Jelenlegi hely

Ki milyen sorozatot látott a héten?

Utolsó bejegyzés


kicsit megkesve
the expanse - evad befejezve, tukon ulve varom a folytatast. atomjosag.
galavant - evad befejezve, szuper cukisag, tad cooper for president! szomorusag ha nem lesz tobb
shannarannaranna -egyre idegtepobb gagyisag. mindegy, asszonynak +1 mese, nezzuk.
the magician1/1-4 -humm-humm, nagyfijus harry potter vegulis nezheto, asszonynak +1 mese, nezzuk.

"okey-dokey!"



Golden Boy / Mintazsaru

Már régóta nem nézek nyomozós sorozatokat, ezt is csak azért kezdtem el, mert egy cimbi nagyon erősködött, hogy jó, meg csak 13 rész, és szerepel benne a Forest Whitaker, cool. Hát ő éppenséggel nincs benne (Chi McBride-nak is jó lesz), de amúgy nem rossz, sőt kifejezetten tetszett, még annak ellenére is, hogy a főszereplő színészi teljesítménye finoman szólva sem volt kiforrott, gyakorlatilag mindenki más köröket vert rá a törzsgárdából. Szóval 13*40 percet simán megért.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Daredevil Season 2 trailer

rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=m5_A0Wx0jU4



Vinyl 1x01

70-es évek, zeneipar, Scorsese rendezte, Mick Jagger irta és HBO sorozat. Jah és Andrew Dice Clay is szerepel és minő meglepetés egy óriási pöcsfejet alakít (azaz kb valszeg magát játssza).

Ezekre mind azt mondaná az ember, hogy ez igen jól hangzik és tuti siker. Nos van szerintem lehetőség ebben a dologban már csak a korszakot és a fő témát nézve is de azért ez a majdnem két óra hosszú pilot rész nem mondanám, hogy csak úgy elsuhant és bőven lehetett volna feszesebben tartani a gyeplőt és a mondanivalót is süríteni meg szimplán érdekesebben tálalni.

Még korai végleges itéletet mondani mert pilot alapján még nem tudnám ajánlani senkinek de mint mondottam vannak itt még esetleg lehetőségek. Kérdés csak az, hogy vajon élnek-e majd velük a következő részekben vagy azok is a pilot szintjén ragadnak-e mert akkor eject lesz részemről záros határidőn belül.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



The Wired
koszi, hogy feldobtatok a multkor, erdemes volt vegignezni. valoban lassu a maga modjan, annal nagyobbat utnek a tortenesek. baromi jo volt, bar a 4. evad kicsit befordulos, depis volt a gyerek sztorik miatt.

"okey-dokey!"



mikkamakka írta: The Wired

-d :)

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



oh tenyleg! oksa, thx!:)

"okey-dokey!"



Lucifer, ep.3-4
Továbbra is aranyos, de remélem nem erőltetik hogy L. egyre nyamvadtabb legyen. A karakter szerintem lényege az a kontraszt, hogy közben tényleg ő az ördög, ha totál jó fiút plusz halandót csinálnak belőle, oda a lényeg ami szórakoztató a sorozatban. Hangsúlyozom remekül szórakoztam, ez csak egy aggályom, remélem nem lesz igazam.



...ja igen, a soundtrack pedig zseniális.



X-Files 10x05

Ez most - néhány jó poént és jelenetet leszámítva - nem volt jó. Miért lengetik be, hogy visszahozzák a Lone Gunmant, ha valójában nem is hozzák vissza, hanem csak bevágják őket egy snittre? Miért csinálnak egy részt a terrorizmusról, ha nem tudnak elmondani róla semmit?

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


CJ képe
CJ

Nekem is tetszik eddig... viszont csak én gondolom úgy, hogy L inkább selyemfiú mint "menő csávó"? :D

Ami jó még az a két főszereplő kapcsolata,

ShowHide spoiler #

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....


CJ képe
CJ

Miért csinálnak egy részt a terrorizmusról, ha nem tudnak elmondani róla semmit?

Mondtak róla, de a legvégén... és az volt az egyetlen pozitívum ebben a részben imho..:D

....Rebel with a cause, outlaw with a lawyer....
....Lófaszt, nehogy már, te vagy a Blade Runner....



Igen, és igen, ezek aproblémáim :-) De ha marad ilyen mint eddig, akkor király, csak ne romoljon :-)


KMZ képe
KMZ

és Gaiman a nevét adta ehhez? Jópár éve olvastam ugyan a Sandmant, de emlékeim szerint köszönőviszonyban sincs az ottani Morningstarral a csávó. Ennyi erővel Scooby Doo-n is alapulhatna a karakter komolyan.
Ja igen a sorozat a legjobb esetben is egy közepesen langyos fing így 3 részt legyűrve a torkomon :)

A két főszereplő kapcsolata meg a legnagyobb klisék egyike.

Ember nem irányíthatja sorsomat; semmiképp sem olyan, aki szélirányból támad és bűzlik a fokhagymától



Nem adta, ő a Sandmant írta, amiben az ő Lucifer szereplője volt annyira eredeti, hogy a Vertigo (Gaiman nélkül) külön sorozatot ihletett belőle. A TV sorozatnak meg még ahoz is kb. annyi köze hogy a nevek nagyjából stimmelnek :-)
A TV sorozat aranyos amúgy sztem, ha bírja valaki ezt a stílust, de semmi köze. Remélem nem is lesz mert NAGYON nem illik össze.
Tök más: A Vertigo féle képregények amúgy tök jók, bár nekem, pedig bírom az antihősöket, egy idő után már nehéz volt a Fényhozónak drukkolni.



CJ írta:

Miért csinálnak egy részt a terrorizmusról, ha nem tudnak elmondani róla semmit?

Mondtak róla, de a legvégén... és az volt az egyetlen pozitívum ebben a részben imho..:D

De most őszintén, neked az újdonság volt mondanivalóban, hogy leegyszerűsítve azért csinálnak merényleteket terroristák, mert módszeresen beléjük nevelik és mantrázzák nekik a hülyeséget? You don't say, Mulder! A cold open egy robbantás volt, micsoda X-akta! :D

Ja és a két új ügynök, te jó Isten... "oké srácok, fogjunk két fiatal színészt, akikkel eltúlozzuk Mulder és Scully stílusjegyeit, zseniális lesz!" Paródiának el is ment volna, de aztán láttam a következő rész előzetesét, ami full komoly lesz és benne lesznek abban is. Carter azt akarja, hogy a következő részben komolyan vegyek egy olyan csajt, aki Scully személyisége meg6xorozva és Einsteinnek hívják, a másik meg annyira hisz mindenben, mintha Mulder downkóros zabigyereke lenne? Váj?

Most sokan mellesleg azon aggódnak, hogy Miller és Einstein lesznek a főszereplők a későbbiekben... na én ettől nem félek, mert Carter akkora ökör nem lehet: egyszer már megpróbálta két sokkal-sokkal jobb karakterrel - Doggettel és Reyesszel - és akkor sem működött a rajongóknál (még annak ellenére sem, hogy egyébként működött, nagyon is, Reyes jön is a következő részben, Doggett meg csak azért nem, mert Robert Patrick nem akarta).

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Expanse

Nem kellett hozzá 24 óra. Az évad vége mondjuk egy szép nagy kerek nulla, de végülis nem bűn a cliffhanger hiánya, csak már hozzászokott az ember.

Nem gondolom tökéletesnek, de valóban meghúz végre egy szintet, ami szerintem inkább a minimum kellene legyen, de már legalább van ! :)
Innentől legalább tényleg ciki ennél szarabbat csinálni ill. illenék legalább ilyen kidolgozottakat.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Grifter írta: Az évad vége mondjuk egy szép nagy kerek nulla

A könyvet ismerőként mondom, hogy a tévések nemcsak a végét mérték el, de viszonylag kurva lassan haladnak mindennel, széthúzzák a nagy semmit és fölösleges kitérőket toldanak be ahelyett, hogy pörgősebb iramot diktálnának, amit az írott anyag lehetővé is tenne, szóval végig ott volt a rángás a szemem sarkában, hogy miért akarnak ebből látszólag a kelleténél háromszor hosszabb sorozatot csinálni, ha ez az ára? Gondolom, sikeresnek szánták, és hosszabb tejelési időszakkal számoltak, csak ez cseppet a cselekmény és a ritmus rovására megy. Ez az első évad egggészen nyugodtan képes lett volna felölelni a teljes első könyvet 10 epizódban, de a sorozat inkább művileg rétestésztát játszik magával, mert átírni és vontatottabbá tenni a sztorit bizonyára móka dolog...

Mit spórolnak, könyörgöm? 9 féltéglányi feldolgozandó anyag van (lesz; még "csak" öt) náluk talonban!

Egyébként nem tartom rossz teljesítménynek a szériát, csak nem kifejezetten hozta a legtöbb elvárásomat.

ibi amentia latet



Az első könyv kiflihengert átrakták a következő évad elejére.

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



...és ha okosabb vagyok, mint egy ötödikes, akkor most nem kérdezem meg miről beszélsz - a saját érdekemben.

Rendben.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw


LY képe
LY
Donator

Szerintem volt pár kifejezetten jó ötlet, pl. hogy bevonták az ENSZ-es nőt, aki csak a második kötetben jelenik meg; vagy hogy Miller más úton jutott el Erosra*.
Az egy kicsit kérdésesebb, hogy a Roci személyzete a sorozat közben ismerte meg egymást, és nem eleve egy összeszokott legénység pár tagjaként jelentek meg a kezdettől.
A rétestészta dologgal egyetértek, egy könyv / évad is optimista megközelítés lenne, ráadásul van 1-2 kötet az eddigiekből, amik önmagukban is elnyújtottak sok üresjárattal (Cibola főleg). Szóval remélem hogy a második évad legalább belekap a második kötetbe.

* ezt akkor spoileresen

ShowHide spoiler #


Az természetes, hogy részletekbe nem bocsátkozom :)

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



hja én most kezdtem neki a könyveknek és már a Tychon vannak Holdenék az első kötet csupán 35%-os feldolgozottságánál o_O
mi lesz itt még a végén? :)

Vill du bli ihop med mig?




Félig-meddig off:

A Galavanthoz megjelent digitális formában két "soundtrack" is. Elivileg megvasárolhatóak Amazon MP3, iTunes és asszem Google Play formátumban is, DE kizárólag, ha amerikai vagy :( (hogy dögölnének meg!) Az elsőhöz sikerült alternatív forrást fellelnem, de a másodikat sehol sem találom... Nincs valakinek valami ötlete, hogy hogyan lehetne kijátszani ezt a kurva régió korlátozást? (Sajnos, se amerikai címem, hitelkártyám, se amerikai ismerősöm sincs...)



Totál el is felejtettem, hogy a Vikings új évada is mostanában lesz, erre látom, hogy már meg is jött a negyedik évad első része.
A szokásos "Vikings évad első része" feeling:) nem sok minden történt, de az ármánykodások már elindultak, szóval még mindig cool a sorozat.



Én azt felejtem el mindig, hogy legalább 3 hónapja leszedtem a harmadik évadot :D

>>> ON: Mr. Robot e1 - Eddig rendben vagyunk.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Sajnos kb az a legjobb epizód



Love 1x01

Judd Apatow sorozat. Mivel volt azért jópár jó romcom filmje amit csíptem gondoltam megér egy próbát pláne, hogy Netflix. Egyelőre így egy rész alapján nem érzem a varázst úgyhogy meglássuk mit hoz a többi.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Love 1x02-1x05

Háááát ez nem az igazi. Igazából a legnagyobb gond, hogy egyik fő karakter sem kimondottan szórakoztató vagy akár kicsit is kedvelhető. Persze vannak itt gondolatok amivel egyet tud érteni az ember de összeségében ez így eddig sovány sajnos. Van még 5 rész azt még megnézem de nem hiszem, hogy befizetek egy második évadra.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!