Jelenlegi hely

PC-builder HQ

Utolsó bejegyzés


Akkor gondolom bronz és bronz között nincsenek különbségek, a 20k-s kategóriában meg így gyorsan átnézve csak az van, szóval ennyi kb.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Seasonic, FSP, Corsair az elsődlegesen javallottak. Válassz valami 5 éves garist pénzfüggvényben, és oké.

Én szeretem a moduláris tápokat, de ez is egyéni ízlés kategóriája.

500W-550W bőven elég bármilyen single VGA-s erőgéphez. Még sok is. CWT és Delta is jó még, de ők OEM-ként gyártanak (azaz összerakják a tápot és más cég csak matricázza őket, többek között például az enermax is).

Én egyébként konkrétan XFX TS550-et vettem szeptemberben tuningolt 6600k + R9 290 mellé. (elméletileg a teszteltek szerint seasonic belsős, aztán persze 100%-ra nem biztos, mert az enyémet nem nyitottam fel :D) Asszem valami 400W-ot vesz fel a teljes rendszer max a konnektorból. (tehát gyakorlatilag egy jó minőségű 380W-os táp is elég lenne, szóval sejted mekkora overkill a 700 wattos)

Á igen, ami még fontos, olyat kell (érdemes) venni, ahol nem osztott a 12 voltos ág. Itt a képen tetszik látni, 528W-ot tud leadni akár.

Érdekességképpen a tápok kb. 70-85%-os terhelés alatt érzik a legjobban magukat.



Zaxx írta: csak a franc tudja, mennyi lesz később ez GPU-knál

En ezzel ugy vagyok, hogy akarmi lesz, 200 Watt fellettit az eletben nem veszek mar.



Ráadásul a PCIE szabvány max 250W+75W eleve behatárol, szóval 325W-nál többet még furmark alatt se kérhet semmi.



Jon a nyar es a kozel 40 fok. Mindenki annak orulne majd, ha minel kevesebbet enne a gep :)



Zaxx írta: Össz-vissz annyi aggaszt, hogy már a mostani GTX 970-emhez is 550W lenne az ajánlott, mondjuk persze ez túlzás, mert a jelenlegi táppal (Enermax ErPRO+ 500W) is vígan jóllakott, csak a franc tudja, mennyi lesz később ez GPU-knál, szóval 500-ast újonnan már nem vennék. Ehhez meg

Ez az ajánlott mindig azt mutatja, hogy "ha vargáné tápot is vesz az idióta user, ekkora túlméretezéssel remélhetőleg nem lesz probléma".



Ha tartják magukat az ígéretekhez, akkor nem is nagyon lesz semmi, ami ennyit ehetne. (Kivétel persze a 'ki tud több mindent egy nyákra rakni' verseny nyertesei, amit meg átlag halandó úgyse vesz magának.)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



A hivatalos adatok mindig túlzóak, de az új nvidia cucc egyelőre jónak tűnik... és egyébként is, az erősebb műjus 27-én jön, tehát pár hét és megláthatjuk a valós tesztek eredményeit is.
http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-nvidia-unveils-gtx...



Szóval 980 Ti áron kapunk majd 980 Ti teljesítményt? Hát szuper.

Látom megint szintet léptek a VGA kártyák árai... :(



Chiller írta: Szóval 980 Ti áron kapunk majd 980 Ti teljesítményt? Hát szuper.

Látom megint szintet léptek a VGA kártyák árai... :(

"Az új trónkövetelő tehát a GeForce GTX 1080 nevet viseli, sebességére pedig jellemző, hogy a GeForce GTX 980 Ti-nél mintegy 25%-kal gyorsabb, legalábbis az Nvidia számai szerint."

"A GeForce GTX 1080 természetesen a GeForce GTX Titan X modellnél is gyorsabb lesz, sőt, még egy GeForce GTX 980 SLI rendszer teljesítményét is felülmúlja. "



Legyen így, de akkor is drága :(
MSRP GTX980 $549 / GTX 970 $329



Tavolabbi jovore gondoltam. Azt kb lehet(ett) latni, hogy iden mit kapunk.



Nem egeszen. Bar kozel ket ev utan kb 10%-al arat emelnek, de egyreszt meg az 1080 igy is a 980Ti alatt lesz, masreszt sokkal gyorsabb lesz tole. Az 1070 fogja hozni azt majdnem azt amit a 980Ti. Raadasul jo sok memoria is lesz rajta.



Single precision TFLOPS (boost nelkul):

970 (329 dollar): 3,5 TF
980 (549 dollar): 4,6 TF
980Ti (649 dollar): 5,6 TF
1070 (379 dollar): ~5,7-6 TF
1080 (599 dollar): 8,2 TF

Nyilvan csak ebbol nem lehet kiindulni, a memosavszelessegen kivul (ami valamilyen szinten biztos korlatoz majd nagyobb felbontasban) mast pedig nem tudunk biztosan. Kesebb ROP vagy texturazo ugysem lesz, a joval magasabb orajel viszont segit ezeknel is (megha nem is no (jelentos mertekben) a szamuk).



Nvidia finally reveals the potentially astonishing GTX 1080 and GTX 1070. The 1080 is faster than two 980s in SLI. And remember when we said that 1070 could offer Titan X performance? Well, that's exactly what Nvidia is promising to deliver.

Nyilván nehéz ezt így elsőre elhinni, de wow...



rwurl=http://i.imgur.com/DNrYj5u.jpg
Általában ugye a legnagyobb eltérést szokták marketingolni, és még itt is alig van meg a + 60-70%. Amúgy hardocp teszt alapján 1440p-ben a 980 vs 980 sli így alakul: 40 vs 70 fps.

Persze, tudjuk milyen az SLI skálázódása :)
Mindenesetre én akkor se estem hasra.



Meglátjuk, elég lesz-e a Pascal az AMD negyedszer átbrandelt 7xxx szériája ellen.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Semmit sem tudunk az amd közép/alsókategóriájáról. Ahogy az nv-éről sem. De azért csak tessék nyugodtan trollkodni, viccnek jó volt :)



Vagyis elképzelhetőnek tartod, hogy újra emelkednek a fogyasztások?! :)
Mert én leginkább kizártnak. A már kaphatók tendenciája is a másik irányba mutat, és még ennek ígértek bőven alá ugye.
Egy 480 lazán evett 300W felett, míg ma a 980Ti is éppen hogy megeszik 200 wattot.
De a másik oldalon is csak ilyen X2-k karcolnak bele vastagon a 300-as tartományba.

...miközben már van olyan 950, aminek elég maga a PCIe foglalat, ami azért nem szar.

Szóval szerintem ezt az ígéretedet könnyebb lesz beváltani, mint nem betartani ;)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Hát nézd, ha 20-25%-ot ver a GTX980ti-re úgy, hogy sokkal kevesebbet is fogyaszt, ráadásul még olcsóbban is jön akkor szerintem az úgy pont jó. Főleg, ha valóban olyan jó OC-t lehet vele elérni mint ahogy mondják...

Viszont ha azt nem is nézzük akkor a 1070 beigért Titan X verő teljesítménye azon az áron azért elég meggyőző. Még ha az a Titan X teljesítményét csak 2%-al haladja meg, akkor is.

Persze a valódi eredményekre még úgyis várni kell egy kicsit, de így első blikkre elég jónak tűnnek.

BTW:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=ueRjbYdcXbs

Unlockolt FPS-el nem esik 100 alá. Nem sokat jelent nyilván ez se, de nem rossz.



Siman elkepzelheto. Nyilvan nem masfelszeresre gondolok, de egy 25%-os (atmeneti) novekedes benne van a pakliban. A gyartastechnologia nem jo (vagy csak rosszul implementaljak), nem jol megtervezett gpu (tobbszor elofordult mar mindket cegtol) vagy a konkurencia esetleg valami utoset ad ki (emiatt mondjuk emelik az orajelet). A desktop piacon ez annyira nem is szamit a tobbsegnek, szoval ott siman megjatszhatjak a gyartok. Most a GP100 alapu Tesla es a GTX 1080 TDP-je is magasabb lett mint az elodeike (az utobbinak csak minimalisan).



Seasonic S12 II 520w
Én ezt rendelném innen. Ennyiért elég jóságos.
Nekem is ilyen van, csendest és minőségit akartam.
Dzsoni is bevizsgálta.



Nekem volt XFX Pro és jó is, szép is, öt év garis is és SeaSonic belseje is van, de hát eléggé avult technológia. Ettől árában sokkal jobbat nem kapni, gyári SeaSonic meg 2.5x annyi. Ugyan azzal a régi béléssel, az újak még drágábbak.



Mondjuk a táp a leginkább olyan alkatrész, amit az örökkévalóságnak vesz az ember.
Legalábbis egy képzeletbeli skálán, ahol a ~2 évente cserélendő VGA, ~4 évente cserélendő CPU/MB, meg ~6 évente cserélendő RAM és HDD, nah szóval ennek a skálának azon a végén van a PSU, amitől odébb már csak a ház van, meg a tápkábel.
Vagyis ilyen léptékben érdemes számolni azzal is, hogy milyen legyen, meg mennyire legyen jó a hatásfoka. Ha valahol érdemes kifizetni a minőséget/biztonságot/tartósságot, akkor a PSU az.

Mellesleg, ami igazán vicces, hogy a többség el akarja baszni rá a pénzt, csak nagyobbat vesz és nem jobbat. Vagyis simán elkölt plusz tízezret egy 850-es tápra, amire semmi szüksége nincs, de nem hajlandó elkölteni arra ugyan ezt a pénzt, hogy a táp 30-50%-al kevesebbet fogyasszon és várhatóan kétszer annyi ideig éljen, miközben 3× akkora biztonságban tudhatja az összes többi alkatrészt. (Mert ha vmi könnyedén magával tud vinni mindent, akkor az a PSU.)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Jah, PSU-n csak az spórol, aki benzinből is feketén vesz az autóba. Apropó, nekem nemsokára lejár az 5 év garija a Seasonic-omnak. Akkor még gold-ként árulták, mert nem volt platinum minősítés. :D



Hmm, PlayStation Neo = Zen (CPU) + Polaris (GPU)?
AMD csak nem hal éhen, ha igaz.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.


CJ képe
CJ

Valakinek volt már dolga Antec házakkal(ATX), illetve tudna is ajánlani nekem olyat ami nem arany árban van(30k-40k körül) és nem is 5 éve adták ki?
Köszi

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Antec P180-am van kb 6-8 éve.... a kábelvezetést leszámítva (az első verzióban még nem volt lehetőség az alaplap mögött elvezetni) problémamentesebb és csendesebb házat azóta nem találtam. Viszont ez már erősen a prémiumkategória.

A 300-as sorozatnak vettem egy olcsó másolatát, és arra jutottam, hogy olcsó másolatot soha többet.



Acer XF270HU-t nézegetem, egyelőre a legjobb Freesync 144 Hz IPS monitor. Vajon várható-e a közeljövőben jobb nála? Illetve honnan lenne érdemes rendelni? Sajnos elég magas a hibás panelek aránya ebben a szegmensben a technológia kiforratlansága miatt. Oázis Computer? Ott be is kalibrálják.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Az ASUS MG279Q jobb nála, nem is panelileg, hanem minőség/kiszerelés/OSD/stb. (Drágább is)
Nem a szegmensben magas, hanem az Acer-ekből minden második-harmadik darab szar.
Az Oázis nem rossz opció.

2017-re jönnek a HDR-es monitorok, 4× besza-behut ígérnek.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!