Jelenlegi hely

Jön az Assassin’s Creed The Ezio Collection

Utolsó bejegyzés

Jön az Assassin’s Creed The Ezio Collection

November 17-én jelenik meg az Assassin’s Creed The Ezio Collection, melyben az olasz nemesfiú teljes történetét végigjátszhatjuk az Assassin’s Creed II-től kezdve a Brotherhoodon át a Revelationsig. Feltéve, hogy rendelkezünk Xbox One-nal vagy PlayStation 4-gyel, cserébe viszont felturbózott grafikát kapunk.

Szerkesztette: Strato - 2016 szep 15


A videó alapján azért emlékeim szerint nincs túltolva a felturbózott grafika - gondolom ez a HD felbontást takarja, a motor sajátosságai miatt meg lennék lepve a 60 FPS-en, lévén, arra még az AC III se nagyon képes egy mai konfigon se sajnos :(

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Még jó, hogy ez az AC2-Brotherhood-Revelations. ;) Amúgy ja, 1080p60fps aztán lehet örülni. Hurrá.



Tudom, hogy milyen játékok vannak benne, de azt is, hogy nagyjából ugyanaz a motor (jó, ezt a trilógiát a mezei Anvil, azt meg talán már a Next, de hát alapvetően ugyanarról van szó) hajtotta meg ezeket a játékokat, és bizony nem arról volt híres, hogy bármilyen körülmények között ki lehetett volna belőle sajtolni 60 FPS-t. A videóban se nagyon verik a mellkasukat a 60 képkockára - sőt, a bejelentésben sem szerepel - de ettől függetlenül áldásos dolog volna; más kérdés, hogy egyrészt az AC sorozatból pont ez a trilógia engem nem nagyon fogott meg, ráadásul PC-re esélytelen a frissítés :(

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Igen, az alapja ugyanaz, de enyhén szólva is nagy a különbség a Next meg a sima között azt azért szerintem te is tudod. AC2 trilógiát meg ezer éve minden középkategóriás vga-n simán lehet 1080p60fps-el játszani szóval semmi technikai határa nincs a dolognak. Szóval nem nagyon értem mire alapozod ezt az állításod. :D AC2-t laptopon a GTX860m-el vígan tudtam játszani így pedig az minden csak nem erőgép. (kicsit lebutítva még a Rogue is ment így pedig az már Next...) Baromi nagy pofáraesés lenne ha PS4/XOne-on nem sikerülne elérni ezt a szintet.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Az Ezio-trilógia nálam is remekül futott PC-n, ahogy az első rész is. És eleve "remaster", szóval nem is hiányzik az újrakiadás. Na jó, ha a Uplaytől megszabadulnának, jöhetne. Csak nem nekem, mert mert nem újrajátszósak.

Sors bona, nihil aliud.



Akkor hatalmas előrelépés történt a motorprogramozásban az Ubinál, és egy verziófrissítéssel elérték azt, hogy ne tudjon a motorjuk 60 FPS közelébe menni, ami hatalmas teljesítmény. Őszintén szólva fogalmam sem volt róla: talán az első résszel játszottam a megjelenés után nem sokkal - az meg már az akkori konfigon is képes volt 100 frame fölé menni, ami mókás screentearinget szült - az Azio trilógia még érintés szintjén is kimaradt, fogalmam sem volt róla, hogy a 2 (és kiegjei, vagy minek hívjam ezeket) és a 3 között ekkora a technikai különbség a 2 javára, mea culpa.

Az meg, hogy blama volna, tény, de hát Ubisoft, tudjuk, hogy nincs lehetetlen.

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Új/frissített engine-re első sandbox? Nem meglepő, hogy elszúrják. Az első Uncharted se volt sehol a 2-3-hoz képest, csúnyább is volt, be is akadt, tearing is volt. Semmi tragikus, de a Naughty idővel látványosan javított ezen.

Ezt azért mondom, mert amennyire én tudom, a Black Flag is egy folyékony álom volt az AC3 után. Téged nem éppen az a kalózos rész izgatott? Én leragadtam az előző VGA-mmal a Revelationsnél - és annak a 60 fps-énél. Nálam ami rosszul futott, az a PS3-as Brotherhood volt.

Viszont az eddigi fáma szerint 1080p-ben és 30 fps-ben fog futni Ezio, szóval a Ubi megint megcsinálta.

Sors bona, nihil aliud.



Lehet, hogy nem megfelelően használom a "tearing" kifejezést (arra a jelenségre céloztam, amikor a képernyő külön része szétfolynak egymástól); és ettől függetlenül inkább ezerszer az első rész 100+ FPS-sel és ezzel, mint a harmadik, ami Bostonnál az előző core2duon és a mostani i5-ön is stabilan hozza a 15 képkockát, ha nem teszek hirtelen mozdulatot - vagy életük első sandboxánál sikerült, a fejlesztett motornál nem, de az is csúnya dolog ettől függetlenül.

Black Flag fura madár, az esetek 90%-ban a tengeren vagy, ott frankó is a frame, városokban akadtak azért ott is gondok. A hármat nagyon szerettem VOLNA a setting miatt, de agyfaszt kaptam a folyamatos szar frame-től, így soha nem jutottam túl egy ponton sajnos, de igen, a négy volt a nagy favorit, hangulat szempontjából, ráadásul ott volt a legjobb a leírások alapján a TERMÉSZETESEN A JÁTÉKNAK ÉS AZ UNIVERZUMÁNAK TÖKÉLETESEN JÓT TEVŐ futurisztikus rész, amikor vánszorogni kell egy irodában és hackelgetni a legizgalmasabb karibi pillanatok után\között.

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Jól használod, de a tearingre éppen a jól működő vsync az ellenszer, ha a vas megbirkózik a belőtt értékkel. Tehát a 100 fps-ből következik, hogy te marhára nem használtál vsyncet. Én használtam, és nálam nem is volt.

Gondolom az Uncharted azért tearingel néha, mert ott vsync nem akarja engedni behullani az fps-t. (Mókás, de a DOS-os The Lost Vikings Battle.netről letölthető verziója is hasonlóképp tearingel :)

Sors bona, nihil aliud.



Hat ezen az elven vegighaladva akkor a black flag is katasztrofalis mert a unity csapnivalo. Aztan megse. :D Nem tusom amugy a 3at nem probaltam pc-n mert szvsz meg a botranyos revelationsnel is rosszabb volt, de a tobbivel nekem nem nagyon voltak performance problemaim. Legalabbis a regi reszekkel. =\ monsjuk mind1 is ha a zoo altal pletyka igaz. :D shame



A Black Flag király kalózos játék lenne, csak azt a buta fedaykinosdit ne erőltetnék benne :-)



Fun Fact: mint büszke PC Masterrace tagnak az Unity első verziója - azt próbáltam, azóta nem is volt telepítve a játék - JOBBAN FUTOTT, mint az AC III. :D

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Azért nem feltétlenül evidens ez: egy mai masinán nyilván simán megkapod a 60 fps-t, de attól még durván CPU limitált tud lenni az összes AC játék, így az fps sosem lesz igazán magas, ez meg gondot okozhat konzolon, ahol nem pont a legerősebb processzorokat találod (ráadásul emlékeim szerint az AC2 még csak két magot használt). Még a PS4 pro procija is csak kb. 30%-ot húz a magokon, így hiába a GTX 970 szintű videokártya benne, egy AC esetében egyáltalán nem lesz nagy a teljesítménytöbblet.

Az engine-en is látszik, hogy igazából hardveresen brute force-olsz a 60-hoz, mert egyszerűen 30-ra van belőve, így néhány helyen tök furcsán be tud szaggatni a játék (pl. a Brotherhood és a Revelations nálam stabilan hozza a 60 feletti fps-t, de pl. a bázison mindkettő ugyanúgy beszaggat). Szóval kell itt optimalizálni dögivel, ha sima 60-as framerate-et szeretne az Ubi.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Szóval kell itt optimalizálni dögivel, ha sima 60-as framerate-et szeretne az Ubi.

Aha, szóval ha egy 60 dolláros release-ről beszélünk akkor oké, ha nem fektetnek energiát a portolásba, mert.... Miért is? :D Igen, munka van vele, és? Csinálják meg ha ki kívánják adni új platformra. Persze akkor pénzt kéne rá költeni, nem lehetne 100% profittal menni szóval csak bilibe lóg a kezem, tudom. Ettől függetlenül ne jöjjön már nekem senki ilyen hülyeségekkel, hogy hát az munka lenne hogy megcsinálják. :D Év vicce.



Egyébként anviles tapasztalataim alapján - már ha a PC portok jó kiindulási alapnak szolgálnak - a mostani konzolokra sehogyan sem lehet megoldani a 60 fpst komoly meló nélkül... szóval ja, szerintem csesznek rá és 30 lesz ez, cserébe meg kapnak a konzolosok néhány effektet a PC verziókból. Szvsz ha 60 lenne, akkor a tréler is abban pompázna, a reklámszövegben meg legalább benne lenne, hogy annyi. Meglepődni nem igazán tudok a dolgon, elvégre az AC-ról és az Ubiról van szó, a technikai minimumot kapjuk már jó régóta (kivéve a Unity-t, ahol még az alá is sikerült becsúszni valahogyan).

Végül is az eredeti verziókhoz képest a stabil 30 is ápgréd lenne konzolon, mert az előző generáción még az sem volt meg.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!