Jelenlegi hely

Webdrótozós topik

Utolsó bejegyzés


Jó lett, köszönjük!

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



szivesen, en is koszonom mindenki inputjat az eredeti otletek melle, amiknek a segitsegevel kicsiszolodott. :)

Mindjart konnyebb ugy latni a teljes kepet ha tobb szemszogbol megvilagitodik egy egy kerdes, es megoldasokat is osszedobni ra.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."




miért szélesebb a fórum mint a főoldal 600px-n? Ez eddig is így volt? Ja hogy be voltam zoomolva... balfasz :D

Ez az összehúzás dolog nem lesz mondjuk 600-on túl kicsi? Na majd meglátjuk
rwurl=http://images-cdn.moviepilot.com/image/upload/c_fill,h_426,w_691/t_mp_qu...



Nagyon fasza lett így :)

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Thx, man, így már pofás.

Non serviam



Nagyon király lett! Már csak két dologra mondhatnám, hogy zavar:

- a belépés / regelés még mindig nagyon el van dugva
- most, hogy a főoldal jobb oldalán nincs semmi, igazából tele vagyunk hellyel extra gombokhoz. Elsősorban a "kritikák" fül lenne hasznos.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Üdvözlöm a változásokat. Köszönjük, psi!

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Amúgy nem lehetne külön oldalra tenni a beállításokat? Mert akkor tuti nem lenne gond vele :D

És én is támogatom a kétsoros layoutot... aki mobilról rw-zik, az nem dolgozik, tehát csökkenti a dzsídípít :D

Elsősorban a "kritikák" fül lenne hasznos.

Inkább legyen cikkek vagy beszámolók, ha kérhetem, az jobban hangzik.



Nekem azzal annyi gondom van, hogy technikailag a sima hír is cikk, szóval nem a legegyértelműbb. A beszámolókkal is ilyen aggályaim vannak: mi tudjuk, hogy az mi, máshol viszont nem használják ezt a kifejezést, ahogyan már a leírást sem, és inkább a kritika szó dívik.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Ööö... ez most nagyon fájt. Értelemszerűen a hírek nem kerülnének bele.

Csak amit az író cikknek/beszámolónak titulál.

Vagy úgy gondoltad, hogy minden főoldali cucc kritikának minősül? Mert az még nagyobb gáz :D

A hír az hír. Pársoros, esetleg képpel illusztrált hír. A cikk meg azért több oldalas, sok képpel. Szerintem eléggé észrevehető a különbség.



Nyilván, de ha a rákattintás előtt nem egyértelmű a random idetévedőnek, hogy mire jó az a gomb, akkor miért kattolna rá?

"Cikkek... hm, de hát ezek is cikkek! Akkor az meg mire jó... ah, whatever, biztos valami hülyeség." :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Amolyan tesztként megkértem egy külföldi haveromat (nem is tud magyarul, az oldalt még sosem látta), hogy nyissa meg az RW-t, majd megkérdeztem, mit csinálna, ha regisztrálni akarna. Először a fórum gombra klikkolt rá, de aztán kiszúrta az "sakkfigura" ikont, és onnantól már rájött, hogy mi akar lenni az a "belépés". :) Ha belőle ki lehet indulni, akkor egész jó ez, bár a fórum kicsit félrevezette, de szvsz ha noobiknak kitennénk egy regisztráció gombot, akkor ez is teljesen egyértelművé válna.

Aztán kicsit szórakozott a grafikával is, önszorgalomból meg videóra vette, hogy fut a Chrome-on a master race (hardware accelerationnel nyilván):
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=5CMu3rsFZSQ&feature=youtu.be

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



de szvsz ha noobiknak kitennénk egy regisztráció gombot, akkor ez is teljesen egyértelművé válna.

mindenkepp tervben van valami ilyesmi, teljesen jo 5let ugye reggelesre osztonozni a friss tagokat. Nyilvan tisztan lathato gomb formajaban a legkezenfekvobb a menuben, mivel nem kell igy tul sokat kodolgatni hozza, hanem a meglevo semakra epitkezunk.

Az "extra" ilyen olyan gombokra feltevesre, csak mivel extra helyunk van viszont tudod mi az allaspontom: tipikusan egyre kevesebb gombot (vagy barmilyen egyeb cuccot) szeretnek allandoan lebegve latni, es egyreszt ezert is lettek kaszalva a nem surun hasznaltak, hogy amennyire csak lehet atadjak a contentnek a helyet.

A forum gombot is tervezem amugy kaszalni mint vagod (legalabb is elobb utobb), ha sikerul teljesen osszehoznom a fooldal/forumnezet osszehangolasat a terv szerint, es igy akkor az osszevont oldalra visz ra majd az RWlogonk is.

Nagyon komplex technikailag hogy minden osszealljon ugy ahogy elkepzeltuk, de szep lassan megoldasokat talalok az addig athidalhatatlannak hitt problemakra is. Hogy ragadja ki a nem beolvasott es nem latott cikkekbol displayre a kepeket mind egy oldalra egymas ala besorolva, hogy csinalja ezt dinamikusan, stb. Mindent automatizalva akarok megoldani a hatterbol hogy a cikkiroknak ne kelljen semmi extra lepest muvelniuk, csak a szokasos modon dolgozhassanak, a rendszer meg vegezze amit neki kell. Plusz fontos mindig szemelott tartanom hogy ne legyen performance zabalo, es ne nyulkaljon allandoan az adatbazisba, ne csekkeljen allandoan, igy csomo programozasi trukkot hasznalok a kidolgozasra, es csomoszor atgondolom hogy mikent mukodne az egesz aktiv hasznalat kozben is. Es a legtobb dolgot Drupal-barat koddal probalom megoldani, hogy cache-elheto legyen, minel kevesebb custom beagyazott PHP koddal, amivel a drupal caching programsorok nem tudnak sokat kezdeni.

Anyway, tul hosszan most nem akarok mindenbe belemenni mivel meg nincs olyan fejlesztesi szint korul hogy finomhangolni es atbeszelni kelljen, majd betatesztelunk elotte meg atragunk par dolgot ha odajutunk hogy aktualis.

A lenyege az egesznek az hogy egy "kritikak/cikkek/egyeb" gomb erre a kerdesre nem tud eleg josagot, igazolast adni. Egyreszt azert sem mivel nem szuletnek olyan szamban friss cikkek hogy allandoan szamolnia kellene egy gombnak ezt es jelezni neked. Masodsorban, ami fontosabb, hogy a friss cikkek inkabb szep leirassal es kepekkel, egymas alatt rendszerezve jelenjenek meg a felhaszalonak az osszevont oldalon ahogy elozoleg is tervben volt veve, ami ha jol ossze van hozva sokkal inspiralobb es organikusabb osztonzo a kattra, mint egy sima nogato/szamlalo ikon egy lebego menuben, ami jelzi hogy "friss cikk jott b+, kattanny ram plz".

A chrome-os haverod videojat jo volt nezni (nalam is tukorsiman fut mindegyik bongeszoben btw), es a leirast is melle hogy mennyire termeszetesnek tartja az interfacet most.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Szerintem számlálósdi nem is kéne egyáltalán, sőt, a friss cikkre fölösleges is felhívni a figyelmet, mivel az úgyis kint van a főoldalon. Én inkább a régebbi cikkek miatt tartom fontosnak a dolgot, mert most pl. nagyon el van rejtve az a fícsör, hogy a júzer szépen végig tudja scrollozni összefoglalós formában a hosszabb cikkeket (most ezt ugye csak úgy tudod megoldani, ha rákattintasz a beszámoló tagre az egyik hosszabb értekezésnél).

Mellesleg én eleve is csak a főoldalra gondoltam jó ötletnek ezt, tehát a fórumfelületre se tenném rá.

Szerk: Nagyon konkrétan csak egy ide mutató linket szeretnék:
http://www.rewired.hu/tags/beszamolo

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Mellesleg én eleve is csak a főoldalra gondoltam jó ötletnek ezt

Szerk: Nagyon konkrétan csak egy ide mutató linket szeretnék:
http://www.rewired.hu/tags/beszamolo

ah, got it mire szeretnel kilyukadni.

Ez mondjuk az osszevont nezet kidolgozasanal mindket oszlopra ratennem mint link, nem csak a cikkeset/beszamolosat, hanem a rovidhiresre is. Pl amolyan "tovabbi hirek, tovabbi cikkek", vagy majd kitalaljuk mi lenne a legjobb kifejezes ra. Jo kerdes amugy hova celszerubb ha vezet, a kerdes tagra vagy az adott forumnezetre. Lehet kulon forumrekeszben tudnank vezetni a gyorshireket (a mostani hirek topik) es nyithatnank egyet a beszamoloknak/cikkeknek is, igy pl szepen rendszerezve es kontrollalhatova valik, mint egy korrekt kis archivum (http://www.rewired.hu/forums/hirek). Be tudjuk amugy mindkettot hozni linknek, elfernek az adott oldalon nyugisan, ez utobbi forumos nezet mint affele kilistazott formaju archivum, a masik tag-es nezet meg mint "tovabbi" vagy "bovebben" atlathato listazas archivum.

Csomo dolgot at lehetne ragni amugy a reszletekbol hogy mikent legyen, de tul sokat most amugy nem szeretnek kattogni az ilyenfoku aprolekos kidolgozasi kerdeseken, mert ha megindulunk ebben, akkor napokat itt toltok a webdrotban beszelgetve ezekrol, aztan sehova nem haladok a technikai fejlesztessekkel. Amig meg azokat az alapokat nem dolgozom ki es tesztelem le hogy tud e mukodni igazan, nem aktualis ezekrol sem sokat stresszelni. :)

Majd ha venicdan kozeli allapotba kerul a motorfejlesztes azon resze, akkor.

Most par napig meg nyaral a baratnom, plusz meg suli se kezdodott, ki tudom hasznalni hogy valamit ossze is hozzak, aztan ki tudja mikor kerulok oda megint. Ha apro mellekes fejlesztesekkel utom el az idomet, megint ki tudja mikor jut a tenylegesen fontosakra/komplexekre majd.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Gondoltam, megosztom az új Duke-ról szóló cikket a Facebookon. Itt egy szkrínsot:
rwurl=http://i.imgur.com/zTc7aSi.png

Két észrevétel:

1. A "Frissítve" nagyon nem mutat jól a cikk címében.
Ezt mondjuk könnyű kezelni: a hirirók a cikk címében nem jelzik, hogy "Frissítve", csak a cikk szövegében (esetleg még újradátumozzák későbbre a cikket, hogy legfelülre kerüljön). Ez nyilván felvethet kérdéseket, szóval ha szükséges, beszéljünk róla. Ha kell, ne csak hirirói körben.

2. A kép alatti kiragadott mondat nem más, mint Nightbagoly aláírása.
Ez alapján én arra tippelek, hogy nem a cikk szövegét emeli fel a Facebook, hanem az első hozzászóló aláírását (persze ezt még érdemes lenne alaposabban kikutatni). Jó lenne megmutatni a Facebooknak, hogy melyik szöveget nyalja fel, ha erre van lehetőség, mert ez így elég gáz. :) Gondolom, erre valahogy a kódból lehet megoldást nyújtani. Van tipped, psi?

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



1. A "Frissítve" nagyon nem mutat jól a cikk címében.
Ezt mondjuk könnyű kezelni: a hirirók a cikk címében nem jelzik, hogy "Frissítve", csak a cikk szövegében (esetleg még újradátumozzák későbbre a cikket, hogy legfelülre kerüljön). Ez nyilván felvethet kérdéseket, szóval ha szükséges, beszéljünk róla. Ha kell, ne csak hirirói körben.

eleve sehogy nem kell szerintem extran kezzel kiemelve jelezni hogy frissitve van e egy cikk, azt a motor magatol megteszi, szep piros betukkel.

Vagy ahogy mondod ha nagyon akara az ember, "apdet" vagy hasonlo szoveges kiemelesekkel a cikk tartalmaban vegulis szintugy mukodhet, mint extra.

2. A kép alatti kiragadott mondat nem más, mint Nightbagoly aláírása.
Ez alapján én arra tippelek, hogy nem a cikk szövegét emeli fel a Facebook, hanem az első hozzászóló aláírását (persze ezt még érdemes lenne alaposabban kikutatni). Jó lenne megmutatni a Facebooknak, hogy melyik szöveget nyalja fel, ha erre van lehetőség, mert ez így elég gáz. :) Gondolom, erre valahogy a kódból lehet megoldást nyújtani. Van tipped, psi?

ranezek majd erre, biztos megvan a maga API-s modja hogy hogyan mukodik ez a kommunikalas az Xoldal->face kozott.

Egyelore nem tudok tippet sem mondani, de ez nem olyan problema ami gondot jelentene kidolgozni (javitani) szerintem.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Már 5 perce le is felscrollozom az oldalt és nézem, ahogyan változik a logóméret... olcsó játék hülyegyerekeknek. :DD

Esetleg lehet jelezni a frissülést a cím végén is, talán úgy már nem nézne ki hülyén, de ja, végül is el lehetne hagyni a dolgot.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Már 5 perce le is felscrollozom az oldalt és nézem, ahogyan változik a logóméret... olcsó játék hülyegyerekeknek. :DD

megnyugtato hogy nem csak en vagyok igy vele hogy egy ido utan eszreveszem valami "excuse me, what the fuck am i doing" gondolatsor kozepette amikor ezt csinalom. :D

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



ranezek majd erre

dan.

Az integralt megoszto modul nemes egyszeruseggel baszott barmit is megosztani a tartalombol (tipikus hogy szar, a kepkinyeresre is nekem kellett megirnom egy jofajta algoritmust), igy szegeny face innen onnan amit talalt, odabigyeztette a cim ala. Irtam erre is egy sajat kodot septibe, az oldalunk ezutan mindig szepen tudja nyujtani a szosl oldalaknak a leiro szoveget a cikkbol, igy egybol alkalmazhatjak is.

Csekkeztem is a face-es fejlesztoi szerszamokkal:
rwurl=http://i.imgur.com/ja0OmzJ.png

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Zsear. Reméltem, hogy nem lesz bonyolult.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



ahogy egyre tobbet tudok es tapasztalok a net es kapcsolatos technologiak mukodeserol, egyre ugyesebben meg tudom az ilyesmit is oldani. Talan mielott nekifogtam meg a forumunk kidolgozasanak azt mondtam volna erre (is) hogy jesus christ fogalmam nincs hogyan csinaljam meg. :D

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



:D

Szerintem csak Pratchett mestert akarta "reklámozni" a Facebook. :)

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Volt egy két szabad napom végre dolgozni szeretett programozásokon, elsikerült haladni az "RW unity"-vel is. Csek nagyban, mi a vélemény az eddigi állásról:
rwurl=https://s12.postimg.io/j5txzi01n/rewired_united.png
- próbáltam egy rakat időt tölteni vele hogy RW-hez hű színvilága maradjon, de fel is dobja a látványt, hogy elkülöníthetőek legyenek a bejegyzések, és kényelmesen olvashatóak is. Szerintem hatásos lett.
- amit itt láttok az már mind élesben is működik a lokális drupalomon.
- pár funkció még nincs kidolgozva a szerver oldali kódból, de szinte mindenre van működőképes terv, amiken előzőleg hosszasan agyaltam.
- a legnagyobb technikai akadály a képek kinyerése és megjelenítése kész, és sikerült úgy megoldani hogy rettentő gyorsan dolgozzon a kód, semmit nem kell szerverhez nyúlnia, így szinte semmivel nem tart tovább az oldalbeolvasás mint a klasszikus fórumgyökér nézet.
- lenyegeben sokkal gyorsabban megjelenit mindent mint a klasszikus fooldal, es egyetlen atlagos (HD) felbontason at tudja kenyelmesen skubizni a felhasznalo az egesz eddigi "fooldal" tartalmat.
- balrol mennenek a rovidhirek, youtubos cuccok, stb, 3-4 soros frappans osszefogaloval, plusz frappans cimmel siman el lehet inditani a motivaciot hogy legyen fogalma az olvasonak mivel van dolga, aki valamilyen is szinten erdekeltnek tartja magat a temaban.
- jobbrol a nagycikkek, beszamolok, stb, az elso nagyobban mint a tobbi mint a legfrissebb demozando cikk, alatta a tobbi. Mivel ezek (joval) lassabban porognek es kvazi kiemeltebb fontossaguak, vizualisan szebben ki vannak emelve es tobb whitespace van rajtuk a kepeknek, hogy invitalja a szemet kattintani. 1-2 soros jo indito idezet az irotol szerintem meg tudja tenni a csodat, itt tipikusan hosszu faszanyos, kave/sor melletti olvasgatast kap az ember mindig.
- Szinten pozitiv hogy kiemelni igy majd nem kell majd tipikusan a nagycikkeket/beszamolokat sem, mivel nem veszik el egymastol (a rovidhirekkel) a helyet, szepen atlathato marad minden ami kell igy elosztva.
- dont mind a felkesz szemeteket random helyen, minden work in progress nagyban ugye.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Csecse. Az idézeteket, pár soros összefoglalókat honnan nyalja fel a rendszer? Lesz nekik külön beviteli mező, vagy majd a cikkből veszi ki valahogy a zoxigént?

A dev rendszerre feldobni mennyi munka? Megnézném szívesen működés közben, de ha nagyon melós, akkor inkább ne foglalkozz vele.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Az idézeteket, pár soros összefoglalókat honnan nyalja fel a rendszer? Lesz nekik külön beviteli mező, vagy majd a cikkből veszi ki valahogy a zoxigént?

az osszefoglalo savbol termeszetesen. Igy a cikk es az osszefoglalo nyugisan tartalmazhat ket kulombozo szoveget, es nem is foglal dupla helyet a forumadatbazisban (igy a mostani fazonnal amit csinalunk, osszefoglaloban is ugyanazt irjuk sokszor mint a body-ba, kvazi 2x kerulnek bele a bejegyzesek).

Plusz igy a cikkiro tudja pontosan meghatarozni ugyesen hogy mit szeretne latni mint idezet/osszefoglalo ugye, nem randomra megy ki valami.

A dev rendszerre feldobni mennyi munka? Megnézném szívesen működés közben, de ha nagyon melós, akkor inkább ne foglalkozz vele.

ez szerintem kifejezetten nagy melo ugy eleve is kidolgozni. Amikor majd be is hozom az esetleges jovoben mint update hozzank, egy ket orara lehet majd le kell maintance-ba kapcsolnom a helyet mig mindent rendesen beallitok. :)

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Ja, világos. Mivel a klasszikus címoldal ennél a verziónál kihullik a képből, az összefoglaló pont felhasználható erre.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Off: ha már úgyis itt vagy psi - kérnék jogot a Pandorához. Előre is kösz.



Nem tudom, ebből mikor lesz valami, de A-KA-ROM.

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!