Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Az hogy a The Witch szerintem sem minositheto horror filmnek, meg nem azt jelenti hogy rossz film lenne. Persze ha ugy ultem volna le ele, hogy egy dramat fogok latni, akkor biztosan erzekenyebben erintett volna a film misztikus vonala. Mivel ha horror-ra vagy felkeszulve akkor magasabb az ingerkuszob mivel szamitasz a felelemre es a feszultsegre, sot varod. Ellenben ha egyaltalan nem szamitasz ra akkor sokkal nagyobb hatast tud gyakorolni a legaprobb elem is.

De a The Witch egy nagyon jo kis film lett, csak a helyen kell tudni kezelni. Egy izgalmas temaval foglalkozik amit nagyon hitelesen prezental.

Viszont ha igazi horror-rol beszelunk akkor nekem par kedvencem:
- The Mist
- Carrie (De Palma)
- Pet Semetary
- Drag me to hell
- Insidius
- The Conjuring
- Texas Chainsaw...
- The Thing (Carpenter)
- Suspiria

De talan eletem legparabb filmje nem is egy horror volt hanem egy muveszfilm Greneway-tol. " A szakacs a tolvaj, a feleseg es a szeretoje". Az valamiert nagy hatast gyakorolt ram gyerekkoromban, konkretan napokig nem tudtam aludni tole.



Alient meg Prometheust kihagyni ezekből a listakbol azért durva...



A Drag Me to Hell azért egy kicsit kilóg nekem a sorból (főleg úgy, hogy olyan filmek is ott vannak, mint a Suspiria, amiért egyébként borzasztó nagy +1), mert az minden értelemben Sam Raimi-film, szóval inkább a humorra fókuszál. Az egyik kedvencem, néha meg is ijeszti az embert egy kicsit, de a tálalás miatt nyilván inkább röhögsz rajta. Kedvenc jelenet:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=Nwwk4imgtdg
:DD

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Igen, ez a jelenet valoban hatalmas. Es az egesz film alatt sokszor felulkerekedik a humor, de ott van mellette a horror is. Valahogy valtakoznak az egesz film alatt. A nagyon sotet zarasa miatt megis horror filmnek tartom, de Raimi humora miatt valoban nem vegytiszta horror.



En csipem a Prometheust, de az neked horrorfilm? O.O



Annyira, mint a Thing legalább... De a Nyolcadik utas a halál viszont csont nélkül ott van szerintem.



En csipem a Prometheust

My work here is done. :D Egyébként a HW/RW mémgenerátor megerősíti, hogy én is csipázom a filmet, de sci-fiként, és nem horrorként.

Az Aliennel ugyanez a helyzet, azzal a különbséggel, hogy a Prometheus sosem működött horrorfilmként, az Alien viszont annak idején még igen. Szerencsére sci-finek is legalább annyira zseniális, mint horrorfilmnek volt 30 éve. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Szoval te a Witchet horrornak tartod, de a xenomorphot es a rola szolo filmet meg nem :D Ugyanugy megall egy fiatal gyerek a novesben ma is tole elhiheted. Semmit nem veszitett a horrorfaktorbol azon kivul h 20 eve lattad es volt idod hozzaszokni. Komolyan van meg mara valami aranykopesed, mert kezdesz kihuzni a depressziobol :D



Egyetertek. A Prometheus nem horror film. Ettol fuggetlen en kedvelem szamos okbol kifolyolag.
Az Alien viszont anno valoban horror volt, de a listamra nem raktam fel mert ma mar annyira nem hatasos mint annak idejen volt. De mindketto remek sci-fi.



Újszölöttnek minden vicc új, gyerekként a létező legszarabb horrorfilmen is tudsz félni. Az ég meg kék.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Csak h tisztázzuk: Te aki a Witch-et horrornak minősítetted, ráadásul IGAZI horrornak, azt állítod, hogy az Alien ma nem számít horrornak, miközben itt a fórumon konszenzus van abban, h a Witch nem is horror :D Hilarious :D



Nemreg mondta egy haverom, hogy a 10 eves fia siman vegigzongorazta az Alien szeriat.
Az egy dolog, hogy engem mar kevesbe tud meghatni, de azert nem gondoltam volna, hogy a mai fiatal generaciora mar sokkal kevesbe tud hatassal lenni mint mondjuk anno ram.



Ha a Shining horror akkor bebaszna ha a Witch is nem lenne az.



Mégis miben lehet összehasonlítani a Shininggal a Witchet? Ezt el se hiszem, hogy tőled olvasom akkora fail.



13 Hours

Eleg eros film. A Pain & Gain es ez is megmutatta, hogy tud Bay, ha akar.



Szerintem eleg egyertelmu, hogy mindket filmben az igazi drama es horror az ember(ek)/csalad osszeomlasa/egymas ellen fordulasa.



Sajnalom, hogy a Bad Boys kovetkezo reszeit nem o rendezi :(



Egyébként asszem Eggers is a Ragyogást hozta fel elsődleges inspirációként a Witch-hez, és ja.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Na akkor vegre mindenki lenyugodhat a picsaba :D



Jah csak a Shining ezt 2 és fél órában teszi, olyan Kubrickos atmoszferaval h meg be se mentek a hotelbe már be van parazva az ember. Pszichotikus aláfestő zene, klasszikus horror ijesztgetesek, feszültség felepitese, tudod h óriási nagy bajban vannak a szereplők.
Ezzel szemben a Witchben első 1 órában konkrétan nem történik semmi ijesztő, zene nincs, semmilyen nagy veszély leselkedeset nem érezni, ahogy a szereplők se érzik. Az egymás ellen fordulás teljesen más, igazából csak két szereplő között történik meg ami 1 percig tart. Közé nincs a két filmnek egymáshoz. A 8. Kerületben végig sétálva este rosszabb dolgok leselkednek az emberre, mint ami bármilyen boszorkánytörténetben van...



Tényleg hilőriusz, de szerintem nem abból a szempontból, amiből te gondolod. Pl. az kifejezetten poénos, hogy szerinted nem tartom horrorfilmnek az Alien-t, pedig én ilyet sosem írtam, csak nem tudsz olvasni. Meglepődnőm nem igazán van min, hiszen korábban a "literally" szó helyes jelentésével sem sikerült megbirkóznod Eggers idézetében, szóval alacsonyak az elvárások, de nagyon.

Úgy egyáltalán nincs értelme beszélni valamiről, ha nem a kommentjeim tartalmára, hanem az elképzelt tartalmukra reagálsz, szóval át is adnám a stafétát a fejedben létező verziónak rólam. Hajrá, beszéljétek meg!

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Én az alient annyira alapnak tekintem, hogy meg se említettem

Viszont a legkikészítőbb film
Elefántember
Eraserhead

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Te igy latod mas meg esetleg nem. Neked az ilyet mindig nehez feldolgozni :)
Nekem pl a Witch jobban tetszett mint a Shining (amit nyilvan nem akkor lattam amikor kijott, hanem joval kesobb). Szerintem a Witch-bol sokkal inkabb arad a hangulat, a hossz pedig kifejezetten az elonyere valik, stb.



Elefántember valóban hihetetlenül felkavaro, és az nagyrészt igaz történet. Az tényleg olyan film ami napokig veled marad. Az elalvast az Adagio for Stringsre a végén sose fogom elfeledni. Viszont ennél a filmnél úgy voltam, h gyerekként alig mertem belenezni, felnőttként viszont már nem tartottam felelmetesnek hiszen a főszereplő jó ember.



A johnny háborúja is hasonló bár egy kicsit másképp.
De az is ráül az ember lelkére

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



marvel maraton hetvege
a sorozatokat meg par filmet kihagyva -shield es a netflixesek- a hangya (nemreg lattuk tv-ben elkapva ujra) Dr Strange (ez ugye tok uj, raadasul szervesen nem is kapcsolodik egyelore) Guardians of Galaxy (par havonta ujranezem, es szinten nem kapcsolodik meg)
ami volt
iron man 1-3
thor 1-2
captain america 1-3
avengers 1-2

persze idorendben, ahogy a sztori kivanja.

a vegeredmeny igen meglepo. azt kell mondjam zsenialisan felepitett az egesz, atgondolt, otletes es meg fejlodik is idovel-mind latvanyban mint tortenetben. meg a szamomra nem tul bejovos thor filmek is sokkal jobbak igy bepakolva az idovonalba.
nagyon kivancsi leszek az infinity war-ra, amikor osszeontik az osszeset (kiveve a netflixes karakterek, mert ugye azokban is utalnak a marvel esemenyekre, de nem tartom valoszinunek, hogy osszahoznak a ket vonalat) + erosen erezheto egy jo hulk film hianya. mondjuk kieengesztelhetnenek egy planet hulk-al (amire filmes pletykak szerint egyre tobb utalas van)

"okey-dokey!"



Sztem Hulk nem működik filmvasznon. Nekem meg mindig az Eric Banas változat tetszik legjobban, de annak ugye köze nincs az igazihoz.



abban a több kameraképes jelenetek tetszettek a legjobban.

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Na ezek után mostmár meg kell néznem ezt a viccset. 8)



Olyan marhák vagytok ezzel a zsánerfirtatással...

Moken írta: Nekem meg mindig az Eric Banas változat tetszik legjobban

Krőzus fasza, egyetértek Mokennel!!

ibi amentia latet

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!