Jelenlegi hely

PC-builder HQ

Utolsó bejegyzés


legeklatánsabb

Ezt most nem kellett volna...

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Maxwellt szerintem sem érdemes. Neked a Polaris pont jó lehet, vagy valamivel később(?) egy olcsóbb Pascal.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Elég régi motoros vagyok már így a videókártyámmal, 2011 elején vettem, pont egy generációváltás előtt, Sapphire 6950-es, amivel a mai napig semmi gondom nincsen.
Ezzel a kártyával toltam végig a Battleborn bétát, ami 1-2 helyen megakasztotta, de csak ennyi. Az Overwatch béta tökéletesen futott rajta, a Doom multi tökéletesen futott rajta, a Witcher 3 tökéletesen végigjátszható volt rajta. Konkrétan csak azért akarok új kártyát, mert 20-25 néha 30 fps fölé szinte egyik sem ment, és a ventilátor folyamatosan maxon pörög, azon túl, hogy grafikailag nem voltak velük problémáim.

65.000-et szánok a kártyára, viszont használt termék nálam szóba sem jöhet, ebből a szempontból hajthatatlan vagyok, műszaki dolgokat csak újonnan, garanciával, null kilométerrel.
Ezt a kártyát ajánlották nekem, 63.000 forint környékén:
Sapphire Radeon R9 380 Nitro OC, 4GB memóriával. DirectX 12-t tudja, szóval ebből a szempontból tökéletes választás lenne.
rwurl=http://p1.akcdn.net/full/327680923.sapphire-radeon-r9-380-nitro-dual-x-4...

Hogyha 5 évig elvoltam 1 gb memóriával, amit még csak most kezdek kevésnek érezni, akkor ezzel megint el lennék vagy 5 évig, nem?
Nincsenek ilyen maximális igényeim, hogy csúcs kártyát vegyek, mert az +4 fps, meg tud egy új effektet. Elvagyok én 60 fps-el, nem előírás nálam, hogy nem mehet 100 alá.



Nekem is ez volt 4,5 évig, csak 2 gigás. :) Nemrég kölcsönadtam havernak, hogy Overwatchozzon, mert az övén szaggatott, ezzel viszont új távlatok nyíltak meg előtte. Elővette az összes Blizz játékot (csak azokkal játszik), és azóta gyönyörködik a grafikában.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Legalább addig várj, amíg az AMD bejelenti az új kártyáit, azok pont ebben a kategóriában lesznek, mint amit rászánnál. Június elején lesz ez, és ha ugyenez az áron kapsz egy kissé gyorsabb vagy ugyenennyire erős de kevesebbet fogyasztó, tehát csendesebb és hűvösebb kártyát, akkor már megérte.
Nem beszélnélek rá semmire, ez a kártya se rossz, de 1-2 hónappal generációváltás előtt kártyát venni badarság. Légy türelmes. =)



Ez meg 4 gigás, úgyhogy elégedett leszek vele. :)

B3asT61:
Az a problémám, hogy mire itthon is megérezzük az árak változását, szerintem simán kell neki vagy félév, most addig meg minek várjak, felesleges. A forint is romlik közben. Ismerve a hazai viszonyokat, itt ősznél előbb nem jósolok árváltozást.

Most olvastam el a Prohardveres tesztet is róla, ez kapta az ajánlott plecsnit, a Radeon R7 370 meg a tetszett plecsnit.
Összességében pedig alig marad el egy GTX 780-astól, és folyamatosan az élboly környékén teljesít. Szerintem ez lesz. :)



Még 11 nap a paper launch AMD-nél a szegmensben, rá kb. 2 hétre talán már kaphatóak lesznek. Semmiképpen ne vegyél addig.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Doomhoz azért inkább nem rohannék most érte a boltba, a 390 is csak ennyit tud:

rwurl=https://youtu.be/GNE_P-g_-Ts

Azóta jött már megint új driver a játékhoz, nem tudom, hogy segít-e. Illetve ha zavar a pörgése, a Radeonok mostanásg nem a visszafogottságukról híresek, elég zajosak és melegedők. A most jövő generácó a 14 nm-nek hála ebben jobb lesz mindenképp. Rádásul Radeonból nem kell sokat várni az "olcsó" kártyára.

Sors bona, nihil aliud.



B3asT61 írta: Nem érzem úgy, hogy nagy gond lenne. Nagyobb piaca van a közép- és alsókategóriának.

Félreértettél: jó lenne újítani a 290X-emet, mert nagy a felbontás amin használom. Egyébként a piacnak viszont rossz, ha nvidia kiadja az új olcsóbb-jobb saját kártyáját, és AMD képtelen rá válaszolni fél évig.

A legtöbb ember meg.... a legtöbb magyar keresetű ember. A magyar piac meg pont semmit nem számít.



Na jó, azt a 2 hetet még kibírom, valahogy. :)



Alig egy hónapot kell kibírnod és látni fogod, hogy mit tudnak az új kártyák. Ismerem az érzést, amikor valami új cuccot battintasz be a gépbe, fantörpikus, sokmindent vettem így szinte csak ezért. =D De most tényleg megéri várni. Persze lelked rajta, ha nem az a típus vagy, aki megbánja a vásárlását, ha kicsivel később ugyannyiért jobbat kap(hat).

Nagi: Jahogyja, nem általánosságban beszéltél. Magas felbontáshoz jogos, nVidiának meg kell, hogy valakivel küzdenie kelljen a vásárlók kegyeiért. Bár high-end alatt én inkább a Fury meg Titan-szerűségeket értettem, de jogos, az egy kategórával feljebb van.
Munkához nekem is jó lenne már egy min. 2k-s monitor, de egyelőre a pénztácrámnak elég ijesztő áron vannak értelmes 27-es IPS monitorok, főleg nulláról építendő konfig mellé.




Intel Core i5-6400 procit (terv szerint...) úgy 4,0 GHz környékén futtatva milyen CPU hűtőt érdemes venni? Egy Cooler Master Hyper T4 megteszi?

Corsair 450W CX450M PSU jó lesz alá?

Ez lesz a komplett konfig:
- Intel Core i5-6400 2.7GHz
- Gigabyte GA-Z170-HD3P
- Kingston DDR-4 16GB /2400
- Samsung 250GB SSD 850 EVO
- 1 TB WD HDD
- GTX 650 Ti OC (tudom, bottleneck, de már így is majdnem 150 rongyba fáj ez a mutatvány)

Nincs most sajnos időm teszteket olvasgatni.

Non serviam



Mivel gyanítom, hogy mindenki a fenti kérdésemen pörög 3 órája, szólok, hogy már tárgytalan. Folyhat tovább minden a megszokott mederben.

Non serviam



Csak a szokás megjelenés előtti utolsó változtatás, ami keresztbe tett a GCN 1.2-nek, de már orvosolták. Elég jól ki van találva, új bullet point az nv power point promo anyagokon - smooth day 1 performance.
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=WvWaE-3Aseg



lol, már RAGE-nél is pont az AMD kártyákra baszták el... :D



Na szép. :)


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Megnyugtató, hogy már orvosolták, elég érdekes történetek ezek. És az is kellemetlen, ha valaki vesz 100k-s VGA-t, kiveszi a szabadságot aztán day1-en vásárolt játékban ez fogadja. Én nem tartozom ebbe a halmazba, de tényleg riasztó tud lenni ekkora költekezésnél.

Sors bona, nihil aliud.



GTX 1070 specifikacio:

http://www.geforce.com/hardware/10series/geforce-gtx-1070

GPU Engine Specs:
1920NVIDIA CUDA® Cores
1506Base Clock (MHz)
1683Boost Clock (MHz)
Memory Specs:
8 GbpsMemory Speed
8 GB GDDR5Standard Memory Config
256-bitMemory Interface Width
256Memory Bandwidth (GB/sec)
Technology Support:
YesMulti-Projection
YesVR Ready
YesNVIDIA Ansel
Yes - SLI HB Bridge SupportedNVIDIA SLI® Ready
YesNVIDIA G-SYNC™-Ready
YesNVIDIA GameStream™-Ready
3.0NVIDIA GPU Boost™
12 API with feature level 12_1Microsoft DirectX
YesVulkan API
4.5OpenGL
PCIe 3.0Bus Support
Windows 7-10, Linux, FreeBSDx86OS Certification
Display Support:
7680x4320@60HzMaximum Digital Resolution1
DP 1.42, HDMI 2.0b, Dual Link-DVIStandard Display Connectors
YesMulti Monitor
2.2HDCP
Graphics Card Dimensions:
4.376"Height
10.5"Length
2-SlotWidth
Thermal and Power Specs:
94Maximum GPU Temperature (in C)
150 WGraphics Card Power (W)
500 WRecommended System Power (W)3
8-PinSupplementary Power Connectors

1 - 7680x4320 at 60Hz RGB 8-bit with dual DisplayPort connectors or 7680x4320 at 60Hz YUV420 8-bit with one DisplayPort 1.3 connector.
2 - DisplayPort 1.2 Certified, DisplayPort 1.3/1.4 Ready.
3 - Recommendation is made based on PC configured with an Intel Core i7 3.2 GHz processor. Pre-built system may require less power depending on system configuration.

Gyakorlatilag a GTX 1080 71-74%-a. Tehat kb. 980Ti teljesitmeny (a szamok alapjan picit jobb is).



banyek, azért open air testbench-ben nem kéne thermal throttling-olnia.... mit fog ez csinálni gépházban?
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=OXUo1S55ZUM



Mondjuk én pont leszarom, hogy ezekkel a vérgagyi lapátkerekes hűtőkkel mit csinál, értelmes ember úgysem vesz olyat.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Tény, és hála istennek elvileg nem csak a ref hűtők lesznek elérhetőek. De azért gáz, simán felemelhették volna a venti fordulatszámot, az ilyen ref hűtőktől senki nem várja, hogy halkak legyenek.



Remélem nem vettél 980 sli-t XDXD



Elvileg? Ne viccelj már. :)
rwurl=http://cdn.wccftech.com/wp-content/uploads/2016/05/ASUS-ROG-STRIX-GeForc...

Az ilyen és ehhez hasonló többi kártyával már valószínű nem lesz ilyen gond. Aki meg a túlárazott fos referencia kártyát veszi az meg is érdemli.



OCUK küldte az értesítőt, hogy raktáron vannak a GTX 1080-ak, de mire kattintottam, Joda már mindet megvette, grrrrrrrrrr!

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Nope nope. Turelmesen kivarom a normalis kartyakat. :)



Lol, egyik boltban 300k-ért vesztegetik a 3rd party modelleket is :DDDDDDDDD



Ha valakinek gyorsba kell olcsó és jó GTX 1080:
http://de.evga.com/Products/Product.aspx?pn=08G-P4-6181-KR

Garanciáztatásnál sajnos ki kell postázni, de egyéb "zsákbamacska" nincs a dologban.



Most itt is befutottak az árak a rendes kártyákra. Néhány helyen enyhén elszálltak az árral. -.-" Asus Strix verzió 701 fontért... Írd és mond, a 80 dollárral olcsóbb kártya itt 80 fonttal drágább lett mint a founders edition. :D Igaz máshol ahol találtam pont egy árba rakták a founders-el, de így basszák már meg ezt az árazást. Cimbi németországban tervezi ugyanezt és ott konkrétan 100 euroval olcsóbb mindegyik kártya. Ilyenkor jó itt lenni... :D



Ti legalább érdemben tervezhettek vele... itt 1-2 emberen kívül mindenkinek csak álom marad... akár 600 fontrol van szó, akár 600 euróról.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!