Jelenlegi hely

PC-builder HQ

Utolsó bejegyzés


Tudtam! :-D




Ami azt illeti, húzom-halasztom, ugyanakkor átgondoltam az opcióimat:
1. ha ki is jön pl a 1080ti, vagy a Titan 2, az HBM2-es lesz, tehát nem lesz rá custom léghűtő. Plusz kuuurvadrága lesz. 350? 500? Mivel nincs alternatíva, könnyen lehet, annyit már nem akarok költeni. :D
2. AMD válasza, a Vega - ha versenyképes lesz egyáltalán - 2017 Q1-re van. (490? Fury II?)
3. 480 crossfire több dolog miatt nem megoldás. Egyfelől nem minden játék támogatja, másfelől 300+ watt, több, mint a mostani 290X-em, harmadfelől 200k-ért cserébe még a 160-180k-s 1070 szintjét sem éri el sokszor.
4. Fury, Nano, Fury X: egyszerűen teljesítményükhöz képest irreálisan drága mindegyik. Egyikhez sincs custom 3rd party aftermarket léghűtés. Ha Fury X 140-160k körül lenne, még esetleg bevállalnám (ha nem ciripel és nem hangos a pumpa), de 200+ azért, amit a 106k-s 1070 is mindenben lever, nevetséges.

Rebesgetnek még egy októberi dátumot egy meg nem nevezett kártyára, (480X? 490?) de az nagyon pletyka-szint, nem hiszem, hogy reális lenne. De még ha be is jön, 1080-nal nem fogja felvenni a versenyt. (CF továbbra sem érdekel.)

Igen, custom léghűtő nekem fontos, mert nem porszívót akarok venni, és soha nem találkoztam eddig halk gyári hűtővel, még akkor sem, amikor azt mondta rá az összes review.

...szóval 1080. :-/



Ezt nézted?

Itthon sokan rendelnek tőlük, mert legalább van raktárkészlet. Ha nem is Asus, de jóféle Palit és Gainward kapható.

#1474

+1

Én múlt héten raktam össze az új konfigot és már csak a VGA lenne hátra. Egyelőre várok, de addig nem fogok, míg a Ti vagy Titan elérne hozzánk.



Innen rendeltem. :D mindenboo van lassan raktaron csak ami nekem kene az nincs. Ami mondjuk nem az o hibajuk, de faszkivan.

@nagi:igen, valtani akartam, de nem fogok 50 fontot rafizetni egy masik kartyara ami amugy olcsobb volt mikor rendeltem az enyemet. Tekintve, hogy mar ki is fizettem akkor ketlem, hogy a mostani arat adnak vissza. :D



Ah, így már teljesen érthető.... :( Sok szerencsét! :D



1. A fentebb cikkben rebesgetik, hogy lesz GP102, GDDR5X memóriával (valszeg az lesz az 1080 ti)
2. A vega pedig a BF1-el jön ki. Elméletben :)
3. Ok.
4. Ok.



Most már 1 hónapon nem múlik, laza 1080 +50% teljesítményt rebesgetnek a Titan P-re, már csak processzor nincs, ami kihajtsa.

http://vrworld.com/2016/07/05/nvidia-gp100-titan-faster-geforce-1080/

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



4K-ban/VR-re azért szerintem elég lesz egy szénné húzott skylake is alá.

FHD-ben viszont biztos cpu-limites lesz, már a GTX 1080 is az volt.



Istenem, 4K VR, Titan P... Nem akarok én más zsebében túrkálni, de nem tudtam, hogy itt az RW-n ilyen magas az átlagos életszinvonal :D



én biztos hogy rontom az átlagot :)

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Én is néha pislogok, hogy mások milyen konfigokat akarnak még fejleszteni, de hát ez van. Én még mindig egy GTX 560 Ti mellé ülök le, ha bekapcsolom otthon a gépet. :D Egyébként ugyan ez a "basszus, de gazdagok egyesek" érzés fog el Prohardver fórumon is, amikor azon sírnak, hogy hiába vettek 4 db GTX 1080-as kártyát, már nem lehet annyit SLI-be kötni. Aztán túlteszem magam és bedobom a lottót. :D

Egyékbént pont az ilyen spúrság miatt vártam az RX 480-at, de most nem vagyok meggyőződve. Persze biztos jobb, mint a GTX 560 Ti-m, de a többi hardverem se bírná már szerintem el a modern hardvert. Csak az alaplapot (Asrock P67 Pro3) és procit (Core i5-2500k) nézve szinte mindegy, milyen videókártyát pakolok a gépbe. :D

The strong eat, the weak are meat.


Tno képe
Tno

@sandalar

Á, csak a szokásos felső 10% miatt ;)

Kicserélték melóhelyemen a gépem, elég ambivalens érzéseim vannak. core i5 (asszem) kétmagos valamiről AMD A4-7300 APU EGY mag, azt hittem ilyen már nem lesz, viszont 2GB memóriáról ugrottunk 4-re. A betűk meg elmosottabbak lettek, kénytelen leszek egy DVI kábelt hozni... Ja és win 7 helyett ugrottunk win 10-re.
Á, és a legfontosabbat nem is írtam, SSD meghajtó is lett. Amellett, hogy úgyis minden hálózatról fut. :D

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



Akinek van pénze 0day játékokra, nehogymá' egy ütős konfigra ne tudjon összespórolni...



Így van, ezt marha sokan elfelejtik. Eléggé meglódultak a PC játékok árai is, ráadásul mindenféle premium meg season pass-oknak hála tovább szélesítették a bevételi csatornákat. Ami nem gond, ha van mögötte tartalom.

Ha nem valami multi orientált játékról van szó, számomra nem kérdés, hogy csak megjelenés után lesz vásár a dologból. Egyébként is, kinek van ideje játszani ...


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Csak az alaplapot (Asrock P67 Pro3) és procit (Core i5-2500k) nézve szinte mindegy, milyen videókártyát pakolok a gépbe. :D

Veszel egy normális hűtést, és ez a proci ebben a lapban elég keményen széthajtható. Az úgyis játékfüggő, hogy mi limitál, a CPU-kímélő DX12 pedig még inkább a jövő, de nem lenne nagyon aszimmetrikus a konfig, ha tuningrekordra hajtasz, meg semennyire sem, legfeljebb pár különösen procigyilkos stratégiában.

Nyilván a 4K és a VR is inkább a VGA-t terhelné, de ahhoz meg már nem árt más ketyere is, és legfeljebb "retróra", illetve belépőszintnek lenne elég a 480.

@Toorop

Eléggé meglódultak a PC játékok árai is, ráadásul mindenféle premium meg season pass-oknak hála tovább szélesítették a bevételi csatornákat.

Amelyek ha hülyeségeket tartalmaznak, kihagyhatók, ha nem akkor meg régen is voltak kiegészítők, szép áron. Persze a mai DLC-őrület túlzó, és ha nem siet az ember, jobban jár a GotY kiadással és társaival.

Sors bona, nihil aliud.



....és jön a 1060, annyiért, mint a 8GB-os RX480, csak jobb:
http://arstechnica.com/gadgets/2016/07/nvidia-gtx-1060-specs-price-relea...

Egyre inkább az az érzése az embernek, mintha újrajátszanák a core architektúra megjelenését, csak most nem az intel húz el a picsába az AMD mellől, hanem az nvidia. Már persze ha ebből épp képesek eleget gyártani.

@sterner, srsly, a 250k is húzós, anno a 290X-emet 156k-ért vettem. (azelőtt felső-középkategóriában mozogtam: 6850, 4850, X1900GT, 9700... GF2MX400... :D) Nem fogom kifizetni azt a 300-350k-t, amibe a 1080ti kerülni fog. Nem hinném, hogy lejjebb vinnék a 1080 árát, egyszerűen nincs miért, nincs konkurencia.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Viszont a 4 GB-os 480-akból még (?) lehet 8 GB-ost csinálni :)

Sors bona, nihil aliud.



Tény, amíg meg nem jönnek a customok, és el nem fogy az (feltehetően) olcsóbban vett GB-os chipje AMD-nek.

Viszont ahogy olvasom a 1060-as csak 6GB lesz, nem 8.



rwurl=http://i.imgur.com/O023cEG.jpg

:D

@nagi: GTX 1060 egy ligával fentebb játszik, mint az RX480. Gyorsabb, de drágább. Lesz. Ha majd kapható lesz. Egyszer.
Poén, hogy a Founders "hülyék adója" Edition már az alsóbb kategóriában is megjelent. Nvidia lehúzásból csillagos ötös!

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Egy fórumon könnyű azt hinni, hogy XY gazdag, mert csak azt látod mire költ sokat. (Gép/kocsi/utazás/akármi)
Azt sosem látod mellette, hogy ő egyébként milyen körülmények között él, ill. mi minden másra nem költ, hogy erre költhessen, vagy milyen vastag apu.

Akármelyik panel előtt találsz olyan kocsit, ami drágább, mint a panellakás ára, amiben él a tulaj.
Emberünk meg közben tökre jómódúnak néz ki útközben/a plázában parkolva/a FB-on, meg a márkafórumon is.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



+1 dolog: Még itt a fórumon sem mindenki magyar fizetésből él.
(Teljesen igaz, mindenki másra költ. Vajknak van pl jó kis autója, nekem nincs.)

Apropó:
rwurl=http://i.imgur.com/nW162ks.jpg

...amilyen őrült vagyok, a 290X-hez hasonlóan ennek az eredeti hűtését is szét fogom valszleg kapni, hogy a VRM-et jobban hűtsem.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Ebben a szegmensben mondjuk extrém használatnak számítana, ha a 6 GB nem lenne elég, de a 480 esetében a 8 GB-os memória gyorsabb is ( a 4 GB-osból csinált 8-as is), inkább azért érdekes.

Sors bona, nihil aliud.



A végeredményről 1-2 képet dobj már be ide plz. Kiváncsi vagyok rá. :)

Én végül maradok MSI-nél (most is az van), halk és hűvös.



Azért az se rossz, hogy annyiért vettél plusz hűtést, amennyit egyik kollégám _összesen_ szán videókártyára. :D A kölcsön HD 6950-emet akarja leváltani, mint kiderült R7 250-re. Erről már lebeszéltem, de 30-nál többet semmiképpen nem ad ki, úgyhogy elég korlátozottak a lehetőségek. Csak Blizzard játékokkal játszik (mint errefelé a többség - érdekes népbetegség).

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Innye de ritka rusnya az az Accelero hűtő. :( Tudom nem a szépség a lényeg, de my gawd. :D Akkor már inkább fektettem volna egy EVGA FTW 1080-ba mint founders + ez, ráadásul még olcsóbban is jött volna ki. Valami rejtélyes oknál fogva a FTW már kapható itthon (egy árban a foundersekkel), de itt továbbra is max jövőhétre érkezik be. :D

A drága CS most írt, hogy már 63. vagyok a queue-ban a múlt pénteki 67 helyett úgyhogy ebben a tempóban talán augusztusra meg is érkezik az enyém. :D



Teri írta: A végeredményről 1-2 képet dobj már be ide plz. Kiváncsi vagyok rá. :)

Én végül maradok MSI-nél (most is az van), halk és hűvös.

Ofc. Igazából gondolkodtam streamelésen, de nem akarom élőben kicsinálni :D

@sterner:

sterner írta: Azért az se rossz, hogy annyiért vettél plusz hűtést, amennyit egyik kollégám _összesen_ szán videókártyára. :D A kölcsön HD 6950-emet akarja leváltani, mint kiderült R7 250-re. Erről már lebeszéltem, de 30-nál többet semmiképpen nem ad ki, úgyhogy elég korlátozottak a lehetőségek. Csak Blizzard játékokkal játszik (mint errefelé a többség - érdekes népbetegség).

Nos, ez "csak" 20k volt. (léghűtésnek sok, VGA-nak kevés.) Hálistennek itthon olcsóbb, mint gyártó honlapján. (ott ~€90) Mondjuk OW legalább jól optimalizált tudtommal, ellenben pl SC2/Dio3-mal amikor azok kijöttek.

@Joda:

Joda írta: Innye de ritka rusnya az az Accelero hűtő. :( Tudom nem a szépség a lényeg, de my gawd. :D Akkor már inkább fektettem volna egy EVGA FTW 1080-ba mint founders + ez, ráadásul még olcsóbban is jött volna ki. Valami rejtélyes oknál fogva a FTW már kapható itthon (egy árban a foundersekkel), de itt továbbra is max jövőhétre érkezik be. :D

A drága CS most írt, hogy már 63. vagyok a queue-ban a múlt pénteki 67 helyett úgyhogy ebben a tempóban talán augusztusra meg is érkezik az enyém. :D

Nincs is ablak a gépem oldalán. Nincs UV-neonpinkre festve, befénycsövezve, stb.... kinézetet személy szerint általában magasról, hacsak nem a funkcionalitással jön. Egyébként a Mugen II rev.b CPU hűtőm még drabálisabb. EVGA FTW 1080 ahogy látom 2 slotos. Ennek csak az a része, ami a GPU-t hűti, már nagyobb, (~2,5 slot) és van egy full slotnyi bordázott backplate-je még extrában. :D Egyébként meg kitartás!



Egyébként a Mugen II rev.b CPU hűtőm még drabálisabb.

VÁÁÁ. :D Úristen. O.o Nem azt mondom biztos hatásos, de holyshit... :D Nálam Noctua U14S ügyködik teljesen jól. 4.6ghz-et simán elbírja a 6700k-val. Majd megpróbálom kicsit feljebb is tornázni ha lesz rá szükség (amit kétlek), de egyelőre boldog vagyok hogy ez megvan stabilan és a cpu se ment át kazánházba. Ráadásul még így is halkabb sokkal, mint egy nem custom loopolt vízhűtés.



Uhhh, leizzadtam, hogy elbasztam, de csak rosszul volt a slotban... KÉSZ! Majd képek lesznek.
26-7 fokos szobában 33 fokos idle.... :DDDDD (eredeti hűtővel 45 volt asszem?)



Hát ebből valami eltűnt... :D
rwurl=http://i.imgur.com/OifpT7f.jpg
...és ez lett belőle.
rwurl=http://i.imgur.com/N9Se0Yn.jpg
(igen, az egy tartó/merevítőkar, hogy ne konyuljon le)
További képek majd később, a szerelést többé-kevésbé fotóztam, de mivel szokás szerint véráldozatot is bemutattam, most így hajnali háromkor inkább hunyok egyet.

Joda: ha esetleg ismered EVE Online-t, ez egy ízig-vérig minmatar cucc... :D

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!