Jelenlegi hely

Ki milyen filmet látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Fantastic Beasts
Bájos kis film volt ez, tele nagyon jó karakterekkel, akiket remekül alakítottak a színészek. Nagyon tetszett, hogy kinyitották a Potter filmek világát, mert az amerikai oldal is nagyon fun és érdekes. Ebből simán jöhet a többi rész.



Harry Potter, az uj

Hat en most szembe megyek az arral, de ez szamomra egesz egyszeruen gyotrelem volt. Ertekelhetetlen, szornyu, fajdalmas.
David Yates mar a Tarzanban is ugyanezt csinalta: az a film is in medias res, csak sajnos egy ora elteltevel is meg mindig ugyanaz az erzesed, mint az elejen.
Az egyes jeleneteknek nincs eleje es vege, a kamera odaugrik valahova es kesz. Nincs meg a gerinc, nincs ive az egesznek, csak torteneseket latunk. Egyszoval ez a Yates egy tehetsegtelen iparosember, a HP eseteben at tudta venni a stafetat, ott csak kovetnie kellett bizonyos pontokat. Itt mar vilagot, karakterek kene epiteni, elinditani egy franchise-t. Hat, ez neki nem megy.

A sztori is... ja ize, az nincs. Rowling konyvet irjon, ne szkriptet, mert boven benne van a keze abban, hogy nincs semmi normalisan felepitve. Vannak eros pontok, azokat meg osszekoti valami massza. Csak megy elore a film es te meg azon vagy, hogy valami ertekelheto osszkepet epits fel a fejedben, de nem megy, mert ahhoz tul erdektelen az egesz, ill. varod, hogy elvarazsoljon mar vegre ez a film. Kemenyen 5 percre sikerult is neki.

Szoval vannak benne jo dolgok, persze. De hihetetlenul keves. Szertem a HP filmeket es ezt most az SW prequelekhez tudnam hasonlitani. Cringeworthy

A szineszek meg, istenem. Tenyleg Fogler a legjobb benne. De a ket foszereplo az olyan szintu "secondhand embarrassment-et" valtott ki belolem, hogy az mar-mar varazslat, hah. Oke, Redmayne-nel ez direkt van igy, de amit Waterston muvel, az tenyleg fajdalmas.

Ot film ezzel a gardaval? Pfujj

Johetnek a kovek



+1



Nem tudom, hogy miért de Redmayne olyan mintha autista lenne...



Kubo and the two strings

Ez qrvajo volt, kivalo megvalositas.
(Egyedul Theron volt fura. A hangja nem illett a karakterhez, tul sima, egyenletes volt. Erdekes, de a Fury road angol verziojaban sem ment neki tokeletesen az utoszinkron.)



javaslom nezd meg az "igykeszult"eket, pekaki/bepisi. iszonyat melo lehetett.
pl
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=-S9K6cGYsEo

"okey-dokey!"



Fantastic Beasts...

Sikerult uj eletet lehelni a sorozatba. Nem probaltak meglovagolni a Potter szeria mukodo elemeit, helyette uj teruletekre tevedtek. Amerikaba pontosabban. Az egesz film nagyon indusztris es komor, de helyet kap benne a humor is. Rengeteg jo otlet kerult a filmbe es bar nem volt konyv ami mankot nyujthatott volna a filmnek, nelkule is nagyon koherens lett es atgondolt. A varazsvilag es a 30as evek Amerikaja egy olyan elegyet alkot amiben megannyi potencial van. Szerencsere ki is aknazzak ezt Yates es csapata, de hagynak eleg teret a folytatasoknak is, mert hogy lesznek...
Nem akarok spoilereket irni ezert konkretan nem megyek bele hogy mik tetszettek legjobban, majd ha mindenki megnezte. Az univerzum epites sikeres volt, a casting is es a tortenet is kelloen lekototte a figyelmemet. Ez egy nagyon igeretes es eros kezdes, amit ha tudnak fokozni akkor nagy kedvenc lesz.
10/9



strange magic

ez eddig kimaradt, pedig mese is meg animacios is, raadasul 2015-os.
mondjuk ertem, hogy nem volt tul nagy visszhangja, ahoz ki kell birni az elso 20 percet amig fullba nyomjak a disney retardot es minden mondatot egy enekles kovet. aztan atfordul onmaga parodiajaba es onnantol nagyon szorakoztato. sztem.:)

regression

wow. szuper dark nyomozos, misztikus horror sztori. aztan megsem. tok jo.

predestination

mega wow. eszmeletlenul betegre kihozzak az osszes csavart amit idoutazasbol ki lehet-nagyon suru, odafigyelos film amihez kepest a 12 mazsom estimese. tuti 5/7

"okey-dokey!"



predes'

hát nekem meg pont hogy túl magától értetődő volt az egész. főleg amikor rááll az ember gondolkodása a film stílusára, olyan volt mintha egy könyvben folyamatosan 10-20 oldallal előre olvasnék

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Egy valamiben segits mar nekem, a film legvegerol lesz szo

ShowHide spoiler #

Ennyi, egy egyszeru kerdes, de errol fogalmam sincs.



Allied

Ket dologra szamitottunk. Remeltuk, hogy csak az egyik jon be, a ketto egyutt mar tul sok lett volna: vagy dogunalom, vagy (trailer alapjan) a vegletekig csavart es elhuzott, eltulzott csattano.

Egyik sem jott be! Van egy baja ennek a filmnek, ami ha elkap, akkor elvezetes. Ugy jottunk ki a terembol, hogy ez bizony jo volt, megerte megnezni. Nincsen benne semmi extra, de nagyon jol ossze van rakva, lehet rajta izgulni, a latvany remek, a szineszek is, van egy jo ritmusa, lekot a tortenet. Jo ez, na.

Amugy Pitt mennyi botoxot kaphatott? Van egy esos jelenet, na ott mar konkretan ugy nezett ki (tenyleg csak) egy pillanatra, mint az egesi serultek, mintha raolvadt volna a bore az arcara :S



Suicide squad

Egyetértek, képtelen a film eldönteni, hogy komolyan akarja-e venni magát, vagy nem. Ez a legnagyobb probléma: szétesik két külön filmre.

Aztán pedig nem vagyok megelégedve a színészi munkával. Spoileresek, szóval spoilerben az egész:

ShowHide spoiler #

Össz kb 5-6/10 lehet. Egyszeri nézésnek még elmegy, talán, ha nincs más.



Arrival

Hát... what the fuck? Lehet nem munka után kellett volna megnézni, de elaludtam rajta... Párom ébresztett, hogy hangosan horkolok. A vége jó volt, de m...i...é...r...t...i...l...y...e...n...l...a...s...s...ú...a...z...e...g...é...s...z...? Nem akció filmet vártam, de ezek a lassú zenék... fejéből kibambuló főszereplő nő. Meh... Interstellar jobb volt.



A vége jó volt, de m...i...é...r...t...i...l...y...e...n...l...a...s...s...ú...a...z...e...g...é...s...z...?

Mert nem tudsz gondolkodni. :P

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Na végre valaki \o/



Nem mertem megnézni film előtt, de egyet kell ezzel értenem. Kivéve abban, hogy ez remek film.

Ez egy okoskodó film.

rwurl=https://youtu.be/ib0DDpfLssw
Jöhetnek a kövek, mert magyar véleménytt mertem nézni Youtubeon.



Szerintem Szirmai miatt nem kapsz köveket, ő sokunk kedven vloggere :)


LY képe
LY
Donator

Az Interstellar nem csak tudományosan, de szimpla logika szempontjából is egy katyvasz.
Viszont a rendezés is nagyon erős, a színészek is, meg a VFX is meg a zene is, szóval össze tud állni egy jó közönségfilm a végén. Csak elemezni ne kezdje az ember.



Én elfogadnám a véleményedet (vagyis Szirmai véleményét :D), ha megnézted volna a filmet, csak ugye elaludtál rajta. :D Egyébként a helyes megfogalmazása az előző kommentemnek az lett volna, hogy "nem szeretsz gondolkodni." Az Arrival tökre nem köldökvakarós, kifejezetten jó tempója van, az egyetlen bűne, hogy arra számít: te érdeklődsz a téma iránat, amit a vásznon bemutat neked. Okoskodó film? Lehet, de szerintem nem, mert ahhoz mondjuk okoskodni is kéne, és igazából ilyet nem csinál, a teljes mondanivaló és cselekmény felskiccelhető egy sajtpapírra.

Amit látni kéne, hogy a film középpontjában nem a cselekmény, hanem a karakterek vannak, pontosabban az, hogy ki hogyan viszonyul az alapkonfliktushoz. Ennyi, mindössze ezzel kapcsolatban akar elgondolkodtatni (elhiszem-e a végkifejlet realitását? én mit csinálnék? anyám mit csinálna?), és ez - a többségnek legalábbis - elég. Ha megnézed Denis Villeneuve eddigi munkásságát, akkor elég hamar ki fog derülni, hogy a csávó nem komplex tézisek 600 oldalon való kifejtésében hisz, hanem egy egyszerű, általános gondolatnak a karakterközpontú bemutatásában. Mainstream arthouse.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Interstellar valami olyat mutatott amit előtte semmilyen film, merész vállalkozás volt, és félelmetesen jól megvalósítva, mindemellett hihetetlen szórakoztató, olyan film ami miatt kitalálták a mozit.
Én nem azért ülök be egy filmre, h minden kisebb-nagyobb logikai bakin vagy tudományos hiban kiakadjak, ez csak a rossz filmeknél fordul elő menet közben.
Ezzel szemben az Arrival ZÉRÓ újdonságot tartalmaz, egy iszonyat egyszerű dolggal akarja megdobbenteni a nézőt, amit ráadásul jobbaknak első 1 percben elspoilerez. Es még csak nem is szórakoztató, max. annak aki nem unja még ezeket a depresszív szürke filmeket.

Én nagyon remélem, hogy Interstellaron felbuzdulva, valamelyik nagy stúdió megcsinalja az all-time favourite sci-fi könyvem, az Örök Háború mozi változatát (eddig megfilmesithetetlennek tartottak).



Milyen karakterEK-en van a hangsúly? :D Az egész filmben egyetlen karakter említésre méltó, a csaj. Es de, kifejezetten lassú tempója van, én szeretek gondolkodni, nagyon érdekel a téma, de itt nem volt min gondolkodni, onnan h elejétől tudtam a végét meg pláne nem. A Cloud Atlas, a Forrás, stb. százszor jobb filmek, ha valami hasonlót kell nézni.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

A Cloud Atlas, a Forrás, stb. százszor jobb filmek, ha valami hasonlót kell nézni.

És mellé meg mekkora sosem látott újdonság is volt a Cloud Atlas!

ShowHide spoiler #

Sors bona, nihil aliud.


LY képe
LY
Donator

Az Arrivalt még nem láttam, nem akarok róla semmti se mondani.

Az Interstellar viszont nem scifi, hanem egy érzelmes melodráma scifi környezetben. Merészség az szerintem nem sok volt benne, kompromisszum annál több. De megvalósításában tényleg profi, bár nekem hiányzott belőle egy tényleg "idegen" bolygó.



Az Interstellar viszont nem scifi, hanem egy érzelmes melodráma scifi környezetben

Én itt le lettem baszva múltkor, hogy űroperának neveztem (mert az) :D

Zoo: 1000x egyedibb film, mint az Arrival az biztos.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nem láttam az Arrivalt és az Interstellart sem, nem azokhoz mértem, egyszerűen csak a Cloud Atlasba könnyen bele tudnék azokkal a szavakkal kötni, amivel te az Arrivalba. Nem az a jó sci-fi szerintem, az biztos.

A The Fountain viszont méltatlanul alulértékelt, általad is, ha a Cloud Atlas mellé helyezed :)

Sors bona, nihil aliud.



Nem is, mint scifi utaltam ra, hanem az elgondolkodtato

ShowHide spoiler #

vonasai miatt.

En azt mondtam, h ezen szempontok alapjan ez a ketto sokkal jobb, mint az Arrival, nem azt, h a CA annyira jo lenne. De mivel te nem lattad igy nem is ertem miert kotottel bele. De azert arra kivancsi lennek miert nem tartod a CA-t eredetinek. Nem sok hasonlo filmet tudnek kapasbol felidezni.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Mert úgy éreztem, szinte minden idővonal már egy vagy több korábban látott film bénább feldolgozása volt, és ami összekötötte őket, az felszínes/divatos melodrámázás volt. De az igaz, hogy sok idősávot markolt. Többnyire a kevesebbet jól és újszerűen megragadó filmek jobban is szoktak működni.

Nem az Arrival miatt reagáltam, csak meglepett a Cloud Atlas kiemelése.

Sors bona, nihil aliud.



Milyen karakterEK-en van a hangsúly? :D

Nyilván Amy Adams vonatkozásában kell mindent nézni, de nekem pont az volt a legérdekesebb és legizgalmasabb az egész filmben, hogy ki hogyan viszonyul az idegenekhez. Ki lát bennük fenyegetést, ki lát bennük lehetőséget, ki vacillál stb.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



A prometheus ota nem szajkaratezott itt senki ennyit egy filmrol. Dafuq. (Kezd amugy egy picit unalmas is lenni, mert tul sok ujdonsagot nem raktok a vitahoz :( )



viszont legalabb feldobodott a Cloud Atlas amit en nem lattam, de legalabb jol elfelejtettem, hogy letezik. most megnezem gyorsban!:)

ON
hell or high water
lassu-szomoru-lassu-kicsit vicces-lassu-szomoru
az osszhatas nem rossz, de turelem kell hozza. amolyan nem vennek valo videk light vagymi.

cannibal holocaust
igazabol amikor horrornak becezgetett tini nyal filmeket latok, bekapcsol a nosztalgia faktor.
az allatos reszek tovabbra is durvak, de mint husevo, nemtok annyira kiakadni, raadasul vietnam megeddzett rendesen.
sok helyen kioregedett a film, de meg mindig erezheto a kiszurodo zsenialitas. (blervics prodzsekt? fand futidzs mint modern stilus teremtes? haggyama :D)

"okey-dokey!"

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!