Jelenlegi hely

Szánalom, bulvár, kaka

Utolsó bejegyzés


Mi a "pedig de"?
Kivitelezhetetlen. Az egész arról szól, hogy a nyugdíjrendszer nem működik, máskülönben miért terhelnék ezt kötelező jelleggel az utódokra. A kérdés csak az, hogy hol az eddig befizetett pénz?
Csak nem ellopták?
A cikk pont arról szól, hogy most júliustól az utódnak kötelező jelleggel kell eltartania a szüleit, nagyszüleit. Ha ezt nem teszi meg, akkor perelhető.
Pont ez a baj, hogy hiába fizetsz nyugdíjat, azt már rég ellopták és valahol egy külföldi bankszámlán pihen.
Ha ez átmegy, akkor a nyugdíjrendszer felszámolása most júliusban kezdődik. Neked meg nekem akkor sem lesz már nyugdíjunk ha még évekig fizetnénk.



A jelenlegi befizetések a mostani nyugdíjasokra mennek el egy az egyben. Pár év múlva már ez is kevés lesz, ezért találták ki ezt a faszságot. Mondjuk ivott apád, vert gyerekkorodban, de rá leszel kötelezve, hogy eltartsd? :D Agyrém.

btw: Az egészségpénztári támogatás és a többi önkéntes (például nyugdíj-)pénztári támogatás kikerül a béren kívüli juttatások köréből.

Ez még röhejesebbé teszi az egész nyugdíj bomba disarm-ot, de mindegy... ez már inkább pol topik.



Gabika írta: pedig de, szerinted a nyugdij a penzfan terem? minden fillerjet mi adozok fizetjuk be

Ezzel az eszmefuttatással csak az a probléma, hogy ezek után is ki kell fizetni a nyugdíjjárulákot, csak kapsz mellé egy-két-négy eltartandó embert is. Ha nem kéne fizetni, akkor kisebb lenne a probléma.



a szulotartas eddig is benne volt a ptkban

Parizer forever.



Ha valaki ért ehez tényleg, világítsa meg plíz, mert nagyon nem szeretnék ebbe a helyzetbe kerülni. Haverom még kevésbé, ő kb. a sandalar által felvetett példa.



most mondanám, hogy a prolitikába, de még ahhoz is gagyi téma, kéne mellé nyitni érdektelen politikai topikot is.



Mondjuk ivott apád, vert gyerekkorodban, de rá leszel kötelezve, hogy eltartsd? :D Agyrém.

a vicc az hogy ez elott mindenki mast akihez kozod nem volt, es/vagy verte a csaladtagjait is eltartottad ado formajaban, es nem lazongtak az emberek ellene.

Ez a "kotelezo" szuloeltartosdi egy helyzetben lehetne koser, ha nem fizetnek amugy adot. Ellenkezo esetben lol no. :D

Marmint maga a kotelezo adozas is amit ki tudja hova lopnak el vagy koltenek olyan faszsagokra amihez amugy moralisan/logikusan atgondolva sohasem jarulnal szemelyesen hozza is egy vicc, de az emberekbe olyan melyen belevertek ezt hogy manapsag szinte a legtermeszetesebb dolognak veszik es a legnagyobb nyugalommal teszik a "vedopenzt" fizetest minden egyes alkalommal.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Nem érted, mi?
Mindezek mellett meg akarják szüntetni a nyugdíjat. El akarják törölni, huss, vége, megszűnik, nem lesz többet olyan, hogy nyugdíj. Hmm?
Lehet hogy eddig is neked kellett eltartanod a felmenőidet, de kapott mellette nyugdíjat az öreg. Most ez IS rád hárul. Fizesd neki a kaját, a gyógyszert, az áramot, a keresztrejtvény előfizetést, mind-mind neked kell kifizetned KÖTELEZŐ jelleggel, mert nyugdíjat NEM fog kapni, mert megszűnik, NEM fog létezni többet a nyugdíj, mint fogalom és mint kifizetés. Viszont ha nem fizeted, akkor kapsz egy pert a nyakadba. Kapisgálod?



Belátható, hogy az emberek döntő többségét érdemes inkább adózásra kötelezni, mintsem abban bízni, hogy a hónap, vagy akár az aktív munkaéveik végén marad náluk egy kanyi fillér felélhető likvid tőke.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



ez korrekt felteves, de miert kellene nekunk eltartanunk a rakat idiotat aki welfare-en el egesz eleteben es semmi kedve semmit tenni?

Ha nem lenne welfare rendszer, kihullana a sikhulye/tehetetlen/lusta ember, es aki talpraesettebb illetve resztvenne aktivan a kozossegi megoldandokban, az tudna csak ervenyesulni.

Azaz mashogy mondva inspiralobb lenne mindenki szamara hogy tegyen magaval valamit, meg a welfare-es semmittevok is, ha nem lenne "allam" (a.k.a. melos emberhez szegezett pisztoly hogy fizessek nekik), aki eltartja oket. Nem?

Megint mashogy mondva, kb direkt a kialakitott rendszer okozta hogy nem tudjak beosztani amijuk van, mivel "ott a B tervnek az allam amihez hozza lehet nyulni ha gond lenne, minek tul sokat stresszelni akkor rajta" alapon vannak.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



lehet h hülyeséget beszélek de az USÁban is úgy van hogy nincs welfare nem? Aztán mégis akad egy kevés gettólakó... de lehet hogy abszolúte rosszul tudom.



Nem tudom ki a fax vagy te, de nekem kb. 10 (15) eve a nyugdij es annak gazdasagpolitikai vetulete a kedvenc temam, szoval oktass meg, ha lehet. Mint a radikalis nyugdijcsokkentes oszinte hive, alig varom mar a nyugdij teljes megszunteteset. De ilyen nem lesz, masnap 2.9M nyugger gyujtana fel a parlamentet, a nyugdijat megszunteto part soha nem kapna egy szavazatot semi...

Parizer forever.



psishock írta: Ez a "kotelezo" szuloeltartosdi egy helyzetben lehetne koser, ha nem fizetnek amugy adot. Ellenkezo esetben lol no. :D

Pedig ez lesz. Fizess adót is, és tartsd is el őket. Így fizethetsz őseidnek ellátást, és fizethetsz a nagyfőnöknek új stadiont is.



Az egész arról szól, hogy a nyugdíjrendszer nem működik, máskülönben miért terhelnék ezt kötelező jelleggel az utódokra. A kérdés csak az, hogy hol az eddig befizetett pénz?
Csak nem ellopták?

Te jó ég, te magyarázol nekem, mikor nem érted a felosztó-kirovó nyugdíjrendszer működését???

Nem ellopták az eddig befizetett pénzt, hanem kipótolják, majd kiosztják minden hónapban a nyugdíjasoknak...

Parizer forever.



és fizethetsz a nagyfőnöknek új stadiont is.

nagysagrend...

szerk:

focira 5 ev alatt kb. 250MRD-t koltott az allam (http://www.origo.hu/gazdasag/20150520-az-allam-szazmilliardokat-kolt-focira-labdarugas-koltsegvetes-muszbek-mihaly-nb-i-veszteseges.html) , ez evi 50MRD, ehhez kepest a nyugdijasokra elkoltunk olyan 4000-5300MRD-ot/ev (attol fuggoen, hogy az eü-t hozzávesszük-e)

Parizer forever.



USAnak pont az egyik legnagyobb problemaja a welfare. Egyreszt azert van ennyi gettolako is ja, mivel megkapjak a foodstampjaikat meg a jarulekaikat, aztan tulelnek vele, annelkul hogy valtoztatnanak barmit is az eletstilusukon.

Szomoru nezni hogy pont Amcsiek akik a legnagyobb bastyai voltak a szocialista allamberendezesnek most sokan Bernie/Hillary oldalara alnanak, ahelyett hogy a szabadpiac oldalat erositenek inkabb, ami eredetileg is igen eros gazdasagu allamma tette oket. Persze vagom en hogy miert inspiralo hallani azt. Csomo inyen cucc az allamtol, es minek gondolkodni akkor hogy ki is termeli azt igazabol ki akkor.

Rovidtavon jo 5let mindig, de hosszutavon, ahogy egyre tobben kezdenek akkor ratelepedni az ingyen eltartasra, legnagyobb szazalekban halalra van itelve.

Legutobbi nagyszeru pelda a szocialis allamberendezes nagyszerusegere ugye Venezuela. Ott is allamositottak az egeszsegugyet, allamositottak az olajat, stb, midenki szuper boldog, aztan egyre tobben telepedtek ra ezekre a dolgokra es csodak csodajara je, egyszer csak elfogyott innen is a penz. Attol a perctol kezdve romokban az allam. Hiaba allamositott/ingyenes az egeszsegugy, jo ha 20%-ra a betegeknek van elegendo gyogyszer hogy ellassak oket, igy hosszu idok utan ujra pusztulnak a malariatol az emberek es csecsemok halnak meg egyszeru gyermekbetegsegektol szuletesuk utan a korhazakban. Hosszu sorokban allnak az uzletek elott az emberek hogy valamicske kis kajajuk legyen de igy is rengetegen halnak ehen, rengeteg gyilkolaszas is van az utcakon, szinte mindennapos dolog.

HA az atlagember nem lenne idiota talan tudna mukodni a szocialis rendszer, de mivel tipikusan ha nem kenyszerul az ember arra hogy gondolkodjon hanem mindent a feneke ala teszel, akkor nem fog tanulni es/vagy torekedni tobbre hanem jo az neki ami van, es nem is fog mozdulni semerre, hanem telepszik sorra ra az allami ellatasra, es abban a pillanatban ahogy mar tobb ember lesz pioca mint aki dolgozik, mi sem termeszetes hogy bedol ismet az egesz.

Nyilvan hogy a kapitalista rendszer is verzik egy csomo sebbol, de legalabb bizonyitott idiota szuro hatasa van, mivel ott ha nem teszel semmi magaddal vagy nem veszel reszt a kozos megoldandokban, kb ehen fogsz halni mivel "ertektelen" resze leszel a tarsadalomnak, es ez ugye az eletbenmaradas osztone inspioralo lehet csomo amugy fule botjat se mozdito embernek.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Te jó ég, te magyarázol nekem, mikor nem érted a felosztó-kirovó nyugdíjrendszer működését???

rwurl=http://i.imgur.com/rYJEA4d.gif

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Nem olvastam komolyabban neki, de ez meghozott torveny mar vagy csak torvenyjavaslat? Mivel ep eszu fiatal melos nem latna ertelmet hogy miert akarna ehhez a (szamara rettento lehuzo es igazsagtalan, mondhatni osszefoglalva nagyon megterhelo) rendszerhez tartozni. Es ha elzavarnak minden melost, meg ennel is nagyobb problemaban lesznek, mivel ok az egyeduliek akik viszik az orszag gazdasagat. Gyerekekbol es (mar mint lol, mibol lennenek azok ugye) nyuggerekbol nem lesz gazdasag ugye.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



eddig is benne volt a PTKban, nincs igazan erdemi valtozas (csak berakjak az alaptorvenybe is*)

*asszem

aki meg aggodott, hogy az alkoholista apja, aki verte, elhagyta, sohasem torodott vele, annak is fizetnie kell a havi 100-300k nyugdijasotthont, az megnyugodthat, nem kell

Parizer forever.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag
A nyugdíjrendszer ettől függetlenül össze fog omlani, de senki nem fogja a nyáron egy tollvonással a nyugdíjat, és jövőre sem.

Egyébként például Németországban is el kell tartani a szülőket (de egy csomó országban voltak eddig a témában perek, nálunk is voltak, és több jogszabályban is szerepelt eddig is), és mennek is belőle perek, de társadalmi szinten marginálisak.

Az viszont Magyarországon is bevett szokás, hogy például a szülő gyerekének a nevére íratja életében az ingatlant, azt bevágják idősotthonba, amit a társadalom fizet, mert neki ezzel már papíron nincs vagyona.

@sandalar A szülőre rá lehet bizonyítani jogi úton az érdemtelenséget, ha nem áldozott rád pénzt gyerekkorodban vagy vert. A szülő egyébként elég hátul áll a tartási sorrendben, az is kétséges, hogy egy átlagos keresetű családapából ki tudnak-e sajtolni bármit is. Nagy a baj, és ezt ez a Ptk.-módosítás is jól mutatja, de nem kell átesni a bulvárló túloldalára.

Ez pedig egy alapvető társadalmi kérdés, igazán lehetne róla beszélni nyilvános helyen pártpolitika nélkül is, de ha nem megy, akkor tényleg átmegy az egész a Prolitikába. Aki ezt a vonalat akarja folytatni a reakciójában, az átfáradhat magától is oda.

Sors bona, nihil aliud.



Es ha elzavarnak minden melost, meg ennel is nagyobb problemaban lesznek, mivel ok az egyeduliek akik viszik az orszag gazdasagat. Gyerekekbol es nyuggerekbol nem lesz gazdasag ugye.

ez mar megy egy ideje
de mibol gondolod, hogy a gyerekek itt maradnak? viszik a csaladot is...

itt csak nyuggerek es cigok lesznek, erosen sanszos (mondjuk 20 ev mulva, mikor en lennek nyugger :P)

Parizer forever.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Ezért kellene neked az a 20 éves, hogy eltartson öregkorodra ;)

Sors bona, nihil aliud.



A nyugdíjrendszer ettől függetlenül össze fog omlani

reg megjosoltak mar ugye (en mar tobb 10 eve tudok rola es lazabb szinten kovetem), es velemenyem szerint nincs ezzel amugy semmi gond, mivel eroteret enged a privat nyugdij penztaraknak, ahogy az mar sok orszagban regota letezik.

Amennyit fizetsz magadnak, annyit fogsz kapni idos korodra, nem kell stresszelned rajta hogy lesz e eleg melos/allamkassza tartalek ami epp eltart, vagy hogy jelenlegi melos korodban mas(ok)nak fizetned kotelezoen azt.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



:)

azt lepattintottam, egy 42 evessel fogok randizni :)

Parizer forever.



szerkesztettem mar roviddel utana ahogy kuldtem a kommentet, de a masodik fele amit mondtal ennek fejeben erosen sanszos es nem fest tul kellemes jovokepet. :)

Fuggetlen hogy nem vagyok mar az orszagban, nem tesz boldogga hogy szenne amortizalodik a szerencsesebb napokat is megelt nep.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



mivel eroteret enged a privat nyugdij penztaraknak, ahogy az mar sok orszagban regota letezik.
Amennyit fizetsz magadnak, annyit fogsz kapni idos korodra, nem kell stresszelned rajta hogy lesz e eleg melos/allamkassza tartalek ami epp eltart, vagy hogy jelenlegi melos korodban mas(ok)nak fizetned kotelezoen azt.

Ugyan nem teljesen ertek egyet vele, de olvastam mar olyan gondolatokat is, hogy a nyugdijkassza sem tuti megoldas. Ha melosok nelkul osszeomlik a gazdasag, akkor a kasszak sem tudnak ertekelheto teljesitmenyt nyujtani.

szerk: gyakorlatilag az a lenyeg, hogy munkat nem tudsz raktarozni evtizedes tavlatokban tarsadalmi meretekben (egyeni menekuloutnak persze jo lehet)

Parizer forever.



a privat nyugdij penztarak egyik eros biztonsagi pontja, hogy egymasra vannak biztositva a kerdeses nagy cegek mint a bankok is. Ha az egyik lokalis gazdasagilag be is dolne, a tobbi kihuzza penzugyileg a szarbol.

Amugy nyilvan nem fog forint alapu szamlat senki kotni, hanem valami stabilabb valutasat, azaz nem magyar nyuggerceggel fogsz uzletelni ertelemszeruen, hanem internacionalissal. (most persze nem erdemes belemenni hogy potencialisan osszedolhet az egesz vilaggazdasag is, mivel akkor tokmindegy mikor mit csinalt az ember, szopni fog minden egyes ember nagyon erosen)

Dolgoztam (minden szar allass mellett) cirka egy-masfel evet nemzetkozi privat nyugdij biztosito ugynokkent is fiatal koromban, vagok egy smast a szabalyaikrol.

...nem tuti megoldas...

olyan mint anyagi biztonsag, nem letezik a vilagon (mar). Hatalmas cegek / gazdasagok is dolhetnek be pillanatok alatt, igy amit egesz eletedben felhalmoztal, elveszthetet ugyanennyi ido alatt. Csak potencialis eselynoveles lehetseges a realitasban, velemenyem szerint.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



az a baj, a tokekiaramlast nem szereti senki, marpedig egy masik orszag nyugdijasainak etetese a nyugdijpenztarak befektetesein keresztul, az az
mondjuk pl. kina miert etetne nyejropa/usa oregedo tarsadalmat?

szerk: szóval ez az érvelés, nem mondom, hogy egyetértek vele, de egy lehetséges kimenetel, az biztos

Parizer forever.



Parizer forever.



Köszönöm az adat, mindíg szívesen tanulok olyanoktól akik értenek a témához. Én csak az egészségbiztosítási modellekhez értek.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!