Overwatch

Utolsó bejegyzés


Nem az a baj, hogy zavar hanem hogy amellé olyan okos hülyeségeket sikerül becsempészned, hogy csak na. Amikből amúgy szintisztán lejön, hogy fogalmad sincs milyen maga a játék. :D Persze lehet toltad 10 percet open bétában és a 20as tickrate egyszerűen kiszúrta a szemed és nem bírtad elviselni ezért kénytelen voltál odébbállni, de baszki... :D

Most nem olvastam el minden sorod, mert az elején feladtam, viszont azért pár dolgot mondanék. Nem moba (max annyira mint a TF2 :D) és rohadtul nem kő-papír-olló elven működnek a hősök. Persze nem meglepő, hogy hülyeséget hülyeség hátára hordasz, de ha ennyire irritál téged a játék akkor mi a tökömért állsz le vitatkozni a hülye fanboyokkal? Szar a játék, ez van. Lépj tovább és ne állj már le itt toporzékolni minden nap ha épp találsz valamit amin jót tudsz csámcsogni.



ent666 írta:

Ha nekiülnék a játéknak

gondoltam
Simán elég lett volna ennyi is a wall of text-ek helyett
De azért nagyon kedves, hogy így a szíveden viseled a játékélményét azoknak akik játszanak vele:)

+1



Most nem olvastam el minden sorod

De akkor minek vitatkozunk? :D

Nem moba (max annyira mint a TF2 :D) és rohadtul nem kő-papír-olló elven működnek a hősök.

Nem azt írtam, hogy MOBA, hanem hogy FPS-elemeket használó MOBA, a kő-papír-ollót meg tudod, hogy milyen értelemben használtam, elvégre játszottál a játékkal. :P Láttam az Overwatchból vagy 2 órányi elemzést, a bétában is jártam, tudom, hogyan épül fel... csak ugye ennek kurvára nincs köze a beszélgetésünkhöz, mert egyáltalán nem a játékmenetről volt szó, hanem arról, hogy szétlőnek a fedezékben meg hogy meghalsz, mert a másodpercnek pont nem abban a szeletében aktiváltad az ability-t, amikor a szerver is figyelt. Nem én vagyok a világ legnagyobb Overwatch guruja, de még én is tudom, hogy elég szar dolog, ha egy FPS-ben le tudnak lőni a kibaszott falon keresztül.

Azt javaslom, hogy képzeld el ezt a szituációt egy másik játékban, mondjuk a Call of Duty-ban. Ha a CoD-dal lennének ilyen gondok, már a 20. Youtube-videón röhögnénk teli pofával, merthogy "köcsög Activision"... de a CoD-ban ez szökő évente történik meg, mert jobb a netkódja, mint az Overwatchnak, pedig ott a PC verzió századrangú a fontossági sorrendben.

A tököm kivan már azzal, hogy bármit is csesz el a Blizzard, a rajongók mindig úgy állnak hozzá, hogy "Isten fejlesztette, ezért tökéletes", ha meg valaki mást állít, akkor jön a kígyó béka. Az SC2 pl. azért fut szarul El Fanboy szerint, mert olyan komplex a játék, hogy technikailag kivitelezhetetlen a több magos CPU-kra való optimalizáció, holott mindössze arról van szó, hogy alaposan újra kéne alkotni a motor néhány lényeges elemét kemény fejlesztői munkával, mert a CPU tech sajnos nem abba az irányba fejlődött, amerre a Blizz szerette volna (elméletileg most végre szépen-lassan csinálgatják, de 4-5 éve kellett volna nekiállni, én meg hiszem, ha látom).

Szar a játék, ez van.

Nem szar a játék, a játék maga egy baromi minőségi cuccnak tűnik, de attól még nem kell szemet hunyni a hosszú távon komolynak tűnő hiányosságok felett. Én biztos vagyok benne, hogy megoldják majd a dolgot, de nem a fanboyoknak köszönhetően, mert ők valamiért nem szeretnék, hogy jobb legyen a kedvenc játékuk. Ki érti ezt?

Egyébként meg tényleg ennyire telik ellenérvként, hogy "neked fogalmad sincs erről"? Baszki, akkor kurvára igazam lehet. :D Azt mondja már meg inkább valaki, hogy miért jó a 20-as tickrate a Blizzardnál 1.0-nál, ha egyszer még a pre-alpha UT is 60-nal nyomul. Cinematikusabb úgy? Az emberi szem 20-nál többet úgysem lát? Hagyom a témát, mert látom, hogy fölösleges tovább gyúrni, de józan paraszti ész, "a magasabb érték a jobb", stb.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Nézd. Én nem mondom azt hogy ez nem probléma. Biztos az, nekem kurvára nem tűnt fel. :D Mondjuk nem is vagyok sasszemű proplayer. Lehet előfordult, hogy emiatt haltam meg 1-2szer. Eddig bármi probléma merült fel azt javították és meglepő mértékben figyelnek a community kínjaira. (azért meglepő, mert eddig kb minden játékuknál telibeszarták mit akar a nép és csak a saját fejük után mentek) Biztos vagyok benne, hogy idővel ez is javítva lesz. Amúgy meg valószínű a játékosok 99%nak fel se tűnt. Elvégre lement fél év béta úgy hogy ez fel se jött témába.

A Blizzard meg tudok, hogy még szarni is aranyat szar, semmi értelme ezen meglepődni. Sokkal több dolgot megúsznak mint egy másik átlag stúdió, ez is tény. Valószínű mondjuk azért, mert pár elbaszott hibától eltekintve eddig minden játékuk baromi minőségi volt. Ezt pedig nagyon nagyon kevés másik stúdió tudja elmondani. (és most ne keverjük ide, hogy amúgy mit művelnek pl a wow-val, mert az egyszerűen felháborító, viszont ott is igazából csak mennek a trenddel)



pl. a diablo3 micro stuttering-je legalább ennyire (ha nem jobban) vérlázító volt.
ott nem kapkodták össze magukat, hogy orvosolják a dolgot.

itt viszont overwatch-nál nekem sem ütközött ki ez a probléma. az tény, hogy érzem a rozsdát az ereimben és tuti biztos, hogy a 10-15 évvel ezelőtti önmagam szarrá ölne engem bárhol bármiben. talán akkor érzek néha zavart az erőben, amikor megnézem a killcamot, és hanzo vagy widowmaker (nem, nem infra sight-tal) lő le olyan valószínűtlen szituációkból, amit nem biztos hogy teljesen értek 3 lehetőséget látok:
1. vagy annyira uberpro cs:go-n, cod-on stb. tenyésztett sniper mókus tett el láb alól aki ellen amúgy sem lenne semmi esélyem
2. csal a killcam és nem úgy mutatja ahogyan pontosan történt
3. ez a 20-as tickrate ami miatt csúszás van (ez ugye megmagyarázza a killcam pontatlanságát is)

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Elolvastam nagyjából a hozzászólásokat, arra a következtetésre jutottam, hogy ugyan nem tökéletes a játék, lásd Zaxx érvelését a tickratere vonatkozóan (kiváló szemléltető videót is linkelt), mindazonáltal én élvezem a játékot. Illetve éppen Zaxx idézte, hogy dolgoznak a problémán, ami dicséretes, még ha nincs is jelen pillanatban implementálva a teljes játékra.
Szóval GL & HF, vannak ennél sokkal rosszabb kondícióban lévő AAA+ játékok és ezzel nem azt mondom, hogy akkor nem kell javítani rajta, de azért nem állítanám, azt sem hogy élvezhetetlen a játék emiatt.
M0nk#2521, ha valaki csapatban akarja tolni több xp reményében... Illetve ha szépen kértek még a TS-ünk címét is megadom, vagy alternatívaként használhatunk Discordot.



Zaxxról simán elképzelem, hogy eljár a BMW X6 fórumára is, ahol ostorozza a terméket a neten összeolvasott dolgok alapján (miért mentek titkosítás nélkül az adatok 2 évig a kocsi és a gyártó között, vagy hogyan lehetséges, hogy egy 30 ezres Dremel fúróval 3 perc alatt ki lehet iktatni minden védelmet benne), aztán ha beülne egybe, akkor 5 perc után elvörösödött fejjel üvöltené, hogy "BAZMEG EZ KURVA JÓ!!!!!". :)

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Ha valaki szeret statokat nézegetni meg osztogatni.

https://masteroverwatch.com/

Beirod a gamertagedet és mutatja a mért statjaidat. Leaderboardot (csak top 100) is meg lehet nézni rendszer és régiófüggően is.

Ez volnék én:

https://masteroverwatch.com/profile/shared/11104d66698dc17f

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



sterner írta: Zaxxról simán elképzelem, hogy eljár a BMW X6 fórumára is, ahol ostorozza a terméket a neten összeolvasott dolgok alapján (miért mentek titkosítás nélkül az adatok 2 évig a kocsi és a gyártó között, vagy hogyan lehetséges, hogy egy 30 ezres Dremel fúróval 3 perc alatt ki lehet iktatni minden védelmet benne), aztán ha beülne egybe, akkor 5 perc után elvörösödött fejjel üvöltené, hogy "BAZMEG EZ KURVA JÓ!!!!!". :)

Esetleg szimplán csak nem tudsz olvasni, de én értem, mit akarsz mondani: Isten csinálta, ezért mindenkinek tetszik.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



4 minutes
D.Va

:D Én nekem Widowmaker van ilyen 1-2 perc körül.



Annyira bekommenteltem volna én is ide pár tucatnyi wall of texttel ezelőtt is, hogy nem az a gond, hogy véleményed van, hanem az, hogy mindezt bicskanyitogatóan és trollkodva, alapigazságként előadva mondod el újra és újra, még akkor is, ha látszik, hogy alapvetően senki le se szarja a dolgot, legyen szó "LELKET BASZKURÁLÓ GONOSZ KOZMETIKAI LÁDÁKRÓL", vagy 20-as TR-ről. És amikor ezen nem háborodik fel a tömeg - csak legyint - akkor habzó szájjal, önmagadból kikelve fanboyozol.

De tudjuk "ez egy Blizzard játék, azok szerintem szarok. Nem mondhatom el a véleményemet, nincs szólásszabadság, he?".

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Nightcrawler írta:

4 minutes
D.Va

:D Én nekem Widowmaker van ilyen 1-2 perc körül.

A szomorú ebben az, hogy D.Va-t birom nagyon mint karaktert de szerintem használhatóság szempontjából az egyik leggyengébb sajnos (legalábbis tank kategóriában biztos). Pedig szeretnék vele lenni többet de kurvára nehéz vele jól érvényesülni és nem csak kurvanagy céltábla lenni :)

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Igen pont ő egy nagyon sajnálatos helyzetben van, pedig nálam is nagy kedvenc.
A legnagyobb buff számára mindenképp a hitbox átalakítása lenne, hogy ne az egész robot egy nagy "headshot box" legyen, pert ahhoz képest, hogy tank kategóriában van, 2-3 alatt ki lehet lőni, meg talán ha nem kellene sétálnia lövés közben...



Ez tény. Zarya (pajzs + sebzés), Roadhog (heal+sebzés), Reinhardt (pajzs+sebzés közelről). Szerencsétlen D.Va-t még Genjivel és szétszívatom, főleg mert tüzelés közben belassul.

Hanzo simán veri a Widowmakert Sniperek közül. Lucio a legjobb healer. Védelemben talán Bastion és Torbjörn egy szinten van. Mei-t és Junkrat-t nagyon kevesen tudják jól játszani... de azok elemebetegek és ALT+F4re késztetnek... Támadók közül, pedig Mcree és Soldier viszi a pírmet. Tracer és Genjivel csak piszkálni lehet az ellenfelet, nem megölni. Legalábbis nekem ez a meglátásom. De kinek a pap, kinek a papné.



És amikor ezen nem háborodik fel a tömeg - csak legyint - akkor habzó szájjal, önmagadból kikelve fanboyozol.

De ha én "antifanboy" vagyok, az gondolom nem érdekes, hiszen én mertem belekötni Isten legszentebb játékába. :P Fanboy az, aki szerint jó dolog a vásárlósdi meg a gyengécske netkód? Fanboy az, aki szerint mindez nem számít? Az hát, nem érdemes ezen tovább pörögni, szerinted hányszor láttam már azt, hogy egy logikus, jogos véleményre az jön válaszként, hogy "hát de te nem is tudod miről beszélsz, ez felháborító"? A Battle.net akár le is védhetné ezt a fordulatot. :D

Ez teljesen ugyanaz, mint amikor a konzolhuszár bizonygatja neked, hogy a 30 fps az hiper-szuper dolog.

A valóság: szerencsejátékozhatsz, KISKORÚKÉNT is, mert a Blizz hagyja. Ízlelgessétek!

"ez egy Blizzard játék, azok szerintem szarok.

Te vagy kb. az 500. ember, aki ezt rám akarja húzni, de attól még igaz az nem lesz. Pl. a Valve-ot sem utálom, a HL2-t meg a világ egyik legjobb játékának tartom attól függetlenül, hogy a CS:GO-ból nem kérek, a Steam-et meg imádom kritizálni. A Blizzarddal is kb. ugyanez a helyzet, mert az SC2 az RTS műfaj abszolút teteje, csak szomorú azt látni, hogy amit egy indie csapat képes ingyen és bérmentve megcsinálni, az a világ egyik legnagyobb videojátékos cégének nem megy 4-5 éve + hogy ízléstelenül nagyot markolnak a free-2-play, freemium jellegű dolgokból, mert megtehetik. Irritál, hogy leírom, hogy ez a helyzet? Welcome to Fanboyland!

pár tucatnyi wall of texttel ezelőtt is

Meg szoktam adni a tiszteletet másoknak azzal, hogy igyekszem normálisan kifejteni a véleményemet. Ha hosszúnak érzed, akkor nem kell elolvasni.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Azt adom, hogy a blizz sokszor flegma az implementáció minőségével, mert megteheti.



Genji-nek van kb a legmagasabb skillcap-je. Eszméletlen durva dolgokat lehet vele művelni, ha megfelelő ember kezében van. Én csak a felszínt kapargatom vele, párszor sikerült is olyan kombókat behúzni vele, ami simán play of the game (kivéva ha van egy Bastion a csapatban aki le tudott lőni 4 embert aki kirohant egy sarok mögül sorban:D).
Érdemes megnézni Seagull miket csinál vele.
pl:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=3ZeZATcLiPQ
de pl tegnap mentünk Monk-al egy csapat ellen már a sokadik alkalommal, ahol volt egy Genji player aki úgy irtott le mindenkit a pályán, hogy "öröm" volt nézni:)



Nightcrawler írta: Hanzo simán veri a Widowmakert Sniperek közül. Lucio a legjobb healer. Védelemben talán Bastion és Torbjörn egy szinten van. Mei-t és Junkrat-t nagyon kevesen tudják jól játszani... de azok elemebetegek és ALT+F4re késztetnek... Támadók közül, pedig Mcree és Soldier viszi a pírmet. Tracer és Genjivel csak piszkálni lehet az ellenfelet, nem megölni. Legalábbis nekem ez a meglátásom. De kinek a pap, kinek a papné.

Tornbjörnel nagyon balfasz vagyok. Leteszem a turretet és az ellenfél szinte azonnal szétlövi. Hiába javítom közben. Persze ha én akarom kilőni a turretet azonnal agyonlő.. Nem nagyon értem a dolgot. Ez nekem már túl magas.
Junkrattal egész jól megy. Most volt egy meccsem 17110 sebzés és 33 kill lett a végén. :)

Az utolsó mondatoddal nem értek egyet. Volt egy olyan meccs, hogy az ellenfél csapatában volt két Gejni. Halálra szívattak. Amint megláttam őket meg is haltam. 1v1 ben egyszerűen nem lehetett leverni semelyiket annyira jól tolták. Soldier 76 al voltam de kb eltalálni is alig lehetett őket. Úgy mászkáltak mint alien a falon. Mindig eltaláltak a rohadás surikennel.
Szóval még nem találkoztál igazán jó Genjivel meg Tracerrel ezek szerint. Aki ért hozzá úgy lever, hogy azt sem látod, hogy merről jöttek...



azert kulon kene venni a dolgokat, nem hiszem hogy jozan ember orulne a szar tickratenek (en se hallottam rola semmit a kotakus cikkig) a vasarlosdi viszont csak teged zavar itt ideje lenne atlendulni ezen

a szerencsejatekozo gyerekeknek meg csak ketszer kell levagni a kezet utana nem kolt ilyenekre :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Nightcrawler írta: Tracer és Genjivel csak piszkálni lehet az ellenfelet, nem megölni. Legalábbis nekem ez a meglátásom. De kinek a pap, kinek a papné.

Hát akkor mi nagyon más játékokban játsszunk. Tény, hogy hangsúlyoznám messze messze vagyok a régi FPS-es fénykoromtól ahol szintén sosem voltam valami verhetetlen mesterlövész de azért mégis csak na. Viszont itt mind Tracer mind Genji jó játékos kezében nagyon csúnyán tud azért apritani és csak kapkodod a fejed, hogy mi a fasz van? Persze ehhez mindkét oldalt is nem árt ha van segítő/hátráltató tényező egy jó vagy éppenséggel béna csapat személyében. Engem már szépkapott Tracer Roadhogként 2mp alatt egy rossz kanyar után és hasonló incidensek de az is igaz, hogy az én kezemben nem szokott ez összejönni ugyanezzel a karakterrel. Szóval igencsak attól függ kinek a kezében van az adott hős.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Bandido írta: Tornbjörnel nagyon balfasz vagyok. Leteszem a turretet és az ellenfél szinte azonnal szétlövi.

Szar helyekre pakolod a turretet akkor. Nyilván nem szabad egy full mindenki által belátható, támadható pontra pakolni mert akkor a hülye is szétlövi. Olyan helyekre kell pakolni ahonnan tud 2-3mp-ig lönni ellenfelet de az nem biztos, hogy mindig rá tud látni vagy ki tud térni a lövései elöl. Közben néha néha javítani ha épp már nagyon romos. De persze egy koordinált támadás ellen a legjobb hely sem segit.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Itt van még egy kis genji ízelítő.
Elég jól "piszkálgatja" az ellenfeleket :D

rwurl=https://youtu.be/LgTAkuJ6IX4



Harvy666 írta: azert kulon kene venni a dolgokat, nem hiszem hogy jozan ember orulne a szar tickratenek (en se hallottam rola semmit a kotakus cikkig) a vasarlosdi viszont csak teged zavar itt ideje lenne atlendulni ezen

a szerencsejatekozo gyerekeknek meg csak ketszer kell levagni a kezet utana nem kolt ilyenekre :D

Amcsiéknál már ügyvédi irodák specializálódnak arra, hogyan segítsenek visszaszerezni apu pénzét egyébként. :D Mellesleg tényleg túl lett ez már tárgyalva, külön topik is van rá... amit persze senki sem fog megnézni, mert
rwurl=https://67.media.tumblr.com/97262a1ad4a47061f55116e8bb013e27/tumblr_nf00...

A tickrate ügyét is hagynám én már nyugodni őszintén szólva, hadd tárgyalják ki az emberek a számukra fontosabb dolgokat (na meg a nyilatkozat alapján meg is lesz oldva a dolog), csak valahogy nem akarnak megszűnni a "te, te szemét, TEEEEEEE!" kaliberű kommentek. :D

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



de nem is kell táraznia...

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



paszeg, én fel se fogom hogy mit csinál :D

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



34 Soldier 76 game után:
rwurl=http://i.imgur.com/C3auBvB.png

Volt úgy, hogy Lucio-val és Torbjörnnel is játszottam, de az nincs ebben benne.

Többi hős egyelőre /ignore.



Itt meg egy videó, hogy hogy kell Tracerrel ellenfelet piszkálni :D

rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=YWbathy4sac



Nagyon jól nyomja a manus. Supportal is csinál 30+ killt simán...
Szerintem egy darab fával is nyerésre vinné a csapatát...



NightBagoly írta: Annyira bekommenteltem volna én is ide pár tucatnyi wall of texttel ezelőtt is, hogy nem az a gond, hogy véleményed van, hanem az, hogy mindezt bicskanyitogatóan és trollkodva, alapigazságként előadva mondod el újra és újra, még akkor is, ha látszik, hogy alapvetően senki le se szarja a dolgot, legyen szó "LELKET BASZKURÁLÓ GONOSZ KOZMETIKAI LÁDÁKRÓL", vagy 20-as TR-ről. És amikor ezen nem háborodik fel a tömeg - csak legyint - akkor habzó szájjal, önmagadból kikelve fanboyozol.

De tudjuk "ez egy Blizzard játék, azok szerintem szarok. Nem mondhatom el a véleményemet, nincs szólásszabadság, he?".

Én kb szóról szóra elmondtam ugyanezt Zaxxal kapcsolatban, annó le lettem hurrogva. Én pusztán ignorálom, de azért sokszor bosszantóan szét tud barmolni egy-egy topikot.



REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!