Jelenlegi hely

PC-builder HQ

Utolsó bejegyzés



Na, akkor most Joda örülhet, hogy mégse várta ki a sorát. :)

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Vissza lehet küldeni amúgy az EVGA-hoz és javítják, vagy magad teszel rá tappancsokat.

De állítólag itt nem csak a hőátadással van probléma, szóval ez cumi.



Eközben Zen ügyben teljes káosz van és ellentmondás minden fronton, az AMD játszik a kiküldött chipekkel és benchmarkokkal, kétszer ugyanazt a teljesítményt nem mérik az emberek. :D Hasonlóan izgalmas várakozás ez, mint a Fury esetében, aztán majd meglátjuk, mekkora pofáraesés lesz.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Dafuq. :D szep... Mind1. Kertem egy thermal kitet, majd rarakom ha megjon. Ettol fuggetlen menjenek mar a picsaba. :D

Koszi a linket. Igazan kuldhetett volna az evga is egy emailt hogy khm, gond van. Meh.



*_____*

rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=9PJOrfpiVwE
máshonnan söszegzésem:

tl;dr: no fans, heatpipes and a massive radiator
i7-5820K
GTX 1080 / Titan X (page says titan, test mentions 1080)
500W superflower passive PSU
SSD
72 pounds / 30+kg
0dB except some electronic noise. (That is to be expected with a 1080+5820K load test...)
No thermal throttling
Load temps with crysis for 3 days(!) left CPU at 55°C and GPU 65°C, fin array hottes point 44°C
LTT says there will probably be a $500 pack of the case and heatpipe you can build your own system into at/after CES this year.

Nem gondolkoznék túl sokat azon az $500-on...



Több magyar is csinált (csinál) ilyet. Szerintem feleennyiért kb.

Meg ott van ugye a mineral oilos hűtés is, az még olcsóbb (csak kell hozzá némi bátorság :D).



Chiller írta: Több magyar is csinált (csinál) ilyet. Szerintem feleennyiért kb.

Meg ott van ugye a mineral oilos hűtés is, az még olcsóbb (csak kell hozzá némi bátorság :D).

Iiiiigen, de valamiért inkább egy szerverközponti hűtéssel foglalkozó cég kreálmányában bízok, mint az itthoni sufnibajnokokéban.

Egyébként láttam már hasonlót régebben is, de korántsem rendelkeztek hasonló hőátadó képességgel, ráadásul minden esetben energiatakarékos procival, gamer-ready GPU nélkül. Egyszerűen nem voltak képesek megfelelően gyorsan átadni a hőt a bordáknak. Azóta meg a CPU/GPU felülete csökkent, az átadandó hőmennyiség viszont nem, így aztán lehet tippelni, a régebbi megoldások mennyire lennének életképesek.

Olajosról még csak rosszat hallottam hosszabb távon. Plusz ha szétesik? :D



Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Évek óta hallom, hogy lesz grafén alapú hűtő a brutális hőátvitele miatt és olcsón. Erre azóta még drágán se jött ki egy sem. Pedig jó lenne. Utoljára valami hír volt brutális, vékony notiba tervezett hűtésről Intel részéről. Azóta is csend és hullaszag.



Grafén előállítása még mindig rohadt drága és rohadt macerás. Ha egy hűtőt abból csinálnának neked, az lenne vagy 50 millió huf. :D

Más. Aki Kaby lake-re vár(t), nos, annak van egy rossz hírem. Szokásos 0%-os upgrade:
rwurl=http://i.imgur.com/7DsqSP4.png
(vegyük észre, hogy amennyit az órajelen növeltek, annyival gyorsabb csak)



Szokásos 0%-os upgrade:

Szép... ráadásul továbbra is közelítünk a 5-6Ghz-es betonfalhoz, mint anno P4-nél a 4-hez. Kéne egy új architektúra...



Én kicsit szkeptikus vagyok ezzel, hogy ekkora felület ekkora dT-vel passzívan hány wattot is tud leadni.
Mondjuk én semmimet sem bíznám Linusra, ahogy ezt a gépet is kicsomagolja... De ez már más kérdés.



Ezt mondjuk közölték előre, hogy ne számítson senki nagy, de még közepes ugrásra se.



Én nem értem, aki kb 4 éve vett egy erős PC-t az most is igazából jól elvan vele? Ennyire megrekedt a fejlődés?



Részben igen, részben nem.

CPU: igen
Az i7-4770K-m még mindig több, mint elég. 3 éve vettem, azóta csak feljebb ment az ára.

GPU: nem biztos
A hasonló korú 290X-em is elég lenne még mindig, ha nem váltottam volna 1080p fölötti felbontásra. (Továbbra is eladó :D)

RAM: megoldható
Memóriából egyszer jól bepakolsz, akkor elég az idők végezetéig. Most új desktop gépet 16 gigával ha veszel, azt legalább addig nem kell bővíteni átlag usernek, amíg a memóriatípus kapható. (A legtöbb embernek 8 giga is bőven elég most, de mondjuk 4 év múlva... tudja halál)

SSD, PSU, monitor, stb: ez eddig is így volt.



Foleg miota a Tick-Tock taktikát leváltotta idéntől a process-architecture-optimization :)

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



CPU szempontból lassan 6 az a 4. Tulajdonképpen, akinek van egy legalább (esetleg húzott) 2500k-ja, az még mindig bőven elvan mindennel. Hat év alatt hozott az intel clock2clock kb 20%-ot.

GPU szempontból egy generációváltás többet hoz.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Esetleg húzott? Bőven vannak olyan játékok idénről vagy az elmúlt évekből, amelyben anélkül bőven CPU-limit van, és nem nem csak stratégiák. És ez ellen gyakran még butítani sem tudsz, mert nincs mit levenni, ami a proci terhein érdemben enyhítene (erre néhány játékban jó az utólag beletákolt DX12, olykor cserébe kaphatsz GPU-limitet).

Egyre több játékban jól jön a messze 4 GHz felé húzott CPU és a négynél több thread is. Ettől persze csak araszolgat az Intel, de a bőven elvan mindennel az ember, az - éppen ezért sajnos - túlzás. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy húzás nélkül ez bármilyen i5-re igaz lehet.

Sors bona, nihil aliud.



2010 óta ugyanazzal az i7 procival nyomom, kezdettől 40% tuninggal. Még semmiben nem voltam CPU limites (már ahol nem végtelen CPU kell, pl. renderelés). A 6 év alatt videókártyát is csak egyszer cseréltem (AMD-t nem évente kell :D).

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Teljesen igazad van.

Úgy értettem, az esetleget, hogy ugyanazon az órajelen összehasonlítva. Elvégre intelnél az a fejlődés és azért kérnek +20 rugót évente, hogy +200Mhz-el közelednek mindig a 4.4GHz-ig, ami az architektúra (szilícium?) vége.

Titan X(p) vagy 1080 SLI-hez amúgy már nincs elég CPU, hiába van ott a HEDT platform, az csak több mag és általában kevesebb végső gigahertz. Ma még mindig elég a 4-8 valós mag, de jó lenne már +40% c2c vagy órajel. Ami nincs.



Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Persze, húzott i7-tel nem is kell limitnek lennie, de hogy Moken mit ért erős gép alatt az utóbbi időben mutatott rácsodálkozásai alapján, azt nem tudom, de te a csúcs közeli állapotokról beszélsz, az biztos. 5-6 éve még az ment (sok tech fórumon még most is!), hogy az i5 elég mindenre (az i7 játékra nem is volt indokolt választás, szóval ne magadból indulj ki, aki másra is használod), sose lesz már CPU-limit (akkor is túlzás volt, de érted). Ahhoz képest most kell ebből az architektúrából ~4,5 GHz, és most már jön be, hogy jó ha van 6 mag, illetve 8-12 thread (nemrég a HT még inkább minimális teljesítménycsökkentést jelentett, ez mostanában fordul át).

Basszus, az én procim 2 éve 50k volt (most több a boltban, de azért az árért már nem éri meg), de ha veszek hasonló K-st, akkor a jobb alaplappal együtt már 70-80% ráadásként jött volna ki, mint a sima (100k csak procira és alaplapra, miközben egy 750 Ti-t vettem csak mellé). Most már más a helyzet, ami akkor még sok is volt, szépen elfogyott, és csak óriási befektetéssel cserélhető le.

@Chiller

Ja, ezzel nem vagyok kisegítve, inkább a 6700K legyen olcsóbb :) Azért az araszolás is ér valamit, ha kevesebbet fogyaszt, és húzva is hoz egy +10%-ot, de mivel az i5 már így is egyre gyakrabban határeset tud lenni, főleg rosszabb portokban, erre fel bővíteni, cserélgetni a fél gépet nem jó móka.

Én pont abban a helyzetben vagyok, hogy szeretem a stratégiákat, melyek jellemzően nagyon prociigényesek, de amennyit újabbakkal játszom, az már nem annyira sok. Egy Total War: Warhammer meg bármilyen i7-et - és GTX 1080-at - megeszik reggelire (bár ezen a szinten már talán ér valamit a butítás), tehát esztelen költekezéssel is csak feljebb himbálózva a framerate. Dawn of Warhoz, StarCraft 2-höz vagy - hogy műfajt váltsak - Overwatchhoz a mostani is több mint elég.

Sors bona, nihil aliud.



Semmire se mész a(z egyébként is) marketing értékű fogyasztáscsökkentéssel, ha tuningolsz ugyanúgy 130+ wattot fog fogyasztani bármelyik CPU a 2500k-tól kezdve a még meg sem jelent 7700k-ig bezárólag.

Cannondale-re ígérik amúgy consumer oldalra először a 6 magot, persze kérdés mennyiért. És lesz-e azon kívül fejlődés (már 3%-nál több), és hol lesz az órajel vége tuningban. Egyiknél sem számítok sok jóra.

Én azt mondom, most is, ésszerű keretek között akinek van egy 4.5GHz környékére húzott legalább 2500k-ja, annak még mindig a kivárás a javasolt. Aztán ha bedöglik a cpu vagy lap, akkor mehet az éppen legfrissebb platform beszerzése.

Esetleg ha van lóvé, és úgy érzi megéri az a 10% upgrade azt a sok tízezret, akkor mehet a 6500 (bclk tuninggal) vagy 6600k. Jó-jó, esetleg 6700 és 6700k, de én még mindig nem bízom a HT-ben, sok játékban továbbra is hátrány.

Ha pedig milliomos vagy, akkor uccu S2011-3 és 6900k.

----

Nah közbe megérkezett ez is:
rwurl=https://ipon.hu/_userfiles/Image/joker/hirek/2016/1102/xpcn01.jpg.pagesp...
A feltüntetett órajelek az alapórajelek, a turbo boost erre rátesz 2-300 MHz-t.



Kis Zen "pletykateszt" is beficcent:
http://wccftech.com/new-amd-zen-blender-benchmarks/

Aztán kérdés mennyire igaz, de ha valós, akkor picit jobb lesz a tesztelt ES típus, mint a 6900K.



Jelenlegi gépemmel 189 mp, Zennel 69 mp. Minimális tuninggal talán meglenne a háromszoros sebességnövekedés. Hát elég sovány, régebben minimum 1 nagyságrendnyi gyorsulásnál cseréltem procit. Ez ráadásul a szerververzió lesz. :D

Edit: most látom, milyen alacsonyak itt az órajelek, akkor ez nem túl reprezentatív lista.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Hat a 8+ magos procik azert nem jarnak olyan orajelen mint a 4 magos tarsaik :)


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

A fogyasztás nem független a melegedéstől, tehát számítana... de húzás után már valószínűleg kisebb a jelentősége.

A K nélküli 6700-at viszont az alacsony órajel miatt játékra biztos nem választanám 6600K-val szemben sem. A HT az régebbi játékokban többnyire 130 fps-ből csinál 125-öt, most meg úgy ltászik, hogy egyre többet hozhat, pont azokban, ahol rászorulhat az ember. Azért nem mindegy, és még mindig kikapcsolható. Csodafegyvernek nem tartom, ezért is lenne jó 100k-ért legalább 4-nél több magot kapni.

Jó lenne valódi árverseny a Zennel, de nem vagyok olyan naiv, hogy higgyek benne.

Sors bona, nihil aliud.



húzás-fogyasztás-stb témára:
1. A tényleges fogyasztás V^2*f-fel arányos, azaz feszültségre négyzetesen, frekvenciára egyenesen arányosan nő.

2. Az intel az utóbbi években kizárólag a végrehajtott utasításra mért fogyasztást csökkentette

3. A 2. mellett a feszültséget folyamatosan nyomta le, (mást nem tehetett) hogy ne szálljon el a CPU fogyasztása a hűthetetlen kategóriába.

(4. Sajnos a fix fogyasztás, a csökkenő csíkszélesség és a néhány generációval ezelőtt bevezetett szar chip <-> kupak hőátadó együttes hatása, hogy minden eddiginél szarabbul hűthetőek az intel CPU-k)

@sterner: a belinkelt blender teszt erősen a sokmagos prociknak kedvez. Valós desktop felhasználás mellett (ami még mindig erősen egyszálon fut) könnyen lehet - most is így van - hogy egy i5/7 vagy nagyobb órajeles régebbi AMD is megeszi reggelire.

Egyébkétn az intel Engineering sample CPU-k mindig is sokkal jobban mentek, mint a végleges változatok. Válogatott darabok, a legjobbakat szokták csak kiküldeni újságíróknak / "véletlenül" online benchmarkozni.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Feszültségemelést nem is terveznék nagyon. Tényleges fogyasztáscsökkentés kéne, de egyelőre tényleg nem sok ok van bízni abban, hogy akár ebben, akár bármiben áttörés lenne a Kaby Lake.

minden eddiginél szarabbul hűthetőek az intel CPU-k

A Prescott-éránál is? Ez komoly? A mostani Haswellem gyári hűtővel is egy kisangyal a régi procijaimhoz képest. A Core 2 Duóm third-party hűtése is egy bömbölő orángután volt hozzá képest, a korábbiakról nem is beszélve (mondjuk a mostani házam is jobban szellőzik).

Sors bona, nihil aliud.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!