Jelenlegi hely

PC-builder HQ

Utolsó bejegyzés


Nem jobb, sajnos. Éppenséggel pont az Asusból több a rossz, ráadásul a Freesync szűkebb tartományban mozog, max. 90 Hz (haxolással se lehet az Acer szintjét elérni).

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Képtelenség: Acer-ből minden másodiknak van vmi baja. Ennél rosszabb már csak az lehet, ha mindegyik rossz ;D
Viszont az Asusnak 'nem lehet más baja', míg a tesztek alapján az Acer-nek van még bőven hiányossága és gyengéje is.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Jah, az x34 predator sorozatból volt visszahívás is, annyira fos a QA Acer háza tájékán. Pedig az 300k/db, azt hinné az ember ennyiért már legalább azt letesztelik, hogy bekapcsol-e a monitor.



Mindkettőben pöccre ugyanaz a panel van (egy gyártótól), emiatt ugyanazok a panelproblémák léphetnek fel, ellenben az Asus egyértelműen gyengébb Freesyncben. Persze lehet, hogy az Acernél átmegy a teszten olyan, ami Asusnál nem, de irtózatos mennyiségű Asus monitort kellett már cserélni, éppen emiatt érdekes a "honnan" történő vásárlás, ha az ember belefutna egy hibás példányba. :)

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=LJ0AoYSH01g
GTC1080/1070 Founders edition: átnevezett reference design. Drágábban. Standard blower hűtővel. Gyakorlatilag azért, hogy ne pipuljanak be egy olcsóbb kártyától a partnerek.



60.000 forint környékén, Ati vagy Nvidia? Ha igen melyik és miért?
Vagy várjak, mert most jönnek az 1070-esek meg az 1080-asok és lesz árváltozás?
Illetve kaptam egy ajánlatot egy Sapphire Radeon R9 380 Nitro OC 4GB-ra, az milyen?



Nokia

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Már elsőre sem volt vicces, feleslegesen erőlködsz.



:/ De hát én azt hittem, hogy ez volt az első...

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Tehát újra.
60.000 forint környékén, Ati vagy Nvidia? Ha igen melyik és miért?
Vagy várjak, mert most jönnek az 1070-esek meg az 1080-asok és lesz árváltozás?
Illetve kaptam egy ajánlatot egy Sapphire Radeon R9 380 Nitro OC 4GB-ra, az milyen? Megéri kb. 62.000 forintért vagy válasszak Nvidia-t, mert a legtöbb játék problémázik az Ati kártyákkal?



Ugyanebben az árban kapsz 4gb-os GTX960-at. Ha kizárólag a teljesítményt nézed akkor a 380 minimálisan jobb, viszont ja, pár játékban problémás az amd kártya (amit nem tudom milyen vehemenciával orvosolnak amúgy). Ilyen szempont miatt én inkább a 960-at választanám.



Ha nem sürgős, várj. AMD jövő hónapban libbent fátylat a kártyáiról, és ő első körben a pletykák szerint low- és mid-end kártyákat jelentet meg, szóval ha nem is AMD-t akarsz, emiatt valószínűleg a régebbi kártyák ára mozdulhat lefele. Ha máshogy nem, legfeljebb használtat találhatsz jó áron. Helyedben most még nem vennék.



Ettől féltem, utálok várni, azért kösz.
Neked is Joda.



Ha van periódus az évben, amikor nem szabad jelen generációs VGA-t venni, az az elkövetkező 1-2 hónap.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Megpróbálok türelmes lenni.



Ha a helyemben volnék én gyüjtenék még hozzá egy 20 ast és vennék egy használt gtx 970 et.
Hardverapron ki lehet fogni annyiért. Még garanciálisat is.
Na persze tudni kéne, hogy milyen processzor van a gépedben. Ugyanis könnyen meglehet, hogy a procid visszafogná a 970 et pl és akkor kb fölösleges megvenni.



i5 3570k visszafogná már?



I5-3570K a procim.



i5 3570k mellé tökéletes párosítás a GTX 970. Szóval nem fogná vissza.

Én egy i5 2500k val használom és még azzal is tökéletes.

i 3 már visszafogná.



B3asT61 írta: Ha nem sürgős, várj. AMD jövő hónapban libbent fátylat a kártyáiról, és ő első körben a pletykák szerint low- és mid-end kártyákat jelentet meg, szóval ha nem is AMD-t akarsz, emiatt valószínűleg a régebbi kártyák ára mozdulhat lefele. Ha máshogy nem, legfeljebb használtat találhatsz jó áron. Helyedben most még nem vennék.

Nem csak pletykák szerint. Hivatalosan is sajnos. AMD felsőkategória meg 2016 vége / 2017 eleje. :(

És igen, váááárj. Minimum addig amíg az nvidia kiadja a 1080/1070-est, és elkezdenek megjelenni a különböző portálokon az alig használt korábbi generációs darabok.



Nem érzem úgy, hogy nagy gond lenne. Nagyobb piaca van a közép- és alsókategóriának. Ráadásul nem tudni még, hogy milyen teljesítményük lesz a kártyáknak. Lehet, hogy AMD jobban jár ezzel. Idén, ha nem jön közbe végre semmi szar, nulláról építek gépet és biztos nem 400 € feletti VGA lesz benne (hanem egyelőre a mostani 270, de ez lényegtelen =D ), és ezzel a legtöbb ember így van. Persze a leggyorsabb VGA gyártójának lenni meg presztízs, ami valamennyire biztos kihat az alsóbb szegmens kártyák vásárlóira is.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

+1 a kivárásra. Ez most tényleg az az időszak, amikor nem érdemes kapkodni. Nemcsak azért, mert az új generáció jó lehet és lenyomja az árakat, de jó lenne már látni konkrét teszteket, több specifikációt, azok alapján az információk alapján még pontosabban belőhetné az ember az igényeit.

Egyébként éna Maxwelleken maradást sme tartom jó ötletnek. A 4 GB RAM igénye az új kártyák elterjedésével növekedni fog. Abból az eddigiekből a 960 azéret nem időtállóan acélos, a 970 pedig 3,5 GB, ami eddig nem volt gond, de ezután akár még lehet is. Emellett az is kérdéses, hogy a különböző API-kban (Dx12, Vulkan) az újabb cuccok mennyivel teljesítenek jobban. Az Nvidia eddig DX12-ben nem villogott, az már nem a Maxwell, a Pascal dolga lehet már. VR-t tekintve arányiaban szintén még inkább megugrika teljesítmény.

Én is hasonló cipőben járok, szóval én a fentebbiek mentén várok ki, leszámítva, hogy a VR nem érdekel. És bár a 400 W-os tápom (nem Vargáné, de nem is Seasonic) mellé még egy 970 még csak-csak beférne, a kisebb fogyasztást ígérő, ezért csendesebb és halkabb újdonságok ebből a szempontból is jobban hangzanak.

Sors bona, nihil aliud.



A problema az, hogy egyelore csak a felsobb kategoriakba jon Nvidia kari. Raadasul ugytunik hetekig (vagy akar egy-ket honapig) csak a Founder Edition-ok lesznek elerhetoek. Meg az alap (de normalisabb kivitelu) GTX 1070 is lesz itthon legalabb 120ezer (hiszen netto 50 dollart ment fel az ar), a Founder pedig legalabb 150. Ez sokat azon nem segit aki mondjuk 70 korul venne karit. Foleg ugy, hogy elvileg a komplett GTX970/980 szeria EOL. A forint is gyenge mint a picsa. A GTX960 utoda pedig ki tudja mikor jon. Valszeg nyaron mar nem, viszont valoszinuleg ennek is emelik majd kicsit az arat es kap az ember egy GTX970 koruli teljesitmenyt 75ezer kornyeken. Osszel. Az AMD reszerol az a problema, hogy elvileg nem is akar egyelore a felsobb kategoriaban uj GPU-t kiadni. Na meg ugye sokaknak az AMD az AMD (tehat nem Nvidia).


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Igen, azért kell várni, mert még nincsenek itt :)

egy GTX970 koruli teljesitmenyt 75ezer kornyeken

Mármint DX11-ben, 3,5 GB-ig, egyébként valószínűleg érezhetően jobban teljesít majd. Na, én ezt szeretném 70k-ért, az AMD-s megoldásnál 200 dollárt emlegettek erre a kategóriára. Csak hát félek, hogy ők rutinból elszúrják valahogy :( Ez már azért érezhetően lentebb nyomhatná a használt 970-esek árát, most még ennyiért simán elmennek.

Sors bona, nihil aliud.



Jön a GTX 1070 és pont emiatt sokan el fogják adni a gtx 970 üket mert nekik a legújabb vga kell azonnal! Na azokra lesz érdemes lecsapni majd. Már most hozzá lehet jutni egy egy használt példányhoz 80 ért. Ha pedig sokan akarják eladni egyszerre akkor akár még mehet lentebb is az ára kicsikét.



Azert ne tegyunk mar ugy, mintha a 3,5 es a 4GB kozott akkora kulonbseg lenne :)
Egyebkent pont arra utalok, hogy ha valaki mostanaban akar abban az arkategoriaban karit, akkor igazabol nincs sok valasztasa. En osz elott nem szamitok arra, hogy erezhetoen jobb lesz a helyet. Ha annyira nem surgos, akkor varjon az ember. De ha valaki mostanaban akar Overwatch-ot, Doom-ot, stb tolni, akkor ez van.



Pont erre utalok, most van 80 korul hasznalt GTX970. De ettol sokkal miert is menne egyhamar lentebb (mondjuk 70 ala)?


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Igen, akkor egyetértünk, csak lemondóbbnak tűnt a szavaid kicsengése :) A 3,5-4 GB-t meg nem tudom, de meglepődnék, ha soha és sehol nem vezetne ez plusz kompromisszumhoz. Eddig nem emiatt nem vettem 970-et, de most már a 4 GB kezd minimumnak tűni, ha komolyabb szándékai vannak az embernek.

De ha valaki mostanaban akar Overwatch-ot, Doom-ot, stb tolni, akkor ez van.

Overwatch? Az S3 Virge DX már nem fogja vinni valóban, de a béta nálam simán hozta 1080p-ben a 60 fps-t és GTX 750 Ti-n. Szóval nem az tűnik a VGA-váltós játéknak. A Doom már nekem is éppen személyes szempont, ha le is lehet butítani annyira, hogy jól elfusson.

Sors bona, nihil aliud.



A jatekok csak arra voltak peldak, hogy most jottek/jonnek ki (mint mondjuk a Homefront akarmi es a Mirror's Edge), nem tudom a konkret gepigenyuket. De egyebkent lehet most olyan szar GPU-ja az embernek amin gondolom az Overwatch se megy 1920x1080-ban max-on, de egy esetleges a valtas utan meg legalabb siman:)


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Csak arra próbáltam célozni, hogy bár bizonyára léteznek ilyen elemek is, a 70k-s árkategória körül halászók számára valószínűleg jellemzően nem az Overwatch lesz az, ami miatt most ennyit befektetnének. Tehát értem a példát, de nem a legeklatánsabb.

És hátha lesz az érintetteknek egy olcsóbb eladó kártyám, ezt az üzletet sem kéne rontanod! :)

Sors bona, nihil aliud.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!