyen jogon teszik ezt. Akkor is a rendoroket kellene tamadni es tiltakozni a rendori fellepesek ellen, ahelyett hogy eszrevennenk hogy egy adott nepcsoport pl mekkora problema forras az ertekrendjeivel es viselkedesevel, ami igy a sorozatos es folyamatos bunozesekhez vezet?

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Először is demonstrálni illene, hogy valóban létezik ilyen rendszerszintű probléma, mert az eddigi próbálkozások zöme elbotlott a saját lábában. Szó volt a BLM-ről - finoman szólva nem egy komoly vitapartner(e a rendszernek, hogy így fogalmazzunk), amely bűnözőket tesz meg reklámarcának, és megannyi vonulásuk az erőszakpártiságról szól, főként a rendőrség ellen. Aztán, ha sikerül, ha nem, meg kell látni, hogy a fent javasolt egyéni szintű igazságtalanságok büszke halmozásával jottányit sem fognak változtatni a rendszeren, ami a) túl nagy és komplex ahhoz, hogy hibaszázaléknak is kevés ügyecskék megrendítsék az amúgy bevált igazságszolgáltató procedúráit, és esetlegesen b) ha valóban olyan gonosz és korrupt, aminek elmondják, akkor a változásnak nem csak a mérete áll ellene passzívan, de gonosz és korrupt vezetők is aktívan, és innentől meg van lőve az egész.

Csakhogy rossz oldalról akarod megfogni. Valóban változás szükséges, és ennek egy igen jó első lépése a rendőrképzés szintjének megemelése, de a lényeg a kérdéses közösségek "megreformálása", a belülről, önszántukból jövő változás. Iskoláztatás. Rendes, teljes család, apával a képben. Az utcai gangsztavadromantika és a vele járó rendőrellenesség, gang warfare stb. elhagyása. Csupa kritikus fontosságú dolog, amiket szinte szóba se lehet hozni, mert rögtön rasszista leszel a mainstream sajtó szemében. Ez a szomorú. A zeitgeist olyan kurva progresszív lett, hogy rasszistának számít, ha valaki jobbat vár el a legrosszabbul teljesítő rétegtől, és bizalmát fejezi ki az iránt, hogy ez a réteg saját magától is meg tudná indítani, kieszközölni a változást. Rasszista ötlet, hogy jobbá teheted magad. Mert éljenek a sekélyes külsőségek.

ibi amentia latet



Na, de mi történne, ha éppenséggel fehér az elkövető??
http://y2.pichunter.com/3449463_3_o.jpg

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Valóban változás szükséges, és ennek egy igen jó első lépése a rendőrképzés szintjének megemelése, de a lényeg a kérdéses közösségek "megreformálása", a belülről, önszántukból jövő változás. Iskoláztatás. Rendes, teljes család, apával a képben. Az utcai gangsztavadromantika és a vele járó rendőrellenesség, gang warfare stb. elhagyása.

this.

Rasszista ötlet, hogy jobbá teheted magad.

ez az amit en is ennyire furcsanak talalok, hogy miert kevesbe polkorrekt sajat magad hibait belatni es torekedni azok jobba kovacsolasara, mintsem elhesegetni minden sajat felelosseget es mindenki mast hibaztatni a sajat "szerencsetlensegem" miatt.

Kb ezzel a gondolkodassal erik el pont azt hogy semmi nem fog valtozni es egyre csak szarabb eletuk lesz. Egyre jobban ki lesznek szolgaltatva az allamnak ami majd "eltartja es kezeli" oket.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



latod csajokkal szemben mindig kegyesebb az igazsagszolgaltatas, csak mert jo fenekuk van, amibe szivesen beleturna az ember. Ki vagyunk szolgaltatva a systemic elnyomasnak mi ferfiak, uj mozgalmat inditok MLM! :)

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Nincs lényeges eltérés USAban a rendőrök által lelott fehérek és feketék között ezt valami harvardi prof kutatása is bebizonyitotta nem is olyan régen. Ahol eltérés van az ilyen bántalmazások, stb. Zaxx te meg túl sok Van Jonest hallgatsz.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!