Jelenlegi hely

PC-builder HQ

Utolsó bejegyzés


áh én tuningolni sose akartam, csodálkozom is itt a topicban, hogy manapság anélkül nem lehet meglenni. Nekem csak CS:GO-ra meg Overwatch-ra kéne egy jó gép, ami röccenés nélkül viszi (talán még videó meg fénykép szerkesztés, ha sikerül hobbiból belekezdenem végre). 12 éve nem vettem PC-t szóval most nem igazán vagyok képben, de akkor már valami jót akarok. Szegény PS3-amon is 150k-nyi megvásárolt kontent várja, hogy végigtoljam mielőtt vennék egy PS4-et (bár lehet már sose fogok, egyszerűen annyira nincs lehetőségem játszani, pedig a szívem húzna vissza...).



Ne mondd már, hogy csgo meg ow-ra akarsz 6700k meg 6850k-t venni.... Overkill, minden szinten.

@Csöpi:
250k nem olyan sok manapság szerintem, gyakorlatilag összehúzott nadrágszíjjal 2-3 fizuból meglehet. A játékok még mindig sokkal olcsóbbak pécén, aztán RTS, TBS, FPS, de RPG-t se játszanék az életben konzolon. Nekem meg például ezek az elsődleges stílusok. De nem szeretnék konzol vs pc vitát nyitni, ez olyan kérdés, hogy kinek mi a hobbija, és melyik platformot kedveli, és persze az anyagiak mit engednek meg. Sokaknak egyébként is van konzol is, pc is.

@brianaspirin:
A 750-es Samsung helyett lehetne 850-es? :)
És talán a 18 ezres 8GB-os ram helyett is lehetne 16GB 29 ezerért. Szerintem megérné.
Ezen kívül én is 470 vagy 1060-at javasolnék. De egyelőre 1050 Ti is elég, másnem majd lecseréli idővel. Jövőre hátha lesz egy kis konkurenciaharc.
Közbe látom, hogy valszeg már meg is lett rendelve. Mindegy, jó lesz és elég is lesz egyelőre az biztos.

@Zoo:
Egy K-s változat mindenképpen jobb megoldás, már csak azért is, mert jobban tartja az árát. Csak kérdés megéri-e a felárat, persze ez egyéni döntés megint csak.



Competitive FPS-ben, de főleg a CSben a lehető legerosebb gép kell mióta világ a világ :/ máshogy adja be a lövéseket meg nem fér bele semmilyen fps drop. De nyilván nem akarom a 6850k-t, csak kíváncsi voltam van e különbség játékban.



Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Sokáig még a HT is kisebb hátrány volt játékokban, annyira nem ment a 4-nél több szál. Most már egyre prociigényes játék örül neki, de azokhoz a 6700K magjai, szálai, és főleg ereje is bőven elég. Amit meg bénán oldottam meg, és egy kevés magot járat csúcsra, ott a 6700K jobb, mert egy magon valószínűleg többet tudsz kihozni belőle, de ez nyilván az a szint, ahol ezt a hátrányt.

Tehát egyelőre nyerni is alig tudsz rajta, ha tudsz, nemhogy megérje az árát. Egyelőre még i7-tel sem lehet látványosan soakt nyerni egy jól meghúzott i5-höz képest, de nő az a prociigényes kisebbség, ahol már jól jöhet, és a mostani i5-ök már nem sokáig lesznek jövőállók.

Megjegyzem, vicces, amikor a DX12-patch teríti szél a szálakon tisztességesen a játékot, de még a CPU-ra jobban optimalizál, GPU-ra rosszabbul (ergo, ha CPU-limited van, DX12-ben játszd, ha VGA, akkor DX11-ben - mármint nem főszabályként mondom, csak mint létező jelenséget említem). Nyilván ahogy terjed a DX12, illetve nem utólag műtik bele a játékokba ez is éppúgy elterjed, mint a több thread normális kihasználása. És addigra sok halogatás után már talán csak lesznek 6 magos i5-ök is. És akkor már csak az architektúrát kéne végre lecserélni :)

Sors bona, nihil aliud.




Csak nem tart a Zen-től az intel? :D



Inkább csak rájöttek, hogy a filléres pentium helyett a drága i3-ra is tehetnek prémium felárat...
Egyébként aki i3-at vesz manapság az meg is érdemli. Pláne 180 dollár/euróért.

---

Kiszivárgott a következő HEDT platform is:
https://ipon.hu/hir/informaciomorzsak_a_skylake_x_alapu_hedt_platformrol...
6-10 magos skylake-x procik jönnek a S2066 platformba plusz mellékesen egy totál kiherélt 4 magos kabylake-x proci is érkezik (de az is minek? hacsak nem a dinka vásárlók lenyúzására).
Egyelőre itt sem villant az intel: szokásos magszámok, órajelek, és feltehetően árak.

Reméljük tényleg villant valamit az amd, bár én pár éven belül még biztos nem cserélem a mostani skylaket, de a régebbi konfigok tulajainak jó lenne...



Reméljük tényleg villant valamit az amd, bár én pár éven belül még biztos nem cserélem a mostani skylaket, de a régebbi konfigok tulajainak jó lenne...

Jah, nekem i7 4770K van majdnem 3 éve, de tippre az is még elég sok évig megmarad, AMD kihívó nélkül.



Havernak építettem gépet, meg kapott hozzá monitort: (80%-ban új, de a 970-en és a Shuriken legó)

i5 6400 + Scythe Shuriken (venti nélkül)
B150 ITX
1×8 GB HyperX
SSHD 2TB
970 Mini
Seasonic 430
CM Elite 110

+ "27 AOC (1920×1080)

- Még mindig lehetne kisebb !
- Ma már lehet olyat építeni, hogy tényleg alig kell belepiszkálni 5-10 évig (4-5 év múlva egy VGA csere, meg +8GB és még 5 évig sztár a FHD miatt), ráadásul mindezt ~300 pénzért (abban már a monitor, meg az eredeti Windows is benne van)
- Bárki bármit mond, most élesben is megtapasztaltam, hogy a "27-es monitor FHD-ban teljesen rendben van, arról nem beszélve, hogy mennyivel egyszerűbb/olcsóbb meghajtani.
Szóval aki mást állít, az egy konzumidióta elitista seggfej ;)

Tanulság: Aki nem trendi akar lenni, meg hcg, csak átlag pubi és jót akar magának, vegyen nyugodtan "27-es FHD IPS monitort. Mert hogy 60k-ért utánad dobják, garival, számlával.
(De aszem VA + freesync is hasonló árban megy - kár, hogy nincs hozzá rendes kártya :3 )

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Nna igen, a 1080p és 1440p közt van a nagy ugrás, főleg, ha *sync-eset akar az ember. A fullextrás modellek meg (IPS, 1440p, 144Hz, freesync) 160-180k közt vannak.

A 290X-em egyébként még nyáron is elég volt nagyjából átlag pubi játékra 1080p-ben. Sajnos azonban a 480 még kissé gyengébb is. Esetleg a 2017Q1-ben érkező kártyában lehetne majd bízni, de ezen a ponton valszleg még AMD se tudja, milyen teljesítménye lesz.

Fury(X) valszleg még kibírná pár évig 1080p-ben, főleg freesync mellett, (úgy rohadtul nem kell a fix 60), de azt az itthoni árakon csak őrült venne. Bezzeg amerikában folyamatosan akciózzák, láttam már $300-os árat (87k) is Fury-ért és $400-ért (115k) Fury X-et dob hozzád a newegg. Itthon ugyanez 110/180k, egy 1070 meg 125k ami megeszi mindkettőt reggelire. :-/



Nem értem, hova aggódsz máris a cserével. 280 van itthon. Eddig mindenre elég volt közel kimaxolt beállítások mellett.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Én majd akkor cserélek legközelebb VGA-t, ha monitort is. Az viszont nem ma lesz, mivel egyelőre fasorban sincs olyan készülék, ami egyszerre
- 4k,
- 30"+
- IPS,
- HDR,
- 120+ Hz,
- Freesync.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Amúgy most megnéztem. Kemény, hogy a körülmények okán a kártyám használtan kb 20ezret bukott az értékéből bő 2 év alatt.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Nem máris, csak felidéztem a legutóbbi GPU cserém alatt összegyűjtött tényeket.



sterner írta: Én majd akkor cserélek legközelebb VGA-t, ha monitort is. Az viszont nem ma lesz, mivel egyelőre fasorban sincs olyan készülék, ami egyszerre
- 4k,
- 30"+
- IPS,
- HDR,
- 120+ Hz,
- Freesync.

HDR asszem van úgy.... egy vagy kettő monitor bejelentve. Egyébként 1440p/27"/HDR nélkülit már kapni, és nem milliókért, bár nem is olcsó: asus-mg279q ~180k

- 4k,
- 30"+
- IPS,
- HDR

Ezt elég sok új TV fogja tudni, főleg, ha OLED-del is "beéred" IPS helyett. Sőt, már vannak is kint ilyenek tudtommal, bár lehet, hogy nem itthon. Viszont a *sync-et addig nem, amíg a konzolok nem támogatják. (Nem fogják.) 120/240/480(!!)Hz-et ráírnak TVkre, de valójában humbug az egész abból a szempontból, hogy a bemenetek 99%-ban nem tudják fogadni a 60Hz feletti jeleket, és a sima 30/60Hz jelet "javítja" föl az összes.

+1:
A kérdés, hogy melyik HDR szabványra gondolsz? Mert abból is kettő van, csak nem kötik az orrodra, főleg nem azon termékeknél, amelyek csak a "gyengébbre" képesek.



Freesync mindenképpen kellene, emiatt a TV bukó. Ami a HDR-t illeti, szerintem itt megismétlődik a Betamax vs. VHS, és a gyengébb, de olcsóbb (és open source) HDR-10 fog elterjedni. Szóval még ezt is meg kell előbb várni. :)

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.




de olcsóbb (és open source) HDR-10 fog elterjedni.

Szvsz ez is olyan lesz, mint jelenleg az sRGB vs AdobeRGB: az olcsóbb az, ami kb minden consumer cuccban benne lesz, a drágább meg a (fél)profi vásárlóknak.

Mondjuk vicces, hogy kamerám képes HDR videó felvételre, (slog2 FTW) de nincs semmi megjelenítő, amivel a színkalibrálást végrehajthatnám. Na meg meg is kéne tanulni azt. :D

Jah, +1 dolog: a Windows színkezelése most is katasztrofálisan szar, értsd ha AdobeRGB monitorod van, apponként változik, hogy túlszaturált szarként jeleníti meg a képeket/videókat/weboldalakat, vagy színhelyesen. Ha tippelnem kéne, a HDR ezt a (grafikai szempontból) katasztrofális helyzetet fogja még rosszabbá tenni.



Nice. Holnap meg is csinalom valszeg. A thermal padot azota is varom. :(



Kellett nekem reklamálni tegnap. Ma meg is jött, nem aprózták el. :D Mindemellé még kaptam egy 5 oldalas képekkel ellátott használati utasítást (meglepően részletes ráadásul) is ami azért elég rendes tőlük. :) Belegondolva, hogy mindezt tök ingyen hozzávágták bárkihez aki kérte, hát elég rendes tőlük. Őszintén szólva csak a VRM padokra számítottam úgyhogy megleptek eléggé.
rwurl=http://i.imgur.com/eyTpdnD.jpg



Elvieben ha egyszer leszeded a thermal padot, akkor nem használhatod fel újra. Sokkal rosszabb, mint mondjuk a pasztát nem újra felrakni két felhelyezés közt. Ugyanakkor ezt nem szokták betartani még annyira sem az emberek, hiszen alig néhány helyen kapni és kurvadrága ahhoz képest.



Egy újabb elfüstölő EVGA 1070, ezúttal élőben MS Flight Sim közben:
https://www.twitch.tv/aerosimgaming/v/101518948

És egy másik ami magával rántotta az alaplapot is:
http://forums.evga.com/1080-FTW-exploded-now-dead-and-took-other-parts-w...

+ reddit thread az elsőhöz:
https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/5dedwy/evga_1070_ftw_catching_f...


CJ képe
CJ

I'm a EVGA FAN BOY and not scared to admit it. Even if they did have 1 problem with their products. I know they will make everything right in the end

Sent from my Samsung Note 7.

Azért ez egy csúcskategóriás kártyánál szerintem ultra gáz, ennyi pénzért.. :D

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Sent from my Samsung Note 7.

:DDDDDDDD



Hallod, a JetStar társaság gépén (amivel Okinawára utaztunk) bemondták felszállás előtt, hogy ilyen típusú telefonnal nem lehet a gépen tartózkodni :D

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Mid-way through second match and see (from under my desk) the entire inside of the case brighter than the Sun, closely followed by a very loud bang

:DDD

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Elvileg mindenhol bemondják. :)

@sterner: anno haverral robbantottunk kis ellenállásokat. Azok is elég nagyot pukkannak, és szépen felizzanak. Itt ahogy láttam nem egy kicsi adta ki magából a működéséhez szükséges füstöt. :D



Argh. Azt hiszem mostmar raveszem magam este, hogy rarakjam a padokat meg az uj biost. Tovabbra is eleg vad, hogy pont az evganal tortenik ez. :(



Nem vészes egyébként a VGA modding. X1900/4850/290X/1080 kártyáimat mind moddoltam. Ha nem ejted le, nem mész neki csavarhúzóval a PCB-nek, nem töröd bele gorillaként, vagy hasonló, akkor teljesen sima ügy lesz.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!