Jelenlegi hely

The Last of Them

Utolsó bejegyzés


A Dark Souls pedig a Demon's Souls (Sony IP) kicsit mainstream-esitett tovabbgondolasa:)

Nyilvan a Death Stranding-be van a Sony-nak bizonyos beleszolasa, de ettol fuggetlenul a studio vallalhat mas munkat mas platformra (egy masik kiadoval).



Pedig a Dark játékmechanikailag és játékmenetbeli lehetőségkben komplexebb a Demon'snál, bár nem annyival, amennyire a Blood szimplisztikusabb mindkettőnél, jóllehet nem valami hatalmas különbségekről beszélünk. A koncepció, a hangulat, a dizájnok miatt ezt mind meg lehet bocsátani ez utóbbinak. Csak az exkluzivitását nem. :p

ibi amentia latet


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nyilván a kreatív döntéseket illetően értettem, hogy aligha veri rövid pórázra a Sony Kodzsimát. Az fordítva nyilván áll, hogy saját franchise-nál, melybe beleszól, nincs igazán esély PC-re, legfeljebb ha online játék (SOE). Tudod, minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár.

Mindez egyébként tényleg az MGS V után furcsa aggodalom, mely hiába jött PC-re, a Konami ott tett be Kodzsimának, ahol csak tudott. Magáról a játékról nem tudok nyilatkozni, hogy ez mennyire látszik rajta.

Sors bona, nihil aliud.



Arról én sem, hogy belülről mennyire, de kívülről a közkézen forgó infók alapján nagyon: pl. ott van a fanok pénztárcáját gerinctelenül lehúzó fizetős demó, amit valószínűleg Kojima sem akart annyira, szóval valami kényszeres megfelelni vágyásból a 10 percnyi anyagot telerakta 4 órányi extrával, hogy a hardcore fanok legalább teljesen ne érezzék magukat megalázva (csak egy kicsit :D). Aztán állítólag a sztori sem lett valami kerek, mert egy chaptert teljesen ki kellett vágniuk belőle, a vége meg még így is egy összecsapott dolognak érződik. Ez meg már csak az én hülye fejtegetésem, de valahogy nem érzem úgy, hogy a végtelenül ostoba, bőrén át lélegző maca Kojimától jött volna abban a formájában, amiben végül a játékba került, főleg a Konami pachinko-trélerei után. Szvsz a csávó egy lojális szamuráj nyugalmával tűrt el sok dolgot, de az MGS 5 már nem az ő játéka lett istenigazából.

Egyébként meg én úgy vagyok ezzel, hogy a konkrét utasítások annyira talán nem is számítanak, hiszen ha dolgozol valakinek, akkor tudat alatt is van benned egy megfelelési kényszer. Nyilván sosem fogjuk megtudni, hogy a Sony-nak való teljes aláfekvés miatt Kojima mennyit cenzúráz saját magán, de valamennyit biztosan, ezért örülnék sokkal inkább annak, ha a japán mester inkább teljesen az indie utat választotta volna magának.

A Team Silentet se cenzúrázta a világon senki sem direkt módon, az igazán nagy dobásaikat mégis akkor csinálták, amikor a Konami magasról szart rájuk és hagyta őket dolgozni. A Silent Hill 4 már nem ilyen körülmények között készült, ott már elvárások meg megfelelési kényszer volt, olyan is lett.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Zaxx írta: Aztán állítólag a sztori sem lett valami kerek, mert egy chaptert teljesen ki kellett vágniuk belőle, a vége meg még így is egy összecsapott dolognak érződik. Ez meg már csak az én hülye fejtegetésem, de valahogy nem érzem úgy, hogy a végtelenül ostoba, bőrén át lélegző maca Kojimától jött volna abban a formájában, amiben végül a játékba került, főleg a Konami pachinko-trélerei után.

Én simán kinézem belőle, hogy ezekért ő a felelős. A sztori nem csak azért béla, közel sem, mert kvázi nincsen befejezése; az exotüdős húzás pedig hamisítatlan Kojima - sosem volt minden weird szerzeménye színarany, amit csak az agya fialt, valljuk be.

ibi amentia latet



Lehet, de nekem úgy tűnik, hogy a korábbi húzásai értelmesebbek voltak azért: pl. oké, hogy Raiden egy atom metroszexuális, magassarkús kiborg-akármi, de valamilyen beteg észjárással teljesen jól értelmezhető Kojimánál, ez meg már csak "Konami said sex sells so we're doin' it like a motherfucker so they'd let us make moar games" érzés nekem:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=nDxcbdCN-Ao

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!