Jelenlegi hely

PlayStation 4 Pro – lehullt a lepel

Utolsó bejegyzés

PlayStation 4 Pro – lehullt a lepel
Nemrég tartott egy apróbb összeröffenést a Sony, ahol felfedték konzoljuk új variánsát, az epertortával bélelt PlayStation 4 Pro-t. A hardveres változások a következők: közel duplájára emelt GPU teljesítmény, mely állítólag az AMD új, Polaris GPU-iban megjelent fejlesztéseket is kapott, 1 TB-os HDD, illetve a CPU magok is magasabb órajelen ketyegnek majd. Nem lesz viszont benne 4K Blu-Ray meghajtó.
 

A gépek párhuzamosan léteznek majd a régi verzióval, a játékok mindkét gépen futtathatóak lesznek (ugyanarról a lemezről), közös lesz a PSN is. Az új gép előnyei leginkább 4K és HDR képes tévéken fognak teljes valójukban megmutatkozni, ám ha ezekből nem érhető el egyik, vagy semelyik a user tévéjén, a játékok akkor is sokkal jobban fognak futni, illetve lehet készülni csinosított látványra is. A HDR támogatást egyébként a vanilla konzol is meg fogja kapni egy patch formájában jövő héten.

Ha pedig patchek: a korábban megjelent játékok (az exkluzívok legalábbis biztosan) fognak kapni utólagos Pro támogatást, hogy kihasználják annak új képességeit.

Az eszköz rajtjára egyébként egy új Netflix app is készül, mely a szolgáltató exkluzív tartalmait (Narcos S2, Luke Cage, stb.) HDR stream formájában teszi elérhetővé. Új YouTube app is lesz, 4K támogatással.

Megjelenés november 10-én, 400 Euróért.

A gép részletes specifikációi:
  • Main processor: Custom-chip single Processor
    • CPU: x86-64 AMD „Jaguar”, 8 cores
    • GPU: 4.20 TFLOPS, AMD Radeon™ based graphics engine
  • Memory: GDDR5 8GB
  • Storage size: 1TB
  • External dimensions: Approx. 295×55×327 mm (width × height × length) (excludes largest projection)
  • Mass: Approx. 3.3 kg
  • BD/DVD Drive: BD × 6 CAV, DVD × 8 CAV
  • Input/Output: Super-Speed USB (USB 3.1 Gen.1) port × 3, AUX port × 1
  • Networking: Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T)×1, IEEE 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth® 4.0 (LE)
  • Power: AC 100V, 50/60Hz
  • Power consumption: Max. 310W
  • Operating temp: 5ºC – 35ºC
  • AV Output: HDMI out port (supports 4K/HDR) DIGITAL OUT (OPTICAL) port
Szerkesztette: psishock - 2016 szep 11


hmm, szerintem az ssd hiánya már most egy baklövés

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



nagyon megdobná az árát, viszont a user bármikor kicserélheti büntetlenül a beépített HDD-t akár SSD-re is.



persze, csak az a baj, hogy (legalábbis az eredeti ps4-ben) nem dob annyit a teljesítményén, mert ha jól rémlik valahol azt olvastam, hogy a winyót ilyen virtuális usb meghajtóként kezeli nem satásként. tehát hiába cseréled ssd-re a felépítésből adódóan nem lesz olyan kiugró a teljesítmény növekedés mint mondjuk egy hasonló tudású pc-nél.

meg ha más nem, legalább akkor dobhattak volna bele 2terát.
persze akkor nem tudnák eladni egy év múlva azt a verziót ugyanennyiért, tudomén..

4k bluray hiánya meg egyenesen röhej :D

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



azért nem rossz az a sebességnövekedés így se: DF teszt

A 4K meghajtó kispórolását meg senki sem érti. Bizonyára költségvonzata van, de már csak presztízsből is be kellett volna vállalni egy ilyen prémiumnak szánt terméknél.



persze hogy költség (mi mással takaróznának?)
mondjuk engem nem érint a dolog. még nem karcolja véresre a szemem a fullhd, addig elvagyok ezzel a technológiával is.

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan


Lou képe
Lou
Donator

jesszusom... nem kicsit kerekedett a szemem a töltési időket nézve. jó, persze pc-ken se leányálom, de vmiért azt képzeltem, hogy konzolon kicsit hardverre optimalizálva gyorsabban működnek ezek. (sosem volt még konzolom, az utóbbi 2 generáció előtt meg még nem is nagyon ültem)

kérdés: anno volt kezdeményezés ötlet, vagy szabadalom hír, hogy töltési képernyőn vmi minijátékot tolhatna az ember, hogy addig is lekösse a játék. ezt továbbra sem vette föl egyik fejlesztőcsapat se, mint lehetőség? számomra nagyon szimpatikusnak tűnt, de persze fogalmam sincs, hogy mennyire működne a valóságban.

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Inkább az a trend az ügyesebb fejlesztőknél, hogy a töltési képernyők alatt átvezetők mennek. Az Unchartedekben is mozizol, amíg betöltöd a pályát.

Nem lesz viszont benne 4K Blu-Ray meghajtó.

Ez meg nekem is hiányzik, a PS3 is tök jó lejátszóvá vált játékgép mivolta mellett, helyett nálam, de ez így ebből a szempontból nem lenne előrelépés. Nyilván lesz még újabb modell majdan.

A játékoknál a 4K-t meg hagyjuk is.

Szerk.: Mondjuk ha nem is renderel 4K-ban, a Digital Foundrynak például tetszett az upscalere.

Sors bona, nihil aliud.



Elég jónak tűnik ez a konzol-SSD kombó, mondjuk a gyári töltési idők engem is alaposan megleptek. Ez a fél perc ennyire általános PS4-en?

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Nem költségvonzata van szerintem, hanem inkább termékdiverzifikáció.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!