Hearthstone

Utolsó bejegyzés


A deckről tudsz küldeni egy linket? Kíváncsi lennék rá :)



Tessék, itt a Discolock deck, guide-dal együtt.
Egyébként vannak néha nagyon gyenge meccsek, ám általánosságban egész jól muzsikál, Rank 7 2*-nál járok most. Nagyjából úgy néz ki, hogy tolod előre a minionokat és nem sajnálsz semmit. Az első pár körben törekedsz arra, hogy a board fölény meglegyen, utána meg megy arcra minden. (Vagy ahogy szerepjátékos haverokkal szoktuk mondani: "Sokat testre!") Ja igen, és nem árt néha fohászkodni RNGsus-hoz sem, mert rohadt sokat számít, hogy discardnál a Doomguardot ejti vagy a Silverware Golemet.

The strong eat, the weak are meat.



Csak kis önajnározás: elértem a(z általam csak) casual legendnek tartott Rank 5-öt! Ráadásul sikerült véletlenül összehozni, hogy Winstreakkel mentem át, úgyhogy egyből van 2 csillagom. Persze innentől esélytelen már a továbbjutás, ráadásul két nap és itt a szezon vége, de elégedett vagyok ezzel az eredménnyel is. :)

The strong eat, the weak are meat.



Gratulálok! A disclock paklival jutottál el eddig?



Igen, tegnap este volt egy nagyon szerencsés futamom. No és az is sokat segített, hogy asztali gépen játszottam decktrackerrel, nem pedig telefonon. Egyébként rank 6-ig telefonon másztam el minden külső segítség nélkül, ami valahol nehezített terep. :)

The strong eat, the weak are meat.



én teljesen kiábrándultam HS-ből LoE kieg óta. Old Gods elején tetszett, de aztán annyira unalmas lett. Ezek a mostani deckek meg matchupok annyira egysíkúak, 3 hónapja ki is szálltam. A hülye standardot ha 1 hónappal később vezetik be meglett volna legend, így nagyon bánt csak rank 1ig jutottam mindig. De amúgy tuti van valami csalás az összesorsolásoknál, Reynad is említette anno, mert egy vicc volt, hogy milyen ellenfeleket kaptam, mások meg streameken utolsó noobokba futnak bele rank 1en is.



Úgy hallottam a nehézségben tapasztalható különbséget (stream vs valóság) többnyire az adja, hogy USA streamerek vannak (N00btown), mi meg EU-ban játszunk, ahol a Gaming Masterrace jelesebb példányai találhatóak. Mondjuk EU se lehet annyira nehéz, ha eljutottam Rank 5-ig (azóta minden jött-ment ellenfél el is picsázott).

The strong eat, the weak are meat.



ugyanúgy vannak streamerek EU-ból is. Tuti van valami kavarás a rendszerrel, mert nekem is volt olyan, hogy 20 meccset nyertem egymás után, mert annyira jó matchupokat kaptam, máskor meg 10et veszítettem, mert csak counter deckek jöttek.



Velem is előfordul hasonló, de én leírom pusztán rossz szerencseként. Egyébként én nem nézek streamereket, egyedül Kripparian videóit nézem meg YouTubeon, mert annak emészthető a mérete és mennyisége (a relevanciája persze sokszor kérdéses, mert nem arénázom).

The strong eat, the weak are meat.



egy időben nagyon rákattantam HS-re, főleg mert vagy 3x nyitottam ilyen dupla legendarys pakkokat (ráadásul szinte mind a top legendek voltak, tudom a jó édes anyámat... :D) és akkor végre meg tudtam csinálni a hőn áhított deckeket a streamekről hibátlanul. De sajnos egyre inkább rájöttem, hogy mennyire random ez a játék és a skill másodlagos (hamarabb is felfoghattam volna), amit az új kiegészítők nekem inkább csak erősítettek.



No igen, RNGesus komoly játékos e téren, ami kicsit zavaró. Mármint az összes kártyajátékban nagy az RNG faktor, de HS-ben meg még nagyobb, de ennyivel még pont együtt tudok élni. :) Plusz próbálják szerintem egy kicsit kordában tartani, legalábbis Standard most megint kap egy balance változtatást, ami remélhetőleg jót tesz.

Egyébként ma lecraftoltam Malygost, hogy a felgyülemlett Rogue (mint legkisebb közös nevezős) napi questeket letoljam. Már egy ideje gondolkodtam rajta, de annyira nem volt meggyőző, hogy megtegyem. Nem bántam meg, bár annyira nagyot nem is szólt a pakli. A küldikből bejövő aranyból aztán megvettem a sorban 15. classic paklit és bontottam egy Yserát, illetve egy arany Lay on Handset. Úgyhogy a mai egy jó nap. :)

The strong eat, the weak are meat.



Az a baj, hogy e-sportként tekintetek rá, holott rohadtul nem az bármennyire szeretné a blizzard annak beállítani vagy annak tudni.
Mennek a tournamentek orrba-szájba, folyamatosan megy az okoskodás/elemzés a top játékosokról, top deck-ekről, pedig nagy mázli az egész úgy ahogy van :D (ami engem mondjuk nem különösebben zavar).
A játék taktikája max abban rejlik, hogy ismered a metát és tudod melyik tipusú paklinak mi a gyengéje, illetve mik azok amik ellen meg jó. Tournamenteken is kb ebben rejlik az igazi tudás, hogy melyik paklival melyik ellen állsz ki minimalizálva a szar húzások miatti bukás esélyét.



Én nem tekintem e-sportnak, legalábbis semmi olyat nem teszek, ami akár csak kicsit is e-sport jellegű lenne. Se időm, se kedvem. :)

The strong eat, the weak are meat.



Viszont ezzel együtt a legnézhetőbb e-sportok (azaz e-sport jellegű valamik) egyike :-D



Ez igaz. Ahogy látom twitch-en a mobák uralmát nem lehet megtörni, de azért a HS szépen megvetette a lábát az élmezőnyben nézettség terén.



Igen, néző szempontbol az egyik legjobb esport szerintem is. Kívülről nagyon szórakoztató a RNGesus tenykedese is, csak akkor kap agyverzest az ember ha vele történik :D



Ma jó napom volt. A legutóbbi legendarym (Ysera) után a második classic pakliból újabb legendary esett, Lord Jaraxxus. Szerencsére (?) már megvolt, úgyhogy dust lett belőle, de a pakli többi része is jó volt. A pakliban 1 common, 1 rare, 1 golden rare, 1 epic (Shield Slam, végre megvan mindkettő) és 1 legendary volt. Good times!

Néhány arany kártya disenchanttal összejöhet most két legendary, de még nem tudom mit craftoljak. Nincs olyan deck épp a pályán, amire úgy igazán költeni akarnék, legalábbis olyan, amivel gyorsan tudnék szintezni. Amit nézegettem, az az Anyfin Paladin, ahhoz pont kell is a két Legendary craftolás (Tirion és Lightlord), de nem annyira kompetitív, hogy tényleg beletoljak 3600 dustot.

Azt hiszem az lesz a legjobb, ha kivárom a nerfeket, mert az úgyis átrendezi majd a játékteret és akkor talán jobban megéri majd konkrét legendarykat craftolni.

The strong eat, the weak are meat.



Ha Lightlordot nem is, de Tiriont mindenképpen érdemes megcsinálni. Örökzöld lap és mivel classic, sosem évül el, szerintem mindig lesz helye paladin variációkban.


CJ képe
CJ

hát az igazi skill deck, kár hogy ez a játék kb erről szól. Hunter és a Zoo Lock típusú deckek érvényesülnek általában, nem tudom mi a helyzet rank 1-5 körül de nekem ez a tapasztalatom...
Úgyhogy nálam marad egy ideig a Control Warrior.

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Dragon Reno Lockot próbálgattam kicsit, alapvetően mókás, de sokkal könnyebb vele pofára esni, mint a Discolockkal. Viszont az a néhány meccs, amire volt lehetőségem Rank 5-ön, kizárólag Control deckek jöttek szembe, úgyhogy lehet ott már inkább az érvényesül. Franc se tudja, talán 2-3 hónap múlva megint szerencsém lesz és eljutok arra a szintre. :D

(Egyébként faszságot írtam korábban, két Legendary-hoz 3200 dust kell, nem 3600. Valamiért 1800-as dust költséggel számoltam.)

The strong eat, the weak are meat.



Mostani taverna warlock-kal, dark paddler-rel. 5-ből 5 win :D



Priest: Murloc Tidecaller szintén ütős :)



Én a Selfless Hero palát toltam sikerre, de kísérletezgettem Leper Gnome Hunterrel és Twilight Flamecaller Mage-vel. Utóbbi nem lett volna rossz, de jött a Frost Nova Mage és elpicsázott.

The strong eat, the weak are meat.



selfless hero palát is lazán vertem dark paddlerrel, pedig a pala lapok közül kidobott egy tiriont meg egy bolvar fordragont is :D



Lehet kipróbálom, most egy Babbling Bookos verziót toltam. Mókás volt, de meglepően hatásos. Persze ehhez nem árt RNGesus áldása sem.

The strong eat, the weak are meat.



What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Casual játékos vagyok a napi questeket tolom csak, hogy a kiegek free to playben meglegyenek. Eddig max 12 rankig jutottam. Tegnap volt egy pofátlan nyerésem tempo mage variáns ellen wildban. Régi zoolock decket nyomtam, ugye az aggro decekek mennek az olyan casualoknak mint én, mert nem kell hozzá mély tudás.
Damaged Harvest Golem meg Argus volt kint, kézbe meg egy Abusive Sergeant és két Power overwhelming. Mage-nek volt 24 hpja, kirakja a Spellsingert, kapok egy Windfury shaman spellt. Még akkor is a kártyáit cicergette amikor a 12 attackos golemre ráraktam a windfuryt. :)



Én most Totem sámánnal mókázom és bár nem túl sikeres (szerintem 50% a winrate), vannak jó pillanatai. Két meccsen is előfordult, hogy ötödik körben ott volt a kezemben a Bloodlust és tele van a board a totemjeimmel. Nem éppen OTK, de a paladint asszem 24 HP-ról nulláztam.

The strong eat, the weak are meat.



Kibaszottul utálom az ennyire random TB-ket.



Nézi valaki a Worldchampionship-et?
https://www.twitch.tv/playhearthstone/v/97279323
10:40 -nél nem lethal van a kezében, 12-őt tudna sebezni? Még a kommentátorok se veszik észre. Simán megfordíthatta volna a 3-0 -át.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!