Jelenlegi hely

PC-builder HQ

Utolsó bejegyzés


// Ha annyi idős és annyit használod azt az 5L-t, amennyit anno én, akkor már ideje lenne lecserélned: lekopik a felső rétege. (Észrevehetően)
Átlagosnak utána is jó, de a precizitásából sokat veszít = kiveszik belőle a prau energia ;)
(Pár éve ajándékoztam le az enyémet, mondjuk már akkor is ~10 éves volt)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Először nem értettem, mi az 5L, aztán beugrott. Reggel van. :D Ó, én már csak vágódeszkának (mármint sniccer alá) / munkalapnak használom. mellette ott épp bekandikál a roccat alumic, amit használok. Az 5L-t annyira elnyűttem, hogy másnak nem lenne szívem odaadni.



A semmi helyett kapta vki, a windows ellen harcol vele, szóval még a legszarabb állapotában is százszorosan túlteljesít ;)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw




Kicsit túl sok már a jóból, de az a hátsó vas üt :D

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Elnézve az eredeti hűtést, azt komolyan gondolják?

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Az majdnem ugyan így néz ki ~10 éve ;)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Jah. Választhatsz,hogy hangos vagy hő miatt visszavesz. :D Persze egy belvárosi lakásban más a hangos, és a kártya Nem 300 wattos, mint a 290X-em volt.

Viszont míg az csak 90 fog fölött fogta vissza magát, a 1080 a boost clockot már 60-nál visszaveszi. Nem sokkal, 20-40Mhz sok dologtól függően,és még 75 fokon se az alap órajelre megy vissza, csak a boost nem megy annyira fel, de látni.

Tegnap este túlhúztam, az eredeti hűtéshez ajánlott +75mV-tal +210 core és +510 mem sikerült a maximális 120%os power targettel, és némileg aggresszívabb ventivel az új hűtésen. Ennél magasabb core/mem fagy/artifactol. Előbbin talán segítene még feszemelés, utóbbi a ramchipek limitje, sokan 490/500-on állnak meg. Az aggresszívabb venti annyit tesz, hogy most kb full load mellett annyira hangos, mint idle-ben a gyári.

Egy ideig teszteltem a 290X-emhez összelőtt fan curve-vel, ott alap órajelen 75ig engedte terhelve, viszont nem lehetett hallani.



OcUK-n elég durva AMD akció, Fury-k, 3xx kártyák fillérekért. :)

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Érthető, lévén 1070/1080 áron teljességgel eladhatatlanok...



Valaki rendelt már tőlük, kihozzák ide is simán?

Nano nagyon jó árban van most, főleg, hogy a font is kicsit megzuhant.



Tudtommal igen, és a szállítás is csak 15-20 körül van. A gari intézés lehet egyedül problémás, de ha van itthon nagykeres ismerős, azt is meg lehet oldani (felárral/egyszerűbben).



Simán kihozzák, 2 napon belül (DHL). Fizetni nekem Amazonon keresztül sikerült még csak.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Tervezek venni egy z170+6700k párost, és hűtésben kéne egy kis segítség. Valami 10-20k közötti procihűtőre adjatok légyszíves tippeket, ami átlagos hangot, illetve nem túl magas CPU hőmérsékletet prudukál 2-300 MHz esetleges tuning mellett. Előre is köszönöm.



Sztem nagyon mellé nem nyúlhatsz, ha márkásat veszel.
De hogy mondjak egyet: Dark Rock Advanced C1

Egy Noctua/Scythe/CM/TR akármi simán kell tudja, amit te vársz. Nyugdtan választhatsz méret/kialakítás/szín alapján is.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Annyit fűznék hozzá, hogy bizonyos Scythe hűtők károdíthatják a 6### szériát, itt oldalsávban van némi infó és lista azokról, amikhez extra kiegészítőt kell kérni a gyártótól. Nekem németországból küldték kedden, csütörtökre vagy péntekre itt volt MO-n.



Nekem RAIJINTEK Themis Evo van a 4.2-re húzott 6600k-n. 50 foknál még nem volt melegebb coretemp alapján. Ezeknél a CPUk-nál amúgy ~3-5 fokot is számít, hogy milyet fogsz ki, delid nélkül. Kösz intel a fos filléres pasztát. Szóval így érdemes a teszteket böngészni, és pár fok különbség miatt választani.

Olcsó, csendes, viszont batár magas, és szerelős :)
Túl nehezet felesleges választani (ez 618g venti nélkül), tulajdonképpen már ez is overkill volt, szerintem.



Kösz az infót!

Közben németeknél már van ref 4GB-os RX 480 70k alatt.



Szívesen.

Közben megérkezett a GTX1060 is:
http://prohardver.hu/teszt/nvidia_geforce_gtx_1060_teszt_felpenzert/pasc...
http://www.guru3d.com/articles-pages/geforce-gtx-1060-review,1.html
https://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_1060/

TL;DR:
GTX980 / R9 390X körüli teljesítmény (azaz RX480 +5%)
6GB ram
~140W körüli fogyasztás
249$/euro

Persze először megint csak a FE-k jönnek 300-ért, hiába, ért a lehúzáshoz az nv. Alig várom, hogy az apple (sőt, az összes cég) is átvegye ezt a "fantasztikus" stratégiát a jókurv@@nyukka@t.



Annyival gyorsabb az RX480-nál DX11-ben, amennyiben drágább, viszont kevesebb VRAM, nincs SLI, és DX12/Vulkanban ratyifos. Egyedül a fogyasztás az, amiben remekel. Nem egy future proof kártya.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Approves.

Viszont videolejátszós/kisgépbe kiváló, remélhetőleg lesz belőle low profile kártya is.

Szerintem csak GTX750 / R260-nál régebbi vga-ról lehet érdemes rá váltani.

Bár engem visszatartana a 100 ezres ár. Vicc, hogy mi megy manapság a számítástechnikában. Intel is gyakorlatilag milliókért adja a szaros 4+ magot, és egy normális csúcskategóriás vga is 250 ezer lett...

szerk: na közbe bejöttek tömegesen az elérhető 10TB-os HDD-k is. Ja, ez is 200 rugó lesz :D
https://ipon.hu/hir/10_tb_os_merevlemezekkel_rukkolt_elo_a_seagate/37904


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

viszont kevesebb VRAM

Mindkét kártya full HD-re való, arra meg elég lesz addig a 6 GB, amíg ezek a kártyák. Mellesleg a 8 GB-os 480 nem is 200 dolláros, de a ref 4 GB-os is 8-as, csak alig kapható már.

nincs SLI, DX12/Vulkanban ratyifos

Mármint DX12-ben egy szinten vannak, OC nélkül, amiben a 480 gyengébbnek tűnik. Az SLI vagy Crossfire meg úri huncutság, persze pozitív, ha van, de egy erősebb VGA-val általában jobban jár az ember fogyasztásban és megbízhatóságban (tudom, a DX12-ben más lesz, majd meglátjuk).

Ezek középkategóriás kártyák a GTX 970 szintjén, illetve valamivel fölé, egyik sem a nagy jövőállóságról szól.

A fő probléma itt az árcédula lehet, ha valaki olcsóbbat várt, amúgy van mindkét gyártótól releváns kártya a szegmensben.

Sors bona, nihil aliud.



+1
Tesztek alapján alapórajelen DX11-ben +0-30% 480-hoz képest, DX12-ben kevesebb, Vulcan-ra van írd és mondd, kb kettő játék jelenleg.

SLI sikoltozást továbbra sem értem ilyen szegmensben. MINEK? Hogy duplaannyiért legyen egy olyan konfigod, ami jelentősen többet zabál az egykártyás 1070-nél, viszont cserébe alig valamiben (benchmarkokban kb) legyen gyorsabb, mint az? Noooomális? DX12-ben más lesz, HA az adott játék épp támogatja, ami egyáltalán nem biztos. Ha épp nem, akkor ugyanaz pepitában, mint DX11-ben: duplaáran szereztél egy keveset teljesítő, cserébe hangos és sokat zabáló szart.



Lassan az osszes uj pascal kartya kijon mire a kibaszott Asus kepes lesz produkalni egy kurva 1080at vegre nekem is. Faszkivanmar.



Nem semmi! Hányadik vagy a listában?

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



43. :D Igaz egy darabot nem szallitottak 2 hete ugyhogy csak azert kerultem elorebb mert ennyien valtottak masik kartyara vagy cancel. Viszont azota van egy uj strix gaming oc valtozat alacsonyabb orajellel es a bolt allitasa szerint az asus atall annak a gyartasara mert egyszeruen keptelenek kihozni a sima oct olyan orajelen ahogy azt nagykegyesen beigertek. Mostmar csak arra varok hogy ramondjak az ament, hogy rafizetes nelkul lehessen arra valtani. Akkor talan lesz kartyam 1-2 heten belul. :(



fakk, ez így szarul hangzik. Milyen OC-t buktak be? A honlapon látok többet is, de mindegyik eléggé visszafogott. Én saját FE + hűtésmod megoldásommal +210 / +510-ig bírtam felvinni minimális feszültségemeléssel, és ahogy olvastam anno, +200/+500 körüli kb ami várható feszemelés után FE kártyával, ha van elég jó aftermarket hűtőd.

Vicces olvasni iponban "hű, 24 fokos szobában megáll 77°C-on" kommentet... enyém 60-on, b+ :D



Elvileg a core 1784 a boost meg 1936 lett volna. (A fe 1607/1 733-ja helyett) Az uj Gaming valami meg elvileg 1695/1835-on megy. A custom pcb meg tobb aramzabalasi lehetoseget figyelembe veve nem teljesen ertem mi a vihar a bajuk viszont teny, hogy a vilagon kb sehol nincs szoval valami gebasz biztos van. Holott a sima non-oc modellbol mar bosegesen van raktaron mindenutt.



A 1080-nak nem kell igazán olyan kurvasok watt léghűtés mellett. Valszleg inkább a hűtés az elégtelen. Mármint ahogy látom standard 2 slotos, kissé szélesebb, mint a hátlap. Ráadásul az asus hűtése mindig is inkább PR-ben volt erős, tényleges hűtési teljesítményben túlszárnyalta a többi gyártó. Pl heatpipe-okkal eléggé kufárkodtak, anno 290X-nél sapphire pl egész egyszerűen keresztmetszetre 2x annyit rakott bele sajátjába. Ahogy látom a robbantott ábrán a mostani hűtésükkel se változtattak ezen a hozzáálláson.

Hozzá kell venni, hogy a 1080 60°C fölött már kis mértékben elkezdi lekorlátozni a boost-ot, és elég durva hűtés kell ahhoz, hogy ott tartsd a kártyát és ne legyen orkán hangja: víz vagy igencsak túlméretezett lég. Az asus egyik sem.



Havernak sikerult kaparintania egy ilyen kartyat es allitasa szerint siman fut a kartya 2ghz kornyeken es a hutesre se panaszkodott. 60 fok fole nem is nagyon megy. A hangossagaban mondjuk nem vagyok biztos, az nagyon egyenfuggo ugyebar.

Utolag ha valasztani kene valszeg inkabb EVGA FTW-t valasztanek, de mar keso banat. Majd latjuk. Bizok benne ha egyszer megjon vagy a kis oc vagy az eredeti akkor jo lesz, de en meg ilyen elbaszott startot nem lattam. Igen, volt hogy 1 honapot varni kellett az aftermarket peldanyokra, de ez mar lassan 2 honapja huzodik es egyelore a tobbi gyarto is a preordereket probalja letudni, tenyleges raktarkeszlet alig van. Kozbe meg 1070bol mar dunat lehet rekeszteni es valszeg a 1060al is ez lesz a kovetkezo ket hetben. Vicc az egesz. :(

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!