Jelenlegi hely

Game of Thrones

Utolsó bejegyzés


Legalább idegesítőbb lett mint sansa, azért ez is nagy szó. Remélem valaki kinyírja már a gecibe mert rohadt unalmas ez a sehova sem vezető baszakodás.
rwurl=https://youtu.be/onCLvTnXsPc

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



a faceless god szempontjából a dolog teljesen rendben van

Már ha attól az apróságtól eltekintünk, hogy Arya-nak is meg kellett volna halnia. Vagyis a főnök egy mosollyal nyugtázta, hogy szemen köpték az istent és valaki, akinek meg kelet volna halnia, elsétál. (A szöszinek kiadták, és attól, mert a szöszi halt meg, még csak a szöszi automatikus büntetését osztotta ki, saját magát nem váltotta meg.)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw


LY képe
LY
Donator

Ahogy már írtam, és akkor bocsi hogy most már nem taggelem spoilerbe, ez az egész Faceless God dolog is kb. annyira tűnik megalapozottnak, mint Westeroson a Sevenbe vetett hit. Sorvezetőnek jó, de közben egy nagyon is gyakorlatias hozzáállást ideologizálnak csak meg vele (hozzáteszem, elég jól), és így mindig lehet rugalmasan kezelni a szabályokat.

Sőt, igazából még azt sem tudhatjuk, hogy Arya "kiképzése" mennyire is követte a hagyományos utat. Nekem van egy olyan benyomásom, hogy a rengeteg no-one erőlködés is inkább arról szólt, hogy pont ebbe az irányba terelje a lányt, és soha nem is volt cél, hogy Faceless Man orgyilkost neveljenek belőle ;)
Persze ehhez jó lenne tudni, hogy a Jaquen arcok mögött mikor ki volt, de igazából azért mégis jobb így, hogy ezt a kérdést is nyitva hagyták :)



a rengeteg no-one erőlködés is inkább arról szólt, hogy pont ebbe az irányba terelje a lányt, és soha nem is volt cél, hogy Faceless Man orgyilkost neveljenek belőle ;)

Ez utólag egyértelmű, de attól még félelmetesen nagy vonalakban lett elintézve ez a fordulat. Igazából itt már egy olyan ponton vagyunk, hogy nem azért gondolkodik elméletekben az ember, mert annyi hint és egyéb elem sejtet bizonyos irányokat, hanem azért, mert egyszerűen nem érti, miért történt az, ami.

Nekem írói csapdának tűnik ez: annyira hülye nem vagyok, hogy azt gondoljam, okosabb vagyok az íróknál, sőt, tudom, az írók okosabbak nálam, és pont ez az ő nagy problémájuk. Abban teljesen biztosak lehetünk, hogy a neten terjengő elméletekre ők is gondoltak, így az én gyanúm az, hogy feltétlenül olyan fordulatot akartak kitalálni, amire nem számítunk. Ez egy bizonyos szinten túl sokkal többet árthat, mint segíthet.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


LY képe
LY
Donator

Szerintem az összes botladozást simán rá lehet fogni arra, hogy a szerzőknek teljesen váratlanul (...) elfogyott az adaptálható anyag, viszont eddig a pontig meg azért mégiscsak alapvetően Martinra építettek. Baromi sok karakter volt szanaszét szórva, akiket valahogy el kellett kezdeni összeterelni a fináléhoz, és akármennyi infót szedtek is ki az öregből, az is biztosan kevés volt. Improvizálni kellett, mert egy ilyen kaliberű produkciónál nem lehet leállni. Szóval valószínűleg nagyon kevés idejük volt előállni saját ötletekkel, és így elkerülhetetlen volt, hogy jó pár esetben megbotoljanak. Az csak a következő regény után fog kiderülni, hogy milyen volt az arány...



Szóval nem akarod elfogadni, hogy a saját koncepciójukat is szarul valósították meg. :)

// Egyébként Fekethal urat is elpocsékolták a faszba, csak hogy ne ragadjunk le Arya-nál.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



hát az is felbaszott.
mert oké, ha fontos karaktereknek meg kell halniuk valamiért és ezáltal áldozatot hoznak, de az ilyen értelmetlen picsáskodás kiborító. simán mehetett volna sansáékhoz

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Egyetértek veletek, mindenszar!

Amúgy a sorozatbeli Arya nekem az első momentumtól, ahogy elengedi a nyilat, antipatikus. Könnyen lehet, ez a ""színésznő"" miatt van, mert a könyvben meg az egyik legjobb, és az első pár évadban nem volt nagy eltérés a könyvekhez képest. De mióta beiratkozott az arcnélküli tanfolyamra, kínszenvedés az egész. Bezzeg a Medve csaj micsoda jóság volt... :/

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Az Arya szál vitathatatlanul suta lett sajnos, de legalább ezen a bravos-i részen túl vagyunk. Az előző szezonban még volt benne potenciál, erre a szezonra kínos szenvedés lett.

Bár még hátra van két epizód, osztom a véleményeket, hogy ez a szezon alulteljesít. Nekem elsősorban az igazán jó dialógusok hiányoznak belőle (mint pl legutóbbi részben Jamie és Edmure párbeszéde). Sajnos ezek ritkák nagyon. A történetvezetésen is érzek némi kapkodást, meg izzadságszagot, de azért lássuk be, nem sok van már hátra. Inkább elnézem, hogy a millió elindított szál közül 1-2-t bénán elvarrnak, másokat kapkodva összehoznak, de ez szükségszerű sajnos, ha el akarnak jutni valahova. Nem lehet már a végtelenségig húzni és mesélni a sztorit, kerekedjen ki a végére és kész.



A párbeszédes dolgot meg én azért nem értem, mert a sorozatban ezek zömét maguk az írók hozták össze, és nem a könyvből vették, de nekem is feltűnt, hogy kezd elsutulni ez a része is a dolognak.

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Lehet elillant az önbizalmuk így, hogy most nincs sorvezetőjük se.



meg amúgy régen minden jobb volt



Hátha a kövi rész tök jó lesz. Nagy csatáról szól majd végig állítólag: hátha szép stratégiázós csapatmozgós okos megoldás lesz...



kurvára ajánlom neki

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Nokedli írta: Hátha a kövi rész tök jó lesz. Nagy csatáról szól majd végig

Nekem ez ennél a sorozatnál inkább turn off. Nekem pl kurvára nem hiányoznak az ilyen tök fölösleges óriás összecsapások. Nálam nem erről szól a sorozat és így egy teljes rész ha erről szól az inkább újabb baklövés az én szememben.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



-1 Nekem azok a részek voltak eddig a kedvenceim.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



GoT nekem inkább intrikázós dráma, mint látványos csatározgatás, de szerintem jó az elegy. Nem kéne se több se kevesebb harc.



Én is sokkal szívesebben hallgatnék jó, okos dialógusokat és jó, okos intrikát, pl. ahogy Doran és Arianne Martell keverik a kártyá... oh wait 3:-)

DE egy jó kis csata is jól fog azért esni, ha nem lesz megint
-indokolatlan mennyiségű és/vagy felszereltségű, kiképzésű katona a seregekben
-stratégia és taktika teljes semmibevétele bután látványos hősies jelenetek kedvéért
Olyat néznék szívesen, ahol azért győz a győző mert okosan, jól használta a seregeit, a terepet, stb...

Amúgy meg jó kis sorozat ez, és ha a könyv jobban is tetszik, ennek legalább biztosan lesz vége ;-)



Engem a csaták egy dolog miatt zavarnak (és lehet, hogy ezt beképzelem, de nem hiszem): ezek az epizódok production value-ben annyira toppolni szokták a többit, hogy istenigazából kilógnak a szériából, és mindig van egy olyan érzésem, hogy kb. végig kell spórolniuk egy évadot ahhoz, hogy beleférjen egy ilyen rész legyártása. Pl. a legutóbbi epizódnál tökre olyan érzésem volt, hogy egyszerűen költségvetési okokból lett "kivágva" majdnem az összes olyan rész, ahol frankó harcjelenetet láthattunk volna. Nem értem, miért nem lehetett megmutatni, ahogyan a Blackfish meghal, hogy Arya hogyan veri meg a pszichó csajt, de Hound nagy leszámolása is inkább okosan meg lett kerülve ahelyett, hogy költeni kelljen rá.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Zaxx írta: Nem értem, miért nem lehetett megmutatni, (...) hogy Arya hogyan veri meg a pszichó csajt, (...)

Parancsolj:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=Oi1BcouEmio

Amúgy meg dramaturgiai szempontból rendben volt ezek be nem mutatása. Aligha nyomta volna meg bármelyik a CGI költségvetést.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Most hatalmas inspirációt fogok adni a képzelőerődnek: nemcsak vak sötétben lehet akciójelenetet forgatni (sőt, ha feltétlenül kell az "Arya azért nyert, mert a sötét előnyt adott neki" szál, akkor még azt is fel lehet vezetni egy jól megkoreografált harci jelenettel ahelyett, hogy az egyik szereplő terminátorként sétálva "üldözi" a másikat). Szvsz a nézők majd' egy évada vártak arra, hogy Arya végre összecsapjon a csajjal, így hiba volt így megoldani a dolgot.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Pedig a teljesen életszerű vívás a legolcsóbb dolog lenne a világon: két pengeváltás, az egyik hibázik, és vége, általában másfél, de max tíz másodperc, és a néző nem látott belőle semmit :-D
Más kérdés hogy okos koreográfiával nagyon olcsón nagyon látványos, lebilincselő jeleneteket lehet csinálni, csak hát a szinészeknek sokat kell tanulni/gyakorolni.


LY képe
LY
Donator

Szerintem itt félreértés van... Arya és a Waif összecsapása miért is kellett volna, hogy a harci tudásukról szóljon? A Faceless Men tagjai orgyilkosok, csendben és titokban végzik a munkájukat, különben nem az lenne a legfontosabb képességük, hogy eltűnjenek a tömegben :)
Oké, tény hogy Arya ebben se volt túl jó, de legalább a végén eljutott oda, hogy az eszét használta és nem szemtől szembe küzdelemben akarta legyőzni az amúgy abban nyilvánvalóan sokkal jobb ellenfelét.



Egyetértek, hozzájuk az illik amikor véletlen balesetben, vagy természetes módon halt meg az egyén, és ők ott se voltak ;-) Már csak ezért sem értettem a "végigkergetem a városon" témát...



Meg is halt utána a Waif... Egyértelműen alárendelt volt és nem teljesjogú faceless, sosem képviselte a szembemben őket. Szóval azt, ami a Waiffel történt, inkább nevezném a facelessek természetes kiválasztódásának.



Egy egész évad szólt az ő párharcukról. A szöszi volt előtte a példa kép, akit már beavattak, aki megmutatja neki, hogy is kell ezt. Nem mérgezni, nem álcázni magát, hanem közelharcra.
Ő tanította meg vakon harcolni. Ő támadja meg nyílt színen többször is, másodszor már nem is álcázza magát és így üldözi végig a városon.

Igen, mindenki leszerepelt, az egész bérgyilkos szekta, de a filmesek szándéka garantáltan nem ez volt = a fantáziátlan buta silányságot próbáljátok szimpátia alapon, baromságokkal megmagyarázni :3

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Oké, tény hogy Arya ebben se volt túl jó

Hát az első alkalmat leszámítva még a Waif is a teátrális megoldás mellett döntött. :D A sétafikálás helyett szvsz simán lehetett volna csinálni egy sokkal gazdagabb jelenetet is, ami nem köpi szemen a lore-t, pl.:

- a Waif rajtaüt Aryán igazi orgyilkos módjára, de már megint nem sikerül megölni
- fight!
- megjelenik a városi őrség, a csajok futásnak erednek ---> szép, látványos macska-egér játék, amiben az őrök a két lányt, a két lány meg egymást igyekszik elkapni
- meglógnak, Arya bejut a kis kuckójába, a Waif hülyén utánamegy, becsukja az ajtót, Arya meg eloltja a gyertyát ---> Fin! :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


KMZ képe
KMZ

yaay, van fórum :D

Na csak annyit akarok mondani hogy ez a 9es rész nekem filmtörténeti mérföldkő volt kb.
Nemtom mit szednek a HBO-nál de valamit kurvára eltaláltak, gyorsan meg is kellett néznem másodjára.
Apró hülyeségek ide/teleportálások oda, igencsak a top5 részek közé tartozik, és már durván big screen kategória.

Amúgy a kedvenc jelenetem az volt amikor Davos megtalálja Shireen kis faragott állatát, úristen, libabőr. Mondjuk amikor Jont majdnem agyontapossák hát az is valami zseniális volt.

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



szerintem Davos meg fogja fojtani a vörös nőt ezek után... illetve megpróbálja...


KMZ képe
KMZ

Megy a teaselés, de nem lenne jellemző Davosra. Kicsit felkúrta magát, ez érthető, de a hirtelen felindulásból elkövetett papnőgyilok (akármennyire is engedné neki Mel) nem jellemző rá. +ő is tudja jól hogy a realmnek szüksége van rá szerintem.

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!