Jelenlegi hely

Boldogsághangulat és örömbenüvöltő-szoba

Utolsó bejegyzés


Legalábbis én ennyit ismerek a munkásságodból, de ha naivan felteszem, hogy ez az eddigi legnagyobb teljesítményed

ez egy az egyben igy van amugy, szerintem eddig siman a legnagyobb munkam, szoval semmi naivitas nincs benne. :) Elegge befolyasolt szintugy abban is a sikerelmeny hogy megis a programozas sulit valasszam, ne keressek tovabbi kifogasokat az idovel.

De jo hallani hogy nem kell verprofinak lennem hogy belekezdhessek. Elore is koszi, akkor folyt kov ha aktualis lenne, szolok majd ahogy kozeledik az alkalom es neki terveznek feszulni. Mindenkepp jol jon az extra segitseg, foleg a megindulashoz.

A habibit szír ismerőstől amúgy én is úgy tudom, hogy "szerelmemet" jelent és egyébként alapvetően az olyan férfiak szokták egymást így hívni, akik nagyon jó barátok. :) Ezek általában kézen fogva is járnak.

im ok with this. :D

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



nem valamilyen munkagépeket programoztál régen? Azt hittem az komoly tudást igényel :D



lefty írta: Politizálni is szoktál a suliban?

Relativ, mivel ahogyan itt sem, ott sem mindennapos a dolog, de ha arra celzol ja, tudjak hogy Trump parti vagyok es mik az erveim mellette.

Mar akit erdekel es szivesen diskural is rola, mivel ahogy gondolom itt is, ott is vannak sokan akiket teljesen hidegen hagy a politika es semmit nem tudnak rola. Erdekessegkeppen egyes tanarok(tanarnok) is szintugy szivesen beszelnek politikarol, foleg a valasztasok kozeli alkalmakkor.

Egyik eredetileg vad-baloldani fiatal tanarnot, meg valasztasok elott amikor kvazi munkaperiodus volt es kevesebben voltunk az osztalyban, laza dumcsizas kozepette sikerult is meggyoznom hogy ne higyjen el minden fearmongering butasagot amit a mediaban hall hanem merje fel a masik oldalrol is a helyzetet, gondolja at azoknak az embereknek is a logikus allaspontjait. Azota nem hiszi hogy WWIII, meg vilagvege, meg minden not megfosztanak majd minden jogatol szitu, stb lenne ha megvalasztjak Trumpot.

Programozas tanar erosen csodalkozott hogy milyen erdekes a szitu hogy a nagyon preciz, es csomo nezopontot atrago algoritmusok 98% Hillary eselyt dobtak ki, erre megis Trump nyert. Mondtam neki en nem ketelkedek az algoritmusok pontossagaban, de az adatok amelyeket etetnek veluk, nagyban befolyasoljak a kidobott eredmenyeket, ertelemszeruen. A mediaban meg maximalisan reszrehajlo kampanyolasokat vegeztek Hillary oldalra, a polloknal is Demokrata oversampling volt tipikusan, ezert nem fedtek a valosagot.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



az ok, majd 7-8 even keresztul, de az mas. Igen, magasabb tech tudast igenyel, de nincs koze a klasszikus programozasi kepessegeknek igazan. Inkabb kulonbozo gepanyagismeret, fizikai sajatossagok az anyag nagyon sebes forgasa alatt, vago/megmunkalo szerszamok melegedese es kopasa (ho hatasara kitagulasa stb), mikrometernyi toleranciak tartasa es overall a gepek mechanikaja, erossegei es hatranyai, kulonbozo megmunkalt anyagfeluletek kivitelezese, ilyesmi. Inkabb "mernoki"/geometriai matek tudasok ezek ugye.

Egy RW elkeszitese viszont egysegekkel absztraktabb gondolkodast igenyel.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Mokas, nekem nem jott ossze a GSoC, pedig szerintem akkor jobb C++ koder voltam mint most (igen, most C++ koder vagyok az uj munkahelyen :) es nem hogy addigra mar volt egy diplomam meg 1-2 eves tapasztalatom a libraryvel, amibe fejleszteni akartam, de meg konferencia publikaciom is volt a temaban. Nem tudom, hogy mennyire random vagy elcsesztem-e valamit pedig a penz jol jott volna, hogy ne vajaskenyeren eljek egy nyaron :) olyat is olvastam, hogy tul keson probalkoztam es mar tul tapasztalt voltam (internshipen is voltam addigra)

Regen minden jobb volt.


Tno képe
Tno

A GSoC FAQ-ja az első maroknyi kérdésben nem teszi fel, hogy mégis mi a picsa ez?

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Nem, mert azt már rögtön a főoldalon leírják... :)


Tno képe
Tno

Hhh, a google kijelöl mellém egy mentort (valahonnan...?), aki nyár végén megsimogatja a fejem, mert nem egész nap az ágyban feküdtem, hanem helyette kihánytam magamból pár semmire sem használható kódsort?

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Plusz utal egy szakajto penzt.

Regen minden jobb volt.


Tno képe
Tno

Akkor talán inkább az ágyat választom :D

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Savanyú a szőlő, vagy tényleg ennyire ostoba vagy? :)
Ha szarkazmust volt, vagy vicces akart lenni, akkor bocsi, így írásban nem igazán jött át egyik sem.


Tno képe
Tno

Vicces akartam lenni, de nem sikerült. Nem tudom, hogy ez jobb-e, mintha nem sikerült akartam volna lenni, de vicces.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Akkor viszont még egyszer a bocsánatodat kérem!
Nagyon rossz tulajdonságom, hogy nagyon durván magamra veszem a szívemnek fontos dolgokat, és simán triggerelődök olyanon, ami nem annak lett szánva.



Ez sajnos simán lehet. :( Mármint, hogy túl tapasztalt voltál. Nincs ez így explicit kimondva sehol, de alapvetően az a tendencia a legtöbb org-nál, hogy a tapasztalat nélküli, de lelkes jelentkezőket részesítik előnyben. Így kerültem be első évesként én is: volt egy MSc-s srác, nagyon sok releváns tapasztalattal, én meg kb. tudtam Pascalul meg C-ül, meg láttam már C++ kódot leírva. Azért engem választott anno a mentorom (akivel azóta is jó barátok vagyunk egyébként), mert látta rajtam, hogy sokkal jobban igyekszem. A srác konkrétan a határidő előtt pár nappal adta le a proposalját, nem is nagyon kért review-t rá meg semmi, én meg túlbuzgó ifjú titánként már március óta a ScummVM nyakára jártam az összes hülye kérdésemmel... :)
Ezt én nem tartom igazán korrektnek, hogy ezt nem emelik ki sehol, de hát ez a program sem tökéletes sajnos.
A másik dolog ami miatt látszólag érthetetlen okból vissza szokták dobni a jelentkezéseket, az meg az amit igazából már leírtam, hogy sokan nagyon későn adják le azt és már egyszerűen nincs idő normálisan reflektálnia rá a mentori gárdának.


Tno képe
Tno

Ja várj, abban a hozzászólásomban NEM akartam vicces lenni :D Szerencsére nem is sikerült, most megnyugodtam. Egyébként meg az érdekelt volna pl, hogy kiközvetítenek Borsodba arcfelismerő szoftvert fejleszteni, vagy a google deep mind-ba kell besegítenem vagy mi. De Oscee felvilágosított, hogy egy rakat pénzt adnak érte, így már nem érdekel. :D

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Akkor neked tényleg nagyon nem megy az értő olvasás, főleg emiatt a "pár semmire sem használható kódsor" dolog miatt. Sajnálom, majd idővel belejössz!


Tno képe
Tno

Erre alapoztam pl.:

Are mentoring organizations required to use the code produced by students?

No. While we hope that all the code that comes out of this program will find a happy home, we don’t require organizations to use the student's' code.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Ez tetszoleges full time melora is igaz.

Regen minden jobb volt.


Tno képe
Tno

Főleg az olyan helyekre, ahol nem is foglalkoznak programozással.

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Nem tudom, hogy csak megint szuperugyetlenul probalsz trollkodni, vagy meg nem lattal szoftverfejlesztest eloben :)

Regen minden jobb volt.


Tno képe
Tno

Őőő... nem?

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



rwurl=https://youtu.be/1my1lri6Kkc?t=8m24s

csodás dolog a szerelem :D (ráérősek nézzék az elejétől)

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Átitaloztam az estét egy japán étteremben aztán egy japán kocsmában pár japánnal rakat random japán kaja kíséretében (köztük natto!!!) aztán hazavonatoztam, átszállva az egyik leghangulatosabb környéken, ahol valaha életemben jártam.

Teljes az életem. すごい

Regen minden jobb volt.



Amúgy milyen japanokkal italozni? Tényleg nem bírják vagy már azóta evolvaltak?



Hát kollégám már fél 7 környékén nem nagyon tudott járni.

Nem nagyon bírják, de talán kevésbé is van vedelés, mint mifelénk.

Regen minden jobb volt.



Lehet, hogy urban legend (lusta voltam most utánanézni), de elvileg az ő szervezetükből hiányzik valami enzim ami fontos az alkohol lebontásához és ezért bírják kevésbé a piát nem? Majd Nokedli kijavít, ő az ügyeletes kémikus/biológus.



A laktózzal így vannak egész Ázsiában, de a pia kérdeéses. Kisebb májba kevesebb pia is fér.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."


Tno képe
Tno

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Pontosan.
Az alkohol önmagában nem (annyira) mérgező, és a jó hír az, hogy szépen, gyorsan lebomlik a szervezetedben. A rossz hír, hogy mérgező acetaldehiddé. Az utána már tényleg lebomlik, de lassabban mint az előző lépés, ezért ahogy megy be a szesz, halmozódik fel az acetaldehid. Attól vagy rosszul, másnapos, stb.
Ezt a második lépést lehet noszogatni néhány dologgal. Pl. maga az alkohol is sürgeti (ezért segíthet ha iszol egy sört a másnaposságra, persze ha sokat iszol megint ugyanott vagy :-) ). De ilyen a kelkáposzta is (ezért van minden "korhely" ételben), meg még pár furább vegyület. Van olyan is, ami meg rontja a helyzetet, ilyen pl. a grapefruit.

És bár a rendszeres szeszeléstől szaporodnak a bontó enzimek (és hízik a májad :-) ), de nem mindegy hogy genetikai alapon mennyit örököltél, a japók pedig - nagy általánosságban - keveset, és megfekszenek a tíz százalékos szakétól :-)

Erre élénken emlékszem, mert valamilyen oknál fogva az egyetem alatt feszült figyelemmel kísértük a témát. Szigorúan tudományos érdeklődésből :-D


Tno képe
Tno

A grapefruit meg egyébként is az ördög gyümölcse, többek közt a paracetamol és az alprazolam hatását is felerősíti, én még nem nagyon hallottam egy orvostól, vagy gyógyszertárostól sem, hogy ezt reklámozná, nem is értem...

Monas apó legyintett. Két kézzel is.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!