Jelenlegi hely

Szánalom, bulvár, kaka

Utolsó bejegyzés


mondjuk pl. kina miert etetne nyejropa/usa oregedo tarsadalmat?

ahogy a tendencia mutatja es ha nem valtozik idovel, akkor nem europa/usa oregedo tarsadalmat fogja etetni hanem a sajatjat, mivel ott is azok fognak elni, az egyre rohamosabban novekvo betelepulesek altal. Addig meg a koztes idoszakban hogy ha taplalnia kell par megmaradt feher szajat, azt kibirja a "beke" erdekeben.

Ahogy novekszik a befolyasa azok a teruletek felett is, fuggetlen attol hogy nem kinanak hivjak, meg csomo sajat erdeke is lehet majd bennuk. Jo pelda erre Kanada, ahol szintugy hatalmas kinai erdekeltsegek vannak mar, es egyre tobb lesz idovel a tendencia szerint. Vancouver (egyik legnagyobb varosunk) kb kinai varossa valtozott, feher embert ott keveset latsz.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Erdekes lesz figyelni mi lesz 24.en a Brexittel, kovetik e mas allamok is roviddel ha megszavaznak esetleg. Eredetileg is az unio egy gazdasagi teszt volt csak, amit azzal elolegeztek meg hogy potencialisan mindenkinek jobb lesz aki benne van, nem vegso allapotnak.

Ha viszont megolik a gazdasagi lehetosegeket az egyre erosodo regulaciokkal, akkor gyakorlati ertelme nem sok lesz neki ugye a benne maradt allamoknak.

Ha jol tudom majd hogy nem minden nagyobb regio fejlodest mutatott a kozelmultban a vilagon, az EU viszont talan egyedul stagnalast, ami kifejezetten nem fenyes.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



A magánnyugdíjpénztárak vagyonát már egyszer benyúlták....

Egyébként abban teljesen egyetértek, hogy az öngondoskodás az egyedüli járható út, minél több lábon, annál biztosabb.



Nem oktat téged senki, de olvasd már el azt a kurva cikket, mielőtt hozzászólsz. Ugyanazt írtam le ami ott is szerepel, end of story.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Tehát minden odds ellenére a nyugdíjára hajtasz, értem én :P

Sors bona, nihil aliud.



:)))

Parizer forever.



Mint a radikalis nyugdijcsokkentes oszinte hive, alig varom mar a nyugdij teljes megszunteteset.

Es mi lenne a nyugdij alternativaja a te velemenyed szerint? Mindenki neveljen 4-6 gyereket aki majd eltartja, vagy esetleg bizzuk ra minden emberre hogy mit kezd a mostantol be nem szedett nyugdijjarulekkal? Nem hiszem hogy egy minimalis kisebbsegtol eltekintve kepes lenne a lakossag 40-50 even at sajat maganak takarekoskodni ha nincs kotelezo levonas az allam reszerol.

Mondjuk erdekes hogy maga a nyugdij kb 88 éve letezik magyarorszagon, nem egy betonstabil rendszer :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Harvy666 írta: Es mi lenne a nyugdij alternativaja a te velemenyed szerint? Mindenki neveljen 4-6 gyereket aki majd eltartja

FYI, ez az ősközösségeknél és a társadalom peremvidékén lakóknál így megy. Afrikában még többet kell kitolnia az asszonynak, mert a fele megpusztul felnőttkorára.

Harvy666 írta: Nem hiszem hogy egy minimalis kisebbsegtol eltekintve kepes lenne a lakossag 40-50 even at sajat maganak takarekoskodni ha nincs kotelezo levonas az allam reszerol.

Igazából a legnagyobb baj, hogy abszolúte nincs semmi használható pénzügyi oktatás az iskolákban, mint ahogyan kritikus gondolkodás sem. (ugye problémát okozna a főnöknek, ha pl átlátnának az érvelési hibákon, vagy azon gazdasági dolgokon, amelyek messssssziről bűzlenek.) Amit tetéz, hogy úgy általában továbbra is túl alacsony a fizetés, ezért ingerenciája lenne az embernek inkább elkölteni egy extra szelet párizsira azt a pénzt, mint félretenni öreg korára.



Úgy könnyű nyugdíj ellenesnek lenni, hogy a szülőknek anno még a ballagási BMW-re is futotta, vagy meghaltak, esetleg hagyni őket 60ezerből tengődni; ott rohadjanak meg.

Ebben a szarfészekben majd akkor fog változni valami, mikor az utolsó semmirekellő ablakos vállalkozó is az utolsó fillért leadózza, vagy mikor a milliárdos havi forgalmat elérő fejlesztő cég nem minimálbérre jelenti be a dolgozóit. Persze ezen kívül bőven lenne még mit finomítani és változtatni. Nyilván az sem jó, hogy egyre kevesebb a gyerek, de ez is egy jó hosszú, elbaszott folyamat eredménye...

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Gabika írta: :)

azt lepattintottam, egy 42 evessel fogok randizni :)

baszki, akkor nem fogunk összefutni random a dobozban mégse?
El akarsz csak keseríteni! ;(



könnyű nyugdíj ellenesnek lenni

fizikailag nincs munkaero/penz ami ellat ennyi nyuggert az orszagban. Nem nyugger ellenesek vagyunk csak ramutatunk a valosagra ami be fog dolni ha minden marad igy ahogy. Es ahogy a szitu fest, maradni latszik.

Ebben a szarfészekben majd akkor fog változni valami, mikor az utolsó semmirekellő ablakos vállalkozó is az utolsó fillért leadózza, vagy mikor a milliárdos havi forgalmat elérő fejlesztő cég nem minimálbérre jelenti be a dolgozóit.

a tendenciat nezve szerintem elobb lesz Magyarorszagbol Torokorszag vagy Sziria, minthogy gazdasagilag hasonlo szintre jusson mint emlitetted. Mondjuk a "semmirekello" ablakos ha elkezdene legalis uton jarni, akkor valoszinuleg megolne a regulaciok tomege, nem tudna versenyezni a nagycegekkel. A minimalberre bejelento (pl internacionalis) nagyceg kizarolag azert van itt hogy a legnagyobbat kaszalja az emberekbol. Ha nem erne neki meg itt dolgoztatni a nepet, vonulna at abba az orszagba ahol jobb rataval tud nyereseget termelni. Igy minden lepes 1ketelu kard, az utobbi esetben is minimalber helyett semmilyen beruk nem lenne az utcara eresztett embereknek.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Az a baj, hogy a semmirekellő utolsó ablakostól (feltételezem) te se sietsz számlát kérni, ha azt mondja, hogy "főnök, meg tudjuk oldani okosban ennyiért", te meg elgondolkozol rajta, hogy hát mi a faszért is fizess többet neki a 'semmiért'.
A kisvállalkozások azért is tudnak számlaadás nélkül működni, mert a másik oldal el is várja ezt.
Persze nem azt mondom, hogy ez így van jól, félreértés ne essék, csak mindenki jobban örül egy ÁFA nélkül megszerzett videokártyának, mert úgy sokkal olcsóbb volt, közben meg ezek miatt tart ott Magyarországon az adómorál ahol most :D


Tno képe
Tno

Az öreg kecskék manapság a dobozban nyalnak, vagy mi van?

Szerk.: Elnézést a nyugdíjreform kitárgyalásába való belerondítás miatt :P (Amúgy meg dögöljön meg mindenki ott, ahol van)

Monas apó legyintett. Két kézzel is.



a nyugdíjbiztosítás mint olyan csak Magyarországon több mint 100 éve létezik, máshol még régebben, a világ majdnem összes országában, és folyamatosan "dől", persze.

szvsz kurvára nem a nyugdíj dől, hanem az egyre profibb adóelkerülő technikák/kilopott állami pénzek/biztosítási szektori érdekek vannak egy alternatív nyugdíjrendszer létrehozására, világszerte. persze mondhatjátok, hogy egyre fenntarthatatlanabb, mint ahogy az államadósságra is mondják, hogy bizonyos % felett már csak a kamatot fizeted, de akkor jól el kell rejteni azt a GDP-s diagramot, amiből kiderül, hogy MINDIG van máshonnan átcsoportosítható pénz.

Ez egy döntés. Általában azt döntik, hogy az ellopható pénz az FIX, a többi akkor meg hogy - hogy nem fenntarthatatlan. A két legnagyobb, a nyugdíj és az államadósság, persze hogy azt szemelik ki. Pistabácsinak a kocsmában nehezebb beadni, hogy a közművek fenntartása és még ki tudja hány "kisebb" tétel a fenntarthatatlan, ezt meg már megszokták, és hadd legyen egy kis bűntudata is: ő a hibás, mert él. A gecije.. :D

Vagy nem gyanús, hogy a társadalombiztosítás az kevesebb befizetett összeggel is nyereséges ha egy biztosítónál teszed, akkor jut életed végig elég jó járadékra, de ha az államnak teszed, akkor egyik országban sem? Hát úgy nehéz is, hogy a közös nagy zsákban ez van legfelül és rajta egy címke, hogy belőlem lopjál elsőnek..

Mindegy, én is szeretnék ilyen sokáig haldokolni, és fenntarthatatlanná válni, mint a nyugdíjrendszer.

#imo rohadtul nem lesz ilyen törvény sehol, mert nincs veszélyesebb, mint egy horda reményvesztett öreg, aki már nem veszthet semmit és a tetejében még kurvára rá is ér.. az a párt elásta magát örökre aki ezt bevállalja.


ShowHide spoiler #


ami a nyugdij elott is volt (de akar egy alap egyennyugdij (22.8k/ho) (es alap egyennyugdijjarulek (4-5k/ho)) maradhat)
mindenki eltartja a csaladtagjait

jelenleg nagyon nem eri meg gyereket nevelni, nem veletlen a feher 0.9TFR itthon (es az egesz eu-ban eleg rossz), folyamatos a tarsadalom eloregedese (es nem mai problema, fekete gyulus is irt mar errol)

nyugdijad is tobb lesz, megtakaritasod is, ha nem bajlodsz gyerekekkel, holott tarsadalmi meretekben csak a penz/megtakaritas nem eleg, kell moge munkaero is, aki a valodi javakat, szolgaltatasokat letrehozza

Parizer forever.



"a nyugdíjbiztosítás mint olyan csak Magyarországon több mint 100 éve létezik, máshol még régebben, a világ majdnem összes országában, és folyamatosan "dől", persze."

ugye a jo oreg bismarck vezette be a nyugdijrendszert, na ha a mienk olyan lenne, az teljesen finanszirozhato volna :)
de az nem mukodik, hogy van erdemi adofizetonk kb. 1.5Milla, es ok tartanak el 8.5M emberket. Ez a valosag sajnos.

Parizer forever.



folyamatos elöregedés kapcsán: japóknál 25 ezer ember van aki 100 év feletti
ezek szerint ott már egy fekete lyuknak kéne lennie ;)

Gabika írta: van erdemi adofizetonk kb. 1.5Milla, es ok tartanak el 8.5M emberket.

az 1.5 milla legalább harmada feketén jóval többet keres, tehát a bevallott-leadózott-márnemvoltpofájamégaztiselcsalni rész tartja el őket, és ez a GPS-s sajt negyedrésze max. Épp ezért ilyen magas az adó (a munkáltatói és egyéb járulékot is beleértem, a többi az parasztvakítás), hogy legalább a nem elcsalt rész is elég legyen valamire.

Persze ez nem csak nálunk megy így. Ezért geci dolog pl. az Uber, mert az kvázi az egészet lelopja ahogy van. Ettől még nyilván azzal megyek én is, hiszen emiatt olcsóbb.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

és folyamatosan "dől", persze.

Mármint eddig is a jövőre vonatkoztak a prognózisok, és most is. Szóval ez nem olyan, hogy a Back to the Future 2 szerint autóknak kellene már röpködni mindenfelé, de ez megint csak csúszik.

A felosztó-kirovó rendszer szerint az aktuális befizetésekből fizetik ki az aktuális nyugdíjasokat. Ha elöregedik a társadalom, és nem lesz itthon több aktív dolgozó, mint ahány nyugdíjas, akkor nem nehéz belátni, hogy a levonásokkal nem biztosítható ebből az utolsó fizetés 80%-át jelentő nyugdíjszint. Ezt összemosni a külön bejáratú önkéntes nyugdíjpénztárakkal nem érdemes.

Nyilván átcsoportosítani mindig lehet, de éppen az a gond, hogy a mostani alrendszer nem tud önfenntartó maradni, hanem újabb pénznyelővé válik, tehát reformra szorul. Vagy maradjon így, majd teszünk át a másik zsebből bele, az mennyire racionális! (Nem szüntetném meg a nyugdíjakat, de psishock wall of textjeire idő híján nem reagálok, ő egy másik bolygóról írja az elméleteit.)

#imo rohadtul nem lesz ilyen törvény sehol, mert nincs veszélyesebb, mint egy horda reményvesztett öreg,

Mármint azért veszélyesek, amit Gabika is írt.

Sors bona, nihil aliud.



már a nyugdíj téma is annyira bulvár, mint egy kivillanó csöcs egy gálán vagy egy dugás a valóvilág17-ben.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag
A többit áttettem a Prolitikába, mert egyre konkrétabban átcsapott abba a téma.

Sors bona, nihil aliud.



"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



http://444.hu/2016/05/02/a-vice-ujsagiroja-hiresse-akarta-tenni-a-segget-az-instagramon-de-nem-sikerult

relatedben volt, hogy seggselfihez profi fotós kell ami drága, és az insta letilcsa amúgy is minden szarért, mert hátha spam vagy vulgáris. igazi whitemansproblem :D



inkább az a baj, hogy nincs jó segge a csajnak (vagy legalábbis sikerült kurva előnytelen képeket csinálnia)

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



USB párásító..... kerozinnal :D
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=H16NYnHZ_s0



Egyre távolabb húzódtam a monitortól, mialatt vártam, hogy a következő próbálkozásnál felrobban az egész a gecibe :D

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



brianaspirin írta: http://444.hu/2016/05/19/tul-nagy-melle-miatt-alaztak-meg-egy-not-egy-ot...

márpedig olyan nincs, hogy túl nagy csöcs!

Nagy van. Túl nagy valóban nincs. Ezek viszont meg sem közelítik a nagyot sem. Legalább is az én valóságomban, ahol ez átlagos. Ellenben persze egyáltalán nem rossz. Sőt.
rwurl=http://www.metronews.ca/content/dam/thestar/uploads/2016/5/17/gym.jpg

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Majd azért kérdezzetek meg egyszer olyat, akinek naphosszat kell cipelnie. ;)

Ismerek olyat, akit kisebbítő műtét után is állandóan azzal szekálják a nők első ránézésre, hogy biztos szilikon. A képen látható hölgy rénézésre kisebb.

Persze nekünk könnyű azt mondani, hogy nincs túl nagy. :)



a világ összes melle a miénk
a probléma csak az, hogy a nők hordják

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!