Jelenlegi hely

Ki milyen videojátékkal játszott a héten?

Utolsó bejegyzés


Mirror's Edge Catalyst

Nem akarnék hosszas litániába kezdeni, hiszen már boldog-boldogtalan kikölcsönözheti ingyér (én még 15 ojróért vettem 3 hete), de kicsit turkálva az előzményekben mégis bátorkodnék az eddigi itteni álláspontokkal szembehelyezkedve tisztelettel megjegyezni, hogy szerény véleményem szerint masszívan köröket ver az első részre minden tekintetben. Azt csak harmadik nekifutásra sikerült abszolválnom idén, pedig megjelenés óta megvan, így sikerült valahogy summa 7 órát beleimádkoznom, ezzel szemben a folytatással hipp-hopp elröppent közel 30 óra, és még bőven lenne mit csinálni, de nyakamon a Máffiá.

Az, hogy a parkour rész milliószor gördülékenyebb, folyamatosabb és élvezetesebb, mint az elődben, enyhe kifejezés. Hogy a grafikát úgy tudták mai szintre tuningolni, hogy közben megmaradtak az eredeti dizájn irányelvei, kész csoda. S bár kedvelem a kézzel(?) rajzolt grafikát, amit helyette itt ingame renderként az átvezetőkben láthatunk, az olyan szinten kidolgozott és profi, hogy esküszöm, szerelmes lettem közben Faith-be. Talán pont emiatt, de a történetet sem éreztem rosszabbnak; őszintén szólva az elsőére már most nem emlékszem, mindazonáltal nem kizárt, hogy erre se fogok pár hónap múlva. Zeneileg simán hozza, amit kell, sőt nekem a Chvrches száma talán még jobban is tetszik, mint a Still Life, pedig az igencsak etalon egy nóta. Az open-worldre váltás is nagyon kellemes, a challenge-ek pedig tökéletes kihívást jelentenek, mert ha néha vért is izzadva, de mindent meg lehet csinálni a megadott szintidőn belül, és hát utána az elégedettség kárpótol azért, ha százszor is kellett újrakezdeni (pardon, nem vagyok egy parkour fenomén; biztosan van, akinek túl könnyű volt a játék, őket sok szeretettel üdvözlöm). Végezetül pedig - köszönhetően annak, hogy azért pár hónap már eltelt a megjelenés óta - mindenképpen le kell szögeznem, hogy a játék jelen formájában már 100%-osan bugmentes.

Szóval összességében bravo EA, bravo DICE, ez egy nagyon kellemes élmény volt. Csak így tovább!

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

S bár kedvelem a kézzel(?) rajzolt grafikát, amit helyette itt ingame renderként az átvezetőkben láthatunk, az olyan szinten kidolgozott és profi, hogy esküszöm, szerelmes lettem közben Faith-be. Talán pont emiatt, de a történetet sem éreztem rosszabbnak; őszintén szólva az elsőére már most nem emlékszem,

Az első rész "flash-grafikás" átvezetőit nem csíptem, a sztori meg simán gyengécske volt. Szóval ez nem csoda. Még a harc volt az, ami nem jött be, a többiért rajongtam (tavaly újra is játszottam).

Ezt meg nem tudom, hogy mikor merem bepróbálni. Hagytam, hogy elvegyék a kedvemet. Mondjuk steames bármilyen demó híján másra támaszkodni nem is lehetett (a bétára nem értem rá). Na majd ha az Origin Access aktuális lesz, megnézem a trialt.

Sors bona, nihil aliud.



The Dig

Volt egy-két idegesítő feladvány, amihez szerintem kevés hintet adtak, vagy nehezen volt kivehető, hogy mit is látunk, de összességében érdekes volt és szórakoztató. Végül bele-beleolvastam egy végigjátszásba, és ezzel megmentettem magamat egy adag idegeskedéstől, meg felesleges mászkálgatástól.
A rajzfilmes átvezetők kicsit furák voltak, de végül is jól átadták a jelenetek részleteit.

Ezzel kipipáltam minden Lucasarts kalandjátékot a '90-es évektől napjainkig.
(Attól tartok, hogy a Labyrinth és a Zak McKracken and the Alien Mindbenders már örökre ki fog maradni, de az Indiana Jones and the Last Crusade-et valahol a vége felé félbehagytam, azt még lehet, hogy befejezem valamikor).

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Strato írta: Zak McKracken and the Alien Mindbenders már örökre ki fog maradni

Waaaaaat? Ha azzal nem játszottál, akkor semmivel. :) Természetesen C-64 emulátoron!

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Személyes nosztalgián túl miért? Elvileg az FM-Towns-verzió a legjobb, és az a GOG-oshoz jár is.

Sors bona, nihil aliud.



A Maniac Mansionből kiindulva, aminek szintén csak a C-64 verziója ér fabatkát. Melyet mellesleg személyesen Ron Gilbert programozott.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Nekem a múltból nagyon úgy rémlik, hogy igencsak bugos volt az a verzió. Lehet aztán páran lelkesedésből kijavították utólag, de amikor én nyomtam, tuti, hogy volt olyan állás, amit lehetetlen volt befejezni, mert órákkal azelőtt valamit nem a "megfelelő" sorrendben hajtottam végre..


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Az nem bug, feature. Én idén a PC-ssel - a DotT Remasteredhez mellékelttel - is így jártam, mert jó pár év után már nem emlékeztem mindenre :) Ráadásul sem ebben, sem a C64-es verzióban nem lehet több slotra menteni, a fejlettebb verzióban viszont lehetett (azóta már a Double Fine is belepatchelte ezt az említett verzióba).

A Zak McKrackenből meg az FM Towns-verzió az ami nagyon szép és jól is szól, mivel nem vagyok C64-fetisiszta, biztos nem cserélném el. (Persze C64-en nőttem fel, és a héten éppen izzítottam emut a Creatureshöz, szóval nem vagyok ellenség sem.)

Sors bona, nihil aliud.



Bár szerény személyemtől távol áll minden farmolás az open world játékokban (lásd rádiótorony minden Ubi cuccban) itt tényleg jót tett a játéknak az open world, ami útbaesik azt néha megcsinálom.

Mondjuk kurva zavaró a sok üvegajtó nehéz megtalálni köztük néha az utat :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Harvy666 írta: Mondjuk kurva zavaró a sok üvegajtó nehéz megtalálni köztük néha az utat :D

+1 :) Annál már csak az üvegkerítés a jobb. :D

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Shadow Warrior 2
Gyerekek ez valami mocsok jó lett. Ha az előző 200%-on pörgő kreténség volt, ez simán tartja és emeli a tétet, fűszerezve Borderlands-féle light rpg elemekkel. Teliltalálat.
Egyébként szörnyű, hogy jól optimalizát és még egész pofás is, nem is értem, hogy képzelik :)

Jó lesz az.



Érdekes, más fórumokon ezeknek pont az ellenkezőjét írják.

Non serviam



olyan nagyon szepnek nem mondanam, de igen hangulatos
halistennek a hazateleport is nagyon gyors, sajnos szuksegem volt ra amikor egy parkanyon felmaszva veletlenul bekerultem egy torhetetlen uveges checkpoint moge :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Milyen más fórumokon? Amikor utoljára néztem, kb. 2800 pozitív és 200 negatív rivjú volt Steamen, az meg még az első résznél is jobb fogadtatást feltételez (a kritikákban is jobban szerepelt az elődnél érdekes módon).

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Non serviam



ibi amentia latet



Erre én is kíváncsi lennék... sehol nem láttam rossz véleményt róla.



Nem azt mondom, hogy ekézik, de azt írták, hogy pl. a teljesítmény eléggé ingadozó. Nem ástam bele magam a témába, nem érdekel, csak megakadt rajta a szemem.

Non serviam



Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.




Neki az egész zsáner nem tetszik, mint ahogyan sok másik sem. Tehát szerinte a Borderlands is "szar".


Boz képe
Boz

Ő még él?

Éljenek a videojátékok!



Valszleg amint belehal a rákba, mindenütt megírják.

Egyébként nem ez az egyedüli zsáner, amit TB nem szeret, nagyon szarul játszik és/vagy nem ért hozzá.

Emlékeim szerint FPS-ekhez in general elég szar volt régen is, szóval SW2 halmozottan hátrányos helyzetből indul nála: nem szereti az alap játékmechanikát, ráadásul szarul is céloz.



A Borderlands szerintem is szar (sőt, hatalmas nagy szar), de nem a lootrendszer miatt (az az egyetlen jó dolog benne :D). Számomra anomália, hogy egy annyira rossz FPS - főleg a Gearboxtól - hogyan lehetett brutálisan nagy siker.

TB véleménye nekem annyiban számít, hogy az ős Shadow Warriort imádja, ahogyan többé-kevésbé a reboot első részét is, a DOOM egyelőre GOTY-nek tűnik nála, a Wolf TNO is az volt megjelenése idején, de még asszem Komoly Samet is csipázza, az első Painkillert meg a világ egyik legjobb FPS-ének tartja (és kurvára igaza van, csak ugye a Painkiller a monotonitás királya annak, akinek nem jön be a játékmenet), szóval érdekes és remélem, hogy csinál a SW2-höz "WTF is..."-t.

Btw. a Flying Wild Hog válasza a tweet alatt mennyire kalapemelős már. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Sebaj, csütörtökön jön peccs.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Mordheim: City of the damned - Witch hunters

az új (most már nem annyira új) csapattal poroltam le a játékot, de nem ez az egyetlen változás, gyorsabb lett, csiszolódott (az öt-tíz perces pályabetöltések tíz másodperc alá csökkentek, ami nem teljesen mindegy :-D )

Magával az új csapattal még nem tartok túl magas szinten, eddig ilyenek:
-a boszorkányvadász górét én távolsági fegyverre gyúrtam, a statjai jó vegyes karakterré teszik, én is átkapcsolok két egykezes fegyverre vele ha közel jön az ellen, és egészségeseket sebzek így is hogy nem arra tettem a pontokat, puskával meg pláne
-az alap kislovag hős nagyon frankó ütőgép, páncélt fegyvert mindent használhat és jó is velük
-a közkatonákból a zealot egész OK, sikerült íjászt is faragnom belőle, alapból ütni jobb de ilyen is kell a csapatba. A másik fajta, a flagelláns nem értem mire jó, hanyagoltam. (semmi páncél, nem tud lőni, semmi igazi előnye...)
-később kaptam witch hunter hőst, ugyanaz mint a főnök csak kicsiben, hasznos pasas
-és nemrég Sigmarita harcos papot is, kezdetben elég közepes közelharcos de ahogy nézem ki lehet jól gyúrni, a varázslatai eleinte elég átlagosak, de később fog tudni gyógyítani! A játékban ugye gyakorlatilag nem volt gyógyítás, akit fejbevertek egyszer azt a csata végéig a többiekkel sáncoltam és imádkoztam nehogy kapjon egy nyílvesszőt mert akkor viszlát. Terveim szerint nem kicsit lesz hasznos az atya később!



És itt is van TB SW2 videója:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=s5_LPJIQDLI

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Nem jó benne a lootrendszer, csak csőstől hullik a szemét. És az egész szintezés totálisan kiegyensúlyozatlan, ha mellékküldetéseket csinálsz, a végére lehagysz mindent és mindenkit 10 szinttel, gyakorlatilag minden küldetés "trivial" lesz, lootra meg esélyed sincs. A sztori után játszódó DLC-k-be is be lehetne fordulni az alapjáték felénél.

Szóval a loot annyiban jó, hogy sok minden potyog, köztük jó pár mókás dolog is. De számomra ez az a játék, ahol meg sem nézem, mi esik ki, vagy felveszem reflexből, vagy nem. Aztán eladom. Annyira hidegen hagy néha, hogy már többször eladtam automatizmusból a kedvenc fegyvereimet, és észre sem vettem. Ehhez képest egy normális RPG-ben az utolsó szalmaszál is lázba hoz.

Ezek sokkal zavaróbbak egy Diablo-klónban, mint az, hogy FPS-nek nem egy Painkiller. Legalábbis nem tudok rá FPS-ként tekinteni sem, hiába a nézet, hiába a Gearbox. Annak értelmezhetetlen. TB amúgy kooperatívban próbálta? Mert ha véletlenül nem, akkor a játék értelmét mellőzte. Az olyan lenne, mint tandembiciklivel indulni a Tour de France-on.

Engem a Shadow Warrior 2-nél minden Borderlandscel vont párhuzam csak megijeszt.

És ez most itt nagyon ON, mert az imént léptem ki a második részből :)

Sors bona, nihil aliud.



Beyond Good & Evil

Egyelőre nem toltam sokat, de szerencsére rájöttem, hogyan lehet a beállításokat állítgatni a Uplayben, így nem kell őskorszaki felbontásban játszanom. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!