Jelenlegi hely

PC-builder HQ

Utolsó bejegyzés


Gz! Eltartott egy darabig ja :D



Gratula!
Hogy fog ezen hasítani a minecraft!



gl;hf :)



grat! mi az első játék amit ez fog vinni?



Vicser 3. Annó a felénél abbahagytam PS4-en, mert nem volt túl élvezetes. :D Majd most...

Elég jó kis kártya, lehetett volna annyi eszem, hogy ezt rendelem eredetileg is. Gond nélkül boostol magától 2ghz fölé és egyáltalán nem lehet hallani a hangját úgyhogy win-win. Megnéztem mit tud így alapjáraton a dolog Firestrike-ba, hát nem rossz. http://www.3dmark.com/fs/9618910

Hétvégén lesz jobban időm szöszölni vele, az biztos, hogy a CPU simán megy 4.6-on. Kíváncsi leszek a GPU-n meglesz-e a bűvös 2.1, kétlem, de majd kiderül. Ha nem akkor is bőven elég lesz ez egy jódarabig. (na meg nem mintha olyan kva nagy különbség lenne... :D)



hát még az óvervaccs

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Na ne bassz, hogy azért lesz jobb valami játék. mert kurva jó lesz a szemöldöktextúra? Azért játszol tovább a W3-al, mert majd a grafika csilliárdos kártyán jobban teljesít?
Ugyan már, ez netto önámítás: ugyanúgy fos lesz számodra a játékmenet: vagy keresed benne a pluszt, hogy ne ess pofára az esetleges early-birdtől?

meh

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Huh, most ezt személyes sértésnek vetted vagy mi a vihar? O.o Tudom, hogy felesleges kérdeznem, de tisztában vagy vele milyen minőségben fut PS4-en? Azért hagytam ott abba, mert tököm tele volt a random szaggatásaival, meg hogy egy videó se ment le anélkül, hogy ne esett volna be 20 fps környékére ami több mint zavaró. A játékmenet akkor se volt fos, most se lesz az. Imádtam minden percét, de ha választani kell, hogy szépen 1440p-ben stabil 60fps-el játszam vagy itt-ott beszaggatva 30fps-el 900p-ben és élvezhetetlen videókkal akkor rohadjak már meg, hogy nem az utóbbit választom... :D

Ezt a ne essek pofára mint early-bird dolgot se értem, persze ha ennyire frusztrál most ez akkor egészségedre, de így wtf. :D



Én is félreraktam annak idején pár hónapra a játékot, mert nem volt meg a stabil 60 FPS ultrán. Persze levehettem volna a részletességet, de vannak játékok, amiket nem érdemes butítva játszani; nem azért, mert a játékmenet rosszabb lenne úgy, hanem mert az ember lemarad a kimaxolt látvány okozta zsigeri élvezettől. No a Witcher 3 ennek iskolapéldája, 160 órányi vizuális orgazmus.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Ha nem fut élvezhetően, akkor nem fut élvezhetően... (élvezhető mindenkinek más) minek ezt tovább bonyolítani?



Mert örök vita marad, hogy miért jobb elkölteni 200 ezret, mint meghúzni egy csúszkát, vagy legördíteni egy menüt.
Mert örök vita marad, hogy egy játék szépsége az első 15 perc, meg az egyedi alkalmakon kívül számít-e bármit.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

PS4-en senki nem húzkodja a csúszkákat, még Joda sem. Bár a Last of Us remasterében lehet választani 30 és 60 fps között, ha jól rémlik. Persze az 1080p@60 fps-hez Witcher 3-nál a GTX 970 is elég Hairworks nélkül, az 1080 csak amiatt luxus lenne.

Én meg az első Witchert 800x600-ban, low beállítások mellett kezdtem, ha VGA-val már ment az 1280x1024 high-on, mondjuk a különbség rézékelése játszva, nem direkt azt nézve gyorsan elmúlt. Csak hát az fps beállításoktól függetlenül sem volt az igazi, tök mindegy hová húztam, kevés volt a hardver, az akkor ér valamit, ha megvan egy - 200k-s VGA alatti, de nem olcsó - szint.

Sors bona, nihil aliud.




Unlak, megint belemagyarázol, ráadásul ....
Nem volt szüksége csúcskategóriás kártyára ahhoz, hogy Wicserezhessen. Pont.
(A 200 pedig nem a kártya ára, hanem a kártya árának különbsége egy átlagos kártyához képest, amivel ugyan úgy wicserezhetne.)

// És mielőtt vki úja indítaná a végtelen ostoba ciklust: Én nem álltam egyik oldalra sem, csak céloztam rá, hogy mindig nevetséges, amikor a legújabb csúcskategóriás kártya megvásárlását ilyen teljesen átlátszó érvekkel próbálják alátámasztani.

Volt rá pénze és ilyet akart, ennyi.
Más meg le tudja húzni a csúszkát. (Nem, nem PS4-en, mert az olyan hülyéknek van, akik nem akarnak csúszkát húzogatni.)
Mindkettő megoldás a problémára.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Jodának PS4-e volt/van és laptopja, azért írtam, amit, a te gondolatmenetedhez kapcsolódva, de jórészt Dulakhnak szánva. Nyilván más élmény volt onnan váltani, mint 980 Ti-ről lett volna, ha drága és nagy lépés is volt. Ezzel ellentmondani akartam? Nem, csak megemlíteni ezt a másik oldalát a történetnek.

PC-n az éppen komoly előny, hogy lehet csúszkázni, míg konzolon meg nem kell vesződni, de a végeredmény fix. (Bár a Witcher 3 patchek után elvileg sokat javult PS4-en, nem tudom, hogy Joda azokkal is próbálta-e, vagy a "bétához" hasonlítja a mostani PC-s verziót.)

Sors bona, nihil aliud.



Blablabla, ezen mind túlvagyunk, mindenki tudja, nem kell újra előszedni, mintha bármin bármit változtatna. A Joda ott ült a kártya nélküli gépével és nyugodtan vehetett volna egy 1070-et, vagy 1060-at, azzal is tök jól Wicserezhetne. Hiszen mindegyik messze a PS4 felett áll teljesítményben és lehetőségekben, a különbség nem is egy, hanem több nagyságrend. (Ez világos a felemlegetett felbontásokból is, már ha abból nem lenne az bárki számára, hogy a PS4 2013-as technika a legjobb esetben, most meg 2016 van.)

Ő nem csúszkát húzott le, hanem a bankkártyáját. PONT.

Azzal, hogy beleállsz és himi-humizod itt az érvelést a PS4-ről, csak egy halom felesleges 'dezinformációt' tolsz ide, tök feleslegesen. Off topic, semmi értelme, teljes tévút és még újra is termeli önmagát.

Tehát rossz. Értelemellenes!

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Hogy a mi a főcsapás a témában, az eddig sem volt kérdés, az viszont igencsak kontraproduktív és értelemellenes lenne, ha egy alapvetően általam is mellékesnek szánt megjegyzés fölöslegességére ennél több szót vesztegetnénk.

Sors bona, nihil aliud.



Azt ugye tudjatok, hogy a kerdes nem az volt hogy miert vettem hanem az hogy mi lesz az elso jatek vele? :D Griter amugy eltalalta. Azert mert volt ra penzem, ilyet akartam. Tisztaban vagyok vele mennyire fos ar ertek aranyban es hogy barmikor valthattam volna akar 980tire is a varakozas helyett es igen a jatekok tobbsege ugyanugy mehetne fullon ahogy most. Hulyenek is neztem magam. Ettol fuggetlenul orulok, hogy megvettem, megbanni nem fogom. Lepjunk ezen akkor most tovabb, mert ertelmetlen ekkora feneket keriteni ennek.



“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw




Asszem jöhet most már a totálisan új core architektúra, ez itt (pontosabban már a haswell/crystalwell után) elérte a határait.



http://www.pcgamesn.com/nvidia/nvidia-gtx-1080-ti-release-date

Januárban érkezik a GTX 1080Ti
1500-1620 mhz
3328 cuda core
12 gb gddr5x
384 bit
250w tdp
799 eur



Érdekes, vágott GPU (Titanhoz képest), de magasabb órajelen. Ezek szerint február-március környékén jön a Vega, mert az Nvidia általában 1-2 hónappal az AMD megjelenések előtt letarolja a piacot. :D

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Megerősítve még semmi nincs, 949 eurós árat is pletykálnak, és van aki szerint sima gddr5 lesz csak benne. Na akkor biztos nem fogja megérni az árát (már hogy úgy értve, hogy akkor jobb választás a titan x vagy a sima 1080).

AMD nem tudom mit tököl ennyit, ennyi idő alatt már 3x kiadhatta volna például a sima fury-t 8-12 gb gddr5x-el. Sajnos az nv már az 1070/1080-al letarolta a piacot, egyedül az 1060 vs 470/480 párharc ami érdekes, de ott meg nem tud eleget szállítani és a haszon is biztos jóval kevesebb.

Vegye meg tényleg a samsung, inkább mint valami arab vagy kínai... Vagy ha mindenképp usa only kell, akkor ott is van elég pénzes techcég, mondjuk a ms vagy a google.


Tno képe
Tno

vagy a google

És akkor elkerülhetetlen lesz, hogy a Google egyszer a szemünkön keresztül lásson :D

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Chiller írta: AMD nem tudom mit tököl ennyit, ennyi idő alatt már 3x kiadhatta volna például a sima fury-t 8-12 gb gddr5x-el. Sajnos az nv már az 1070/1080-al letarolta a piacot, egyedül az 1060 vs 470/480 párharc ami érdekes, de ott meg nem tud eleget szállítani és a haszon is biztos jóval kevesebb.

Jah, ezt nagyon sajnálom én is. Felsőkategóriában a harcot ezzel feladta az AMD.



Plasma-RAM :DDDD
rwurl=https://youtu.be/tfJCGHT2eI4



Nem, nem vettem meg, csak érdekesség perpill. :D

Nemrég észrevettem, hogy iponban végre normális áron van egy natív PCI express SSD:
https://ipon.hu/webshop/product/plextor_512gb_m8pe%28y%29_pci_express_hh...
512GB, 80k. Azaz kicsit drágább csak, mint ugyanott az AMD olcsó, 1TB-os SSD-je, ami viszont standard SATA:
https://ipon.hu/webshop/product/amd_960gb_radeon_r3_sata3_25_r3sl960g/14...

Előnyök:
- renedes hűtés
- brutál sebesség elvileg
- 5 év gari még hungarisztánban is

Hátrány:
- szabad pci express slot kell
- alig van róla teszt

Találtam egy német tesztet a kisebbik, 256-os modellről:
http://hardwareoverclock.com/PLEXTOR-M8Pe-NVMe-SSD-Serie-M2-256GB-5.htm
(A legtöbb google találat az előző generációs cuccot teszteli, és sokszor csak az m.2 verziót)

Mivel tudjuk, hogy a natív PCI Express SSD-k sequential olvasásban/írásban megsemmisítő teljesítménnyel rendelkeznek, leginkább a random és több érdekelt. Íme:
rwurl=http://hardwareoverclock.com/speicher/Plextor-M8Pe-SSD-AS-SSD-Test-1.jpg
...éééés ez a mostani agyonhasznált Samu 840 EVO-m, SATA csatolóval:
rwurl=http://i.imgur.com/Yuw90U1.png

Tehát 4K random olvasásban nem túl fényes. 64 szálon már nem rossz, de ott is "csak" 3* annyi, mint a sokéves SSD-m. Írásban egy-egy nagyságrendet ráver, de az kevésbé (szinte semmit se) számít mindennapos használat mellett.

Ez meg az újabb SanDisk:
rwurl=http://i.imgur.com/Opfqlwg.png
A különbség még kevesebb :-/

szerk: a plot bonyolódik, ahogy látom, a Samu m.2 PCIe cuca 54 / 178 és 1144 / 381 randomot tud, és az intel cuccai se tudnak igazán többet.

Az AMD-ről meg ennyit találtam, egy 480GB-os verzióról:
rwurl=https://farm2.staticflickr.com/1549/26506463196_7e1d01687a.jpg
Tehát pont ott javít (random írás), ahol egyébként sincs igazán szükség rá.


Lou képe
Lou
Donator

barátné DELL N5110-es notijába a következő van tervben.
1. dvdmultibizé föl a polcra.
2. caddy berakása
3. 500GB hdd átrakása caddy-be (sata2 port, de le van tojva)
4. 128GB-os ssd (sata3) beizzítása fővinyóként.
kérdés:
milyen SSD-t ajánlotok, ami miatt jó eséllyel nem fog égni a pofám fél éven belül, hogy milyen szart raktam a gépébe, és ugyanakkor az ára nem a csillagos egekben van (max 20k bruttó)? (a Win7 --> Win10 frissítésért naponta megkapom a jussomat, hogy milyen lassú a gépe azóta, szóval nem szeretnék újból ilyen hibába belefutni :D)

(ugye csodás Inspiron, tehát kb az utolsó csavart is ki kell szedni, hogy hozzáférjen az ember a merevlemezhez, nem akarnék többször szopni vele)

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Szerintem hót mindegy, mit raksz bele, különösen, ha nem i7 dübörög benne, meg nem is csinál, csak átlag juzer dolgokat.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!