Jelenlegi hely

Moderátorok figyelmébe

Utolsó bejegyzés


figyelunk a felhasznalasi igenyekre, erik a friss technikai megoldas, mindenki atlathatoan tudni fog minden ilyen lepesrol ezutan, nem kell stresszelni. :)

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Addig úgysem lesz mindenki számára átlátható, amíg Ripla minden acca meg nem kapja a megfelelő verziószámú átnevezést :(

Sors bona, nihil aliud.



Ok, osszedobtam a gyors modifikaciokat. Szoval a mostani felallas ezentul:
- Az oldalugyek forumot kettetortem altalanosakra es kimoderalt tartalmakra (a jogosultsagokat konnyebb volt egy uj alforum nyitasaval kiosztani ra, mintsem csak egy friss nyitott topikra)
- Ide gyujtjuk ezentul a kimoderalt hozzaszolasokat, mindenki lathatja akit erdekelt, hogy honnan fujt a szel. A regi moderator HQ-ban levo hozzaszolasokat nem mozditjuk szerintem at, mivel friss megbeszelt fejlesztes, induljunk tiszta lappal belole. (vagy ha akarjatok, felolem mehet onnan izelitonek a frissbe minden, dontsetek el, nekem8 )
- nem lehet kommenteli (es potencialisan tovabb folytatni a csetepatekat) a topikban, le van tiltva, csak nezelodni es hummogni.
- modok fenntartjak persze a jogot hogy adott szukseges esetben, ha ezekre a kommentekre masik topikokban erkezik (akar idezett) tovabbfolytatott shitpost aradat, azokat ide atmozditas nelkul siman torolhetik. Ezzel elkerulve a folyamatos atmozditos, potencialisan "vegtelen ciklusba" keveredest.
- csak regisztralt tagok latjak.

szerk:
- gondolom nyilvanvalo, de azert idebiggyesztem csak hogy tiszta sor legyen, torvenyserto vagy hasonloan durva tartalmak nem lesznek tovabbra sem ide mozditva hanem szokas szerint egybol torolve (az elkovetok meg tipikusan azonnal bannolva). A vedelmen becsuszott spambot kommentek is ebbe a kategoriaba tartoznak, elso probalkozas utan halalra vannak itelve. :)

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



- Nem vagyok nyelvtannáci, de a "ki" kell a "moderált" elé a topik címében?
- Talán hülye kérdés, de moderátorok rendelkeznek a topikhoz írói/szerkesztői joggal?

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



- Nem vagyok nyelvtannáci, de a "ki" kell a "moderált" elé a topik címében?

ezt doltse el egy szakavatott nyelvnaci, szabad kez van benne az illetekeseknek, nem szolok bele.

- Talán hülye kérdés, de moderátorok rendelkeznek a topikhoz írói/szerkesztői joggal?

necsuralli. Minden tipikus jog megvan nekik, csak a mezei juzer limitalt.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Akkor ez most egy Magyar Demokrata Fórum?
rwurl=https://imgflip.com/s/meme/Philosoraptor.jpg



Már megint miből maradtam ki?

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Én is néztem vissza a hsz-eket, de nem találtam, pedig minden olyan embert lecsekkoltam, aki szvsz. moderáció gyanús :D



Gargarizátor az egyik topikban észlelt egy Pokémont, de Mikkamakka elhappolta előle, ezért levezette a családfáját.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Tudhatná, hogy a mikka pokemonjaival nem okos dolog játszani.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Ezt több szempontból sem tartom jó ötletnek. Egyrészt mindenkinek lehet rosszabb napja/időszaka, aminek a felhántorgatása, vagy jelen esetben történő bekeretezése nem feltétlen önreflexióra sarkall. A fórumnak nem is tiszte ez, hiszen a törlés és a kitiltás is elsősorban az oldal rendeltetésszerű működését szolgálja, aminek bármilyen büntetéshez hasonlóan meglehet az elgondolkodásra késztető hatása. Vagyis bizonyos esetkben szégyenfalként funkcionálhat a topik, ami nem csak nevelő célzattal nem rendelkezik, de tartalma miatt el is taszíthatja az esetleges látogatókat. Rutinos szardobálóknál pedig pont az ellenkező hatását érheti el, hiszen "munkájuk" gyümölcsét nem csupán a pillanatnyi reakciókon keresztül szüretelhetik le, hanem azok egy vitrinhez hasonló dedikált topikban kerülnek kiállításra, ami segítségével bármikor újraélhetik a topikok szétbarmolásának élményét.

Továbbá mivel technikailag csak átmozgatásra kerülnek a szabálysértő tartalmak, így a szabályszegő fele nem feltétlen az kerül lekommunikálva, hogy tilosban járt, hanem hogy mindezt rossz helyen tette. Egyedüli különbség, hogy nem lehet folytatani az adott diskurzust, viszont a szabálysértő tartalom láthatósága arról informál, hogy a házirendben foglaltakkal ellenben az alpári, másikat sértő és egyéb mód szabálysértő megnyílvánulások mégis meg vannak tűrve.

Egy ilyen kis közönségnél talán nem túlzás állítani, hogy az emberek inkább az ittlévők miatt járnak fel, amiért egy tag kimoderálása is nagyobb eseménynek számít, főleg, ha már évek óta ismerik egymást. Szóval szerintem inkább a moderáció eseményét, mintsem a tartalmát lehetne listaszerűen dokumentálni egy publikus topikban: "x-y összekapott minősíthetetlen stílusban ekkor és ebben a topikban"... és minden más mehetne a szabályzatban foglaltak és az eddigi bevett moderációs szokások szerint.



Tudhatnád, hogy ez a fícsör nem az emberekért, hanem a csámcsogni vágyó, unatkozó idiótákért született. :D Számomra olyan, mint a Pandora HQ: csak a létezésébe belegondolni ne kelljen.

Ugye kontroll híján ilyen groteszk, átgondolatlan baromságok jönnek létre.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Te kis puncipöcöktető. Te kis túrórudi....

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Egyrészt mindenkinek lehet rosszabb napja/időszaka, aminek a felhántorgatása, vagy jelen esetben történő bekeretezése nem feltétlen önreflexióra sarkall. A fórumnak nem is tiszte ez, hiszen a törlés és a kitiltás is elsősorban az oldal rendeltetésszerű működését szolgálja, aminek bármilyen büntetéshez hasonlóan meglehet az elgondolkodásra késztető hatása.

nekem is vannak szornyu napjaim, mint minden egyes embernek ugye. Viszont az velemenyem szerint siman nem ok arra hogy pl taho modon szemelyeskedjek a forumtarsaimmal. Sohasem viselkedtem ugy a palyafutasom soran, ahogy igy vissza tudok emlekezni. Ha ellenvelemennyel is vagyok valakivel, probalom azt kifejteni a leheto legjobb tudomasom szerint.

Vagyis bizonyos esetkben szégyenfalként funkcionálhat a topik, ami nem csak nevelő célzattal nem rendelkezik, de tartalma miatt el is taszíthatja az esetleges látogatókat. Rutinos szardobálóknál pedig pont az ellenkező hatását érheti el, hiszen "munkájuk" gyümölcsét nem csupán a pillanatnyi reakciókon keresztül szüretelhetik le, hanem azok egy vitrinhez hasonló dedikált topikban kerülnek kiállításra, ami segítségével bármikor újraélhetik a topikok szétbarmolásának élményét.

Hat a funkcioja nem tipikusan szegyenfalkent funkcionalna a meglatasaim szerint, csak informativ peldakent hogy hol es ki rugta kisse ki az asztal labat egy adott esetben. Pont a forumozok kertek hogy legyunk ebbol a szempontbol transzparensek, es ne soporjuk a szonyeg ala a kimoderalt tartalmakat. Regebben csak jelentettuk a szitut szines betukkel es keszen volt, de ez nem bizonyult transzparensnek elegge.

Az emberek szeretnek ismerni a forumtarsaikat minden teruleten, es a karakterukhoz esetenkent hozzatartozhat a tulsagosan kirobbano temperamentum is.

Versenyt nyilvan ebbol nem erdemes senkinek uznie, mivel az annal gyorsabb ut lehet a kizarashoz.

Frissen beregisztralt es azonnal durvan szabalyserto tagoknak meg nyilvan mehet azonnal a hozzaszolas torles, kis sarga szoveggel, atmenteses reprezentacio nelkul, igy elkerulve hogy a topikot inyenc kommentek gyujtohelyeve valjon, random (friss) regeket kihasznalva.

A funkcioja leginkabb a maradando tagoknak van elsosorban kitalalva, nem a jott menteknek, vagy hecc kihasznalasabol.

Továbbá mivel technikailag csak átmozgatásra kerülnek a szabálysértő tartalmak, így a szabályszegő fele nem feltétlen az kerül lekommunikálva, hogy tilosban járt, hanem hogy mindezt rossz helyen tette. Egyedüli különbség, hogy nem lehet folytatani az adott diskurzust, viszont a szabálysértő tartalom láthatósága arról informál, hogy a házirendben foglaltakkal ellenben az alpári, másikat sértő és egyéb mód szabálysértő megnyílvánulások mégis meg vannak tűrve.

atmozditas mellett tovabbra is siman kiemelhetjuk az adott topikban hogy moderacios beavatkozas tortent szabalysertesre hivatkozva az adott illetekesek hozzaszolasainal, es reckat gyujtott (vagy gyujtottek) az adott emberkek. Es ha a viselkedesuket nem kontrollaljak szerencsesebben, tovabbi szankciokat vonhat maga utan.

Egy ilyen kis közönségnél talán nem túlzás állítani, hogy az emberek inkább az ittlévők miatt járnak fel, amiért egy tag kimoderálása is nagyobb eseménynek számít, főleg, ha már évek óta ismerik egymást.

a perma banning nyilvan csak nagyon radikalis esetben meglepett szituacio. Ha pl az adott illeto sehogyan sem kepes valtoztatni a kifejezesformain es allandoan szabalysertesen kell fognunk. Mondhatni ha mar jo sok moderatornal szakad a cerna es a turelem a visszaesesektol. Eddig meg ilyet nem leptunk meg az RW torteneteben es remelhetoleg nem is fajul egy szituacio sem oda. (leszamitva persze a vedelmi technologian neha becsuszott spambotok azonnali likvidalasat ugye)

Tipikusan rovidebb-hosszabb ideju ideiglenes kispados pihit szoktunk lepni a felmerult problematikusabb esetekben az emberkeknek.

Szóval szerintem inkább a moderáció eseményét, mintsem a tartalmát lehetne listaszerűen dokumentálni egy publikus topikban: "x-y összekapott minősíthetetlen stílusban ekkor és ebben a topikban"... és minden más mehetne a szabályzatban foglaltak és az eddigi bevett moderációs szokások szerint.

ez mint eddig is volt tovabbra is siman maradhat mint emlitettem ugye, de az egesz valtoztatas onnan ered hogy felhasznalok nagyobb transzparenciat szerettek volna latni a moderacios gepezetben is, amibe az adott kimoderalt hozzaszolasokat is beleertettek. Csak az elvart igenyeknek probalunk megfelelni ezzel.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Tisztában vagyok vele, hogy a HW lángtengerei után a hamuban kurkászás egyfajta hagyománnyá nőtte ki magát, de azért ezt nem egy számtalan másik mellékhatást előidéző rendszerrel kéne imitálni. Hogy ez milyen viselkedéseket normalizál, az persze más kérdés. És nemkülönben felmerülhet, hogy ha egy kocsmát nem kis arányban az elkerített hokisarok miatt látogatnak, akkor mennyi idő múlva fognak a kocsma többi részén is lehúzott sliccel, vagy egy szál faszban flangálni ezek az emberek - mondván, jobban kéznél van a szerszám, meg a kocsma kapcsán egyébként is az említett sportág jut eszembe.

@psishock

Tehát ha egy rossz pillanatomban kikelek magamból - úgy, hogy azt később megbánnám/szégyellném -, de ahelyett hogy eltűnne valamelyik topik süllyesztőjében, külön pódiumot kap... az "informatív"? Mégis ki számára?

A többi pontodra nehéz is mit írni, mert látszólag nem hogy nem sikerült egészében értelmezned az üzenetem, hanem a beidézett sorok kapcsán is többször valami teljesen másról kezdtél el beszélni. Például miért nehéz azt belátni, hogy a kimondottan tiltott viselkedés létezésével, láthatóságával aláaknázod a saját szabályzatod? Vagy demonstratív jelleggel kerül a vitrinbe a kurvaanyázás? "-Látjátok, így nem szabad viselkedni!"

Amennyiben meg továbbra is marad a durvább megnyílvánulások törlése, akkor meg mi a francnak ez a külön topikos kirakatintézkedés meg a sok levegőbe beszélés?



Tisztában vagyok vele, hogy a HW lángtengerei után a hamuban kurkászás egyfajta hagyománnyá nőtte ki magát, de azért ezt nem egy számtalan másik mellékhatást előidéző rendszerrel kéne imitálni. Hogy ez milyen viselkedéseket normalizál, az persze más kérdés. És nemkülönben felmerülhet, hogy ha egy kocsmát nem kis arányban az elkerített hokisarok miatt látogatnak, akkor mennyi idő múlva fognak a kocsma többi részén is lehúzott sliccel, vagy egy szál faszban flangálni ezek az emberek - mondván, jobban kéznél van a szerszám, meg a kocsma kapcsán egyébként is az említett sportág jut eszembe.

Azt mondod, hogy tolni kéne a főoldalra a napi pinát? :D Szvsz lehetne napi troll rovat is! :D Szánalmas az egész, mondjuk ki, na, de én őszintén szólva már leszarom.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



@swoder, @Zaxx
szerintem meg +1 psinek, azert egy kicsit senkinek sem art ha beleverik az orrat abba a mit muvelt, ha kulonoskepp idiota, plane visszatero modon.

@sterner, @grif
nem is nekem anyazott, hanem szegeny holdenre kezdett el tuzet fujni, de teljesen fullba nyomta. a korallzatonyos hozzaszolasa meg most is vigyort csal az arcomra b+(azt latni kell!!):D

"okey-dokey!"



Az orr kakiba beleverését én sem tartom feltétlenül rossz ötletnek (főleg Ripla esetében), de szvsz erre bőven elegendő lenne a swoder által ismertetett megoldás: van egy topik, amibe nem lehet kommentelni, és ide a moderátor egy mondatban összefoglalja, hogy ki lett bannolva és miért. A konkrét komment kiposztolását házirendbe ütközőnek tartom:

Mindenkinek lehet rossz napja, így fontos megjegyezni, hogy a kizárás nem stigma. A kizárásból visszatérő felhasználó gúnyolása, ezzel való bosszantása, sértegetése ugyanúgy kerülendő viselkedés, mint általában a gúnyolódás, sértegetés.

Ha kiposztolod és örökre otthagyod, az bizony stigma, a fórumtársak pedig minden bizonnyal nem röstellik majd linkelgetni a delikvensnek, hogy "háhá, nézd, mit csináltál x éve". Sokszor bannoltként én sem örülnék annak, ha úton-útfélen a régi hülyeségeimbe botolnék, elvégre egyet sem értek velük már, cikinek érzem stb. Az idézett néhány mondatot annak idején még én vetettem fel és pont azért, mert a HW-n nagyon jellemző volt a "kicsi a rakás" jelenség, amikor a rossz múltú egyénre sokan akkor is ugrottak, amikor éppen nem csinált semmi különöset, ezt meg jó lenne kerülni itt. Szvsz fontos lenne bam esetén leközvetíteni azt, hogy nem azért vagy bannolva, mert nem vagy szívesen látott vendég, hanem azért, hogy gyere vissza, ha kitomboltad magadat.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Hogy Zaxx se sírjon tovább, legyen olyan a törölt idézetek topic, hogy csak egy lapja van, így mindig csak a legfrissebb 25 átmozgatott flém látszik. Problem solved.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



a fórumtársak pedig minden bizonnyal nem röstellik majd linkelgetni a delikvensnek, hogy "háhá, nézd, mit csináltál x éve"

oh, ne aggodj, ez anelkul is megy, kerdezd meg csak Bagolyt, aki a HW-n nott fel es mindig megkapta a kamaszkori beszolasait linkben. szerintem jo nevelesi iranyzat. de igen

elegendő lenne a swoder által ismertetett megoldás: van egy topik, amibe nem lehet kommentelni, és ide a moderátor egy mondatban összefoglalja, hogy ki lett bannolva és miért

ez lehet hogy eleg

"okey-dokey!"



Talán meglepő (talán nem), de tőlem fakad az elképzelés. Konkrétan elkezdett unalmassá válni, hogy moderálás után sokadjára vagyunk számon kérve, hogy nem tudni, mi történt, meg ki volt az. Ez adta a szemellenzőt az elképzelés kiötléséhez. Én mondjuk még megvalósítás nélkül gondoltam bedobni ide az ötletet, hogy mindenki megköpködhesse, de Psishock buzgó volt, és rögtön meg is csinálta. :) Mondjuk amíg nem kerül a topikba semmi, addig lényegében továbbra is csak egy bátran véleményezhető, kritizálható elképzelés, semmi több.
Próbálunk egy mindenki számára élhető és elfogadható fórumot kialakítani. Igyekszünk a máshonnan ellesett mintákat a RW közönségének sajátosságaihoz igazítani, a felmerülő igényekre válaszokat adni, közben pedig a túlzottan elszálló hozzászólásokat és felhasználókat kezelni, ha szükséges. Nem vagyunk profik, hobbiból csináljuk, előfordul, hogy bénázunk (többek ennél biztosan sarkosabban fogalmaznának), de szépen lassan haladunk, a fórummal együtt csiszolódunk mi is. Néha beficcen egy-egy kitérő, amiről végül kiderül, hogy zsákutca. Könnyen lehet, hogy ez a mostani is ilyen. Engem azért érdekelne az is, hogy azok mit gondolnak az egészről (a korábbi, ellenző hozzászólások tükrében is), akik rendszeresen nehezményezik, hogy a moderátorok törlik a problémás hozzászólásokat.
Ebben a kérdésben nincs igazán olyan megoldás, ami mindenkinek megfelel. Ezért indult ez a nemzeti konzultáció, hogy kiderüljön, van-e értelme, más lát-e benne olyan buktatót, amit mi nem, érdemes-e bevezetni. Még semmi nincs kőbe vésve, az, hogy Psi technikailag megágyazott neki, nem kell, hogy bármit is jelentsen.
Azt se feledjük, hogy tulajdonképpen egy troll miatt kapott lángra ez az egész, szóval most éppen tűnhet úgy is, hogy ő áll nyerésre.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Konkrétan elkezdett unalmassá válni, hogy moderálás után sokadjára vagyunk számon kérve, hogy nem tudni, mi történt, meg ki volt az.

Jöhetnek a kövek diktatórikus személyiségem miatt, de who gives a shit?

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Egy felelősségteljes, törődő moderátor.

ibi amentia latet



Továbbra sem vagyok moderátor (az epres ember a hiriró, a seriffcsillag jelöli a moderátorokat - nem atomfizika ezt megjegyezni, tényleg nem értem, miért kell folyamatosan elmondani), de felelősségteljes igen... pont ezért tartom hülyeségnek a szégyenfalat ilyen formában. :P

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Én nem tudom, minek mondtad el. A kérdésre feleltem, nem rád gondolva. Azt kéne érdekelje a moderálás fair, nyílt eljárásmódja, aki moderál. Vagy ne moderálhasson.

ibi amentia latet



Azt kéne érdekelje a moderálás fair, nyílt eljárásmódja, aki moderál.

Illetve azt is, akit moderálnak, elvégre abból lehet nagyobbat szívni.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Mai napig, köszönhetően a "waybackmachine"-nak kapom a felnőtt kollégáktól - zoo? - hogy "bezzeg 2002-ben mit írtál le, lolololol", de hát ezzel igazából nehéz mit kezdeni. Illetve kimehetnék a faszba, hogy hát akkor érezzétek jól egymást, de sajnos a társaság zöme már hozzámnőtt :=(

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



nope.
szepen szocializalodtal, nincs ebben semmi szegyenleni valo.

ShowHide spoiler #

de lathatoan vannak emberek akik nem tanulnak a sajat hibaikbol sem. miattuk lenne szukseg a fentebb emlitett dologra.

"okey-dokey!"



szepen szocializalodtal

Legjobb dicséret evör. :DDD

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Ha egy pillanat erejéig el is fogadjuk a feltételezésedet - miszerint a megszégyenítés minden egyénnél pozitív hatást fejt ki -, számszerűen hány embert érintene közvetlenül? Csak ezen egyszerű gondolatmenet mentén is összevethetetlen a "nevelésre szorulók" száma a topik krémjén potenciálisan elborzadókéval.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!