Jelenlegi hely

Űrkutatás

Utolsó bejegyzés


Őszintén.... ki az isten akarna a Marsra költözni? (pár őrültön kívül?)

Vill du bli ihop med mig?



admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



:DD

Vill du bli ihop med mig?



Közben egyébként a százéves autógyárak "Tesla-killereket" fejlesztenek

Vagy pl amerika választott államaiban beszólnak a megvásárolt képviselőknek, hogy ne hagyják a Teslát autókat eladni (közbülső, sokat leakasztó dílerek nélkül).

Nekem csak annyi problémám van vele, hogy azért vannak problémák amiket túlzottan gyorsan átugrik. (Meg pl AI témához úgy szól hozzá, hogy még csak hobbiprojektje sincs benne, nem hogy számottevő tapasztalata.)

Iron írta: Őszintén.... ki az isten akarna a Marsra költözni? (pár őrültön kívül?)

Nézd a jó oldalát:
- nincsenek szúnyogok és egyebek
- nincsenek kakasok vagy egyebek
- nincs a változó időjárás miatt fájó fej
- ha kurvára van pénzed, nincsenek idegesítő szomszédok se a közelben

...persze a ping 4-24 perc, és kaja/pia/buli választék valszleg szar lesz évszázadokig.


KMZ képe
KMZ

nekem már az is elég lesz ha látom a tévében :)
Elon papáról meg szerintem már lassan valami oscar-várományos filmet fognak csinálni annyi mindent tol, pedig még jóideig nem fog megmurdelni.

Nagi, simán elvihetsz annyi könyvet/zenét/gamet amennyit akarsz. Distilleryt meg csak építenének ha kifogynának a szeszből :) A kaja mondjuk biztos szar lesz ha húst hússal szoktál enni, de a párszáz év még így is sok szerintem.

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Jo, amit Musk mond, azt nyugodtan tessek megszorozni kettovel (vagy eloszani, kontextustol fuggoen).

Marsra meg sok mindent biztos elvihetnel, de hogy egy rakat konyvet meg game-et nem, az 100%. Amugy se lenne ra sok idod melo mellett, legalabbis az elso 1-2 evtizedben biztosan nem.

Regen minden jobb volt.


KMZ képe
KMZ

Mi is az akadálya a digitális javak kivitelének? Meglehet, sok időd tényleg nem lenne rájuk, no de azért nézzük a hosszútávú pozitív hatását, kultúrjavak nélkül hamarabb becsavarodnának.

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Ekonyv olvaso esetleg, de konyvet biztos nem, borzaszto nehez felesleges suly. Meg nyilvan gaming pc-t se es egyebkent se leszel a halozaton, hogy a DRM mukodjon :)

Regen minden jobb volt.



Megjegyezném, én is ebookra gondoltam KMZ első hozzászólása olvasása közben. Fizikai könyvet csak őrült akarna vinni.

Játékok már neccesek, sok helyet foglal még ha csak a steam/GoG library-dat is vinnéd, sok vinyó/vinyóhely, plusz gamer gép sem épp könnyű. Zenét még csak-csak.

És igen, valszleg egy központi ebook könyvtárat csatolni fognak az első hosszabb távú permanens misszióhoz.


KMZ képe
KMZ

Ja jóhogy ebook lol :) Fizikai könyvet a Földön is hülye lennék cipelni :D

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Plusz a vinyodnak kapasbol kampec, ha nincs masszivan arnyekolva, szoval nem oda fogsz vinni egy hatizsak western digitalt :)

Regen minden jobb volt.



Hosszabb távon az embereknek is kampec, ha nincsenek árnyékolva. Valszleg ugyanabban az árnyékolt területen fog utazni/napjait tengetni az egész IT-részleg, mint az emberek maguk. Lásd még: emlékeim szerint 486 óta nem gyártottak kozmikus sugárzás-biztos CPUt, ezért is vannak még mindig azok a nemzetközi űrállomás mission critical részein.



A LAN partik reneszánsza egybe fog esni a Mars kolonizációjával. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



jah mert egy több TB-os telefon méretű SSD vinyó tele játékokkal olyan nagy teher, hogy ne vihetne magával valaki akár 10et is... ;>

Amúgy a kozmikus sugárzás problémáját sztem eléggé elbagatelizálta Musk, oké hogy nem hal meg az ember 120 nap út alatt, de az se jó, ha az első épület amit fel kell húzni a Marson az Onkológia.

Az előadás meglepő volt számomra abból a szempontból, hogy elég rossz speaker Elon és akkor még enyhén fogalmaztam :D Előben biztos más lehet, mert így annyira nem néz ki nagy motivátornak, mint Jobs pl.
Nekem is az tetszett amikor bevágták a 2002-es képet a Space X kezdeteiről. 14 év alatt onnan ide jutni hihetetlen, bár biztos vagyok benne, hogy nagyon komoly segítséget kaptak a kormánytól, NASA-tól. Ebben az emberben a munkabírása a durva, érdemes elolvasni a könyvét, Tesla, Space X, stb. ezeket mind irányítani...

Bár nagyon lelkessé váltam én is, azért óvakodnék az itt felvázoltak maradék nélküli bekajálásától. Ahogy az egyik ESA-s kutató is írta twitteren ez a 100 ember szinte kizárt, hogy megvalósítható. Még ha be is férnének egy ekkora hajóba 120 napi élelmezést mégis, hogy oldanák meg? (na ez a probléma,nem az hogy pár tucat játékprogramot magaddal vigyél istenem XDDD )



Moken írta: jah mert egy több TB-os telefon méretű SSD vinyó tele játékokkal olyan nagy teher, hogy ne vihetne magával valaki akár 10et is... ;>

Amúgy a kozmikus sugárzás problémáját sztem eléggé elbagatelizálta Musk, oké hogy nem hal meg az ember 120 nap út alatt, de az se jó, ha az első épület amit fel kell húzni a Marson az Onkológia.

Az az apró 1TB-os cucc lesz pont az, ami még az embernél is érzékenyebb a sugárzásra. Ergo azt pont kurvára nem fogod odavinni, max ha véletlenszerű adattal feltöltött 1TB-os tárhely kell. :D

Egyébként embere válogatja, nekem Jobs átverős porszívóügynök volt. Hiteltelen. Tudtam, hogy ott ferdít, hagy el dolgokat és hazudik, ahol csak tud és akar. És nem is hazudtolta ezt meg egyik előadásában sem. Ha kellett, saját magának mondott ellent, ha kellett, régóta használt dolgokat lopott el és mutatta be sajátjaként.



Amúgy ha tényleg sikerülne embereket tömegével eljuttatni a Marsra, akkor valszeg a következő lépés a Föld-Mars kommunikáció fejlesztése lenne, valamilyen infrastruktúra kiépítése, de ez biztos évtizedeket venne igénybe, bár ki tudja mekkora lendületet kapna a fejlődés ebben a fázisban már. Én azt se tartom elképzelhetetlennek, hogy előbb utóbb a marsi kolónia technológiailag lehagyja a földit. Ott semmilyen múltból hozott korlát nem lesz, mindent az elérhető legfrissebb tudás birtokában lehet majd felépíteni.



Jelenleg hülye lennék ebookot olvasni a Földön, amikor vannak könyvek is.
Ja és akár cipelem is, nem nagy súly.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



De te a jelenlegi helyzetből indulsz ki, arra gondolj, hogy ez 20-30-40+ év múlva lesz. Bőven megoldják addigra, legrosszabb esetben is mibe telik egy védett konténer az elektronikai cargonak, vagy eleve olyan eszközök kifejlesztése. Ha szükség lesz rá hidd el, hogy megoldják.



Mint mondta is a cuccok, amit viszel, reszben a sajat dontesed. Nyilvan vihetsz 2 raklap dildot is, ha kifizeted (es amugy a 2 raklap dildora nagyobb igen lesz, mint a GTA 8-adra).

De szerintem eleve felesleges ezen a 100 emberes tomegkolonizacios temanak a fiktiv apro technikai reszletein porogni, ez egyelore csak egy hajszallal kevesbe fikcio, mint Asimov es meg tobb evtized, annyi ido alatt meg siman eltorli magat az emberiseg, ha ugy adodik :)

Szoval en maradnek a Dragonnal, ami talan 1.5-2 ev mulva mar szallit is embereket es 4-6 ev mulva talan mar rendszeresen repulhet emberekkel (aztan onnan szamolhatunk egy 15 eves kifutasi idovel). Talan. Ami mar bosegesen modernebb es nagyobb, mint egy Soyuz SA, de nem, tovabbra sem fogsz rajta CoD-okat cipelni SSD-ken :)

Mindenesetre SSD-k mar vannak az ISS-en, bar nem CoDozni, de amugy a NAND szupererzekeny a sugarzasra, szoval eleg specko kell beloluk. Epp nemreg volt hir, hogy valami kazettas adattarolot csereltek SSD-re az ISS-en. Nem tudom, hogy mennyi kazettas van meg a fedelzeten, de tippre van :)

Regen minden jobb volt.



Én ha lehetne azonnal mennék, csak adjanak egy vagy két csajt mellém :D
Menne rengeteg kalandvágyó ember, mennének olyanok akik nem találták meg a számításaikat az életben itt és szerencsét próbálnának, mennének a tudósok, stb. Nem hiszem, hogy gond lenne az érdeklődéssel. Miért imádják annyira az emberek a sci-fiket? A vérünkben van az ismeretlen felfedezése, meghódítása iránti vágy.



Deep Space Networknek hivjak, es mostanaban unnepelte az 50 eves fennalasat. Marssal tippre nagyobb savszelessegen lehet kommunikalni, mint Balmazujvarossal :)

De szerintem a savszelesseg a kisebb gond.

Regen minden jobb volt.



rwurl=http://www.scientificgamer.com/blog/wp-content/uploads/2012/07/europe.jpg

Most bevillant a Colonization kikötőjének a képe tele Petty Criminallal, de csak ezt a Free Colonistes képet találtam. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



ki beszélt itt a DSN-ről?



Jah. Rendkívül kalandos lehet az életfenntartó berendezések prüntyögését hallgatva bámulni, a ledekkel megvilágított fehér falakat, miközben proteinkrémet a tubusból szürcsölgetve már 3 órája próbálsz rájönni, mi a fasz lehet a hidropóniás regulátorral, mert már megint elrohadtak a 3 centis répáid. :P

Vill du bli ihop med mig?



Te, de gondolom tovabbra se vetted eszre :)

Regen minden jobb volt.



Jo, de az emberek ezt valami romantikus hippi kalandnak kepzelik el :)

Regen minden jobb volt.



Tehát te a Mars és Föld közötti kommunikációt a már most 50 éves, kizárólag földi antennákból álló, nem is erre a célra épített DSN segítségével képzeled el... Na ezért kellenek Elon Muskok a mérnökök fölé :D



Jo, almodni en is tudok :D

Regen minden jobb volt.



Most nyilván hülye példa, de ott van a The Martian sztorija. Nem tök izgalmas, ahogy szépen feltérképezi a környezetét, biztosítja az életben maradáshoz szükséges feltételeket, új megoldásokat ötletel ki? Képzeld el ezt úgy, hogy nem kényszerből csinálod, nem egyedül, és sokkal nagyobb léptékben. De ez nyilván nem az ilyen elkényelmesedett embereknek való, akiknek kielégítő a vegetálás a reggel 8tól este 6ig tartó munkában. Erről is beszélt Musk az előadásában. Az egész emberi történelem a felfedezésekről szólt egészen a 20. század végéig. De most már itt istenigazából nincs mit felfedezni, tovább kell lépni. Kolumbusz matrózai is putri fedélközben lötyögték át az óceánt pár száz éve, meg az Everest melletti alaptáborok se 5 csillagos hotelek.



Igen, epp irtam, hogy a masik kedvenc hippi ervem a hajozashoz hasonlitani :D

Regen minden jobb volt.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!