Jelenlegi hely

Plíz help! (Csak úgy ömlesztve...)

Utolsó bejegyzés


Na majd megkérdezem, köszi! Idősek otthonába megy, aztán oda kell, szóval tőlük függ, hogy mi van ott.



Köszi!

Jó lesz az.



Egyik álláshelyről ahova jelentkeztem visszaküldtek egy többrészes tesztfeladatot (ez még oké is lenne), csak elég sok időmet felemésztené (meg szerintem nem is lenne elég jó a megoldásom), és ráadásul még linux is van benne, amihez kb egyáltalán nem konyítok.

Hogy fogalmazzam meg, hogy ez így sok, és elnézést a zavarásért, de így nem érdekel a meló? :D



ikszelj be mindent, meg írd ami eszedbe jut.
és megoldva.
ha meg így is felvesznek, akkor szólj nekem is :D

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Ez nem olyan teszt :D

Négy oldalnyi szöveget kéne írnom, két nyelven :D
Meg még térképet szerkeszteni is. Nem véletlenül mondtam, hogy sok meló lenne :D



ird meg, hogy ha a referenciaid nem elegek, akkor sajnos nem erdekel az allas

Parizer forever.



Áh, kösz, ez jó lesz :)



Ez inkább ingyenmunkának tűnik, mint felvételi feladatnak :D



Na pont így voltam vele én is :D

De komolyan, összecsapva is lett volna legalább egy nap, ha meg odateszem magam, akkor inkább 2-4...



Hozd el az akácfába, megcsináljuk együtt!



sudo rm - rf ./*

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Küldj rá egy árajánlatot.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw


Tno képe
Tno

+1

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Nekem volt allasinterju feladatom, ami egy teljes hetvege volt, tehat 2 munkanap minimum. Siman megcsinaltam mert erdekes feladat volt es amugy total relevans volt a melohoz es szerintem ez sokkal jobb modja az interjuztatasnak, mint a kerdezz felelek (es aki egy hetveget nem hajlando raaldozni, nem is erdemli meg az allast). Mas kerdes, hogy ugyan tovabbjutottam a kovetkezo korbe, vegul nem kaptam ajanlatot, reszben az elbaszott US vizumhelyzet miatt (es nehany honappal kesobb exitelt a ceg 1 milliard dollarert, 0.2% koruli reszesedes lett volna a szerzodesemben :).

Szoval szerintem annyira nem para. Jo, a 3-4 nap mar inkabb. Olyan hely volt, hogy azt mondtak, hogy szerintuk kb. 18-20 ora megcsinalni es olyan problema, amit ok is kutatnak, szoval nyugodtan szamlazzam nekik ki a 20 oras allasinterjut X ezer forint per oraert. Mondjuk nem csinaltam meg, mert epp allamvizsgara keszultem vagy ilyesmi plusz nem volt tul meggyozo a ceg :)

Regen minden jobb volt.


Boz képe
Boz

Kínai webshopból rendelnék, kettőt néztem, az egyiknél van lehetőség, hogy németországi raktárból hozzák a cuccot(ezt olcsóbbnak írja és gyorsabbnak). Ezzel kapcsolatban lenne az a kérdésem, hogy ha Kínából hozatom, akkor arra még rárakják az áfát, nem(~109 EUR a cucc)?
Sose rendeltem még így, meg a témában se vagyok túl jártas sajnos. :)

Éljenek a videojátékok!



Teljesen random. Elvileg, hivatalosan igen, jön rá még ártól és termékcsoporttól függően vám és áfa. A gyakorlatban egy ilyen túlterhelt időszakban sokkal nagyobb az esély arra, hogy átcsússzon minden nélkül.

Persze több dologtól is függ, pl sima bubis levelekre nagyon jó az esély az év minden szakaszában, hogy átcsusszanjanak, a nagy csomagokat viszont ilyenkor is simán lehet, hogy megállítják sarcra.



Keres ra a vam ertekhatarokra, talan a postanak van korrekt elmagyarazo pdf-je. Az a hivatalos valtozat, azon tul minden elegge random. Nekem mar fogtak meg karacsony elott 80 dolcsis rendelesemet, ami raadasul levelpostai kuldemeny volt, nem is csomag, maskor ugyanabbol a boltbol 120 dollaros rendelest nem. Valaki kimaradt a karacsonyi ajandekozasbol abban az evben, csak 1 vagy 2 hettel kesobb kaptam meg (vamkezeles amugy teljesen korrekt es siman megy). De sokkal nagyobb valoszinuseggel fognak meg dolgokat, amik nagyok vagy muszaki cuccok (legipostanal szerintem azok 100%-ot kozelitik). Ilyen "rairjuk a csomagra, hogy ajandek" hulyesegek nem mukodnek, annyi eredmenyuk volt, hogy par eve mar legit ajandekot se tudsz kuldeni normalisan, azt is elvamoljak :D

Ha meg futarral kuldik, nem postan, akkor nem is kerdes: el lesz vamolva.

De eleve nem ertem, ha Nemetorszagbol olcsobb es gyorsabb, akkor miert kerdes - nekem ebbol mar az egyik eleg lenne, hogy eszembe se jusson Kinabol rendelni :)

Regen minden jobb volt.


Boz képe
Boz

Buta vagyok és későn van, Németországból csak gyorsabb. :)
Ellenben drágább is, gondolom akkor azért mert arra már az odaszállításnál rászámoltak?

Éljenek a videojátékok!



Meg mert egy német raktárat bérelni jelentősen drágább, mint egy kínait.


Boz képe
Boz

Logikus.
Köszi, srácok.

Éljenek a videojátékok!



Igen, de ok nagyker aron vamolnak. Plusz tuti vannak valami vamegyezmenyek is az ilyen nagy tetelben dolgozoknak, hogy alapvetoen jobban jon ki, mintha te csinalod egyenileg.

Regen minden jobb volt.



Kéne venni egy fejhallgatót, de abszolút tájékozatlan vagyok a témában. Tudtok adni kiindulási pontot? Nem akarom a gatyám rákölteni.

Jó lesz az.



Esetleg ha írnál egy hozzávetőleges árat úgy könnyebb lenne.



Egy kollégám nemrég vette ezt: https://ipon.hu/webshop/product/razer_overwatch_man_o_war_tournament_edition/1499260

Addig valamilyen Sennheisereket használt, és játékokban annyit érzékelt, hogy jobbról vagy balról lőnek. Ezzel pontosan meg tudja határozni a helyzetet, és állítása szerint szinte már zavaróan szétválnak az eddig egybemosódó hangok.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Elég sokféle van. Wirelessből lehet saját szabvány (általában wifi sávban, 3-6 csatornával, titkosítás, védelem nélkül, szóval a szomszédéba belehallgathatsz, ha ugyanolyanod van) vagy brutusz (a jó minőségű brutusz, pl APTx laggol, ez fura lehet elsőre, videóra pedig használhatóság határát súrolja). Egyáltalán mennyi neked a gatyád? :D Gamer headset kell vagy zenehallgatós?

Zenére:

Top márkák (drágák is):
Sennheiser (itthoni szervizük saját egyedüli tapasztalatom alapján híg fos, minőségben elkezdtek lefelé menni a felsőkategóriában, másoktól is visszahallottam, hogy az újabb dolgaik mintha egyre rosszabbak lennének. Plusz van olyan cuccuk, amiknek az árát csak emelték az évek alatt, mert jó és népszerű volt.)
AKG (soha nem volt, elég retrón néznek ki a cuccaik)
Bose (soha nem volt, de az iparág egyik úttörője)

Még sokak által használt high-end cuccok:
Sony (szintén drága, de tudtommal jó minőségű továbbra is)

Futottak még:
Philips és társai. AFAIK Olcsó, cserébe nem hozza reggel a kávét, és ha van füled hozzá, elképzelhető, hogy érezni fogod a különbséget.

Samunak volt anno érdekes zajcsökkentős-brutusz cucca, de azt abbahagyták.

A divatmárkákat (beats pl a legismertebb, de igazából ide sorolható a legtöbb amit egy-kettőnél több színben, vagy neadjusten rászitázott grafikával kapni) kerüld messziről, általában szarul szólnak (beats: felhúzzák szoftveres EQ-val a basszust) és drágák. Jah, és van, hogy ólomnehezéket raknak a cuccaikba, hogy nehezebbek, ergo "biztos jobbak" legyenek. Sajnos nem vicc.

Régebben volt néhány bolt, ahova be lehetett menni és ki voltak állítva sorban fejhallgatók. Ez ha másra nem is, arra jó volt, hogy meg lehetett tippelni, melyik lesz kényelmes, illetve melyik mennyire zárja ki a környező zajokat. Keveset járok fizikai boltba, de mintha a Media Markt-ban lett volna anno ilyen, de pár éve nem láttam. Mondjuk azóta kb 2-ben voltam, szóval... Gyorsan megnéztem egy kb 5 éve felkeresett boltot, az azóta be is zárt.

Gamer headset: no friggin' idea.



Köszönöm a tippeket. Hát az igazat megvallva olyan 10 es 20 között költenék rá. Játékra használnám leginkább.

Jó lesz az.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nem állítom, hogy túlságosan sok tapasztalattal rendelkezem a témában, de szerintem 10-20 között (főleg a 10k-hoz közelítve) nehéz lesz igazán jót találni listaáron.

Hogy konstruktívan felvillantsam saját szegényes aktuális tapasztalatomat, én egy HyperX Cloud II-t használok (vezetékes, a Kingston márkája) megelégedésemre játékra, a saját árkategóriájában játékra bőven jó, a levehető mikrofonja is, és USB-sem is tud csatlakozni a saját hangkártyájával (van kamu 7.1-e is, de nem az a lényege), mert hát alaplapihoz hiába a jó füles. Ez boltban most 30k, tehát akcióra lecsapva felelne csak meg a te kategóriádnak, én is alkalmi vétel során szereztem, azért merem említeni. A sima Cloud kijön 20k-ból, de az USB-s mágia nélkül. Akit ismerek, és ilyet használ, az mind elégedett vele, azért merem felhozni. Ha van lehetőséged rá, kipróbálnám, tőlem kicsit sajnos messze laksz, hogy kölcsönadjam vagy megmutassam.

Tehát tisztáznod kell, hogy vezetékes szeretnél-e (az árral mondjuk ez megtörtént), van-e normális dedikált hangkártyád (különben lásd föntebb), kell-e mikrofon rá.

Sors bona, nihil aliud.



+1 a threadre, lehet, hogy nekem is aktuális lesz a közeljövőben

Dedikált hangkártyám nincs (az alaplapomon van valami cserélhető erősítő okosság meg külön áramkörön lévő kimenet, hogy ne cöcörögjön bele az alaplapon folyó áram, nem tudom, mennyire parasztvakítás), kábeles a preferencia, mikrofon ne legyen rajta. És lehet, hogy próbálnék egy nyitottat, csak itthonra kell. És legyen amazon prime, arra kellett rájönnöm, hogy minden terméknek az a legfontosabb paramétere. :) Árban a 100-130 dolcsi a target.

Mondjuk hangfalam sincs normális (meg ruhásszekrényem sincs, de az kit érdekel) és azon vacilálok, hogy mit vegyek, ha lesz elverhető pénzem. Egy soundblaster katanát pl. elviselnék az asztalon, de az a 100k-t súrolja, szóval felejtős. Ez a ketyere is pofás, de ennyi pénzért meh.

Márkákról nekem vegyes a tapasztalatom - in-ear fülesre AKG-kat meg Sennheisereket használtam többségében, talán 2 éve volt egy Plantronics. Fogyóeszköz mind, cserébe a Sennheiserek ára évente drágul vagy 10%-ot és az alsó/közép szegmensben 5 éve ugyanazt árulják kb. Aztán most vettem egy Xiaomi Pistont és életem legkényelmesebb és legstabilabb in-ear fülese, legalább olyan jól szól, mint a Sennheiser és fele annyiba kerül. Szóval teljesen nyitott vagyok a kínai alternatívákra :)

Amazonon amúgy az kicsit olcsóbb HyperX Cloud Revolvernek jobb a customer ratingje, mint a Cloud II-nek. De így átpörgetve a kínálatot, ebben a szegmensben túlnyomórészt rajtuk van a mikrofon és jelentős részük ocsmányabb, mint a seggem.

edit: plusz a Sennheisert általában nem hívnám top márkának, a belépő szintű cuccaik szerintem ugyanolyan budget cuccok, mint bármelyik másik random. Nekem inkább Audiotechnica meg Beyerdynamic ugrik be inkább, ha prémiumra gondolok, bár annyira nem vagyok képben.

Regen minden jobb volt.



De egyébként ennyire megéri a dedikált hangkártya? Végülis a klasszik Audigy Fx-et petákért lehet kapni használtan, ha nagy minőségi javulást hoz, bele nem rokkanok. Persze most perpill nem tudnám kihasználni.

Regen minden jobb volt.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Amazonon amúgy az kicsit olcsóbb HyperX Cloud Revolvernek jobb a customer ratingje, mint a Cloud II-nek. De így átpörgetve a kínálatot, ebben a szegmensben túlnyomórészt rajtuk van a mikrofon és jelentős részük ocsmányabb, mint a seggem.

A HyperX-ekről levehető, gyakran én is lekapom egy mozdulattal, ha nem multihoz kell kommunikálni. Nekem mondjuk éppen ahhoz kellett. A személyes tapasztalatokhoz még annyit, hogy minimális alapzajt azért hallani a saját hangkártyájával, de eddig nem úgy tűnt, hogy ez a drágább szegmensig vagy jobb dedikált hangkártyáig eltüntethetőbb, és én inkább jelképesnek találtam. Amikor nem az volt, akkor mindig kiderült, hogy valami másban van a hiba, például a beszélgetőpartnernél.

A Revolver lehet, hogy jobb választás, de én ahhoz nem tudok hozzászólni, mert nemcsak nekem nincs, és az ismeretségi körömben senkinek sem. És igen, külföldről (jó, hát neked más az, mint nekünk :) érdemesebb azt rendelni, mert itthon viszont sajnos az még drágább. Saját hangkártyája viszont tudtommal csak a Cloud II-nek van (nálam ez fontos szempont volt), és ahhoz jár kézzelfogható extra is (szivacsos bélés is a "gumis" mellett, ami mondjuk nem nagy dolog), tehát az ára nem véletlen.

Sors bona, nihil aliud.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!