Jelenlegi hely

Megszavazta a nép: Kései vasárnapi csemege

Utolsó bejegyzés

Megszavazta a nép: Kései vasárnapi csemege
Szerkesztette: Doom - 2016 aug 28


szégyen szemre szinte alig tudok valamit a Warhammer univerzumról, de az ilyen videók nagyon meghozzák a kedvet hogy utánuk olvasson az ember. :D

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Bevezetőnek ajánlom az Ian Watson-féle Inkvizítor ciklust. Még magyarul is megjelent, és egyáltalán nem rossz a fordítása. (Én is azzal kezdtem.)

...meg talán flight of the eisenstein-t, (bár az a horus heresxy sorozat 4. része a perpill 38-ból) személyes másik kedvenc a horrorba hajlása miatt. :)



Találóbb felhasználóval ez nem is mehetett volna ki. :)

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Tessék :-D
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=-MeVxKZBOfM

Amúgy komolyabban: Warhammer (fantasy és 40K) őrült vagyok, bármi érdekel kérdezz :-)



Amolyan 1-2 oras totalbiscuit-es WTF is Warhammer biztos jot tenne velem, normalisabb kerdesek (azok helyett hogy mi az az inkvizitor, miert olyan mint egy anarchista "azt csinalok amit akarok, lol" teenager, vagy hogy mi az a "mind bullet") szerintem max akkor lesznek majd ha tobb fogalmam van ugy overall a temarol. Nagi teso altal ajanlott olvasnivalok kezdetnek megteszi siman szerintem.

Igazabol a vegletekig leegyszerusitett 1perces ultra kompakt lore youtube video is igen izgalmasnak hato vilagot mutatott be. :D

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Choose your next words with excpetional care!



Igazából a videóban szereplő inkvizítor köszönőviszonyban sincs pl az általam említett inkvizítor ciklus névadójával. :) Sőt, a szadista tini még közel se lehet "lord" inquisitor, szerintem gyakornok, seggén a tojáshéjjal.

Az inkvizitorok a lore alapján a titkos- és gondolatrendőrség. (A káosz/alienek/más hitűek ellen.) Tudtommal nagy tudású, jellegzetesen önállóan, alig valami felügyelettel működő ügynökök, összekötők, stb, nagy hatalommal maguk mögött (gyakorlatilag kérhetik egy bolygó teljes kiírtását is, és a világ berendezkedése miatt előbb leradírozzák a bolygót, aztán esetleg elhet, hogy ötven évvel később megkérdik, miért is kellett). És persze mint a w40k univerzum 99.9%-a, a többségük fanatikus.

Mind bullet == random halálos psionic támadás.

éééés egy link mindenek felett, a legjobb wiki minde warhammerhez: http://wh40k.lexicanum.com/wiki/Main_Page



:D



Két dolgot azért nem árt tudni hozzá:

-az univerzum a 40K játékból született, a könyvek stb. is onnan indultak
Az meg a Warhammer fantasyból. A nyolcvanas évek második felében kitalálták, milyen király lenne már, ha a warhammer orkokkal elfekkel stb. az űrben lehetne játszani... Így született meg a Rogue trader, ami aztán Warhammer 40K lett...
Minden kiadással változott a kánon, sok faj eltűnt vagy megváltozott, a legtöbbnek megmaradt az alaphangulata de van aminek az sem hasonlít már :-)
Így aztán a regények sem szentírás, illetve néha ellentmondó adatok vannak bennük.
Nagyon-nagyon sok írás született azóta, az egyik legnépszerűbb scifi univerzummá nőtte ki magát a 40K, és bár tulajdonképpen iszonyúan összeférhetetlen elemekből állt fel, a felhalmozódott lore szépen betömte ezeket a réseket :-)

-a legnépszerűbb WH40K regények a Hórusz lázadás idején játszódnak, azaz nem a 40Kban, hanem tízezer évvel azelőtt. Ennek megfelelően a 40K világa némiképp különbözik ezekétől a könyvekétől.

És akkor kicsit részletesebben a világról:

A világ legnépszerűbb része az Ember Birodalma (Imperium of man). Talán az orkok kivételével mindegyik faj alaphangulata követi a "grim dark" felállást, de azt hiszem az emberek viszik el a pálmát: a Birodalomban átlagembernek lenni rendkívül rossz. A társadalom kicsit II. Fülöp spanyolországára emlékeztet: vallási bigottéria, inkvizíció, totális elnyomás. Más kérdés, hogy az átlagember nem is ismer más világot, szentül hiszi hogy az ő élete annyit számít amennyire az Istencsászár kegyeskedik felhasználni, ha szerves talajjavító anyagnak hát legyen... Gyűlöl és fél mindent ami szokatlan vagy idegen, gondolkodás nélkül lincseli meg vagy jelenti fel a szomszédját/rokonát is ha eretneknek, mutánsnak bizonyul (azaz ha azt gondolja róla), hát még ha idegent, xenót lát... Az Inkvizíció, de s rendfenntartók is, pedig kíméletlenül irtják mindezeket az eltévelyedőket, mert ha valaminek, hát emberanyagnak nincsen híján az Istencsászár, és inkább száz ártatlan pusztuljon mint egy eretnek utat engedjen a Káosznak.
Ezt a terrort részben indokolja, hogy a félelem nem alaptalan.
Az Immatériumban, avagy warpban, az anyagi világgal párhuzamos dimenzióban lakósötét erők folyamatosan az anyagi világ romlásán munkálkodnak, és kapva kapnak az elnyomás, rettegés közepette gyakran előforduló hajlandóságon, hogy a lelkükért cserébe hatalmat adjanak nekik belülről bomlasztani a rendszert.

na ez elég hosszú lett már eddig is úgyhogy itt hagyom is, de ha érdekel szívesen folytatom.



Az "inkvizítor" gigerli elrontja az egészet. Holy Terra is gyanúsan jó állapotban van (kék égbolt, wtf), és a grandiózus-setét barokkos-gót jellegének van egyfajta kisszerű, teszkógazdaságos beütése...

Azért persze szép teljesítmény.

ibi amentia latet



Bár én nagyjából tisztában vagyok a 40K univerzummal, és nem is nekem címezted a kérdést, de attól még szívesen olvasnék még róla. :D



Köszönöm :-)

Az Impérium tehát a vallási bigottéria, idegengyűlölet, babonák és elnyomás világa - éppen az ellentéte annak, amilyennek az Istencsászár, akinek a nevében mindezt fenntartják, megálmodta. De a Császár tíz évezrede haldoklik az Arany Trónusba zárva - maradék, még így is félisteni életerejét teljes egészében arra fordítja, hogy életben tartsa az Asztronomikont, az egyetlen, állandó fényt a Warpban, amihez, mint világítótoronyhoz a viharba került kormányosok, viszonyítva az emberi faj hajói átszelik az Immatériumot. A fénye nélkül milliónyi elszigetelt világra omlana össze ez a szinte az egész galaxist átölelő birodalom.
Mert a Birodalom technológiailag is stagnál. Az emberi faj egyszer, nagyon régen, a Technológia Sötét Korában már elérte fejlettsége csúcsát, meghódította a galaxist, de fellázadtak ellene az intelligens gépei, és mélyebbre hanyatlott mint előtte. A Császár eljövetelével részben visszatért a technológiai fejlődés, részben az ő géniusza és találmányai, részben a technológiát vallásként tisztelő, a a Császárt az általuk imádott Gépistennel azonosító Adeptus Mechanicus által, akik már előtte is morzsánként próbálták összeharácsolni a Sötét Kor elfeledett technológiáit.
rwurl=http://i.imgur.com/VIErnG6.jpg
A gépimádók szemében az ember gyenge, tökéletlen, ők maguk folyamatosan módosítják magukat primitívtől csodálatosig változó kibernetikus beültetéseikkel, hogy egyre inkább géppé váljanak. Egy részük érti ugyan az Impérium elképesztő technológiáit, de a Császár nélkül a fejlesztés egyre lassabb és nehézkesebb, a technológia egyre érthetetlenebb és misztikusabb - egy kalibrációs eljárás gyakran nem képzelhető el a gép szelleméhez intézett ima és füstölők nélkül, de olykor már csak az ima marad, szakértelem nélkül...
A Császár hagyatéka azonban hatalmas. Tízezer évnyi hanyatlás sem volt képes felmorzsolni. A Sötét Korban kifejlesztett térugrás, amellyel az emberek hajói rést tépnek az Immatériumba, ahol képlékeny a tér és az idő, hogy hetek alatt tegyenek meg olyan távolságokat amiket a hagyományos meghajtással évszázadokba telne, a Gellar-mező, ami védelmezi őket az Immatérium élő elme számáre elviselhetetlen viszonyaitól, és a benne élő iszonyatoktól, már őelőtte is léteztek, de ő továbbfejlesztette őket, és tömegesen bocsátotta birodalma rendelkezésére. Ezek mit sem érnének azonban a Navigátorok nélkül - ezek a sajátos mutánsok harmadik szemükkel átlátnak a Warpot és az anyagi világ között, így képesek a kaotikusan változó dimenzióban is irányítani a hajókat.
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=hGJVq2kT0S8
És vannak találmányok, amelyek teljes egészében az Istencsászár nevéhez fűződnek - ilyenek a Génmagok, amelyeket az ő saját genomjából fejlesztett ki, és amelyek az egyszerű halandót, ha túléli a folyamatot, az Ő halált hozó angyalaivá, emberfeletti Űrgárdistává alakítanak.
Milliónyi Gárdistával hódította meg tízezer éve a Császár a galaxist újra az emberiség számára, és bár a lázadásban és azóta a számuk töredékére apadt, máig ők az Ember Birodalmának legnagyobb, legendás harcosai.
rwurl=http://i.imgur.com/wNDdQoP.jpg
Az Impérium legjobb, maga a Császár tervezte fegyverzetével, hajóival harcolnak, szervezetük képességei félisteninek tűnnek az átlagember számára, és bár nem lévén már sokan, inkább kritikus, gyors, elit akciókban kerülnek bevetésre mint elhúzódó hadviselésben, nincs olyan az emberiség ezernyi ellensége között, aki ne rettegné őket.
A mobil hadsereg nagyját azonban a a hétköznapi emberekből rekvirált Astra Militarum teszi ki. Miriádnyi bolygó megannyi lakóját szólítja hadba a Császári Dézsma: minden világ lakossága egy részét köteles folyamatosan a seregbe küldeni, hogy soha ne lássák többé az addigi otthonukat. Ezeket a bakákat nem a Gárdistákra jellemző technológiai csodákkal látják el: sokkal fontosabb az ellátásukkor a strapabíró, tömegesen termelhető felszerelés.
rwurl=http://i.imgur.com/XUS0wPo.jpg
Végtelen számú kohóvilág látja el páncéloshadosztályaikat, tüzérségüket, légierejüket fegyverekkel, agrárvilágok és gyomorforgató újrahasznosító technológia fejadaggal - a túlnépesedett kaptárvilágok pedig újoncokkal. Mert bár tábornokaik többnyire harcedzett stratégák, akik nem pazarolják seregeiket, jól tudják, hogy az Impérium minden másban szűkölködik, csupán két dologban nem: ellenségben, és feláldozható emberben.

Ez most már picit sok kezd lenni az Impériumról, sztem legközelebb elfajzok egy kicsit a xenók irányába...



Lenyűgöző! Nem tudom megmondani pontosan hányszor néztem meg az elmúlt másfél 2 nap alatt!
Van 1-2 "hiba", a madarak, a kék égbolt, de ez semmi, a hangulatot nagyon hozza.

A kedvenc (egyetlen SM légió akit szeretek) Space Marine chapter masírozása valami hihetetlen k*rvajó!

Külön tetszik és nagyon merésznek tartom a Terra "ábrázolását" hiszen még a HH regények se igazán mutatták be rendesen, de itt a srác(ok) nagyot alkottak.

Inquisitor Coteaz-nek meg külön örülök, h láthattam, remélem találnak neki valami jó mély néger hangot :D

Így hirtelen ennyi! :D

@Nokedli: Nagyon profin összeszedted, le a kalappal ;) Coteazról jut eszembe, ma vettem át a mail ordert, megjött a figcsi. W40k-s topikba majd tolom fel a kész figut.



Köszönöm :-) Majd még írok.

Holy terra: nekem ez a kedvenc képem a témában, mondjuk én ezt valahová a palotába képzelem:
rwurl=http://i.imgur.com/pA4vGTj.jpgí
(egy olyan hidat félig leomolva muszáj lesz modellezzek tereptárgynak <3 )

Coteazt majd mutatsd!

Amúgy igen, ezt a modellt is nagyon megcsinálta a mester :-)
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=k6eswYBmJ3M


KMZ képe
KMZ

Áh, kurvajó!... lenne, ha az a maréknyi főszereplő botrányos animációja ne szúrná annyira a szemem. Viszont az environmentekre szavam sem lehet, sőt, a masszív embertömegek is korrektek voltak. Próbálom w40k benchmarknak nézni és elfelejteni ezt a pár atomgáz karaktert és a suta voice actinget.

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Az Imperial Fists vonulásával csak az a bajom, hogy szerintem nekik is tökéletes szinkronban kellett volna masírozniuk. Ha már a Dreadnoughtoknak ment. :D

The strong eat, the weak are meat.



Az Öklökről jutott eszembe a dísszemlén:
Egyes források szerint a színes, regáliákkal ellátott keramitvértet pont az ilyen ceremoniális alkalmakra tartogatják, éles bevetésen pedig igazából lefestik terepre.

Más források szerint: "Az Astra Militarum fiai és leányai álcázót viselnek, mert úgy gondolják, amit az ellenség nem lát, annak nem is tud ártani. A mi páncélunk a rendünk színeiben pompázik, mert tudjuk, hogy amit az ellenségünk lát, azt hamarosan rettegni fogja!"



nem volt meg idom atolvasni, idokozben atjottem a baratnomhoz par napot, de jelezni akartam hogy nagyon koszi a tovabbi (keppel videoval szinesitett) hosszu leirasokat, at lesznek nezve es ertekelve is biztosan. :)

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."


Tno képe
Tno

Az Öklökről jutott eszembe a dísszemlén:
Egyes források szerint a színes, regáliákkal ellátott keramitvértet pont az ilyen ceremoniális alkalmakra tartogatják, éles bevetésen pedig igazából lefestik terepre.

Figyelj, már ne haragudj, de én soha a büdös életbe' nem mernék leírni ilyet.

Másrészről a videó jó lenne, ha a cselekményt kivágták volna belőle a gecibe.

Szerk.: Amúgy nagyon szépen mesélsz az univerzumról, de az inkwizitor által linkelt fél perces összefoglaló már régen elmondott mindent. :D

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Purgáld a mutánst, égetsd az eretneket, öld a Xenót!

Mivel a 40K készítői felettébb szeretnek haszonra szert tenni, igyekeztek minél többféle fajt beleírni a világba, hogy a legkülönbözőbb érdeklődésű embereket is megnyerjék a hobbinak. Szereted a mechákat? Játssz Tauval! A tankos-tüzérséges-gyalogosrohamos másodikháborús érdekel? Astra Militarum! Bejött az Aliens? Tiranidák! Így aztán a 40K világát elég sokféle, elméletileg nehezen összeférhető fajzat népesíti be, szerencsére mindegyiket gazdag háttérinformáció köti össze az áldozataikkal az összes többivel.

Ehez a témához nem árt előbb ha definiáljuk, mi számít hivatalosan emberinek.
Az Impérium... mérsékelten toleráns... a mutációkkal szemben, de vannak úgynevezett szentesített mutánsok, akik teljes értékű embernek számítanak. A Navigátorokról már esett szó, ők belterjes házakat alkotnak, amik gondosan megtervezett belházasságokkal próbálják fenntartani a "navigátor gént". Más "mutánsok" olyan bolygókon alakultak ki ahol nagyon hosszú ideig élt az emberiség a földitől markánsan különböző körülmények között: ilyenek a hatalmas erejű, lassú eszú Ogrynok, vagy a gyors (és enyves) kezű és gyors nyelvű, éles szemű Ratlingek, a fantasy ogrék és hobbitok megfelelői.
rwurl=https://i.imgur.com/GnB4Bkh.jpg
rwurl=https://i.imgur.com/rKB0egq.jpg
(bocs de itt most nincs kapacitásom a képek méretét állítgatni)
A zömikek (squat-ok), a törpök 40K változatai eredetileg önálló civilizáció voltak saját bolygórendszerekkel, de egy ork invázió meggyengítette őket, majd szinte teljesen kiirtotta a maradékot egy tiranida kaptárflotta. A túlélők többnyire beálltak az Impérium seregébe: mindössze annyit kértek cserébe, hogy orkokkal és tiranidákkal harcolhassanak - a sereg pedig ezt igazán könnyen meg tudja oldani...
Egy másik, nagyobb túlélő törp frakció a Taukhoz csatlakozott, akik örömmel ölelték a Konklávé kebelére a magasan fejlett technológiai tudással rendelkező zömikeket - ha az Impérium jobban szereti megáldatni a gépeit mint fejleszttetni egy törp mérnök által, az legyen az ő baja...
rwurl=http://i.imgur.com/945Hl25.jpg
Minden nem szentesített mutáció azonban halálos ítélet. A Birodalom lakói számára nincs olyan hogy ártatlan mutáns: hogy rákos daganat, sugárbetegség, vagy a Káosz rontó ereje okozta az elváltozását, egyre megy, máglyára vele! Ennek a terrornak egy része indokolt, mivel a Rontó erők valóban fáradhatatlanul munkálkodnak az emberiség testi és lelki eltorzításán, de éppen ez a hozzáállás nem hagy más választást azoknak akik elváltoznak, mint hogy beálljanak a Káosz soraiba...
Hasonló hozzáállásra számíthat az Impérium lakóitól bármely nem emberi faj szülötte is.

Eldák

rwurl=https://i.imgur.com/IvK4YrE.jpg
Bár az emberfelettien gyors, ügyes, és intelligens eldák egy fajba tartoznak, meg kell különböztetnünk a sötét eldákat, és a mestervilágok szülötteit. Ehez pedig sajnos elkerülhetetlen egy kis történelemlecke.

Az ember előtt az eldák uralták a galaxist. Technológiai fejlettségüket a mai napig egyetlen faj sem érte utol: vegyük akár a hiperhálót, amin a térugrás veszélyei nélkül utaznak a warpon át, biztonságosabban és gyorsabban mint bárki más, vagy a mestervilágokat, amik gyakorlatilag mesterségesen létrehozott élő bolygó-űrhajók - de a lista végtelen.
Technikai csúcspontjukon azonban az egyes eldának gyakorlatilag semmi dolga nem volt azon kívül hogy élvezze az életet, és szinte egész társadalmuk a dekadenciába irányába torzult. Ember számára elképzelhetetlen mértékben élnek meg ők minden élményt, legyen az fájdalom, öröm, vagy bármi más, és elképzelhetetlen volt az elfajulás mértéke is. Véres orgiákon rabszolgák százaival végeztek, új, egzotikus mutációkat hoztak létre hogy addig nem tapasztalt érzeteket nyújtsanak a számukra az életükkel, majd a halálukkal, mejnek száz és száz új módját eszelték ki.
Társadalmuk egy része riadtan tekintett erre az őrületre: jósaik katasztrófát jósoltak, mások egyszerűen csak erkölcsi okokból undorodtak tőle. Ezek, amikor belátták, hogy képtelenek megállítani a többség hanyatlását, megépítették a Mestervilágokat, és az elda civilizáció peremvidékai felé indultak.
Minden elda pszi-aktív, az Immatériumban, melyet az öntudattal rendelkező lények érzelmei formálnak, egy magányos egyed élvezete vagy szenvedése is olyan hullámokat vet, amilyet az emberek között csak a psykereké - ekkor azonban egy teljes faj munkálkodott azon, hogy a perverzió legmélyebb bugyrait átélje. Egy nap a felgyülemlett elsöprő érzelmi töltet öntudatra ébredt az Immatériumban - megszületett Slaneesh, a perverzió káosz istene.
rwurl=http://i.imgur.com/dg0tYRq.png
(Nem, a képen nem ő van csak egy démona. Nem akarod tudni hogy néz ki :-) )
Születése átszakította a világok határát. Kataklizmatikus erejű warpvihar tört ki, ami a mai napig tombol ott, ahol valaha az elda civilizáció középpontja volt, örökké nyitott átjárót képezve a Káosz birodalmába. Az újdonsült sötét isten élvezettel falta fel az eldák lelkét, és a világ végezetéig vadászik a túlélőkre.

rwurl=https://i.imgur.com/ifRYYr5.jpg
A mestervilágok eldái, tanulva fajuk végzetéből, új életmódot választottak. Lekötendő megszállottságukat, minden elda egy mesterségnek szenteli magát, legyen az farmer, psyker, levegőből támadó gép-sólyomszárnyú harcos, vagy zeneszerző... Lehetőség szerint időnként mesterséget váltanak, mert ha nem teszik, a megszállottság elhatalmasodik rajtuk. Ekkor sem haszontalanok a közösség számára, hiszen egy ilyen egyén tökélyre fejleszti az adott szakmát, művészetet. Hogy lelküket Slaneeshtól megóvják, lélekköveket hordanak, amelyek haláluk esetén magába zárja a lelket. Ezeket a lelkeket a mestervilág lélek-áramkörébe töltik, remélve, hogy eljön egy nap, amikor Ő, Aki A Lelkekre Szomjazik már nem férhet hozzájuk. Háborúban harcosaik, harci mágusaik lelke irányítja kecses, de irdatlan erejű harci gépeiket a rájuk helyezett lélekkövekből.
Társadalmuk vezetői a látnokok, akik nem csak nagyhatalmú psz-használók, de valóban képesek korlátozott mértékben megjósolni a jövőt. Próféciáik vezetik az elda seregeket, gyakran nem tudják miért kell az ellenségüknek meghalnia, csak azt, hogy ez valahogyan hozzájárul az eldák jövőjének megőrzéséhez. Emiatt a többi értelmes faj szemében, akikel persze nem sietnek megosztani ezeket az információkat, teljességgel kiszámíthatatlanok és megbízhatatlanok. Ha hozzávesszük hogy magasan fejlett intelligenciájuk tudatában leereszkedő gőggel kommunikálnak mindenki mással (...az ember és a majom szó pl. ugyanaz az elda nyelvben, minimálisan más hangsúllyal...), érthető, hogy bár elvi akadálya nem lenne békésen együtt élni velük, mégis a legtöbb faj gyűlöli őket. Ez különösen logikussá válik, ha tudjuk, hogy többnyire összekeverik őket a sötét eldákkal:

rwurl=https://i.imgur.com/rYfhnju.jpg
A sötét eldák azok az eredeti, elfajzott eldák és leszármazottaik, akik túlélték a Lelkekre Szomjazó születését. A Hiperhálóban építették ki dimenziók közötti, a galaxis számos pontján párhuzamosan létező városvilágukat, Comorragh-t. Korántsem hagytak fel őseik a perverzió határait feszegető életmódjával, sőt továbbfejlesztették: bár Slaneesh folyamatosan, apránként szívja el a lelküket, rájöttek, hogy megválthatják magukat mások szenvedésével. Ezért aztán még a legjólelkűbb, emberbarátabb sötét elda (meglepő módon van ilyen, bár ott ez is perverziónak számít :-) ), legjobb napján is megkínoz valakit, hogy a szenvedéséből táplálkozzon. Így a rabszolga-készletük gyorsan amortizálódik ("Szolgák, hozzatok új játékszert. Ez úgy tűnik hogy elromlott."), Comorragh martalócai ezért folyamatosan prédálnak fel világokat utánpótlásért.
Társadalmuk is hasonlóan fennkölt és vidám: egymással is folyamatos hidegháborúban vannak, politikájuk része napi szinten az ellenségeik elleni orgyilkosság, vagy éppen a szövetségeseik hátbaszúrása. A legöregebbek évezredek óta szövögetik összeesküvéseiket, jelenlegi vezetőjük például egy olyan puccsal került hatalomra amiben az akkori vezető nemesi házakat, egy teljes űrgárdista rendházat, és Comorragh egy egész kerületét használta és áldozta fel sakkbábuként...

Ennyit az eldákról és az ember-alfajokról, így is elég hosszú lett.



-Réges-régi kiadásban volt hivatalos lore a camo pattern power armor szemben a ceremoniálissal :-)

-Igen, engem is inkább a környezet fogott meg benne.

-Igen, lényegretörő fél perc :-D



+1 hozzátétel: a császár azért ennyire előremutató, mivel nem igazán "ember", hanem egy brutális emberáldozatból létrejött anomália. Emlékeim szerint a Föld összes sámánja összegyűlt, és szépen feláldozták magukat, ő meg megkapta az összes ott felgyülemlő pszi-t és egyebeket.



Ilyenre hangosan még csak nem is gondolunk, mert...
rwurl=http://i.imgur.com/egAnIfN.jpg



Pedig igaza van.

Choose your next words with excpetional care!



Jók az írások! Érdekes, eddig abban a hitben voltam, hogy a Horus Heresy okozta a Birodalom technológiai hanyatlását. Illetve miért hívják a Technológia Sötét korának ha az volt a csúcs?
Addig is:
rwurl=http://i.imgur.com/HVzGI79.png



Köszi!

-A Hórusz lázadás hozzátett némileg, mivel az Istencsászár alatt újra fejlődésnek indult folyamatok azóta megint stagnálnak

-Hogy pontosan miért sötétnek hívják, azt nem tudom. Tény hogy az általuk létrehozott intelligens technológia lázadása a legnagyobb csapás volt ami az emberiséget valaha érte (persze az Eklézsia, a Császárt istenként imádó egyházi szervezet szerint a Császár halála (ha ez a jó szó rá) rosszabb).

-Off: Ha már Eklézsia: Istencsászár... A Császár rendkívül vallásellenes volt, minden hitet tiltott. Ha sikerült volna a terve, a birodalma az észen és a felvilágosult gondolkodáson alapulna. Paradox módon az Igehirdetők (Word bearers) gárdista légió elleni büntetőcsapása, amellyel azt büntette meg, hogy őt mint istent kezdték imádni, állította Lorgart, a légió ősatyját a Káosz oldalára. Ezzel indult el a folyamat ami a lázadásba, az ő tetszhalálába, és abba torkollt hogy a Birodalom a terror és a bigottéria világa, aminek ő az istene...

-de ebbe nem szeretnék bővebben belemenni, mert a Császár mibenléte, és a Hórusz-lázadás tipikusan azok a témák amiről évekig lehet úgy vitatkozni hogy semmit se jussunk előrébb ;-)

Inkwizítor: OK, csak 2) lásd egy bekezdéssel feljebb, 1) arra utaltam hogy ezt a kérdést a Birodalomban nem feszegetném :-D



...és akkor azt nem is említettem, hogy a császár tudata az idők során annyira szétesett, hogy konkrétan nem tudja egyik szilánkja, mit csinál a másik. Konkrétan bevallja, hogy könnyen lehet, hogy saját maga ellen tesz lépéseket, mert annyira nincs tisztában vele. Fun times!

És egy kissé vidámabb: "If the Emperor had a Text-to-Speech Device" sorozat
https://www.youtube.com/playlist?list=PLyiDf91_bTEgnBN0jAvzNbqzrlMGID5WA
azaz mekkkkkora facepalmot nyomna az emperor, ha végre legalább kommunikálni tudna. Hát... epic :D
első rész:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=Z_2nM1GEllg&index=2&list=PLyiDf91_bTEgnB...
(és az intró is kurvahangulatos XD)

...bár most belegondolva talán túl sok a belsős poén.



Igen, ezek jók :-)

de

Zog dat Emprah git, 'ere we go!

Oooooooorkooooooook!

ShowHide spoiler #

Személyes kedvenceim, az orkok a 40K univerzum talán egyetlen olyan szeglete, ami nem veszi komolyan magát. Egyfajta brutális humor jellemzi az ork háttéranyagot, nem is tudom... mint amikor Bud Spencernek kilökték a hagymásbabját, és nekiáll a pedagógiának. Persze az Impérium szemszögéből semmi vicces nincs a háborúért élő zöld áradatban.

"-Főnök... asszem eevesztettem a bal karom."
-...most asszed, vagy eevesztetted?
-Hát... itten a platón nincs... ahol gyaktunk, a hullák közt nem vót... lehet lenyútta valamelyik togya.
-Há akkó... vagy az van hogy eeviszünk a doktorkhoz, vagy... jó neked így.
Gruk sanda pillantást vetett Zark cimborájára. Amióta a lábsérülésével elvitték a doktorkhoz, és a kísárletező kedvű sebész a gépláb mellett megajándékozta egy squigkutya fél agyával is a sajátja helyett, a nyáladzó ork nem igazán volt önmaga.
-Ööö... Jó nekem így, főnök! Könnyebb vagyok, tuggya, gyórsabb! Meg... beférek helyekre!
-Jól beszész fíjam!"
(GorkaMorka, alapkönyv)

Az orkok valójában egy több fajból álló ökoszisztéma. Spórával szaporodnak (...gyakorlatilag gyomok :-) ), amelyek minden halott orkból ezerszám szabadulnak fel. Ezek alga/gombatelepekké növik ki magukat, ebből squigek (ork-állatok, legismertebb formájuk egy két lábon ugráló hatalmas fogakkal teli harapós száj...) és snotlingok, a legalacsonyabb szintű, apró orkoidok fejlődnek ki. Ezt követik az orkoknál alacsonyabb rendű, de aljas és ravasz grotok (goblin), és végül az orkok. A snotlingok gondozzák a gombatelepeket, ők és a grotok tenyésztik a squigeket, a grotok elvégzik az összes alantas munkát (az ork bakancsok motiváló hatására), az orkok pedig teszik amiért az egész faj létezik: harcolnak!
Az orkoknak annyira lételemük a harc, hogy el sem tudják képzelni a békét. Ez a társadalmi érintkezésük elsődleges formája. Alga szimbióta, zöld, masszív, szívós, izmos testük, ami leginkább egy csupasz, zöld, őrjöngő gorillára emlékeztet, szinte egyáltalán nem érez fájdalmat.
rwurl=http://i.imgur.com/vDlXVzS.jpg
Gyorsan és tökéletesen gyógyulnak (egy levágott kart megkeresve és visszakapcsozva tulajdonosa, de akár egy másik ork is percek múlva újra ütlegelhet vele), ugyanakkor mindenfajta konfrontáció pozitív visszacsatolást vált ki bennük. Sőt, mnden megnyert összecsapással erősödnek! Ha azonban kikapnak, megállnak a növekedésben. Társadalmi szerveződésük is ezen alapul: a nagyobb és hangosabban ordító orkot a kisebbek gondolkodás nélkül követik. Még ha nem találnak is ellenfélre, egymás között igen gyorsan csatározni kezdenek, ezáltal kitermelve a vezető elitet. Ezek a legnagyobb orkok, a még izmosabb, sötétebb zöld Nobok dörzsöltebbek is, alkalmasabbak a vezetésre, bár az ő dolguk elsősorban nagynak lenni és ordítani, ezáltal egységbe kovácsolni a kisebbeket - az olyan részletkérdésekről mint ne hagyjuk otthon a fegyvert ha gyakni megyünk, mindíg akad okostóni aki majd gondoskodik.
Az orkok jelentette veszély ugyanis nem merül ki azzal hogy gyakorlatilag maguktól újratermelik teljes harcos fajukat. Genetikailag kódolt bennük egyfajta botcsinálta technológiai tudás, ami miatt némelyik ork eleve érdekes ötletekkel születik, a környező anyagokból gyártható primitív fegyverekre és eszközökre vonatkozóan, amelyek segítségével bonyolultabbak készülnek, és így tovább... Ezeket az okostónikat ugyan eleinte megeszik, de előbb-utóbb kifejlődik egy főnök, akiben már derengeni fog, hogy nem esszük meg a gyógyegeret mert tőle jön a gyilok!
rwurl=http://i.imgur.com/rn1TbkK.jpg
A mérnorkok munkához látnak, és a primitív kezdetektől, ha megéli az ork kolónia, olykor olyan gyilkos technikáig fejlődnek, aminek láttán még az elda tudósok is elképednek, igaz, többnyire azon hogy hogyan nem esik ez szét... A mérnorkok legjobbjai különösen élenjáróak az erőtér- és teleporttechnológiában.
Mindeme fejlesztés természetesen kizárólag hadi célokat szolgál: vagy a gyakást magát, vagy az odajutást. Előszeretettel használják fel, építik be más fajok, de akár más orkok eszközeit, sőt a környezetük elemeit is, természetesen orkos díszítőelemekkel és festéssel feljavítva. Squig-olaj hajtotta, ork totemekkel és harci festékkel díszített zsákmányolt birodalmi tankjaik, szmogfelhőt pöfögő, természetesen vörösre mázolt (A vörös gyorsabb!!!) és csontokkal, ellenséges páncél-darabokkal ékesen száguldó motoros bandáik kissé Mad Maxessé teszik az ork dizájnt.
rwurl=http://i.imgur.com/GTcGqOo.jpg
Doktorkjaik a kísérletező kedv megszállottjai: a szívós ork szervezet lehetővé teszi számukra hogy a legkülönbözőbb eszközöket ültessék be legtöbbször nem egészen önként jelentkező pácienseikbe. Kiborkok, ork harci lépegetők, és hasonló borzalmak - mind a mérnorkok és doktorkok közös munkáját dícsérik. (Nem olyan egyszerű ám egy, a belehegesztett ork által irányított harci gép irányítását megoldani, hogy beversz egy szöget az ork fejébe, és rákötöd a fázist! Tudják, mert próbálták!...)
Ha igazán rengeteg ork összegyűlt, előbb-utóbb egy főmérnork összepofozza a beosztottjait egy ork gigász megépítésére. Ezek az óriási harci gépek, az impérium városnyi titánjainak megcsúfolásai, egyben az orkok isteneinek, Gorknak és Morknak a bálványai. (A Gork az brutál de ravasz, Mork meg ravasz de brutál. Mer' Mork fejbecsap amikó nem néző oda, Gork meg még jobban amikó de. Vagy fordítva. Beszóttá?!) Láttukra az orkokban felébred egy ősi ösztön: kezdetét veszi a WAAAGH!, a népvándorlásba és kocsmai verekedésbe oltott vallásos hadjárat, népirtással megfűszerezve a pikáns íz kedvééért. Számuk ekkor már milliárdokra rúg, mérnorkjaiké százezrekre. Egyszerű, brutális űrhajókat építenek, kisbolygókat fognak be vonósugarakkal és tesznek lakhatóvá erőterekkel, és hatalmas sodródó űr-tutajokat és flottákat szerkesztenek, vagy foglalnak el. Ezeken aztán megindul a zöld áradat! Sámánjaik mint parittyagolyót zúdítják tákolmányaikat az Immatériumon keresztül. A navigáció kérdését legtöbbször fajukra jellemző módon oldják meg: Nem érdekli őket hová mennek. De jaj annak a rendszernek ahová kilyukadnak!
rwurl=http://i.imgur.com/LTIbWyN.jpg
Ha lakott, mohó örömmel vetik rá magukat az ellenségre, és a legerősebb birodalmi erődvilág is megroskad egy ilyen csapás alatt! Ha lakatlan, annyi baj legyen: hoztak magukkal egy csomó orkot, majd harcolnak egymással!

Mivel az orkok főleg a humort kedvelő, nem is feltétlenül a győzelemet hanem a szórakozást kereső játékosokat vonzzák, a Games Workshop sok-sok a játékosok között közszájon forgó ork viccet beépített a hivatalos kánonba. Ilyen hogy az orkok tudhassa láthassa focihuligán akcentusban beszélnek, hogy amelyik gépük vörösre van festve az gyorsabban megy csak mert vörös (és hogy, az orkokra jellemzően, mert így hiszik, tényleg így is van :-) ), de innen ered a magától újranövő orkok ötlete is.

Az orkok brutális, faékegyszerű, de ravasz gondolkodásmódja üdítő változatosság a negyvenedik univerzum komorsága közepette. Meglepő módon ők maguk a többi fajt tartják értetlennek: "minden marhaságér' harcónak ahelyett hogy rendesen a harcér' csinánák, há nincs ezeknek rendes orkos értékrengye!"
Kedvenc ork idézetem pedig sommásan foglalja össze az egész emberi történelmet:
"Az van, hogy az emberkék sápattak és puhák, nem ződek oszt kemények minda orkok. És mind egymagasak. Ami gyász, mer' nem tuggyák ki a bossz. Szóva', a zeggyik mindíg aztat akarja hogy kövessék, de akkó ki kő talányia valamit, hogyaszongya "rám figyejjé mer' tok vaamit amit ti togyák nem", "én szencséges vagyok amazok meg togyák", meg íjenek. Az a pojén, hogy mindíg a fele eehiszi, a másik meg nem, oszt mégis gyakás lesz belűle. De ez jó, mer' amíg egymássaa vannak eefoglalva, az orkok jó' megtapossák mindet!"
rwurl=http://i.imgur.com/PMOv12v.jpg

Na róluk meg aztán tényleg reggelig tudnék írni, Istencsászárnehagyjel, Ghazghkull Thrakát vagy a Shokk Attakk Gunt pl. meg se említettem, de azt hiszem egy levegőre ez is bőven sok...



Annó én is nekikezdtem a WH40K-nak, olyan 13 lehettem. Akkor még 20.000 Ft-ba került egy rendes nagy figurás Imperial doboz, mert persze az tetszett. Szüleim meg mondták, hogy az hiába tetszik. Ezért vettünk (a Troll barlangban az Oktogonnál!! Mekkora király hely is volt édes istenem!!!) inkább Epic-et. Mert az ócó, meg azért jászani lehet vele. Igazából a játékra talán 2x került sor, a srác meg a tyranidákkal szarrá vert mindenkit, konstans. De kifesteni baromi nagy flash volt, főleg a sok apró bábút. Ha el nem felejtem előásom majd a figurákat, aztán dobok pár képet róluk!

Az írások meg... le a kalappal!! Nagyon komolyak, jó őket olvasni! Ha lehetne kérni, és/vagy Nokedli is beleegyezik, ebből egy pazar cikket lehetne összeollózni, aztán főoldalra vele!!!
Jöhet még némi káosz meg, tyranida leírás is, ha van még szufla.

Csak a szelíd madarak vágyakoznak. A többiek repülnek.



Köszönöm szépen!
Lesznek tiranidák. Meg Tau, meg stb...
Strato is pont ezt javasolta, de nem szeretnék belőle egyetlen cikket vágni mert abba csak a közhelyek férnek bele mindegyik témáról. Még így is ezer dolog kimarad :-)
Viszont ha össze lehet dobálni sorrendben valami rovatba, akár egy újba, akár mondjuk a WH multiverzumba, az már csak azért is jó, mert minden fejezethez hozzá tud szólni aki másképp tudja (a 40K olyan hogy mindenki másképp tudja, főleg mert minden téma minden forrásban kicsit másképp van :-) ), vagy akinek nem tetszik hogy pont X maradt ki (mert sajnos sok minden kimarad).
Trollbarlang yeaaah! Meg a Troll magazint is imádtam.
Az epicről vannak még képek?

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!