Jelenlegi hely

Boldogsághangulat és örömbenüvöltő-szoba

Utolsó bejegyzés


Ma egy csók, holnap már egy fuck...

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



egyszer hallottam olyat, ha egy nő beengedi egy pasi nyelvét a szájába, akkor beengedi a farkát is a vaginájába. persze nem kell kisarkítani a dolgot, ha megcsókolja valaki nem dugja meg ott rögtön helyben azonnal, de felfogható egyfajta belépőként (vagy meghívóként?) is a 'szentélyébe'

szóval igen, szerintem a csók és a fuck között ott van az út, nem biztos hogy mindig kikövezett és autópálya szélességű, de ott van. az már csak az utazón múlik, hogy végig megy e ezen az úton.

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan


CJ képe
CJ

Egy költő veszett el benned.. :) ;)

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Ááááááááááááááááááááá, mégis van az a pénz, amiért vissza lehetett hozni Rátóti Zoltán 6 szinkronmentes év után, hogy a Függetlenség napja 2-ben újra Bill Pullman hangja lehessen, ááááááááááááááááááááá!!!!!!

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



wow, már ezért megnézem. :D



fogorvos, semmi gond, egy ev mulva kell ujra menni :)

Parizer forever.



fuck yea, mult hetfon mar sikerult megirni a matekvizsgat amire vagy 5+ honapja szinte egyfolytaban keszultem, de most megjottek az eredmenyek is, majd 90%! :D

A Khanacademy.com is levizsgazott mivel terv szeruen legnagyobb reszt rajta kereszult tornaztam fel magam szinte "matekhoz hulyevagyok" szintrol a 12 evnyi anyagbol egy velemenyem szerint egeszen izmos szintre, amit melyen atlatok es aktivan tudom kombinalni adott problemak megoldasra is. Ez szintugy eros alapokat ad majd a tovabbi magasabb szintu matematikai ismereket elsajatitasahoz is.

Khanacademy pros (az ingyenesseg, atfogo ismeretek, hozzaferhetoseg, stb cuccokon felul amit mar a regi cikkemben megemlitettem ugye, igy hosszabb hasznalat utani tapasztalatok szerint):
- megtanit szeretni a matekot. Brutalisan lenyeges pont.
- intuitivan tanit. Azaz nem a kepletekre es a sablonokra fokuszal, hanem megtanit megerteni miert es hogyan mukodik valami, es megtanit lederivalni magadnak a kepletet akar az alapokrol, ha szukseged lenne ra. Direkt sztresszeli es kiemeli idorol idore hogy ne magoljuk be a kepleteket (max 1-2 bazira surun hasznalt es univerzalison kivul), hanem probaljuk megerteni es atlatni hogyan mukodik minden.
- lassan es mindig erdekfeszitoen magyaraz, probalja ha csak lehet humorral es vizualitassal megtolteni az eredetileg ertelemszeruen szaraz anyagokat.
- Megtanit arra hogy tamadjuk meg sajat magunk a meglevo ismereteinkkel a friss problemakat. Szinte minden videojaban allandoan hajtogatja (es ezzel a fejedbe veri) hogy allitsuk le a videot a felvetett problemak utan, es probaljuk meg sajat magunk a vegere jutni, es csak akkor inditsuk el a videot ha a vegere jutottunk, vagy epp leakadtunk valahol. Azt is kiemeli hogy barmikor amikor "megvilagosodast" kaptunk egy egy pontban a videobol, nyugodtan allitsuk le es folytassuk sajat magunk a levezetesek befejezeset.

cons:
- lassan magyaraz, humorra is hagy idot, stb, ha akademikus sebessegre vagysz, nyilvan vannak profibban es tomorebben osszeallitott akademikus tantervek.
- A videokra nem keszul tipikusan komolyan atgondolt scriptekkel, hanem "ami epp jon a fejeben" alapon kezdi magyarazni a temakat. Igy, idorol idore megesik hogy vet par apro hibat bennuk, de nem teszi ujra fel oket kijavitva, hanem youtube annotation-nal odabiggyeszti a ragtapaszokat. Nem nagy gaz mivel siman nem zavarjak az anyag megerteset a (javitott)hibak, de mondom kiemelem hogy legyen tiszta sor.
- tobbszor megesett hogy nem a legkoherensebb felepiteseu az anyag, idonkent kellett innen onnan elcsipnem az extra elotudast mire a sorrendben levovel tovabb tudtam haladni.
- nem annyira fekszik ra a preciz matematikai megnevezesek beledveresere, mivel elsosorban az intuiciodat probalja feltornazni, igy jo ha atragod azokat (barhonnan mashonnan) mielott teljesiteni szeretnel. (pl tegyuk fel kapsz egy osszetettebb szoveges feladatot tele specialis matematikai kifejezesekkel, es ha akar 1-2t beloluk nem ertesz hogy mit takarnak, maris komoly problemaban vagy). Miutan atvettem az osszes anyagreszt amit szerettem volna a khanacademyn, a biztonsag kedveert atfutottam a kanadai strandard tankonyvet is (math 30-1 vagy puremath 30), es talaltam egy par "hubaz, ezt azer jo tudni" szitut, kulonosen a megnevezesekkel kapcsolatban.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Gracca!

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Szerintem nem volt szükség a szektás részre a boldogságod indoklásához, a lényeg, hogy kiadta ;)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.




psishock írta: - lassan magyaraz, humorra is hagy idot, stb, ha akademikus sebessegre vagysz, nyilvan vannak profibban es tomorebben osszeallitott akademikus tantervek.

Őszintén szólva a magyar egyetemek előadásai tapsztalatom szerint elvétve lehet "sebesnek" nevezni, max több sebből vérzőnek. :) A sebesség sok helyen max abból adódik, hogy órán elmondja a slide-ok felét, aztán megmondja, hogy a többit otthon nézze át.

A precíz megnevezések nem sulykolása szinttől függően nem is annyira probléma, bár brutálisan sokszor próbálnak úgy nagyzolni a különféle (tan)könyvek írói, hogy rogyásig rakják ott is szakkifejezésekkel, ahol hétköznapi beszédben is bőven elegendő lenne leírni a dolgot. Sőt, érthetőbb, átláthatóbb lenne.

tl;dr: grat, szerencsére a cons rész nem annyira probléma. A pro rész meg pont a lényeg.



próbálnak úgy nagyzolni a különféle (tan)könyvek írói, hogy rogyásig rakják ott is szakkifejezésekkel

Ööö, gondolom előfordulhat ilyen is, de ahogy az oktatás mögött, úgy könyvírás esetén sem feltétlen exhibicionizmus, vagy plusz bevételszerzés hajtja az illetőt. A gondolatformálás szándéka mellett sokszor jelen van a továbbtanulásra, kutatói munkára való ösztökélés, nem beszélve a szakzsargon használatának praktikus okairól, amik segítségével nem kell sorokon keresztül taglalni minden egyes koncepciót.



tapasztalataim szerint igy visszagondolva tipikusan (a kevesbe elonyos felepites mellet) a tantervekkel az volt a legnagyobb gond, hogy rettento sokat probaltak belesuriteni, a rendelkezesre allo idobe.

Plusz a fogalom hogy "ok, atmeno", matematikaban szerintem hanyagolando kellene hogy legyen. Lehet hogy tortelenelembol vaghatod a modern kort es full kihagyhatod mellette a pl az oskor ismereteit, de itt egymasra epulnek az ismeretek fel, es ha valahol a tudasod hianyos, az kesobb nagyon nem fogja meghalalni magat, es egyre melyebbre asod csak magad, az "atmenovel". Magyaran, csak vesztegeted az idodet, mivel ugy sem fogsz a vegen semmit erteni belole igazan es egyre jobban szetesel csak.

Szerintem a kevesebb tobb ebben az esetben is. Inkabb ismerj es tudj hasznalni osszeveve kevesebb teruletet a matematikabol, de azt effektiven at tudd latni, es eros legyel belole, mivel csak ugy van ertelme. (epiteni is ra kesobb)

A sulik ugyerzem rafekudtek hogy bazi "magaszszintu", de bazi lukacsos tudassal arasszanak el, ami igy sokszor elvesztegetett idonek hat a vegere.

Az full ertelmetlen hogy suli mellett te matektanarokra meg egyeb kiegeszito orakra kell hogy elvesztegesd az idodet, mert ott egyszeruen nem tudnak mit kezdeni veled. Es meg lehet az sem eleg a vegen. A normalis hozzaallas talan az kellene hogy legyen hogy te otthon elolvasod a friss tananyagot "hazi" formajaban, az iskolaban meg a tanar segit a leakadt reszletekben legfeljebb eloremozdulni. Azaz a tanar mint emberrel foglalkozna veled ahol leakadtal az ideje 100%-ban, a tanulast meg otthon vegezned. Ahelyett hogy a szokasos "az idejenek a 95%-ban a slide-okat adja le az oran, vagy epp a tablara irkalva vesztegeti el, ami meg nem fer bele vedd at otthon"-ra menne el.

Hogy akkor valaki lehet 3-4 ev alatt pl csak fele addig jutna mint pl egy masik ember, aki lehet 2x olyan gyorsan tanul? Semmi gaz, mivel ahany ember annyi fele. Inkabb toltson annyi idot vele amennyit kell, mintsem siettessuk az illetot es csak lukacsos infoval tomjuk tele a fejet amit a vizsga utan azonnal el is felejt. Majd mindenki eldonti milyen sebesseggel felel meg neki az info felvevese, es mikorra forr ki benne a dolog.

Nem az kellene hogy az erenynek es a celnak lennie hogy kijard a sulit, hanem hogy megtanuld a kerdeset anyagot. A suli meg funkciojat itelve segitseg kellene legyen ebben, barmeddig is tartson. Tul arbitaris ez a felallitott 4 ev pl ami alatt "mindent" le kell mindenkinek hogy vagjon, vagy az a rendszer hogy pl 1 vagy 2 tantargy hianyossagai miatt (ha a tobbi akar kivaloan is megy) egy egesz evet ismetelned kellene, ahelyett hogy haladnal az evek szamolasa nelkul a gyengebben meno es a konnyebben meloekkel is tovabb, es amikor megtanulod oket, akkor megtanulod oket.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



btw koszi mindenkinek!

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Gracc!!!

Parizer forever.




GZ!

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



swoder írta:

nagi írta: próbálnak úgy nagyzolni a különféle (tan)könyvek írói, hogy rogyásig rakják ott is szakkifejezésekkel

Ööö, gondolom előfordulhat ilyen is, de ahogy az oktatás mögött, úgy könyvírás esetén sem feltétlen exhibicionizmus, vagy plusz bevételszerzés hajtja az illetőt. A gondolatformálás szándéka mellett sokszor jelen van a továbbtanulásra, kutatói munkára való ösztökélés, nem beszélve a szakzsargon használatának praktikus okairól, amik segítségével nem kell sorokon keresztül taglalni minden egyes koncepciót.

Most az alap dolgokról beszéltem, a túl-latinozásról. :) Persze ahol nem létezik köznapi megfogalmazás ugyanarra ugyanannyira pontosan, az más.



YAAAAY!
hetfon indulok, majd meselek!:P

"okey-dokey!"



az előző egy oldalt végigolvasva és a lelkesedésed látva aszittem a szex factort fogod belinkelni, meh.. :/



az a része a világvégében van, csak nem mondta ki. :)

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



vegre megy az RW!!!

Parizer forever.



\o/ \o/ \o/ \o/ \o/ \o/ \o/ \o/ \o/ \o/ \o/ \o/ \o/ \o/ \o/ \o/



Beköltöztem az új lakásomba, kitakarítottam (na a konyha még hátra van :( ), netet bekötötték, megjött az új bicajom.

Zsírkirály!!!!

Parizer forever.



Gz!



fap time!

Regen minden jobb volt.



Visszaszereztem a 12 évvel ezelőtt regelt IMDb accountom felett az irányítást.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Nekem nemreg eltunt az egesz vote historym :o

Regen minden jobb volt.



Egyértelműen trollkodásnak minősíthette a rendszer kirívóan magas pontszámaidat az üzbég és afgán filmipar remekeinél.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!