Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Az Is sci-finek sci-fi, de nem űropera, sem a Star Warsos, sem a hamiltoni-reynoldsi értelmezésben.

Olvasta már valaki a novellát is? Ha már újdonsággal hozzájárulni a vitához.

ibi amentia latet



Hagyd már, olyan jó látni amikor Moken ujjong amint valaki fikázza az Arrivalt. Ezt a kis örömöt is elvennéd tőle?



cloud atlas

tyuuu.
jo hosszu. mar majdnem elfelejtettem hogy tom hanks qrva jo szinesz, de ez a film visszahozta. a maszkok neha baromi jok, neha baromi gagyik (a kaukazusi arcok mint azsiaiak-szornyu).

amugy ez most mirol is szolt?

"okey-dokey!"



ki milyen filmet NEM látott a héten:

Jason Bourne

Semmiféle elvárással indítottam el, de talán még azt is sikerült alulmúlnia. Ismerős/neves színészeket látok itt ott, teljesen nulla teljesítménnyel. Aztán elkezdenek random bedobálni ilyen szavakat amitől a készítők nézői merevédést várnak:
Jason Bourne *úúú*
Meghekkeltek *juj*
Meghekkeltem *vau*
nagyobb mint snowden *aztaa*
kőlépcső *jesszuss*
na én ekkor aludtam el :D

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Hát akkor már...

War Dogs / Haverok fegyverben

Csak azért kezdtem el nézni, mert valahol anno ujjongtak Elek Feri szinkronteljesítménye miatt. Ezzel nem is volt gond, minden mással igen, úgyhogy 20 perc után cancel, és szerintem én még a kitartóbb emberek közé tartozok.

Me Before You / Mielőtt megismertelek

Asszonynak akartam kedvezni egy kis happy feelinggel, ennél az volt írva, hogy romantikus, és a borítón ölelkezett egy boldog pár. Ehhez képest DRÁMA ezerrel!!! Azt mondta, legközelebb inkább valami akciót nézzünk, mert nem akar még egy doboz zsebkendőt elhasználni. Emilia Clarke amúgy minden jelenetben más ruhában és más frizurával van, a szemöldöke pedig végig önálló életet él, utoljára az Ace Venturában láttam hasonlót. :x

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



...szemöldöke pedig végig önálló életet él, utoljára az Ace Venturában láttam hasonlót. :x

rwurl=https://31.media.tumblr.com/3f683a5c6883e1d5071092f79ebefcfe/tumblr_mwii...


Tno képe
Tno

És valóban megfigyelhető némi hasonlóság (bár a filmet nem láttam)! :)

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Arrival / Érkezés

Na végre megvolt! Asszonyt beadtam a tollászhoz, és mire végeztek, pont vége lett a filmnek is, és fel tudtam venni. Tetszett, főleg a felvezetés, de sajnos nem olyan jó, mint a Kapcsolat. Mainstreamnek talán túl művész, művészfilmnek meg túl mainstream. Előzetest nem láttam, kritikát nem olvastam előtte. A jegyárat megérte, az újrázás egyelőre nem sürgős, de sor fog kerülni rá.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Ebbol en is csak egy orat birtam...



Jason Bourne

Nem volt ez annyira rossz, inkább csak lelketlen és felesleges. Az esti vacsora mellé azért elmegy, de sajnálom, hogy hozzányúltak és rombolták a régi filmek emlékét. Igazából már a forgatókönyvön meg a castingon elbukott, bár néha sikerült pár pillanatig visszaadni valamit a korábbiakból.



Arrival

Megvolt és kb ennyi. Sok mindenben hasonlít az Interstellar-ra (itt is sulykolt üzenetek:

ShowHide spoiler #

.

Interstellar nekem a látványon kivül nem jött be mert az üzenetek nagyon laposak voltak és a sci-fis magyarázat a végére nevetséges. Kb dettó ugyanez a helyzet volt itt is.

ShowHide spoiler #

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Azzal egyetértek, hogy hatalmas baromság az Arrival megoldása, de az Interstellar-ban mi a nevetséges a végén? Ezt már sokadszor hallom.



Áááá semmi csak a negyedik vagy ötödik dimenzió maga a szeretet és McConaughey a lányának könyvespolcában a porral üzen az ötödik dimenzióból...és társai...

Disney filmnek elmenne.

rwurl=http://i.imgur.com/4xee2P4.png

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Hunt for the wilderpeople
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=n8Xvsjy57X0
Aranyos feelgood mozi, ajánlott!



Moana

Jofele!

Mert: van rendes felvezetes! Oke, talan kicsit tulzasba vittek az eneket az elejen, de nagyon jo, hogy a majd' 2 oras film nem in medias res (hm, Fantastic beasts es tarsai), hanem megismerjuk a vilagot es igy van sulya, ertelme a kesobbi torteneseknek.
/Mondjuk az nem tetszett, hogy van ez a szigetnyi ember, de megis ugy ereztem, hogy az csak egy tiz fos falu./

Tovabba: rendes tortenet (igen, kiszamithato, de hat Disney kalandfilmrol van szo), normalis karakterek.

Meg lehet nyugodni, nem szuletett uj Let it go. Nagyon nem, total sablonos az osszes szam, egyet kiveve, de az is csak a tobbihez kepest.

........es akkor megerkezett Rock karaktere! Ja ize, addig, mint ahogy irtam, csak felvezetes volt (meg egyszer: ennek nagyon orultem), mondhatni semmi extra. Na de onnantol kaptunk egy jo - aranyos, kedves, bajos - kis filmecsket.
Volt par jo poen, jo otletek, a ket foszereplo karakter nekem bejott, az en meglatasom szerint volt egy rohadt nagy es nagyon jo utalas egy tavalyi filmre, jo volt ez, na.

Meg persze van itt meg egy dolog: a latvany! Aaaaah! Valahogy sikerult elerniuk, hogy ez a sok-sok szin, tundoklo dolog egyaltalan nem giccses, hanem csak siman gyonyoru! Egesz egyszeruen jo volt ranezni erre a filmre :)

Az egyetlen negativum, hogy a hossza ellenere meg igy is kicsit osszecsapottnak ereztem nehol, de gyereket ket oranal tovabb lekotni, ahhoz nem eleg egy hawaii felisten :)



Miért olyan elrugaszkodott dolog az, hogy az embereket összeköti valami erő? Hány miliószor történnek a valóságban is furcsa dolgok amikor megerezzuk h mi van a másikkal, vagy tokegyszerre hivjatok fel egymást stb. A csaj szeretetnek hivja, mert ezzel tudja megmagyarazni. Ha telepatiát mondott volna helyette akkor már más lenne? A mai világban nem lehet kimondani azt a szót, hogy szeretet, mert mindenkit kiráz a hideg tőle, hogy jajj de nyálas. Pontosan erről beszéltem a Silence trailer topicban, amikor azt mondtam, hogy az elmaterialistasodo társadalom hova vezet, és ezért kéne visszatalalni a vallások tanításaihoz. Akkor talán nem sirna minden 2. ember h a párja megcsalta, meg utálja a szüleit, stb...



+1 Én nagyon is tudtam szülőként azonosulni ezzel a gondolattal, nincs ezzel semmi baj. Elég annyi, ahogy Moken is mondja, hogy ő ezzel magyarázta? Az sem feltétlenül baj, hogyha a mai társadalmunk sok sekélyes, dülhő parasztjánál beindít valamit ez a film. Bár nyilván nem.

Jó lesz az.



Nálam nem ez nyomta le a minőséget, hanem az alapfelvetés, a kiinduló ok (mezőgazdaság), annyira blőd, a megoldás meg csak hab a tetejére (majd az űrben egyszerűbb megoldani a problémát), hogy ilyent egy 12 éves gyerek írásánál még elnézek, de egy magát tudományosnak eladó felnőtteknek célzott műnél igazi facepalm.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Fixed it for ya:
rwurl=http://imgur.com/OYq3lKX

Amúgy volt azért abban a filmben valódi dráma. Amikor megemlítették hogy az íreknél kihalt a termény, komolyan elszorult a torkom!
rwurl=http://imgur.com/peHC2Fw



Annyiról van szó, hogy aki egy intellektuális jellegű, hovatovább hard sci-fit vár, az érthető módon csalódik, amikor a spiritualitás és szentimentalitás rágógumiköpönyegébe öltöztetve lát viszont központi problémákat, kulcsmegoldásokat, olyan dolgokat, amiket egy hamisítatlan :) zsánersztori (mégoly pszeudo)tudományosabban, "realistábban" is átadhatott volna. No persze végeredményben naivság volna őszinte sértettséggel felróni egy nagy tömegblockbusternek, hogy a kommerszebb ösvényt választja.

ibi amentia latet



Tökéletesen összefoglaltad.



Megis ki vart hard-scifit ITS-tol? Eleg komoly tudomanyos szemelyzettel dolgoztak a hatterben. Mondjatok mar tudomanyosabb scifit. A Gravitacio ahol egy porraloltoval repteti at magat a szembe keringo urallomasra? Talan a Martian, de itt is az egesz egy baromsag mar az elso perctol fogva hiszen a Marson nincs homokvihar, es a kesztyuvel reptetes ott is megvan a vegen... egyaltalan van fogalmatok rola, ITS-nel milyen szakerto garda volt a film mogott? H a feketelyuk modellezest atvettek az egyetemek is toluk? Vagy Arrivalban valaki megtanul egy nyelvet es onnantol

ShowHide spoiler #


Jól látom, hogy a nyitókérdésed kétkedő? Mert ahhoz képest elég jól megválaszolod, hogy eleinte miért is vártak sokan hard sf-t az Interstellartól.

Mondjatok mar tudomanyosabb scifit.

Csak hollywoodi ér? Mert ezzel nem kicsit meglövöd a témát, már csak a példakonkurenciáid tanúsága alapján is: az, hogy Y és Z is tartalmaz csacsiságokat, nem mentesíti X-et a sajátjaitól.

Egyébként nem mondtam, hogy az anti-hard sf legnagyobb eljövetele a film, vagy ilyesmi. Csak hogy nagyságrendekkel romantikusabb és fantasztikusabb és felszínesebb annál, amilyen lehetett volna a beharangozók és az általad is említett háttérinfók fényében. És csak hogy értsük egymást: az efféle "soft"-ság számomra nem feltétlen holmi eredendő negatívum, mindössze kevésbé összeférőnek gondolom a hard sci-fivel, mivel méretes teret enged a derült-égből-deus-ex-machináknak, amik többnyire arról ismeretesek, hogy az érzelmi (vs. értelmi) hatásvadászat kedvéért vígan fejbefosnak minden logikát, tudatosan felépített belső összefüggést, következetességet, tudod, ilyen apróságokat, amikből a hard sci-fi - jó esetben - elsődlegesen megél.

ibi amentia latet



Igen hollywoodit bakker, mégis milyet :D Pont ez volt a lényeg a filmben, az érzelmi oldal, hogy mivel jár egy "csillagkozi" utazás, az idő relativitasa, magunkra maradva az ismeretlenben. Ezeket tökéletesen adta át.



:D Ha nekem azt mondod, sci-fi, így, simán, akkor elsőre bizony nem filmek ugranak be. Tudom, képtelenség!

ibi amentia latet



Egy filmes topicban mégis mi másról beszélünk? Én is tudom, hogy a Randevú a Ramaval jobb, mint scifi...



Nincs több mondanivalóm ezzel kapcsolatban, olvass vissza.

ibi amentia latet



a Marson nincs homokvihar

ez azért egy kicsit túlzás :) van, csak nem olyan brutál, mint amilyennek a film ábrázolja



es a kesztyuvel reptetes ott is megvan a vegen...

Amiért lazán pofán kellett volna baszni az embert aki írta a scriptet. A könyvben is csak nevetség tárgya az ötlet. Igaz ott meg a viharon volt nagyobb hangsúly. :)



War Dogs.

Rettenet szarul indult. Hajszál híja volt, hogy ki ne lőjem.
Aztán kicsit "jobb" lett. Mondjuk attól a kezdéstől max jobb lehetett csak.
A végére meg "na most már egy filmmel több van amit láttam de minek" művé érlelődött össze.
Jonah Hillt meg nem tudom, hogy ki tolja és miért kap egyáltalán szerepet de kb annyi tehetsége van mint egy zsák rizsnek.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!