Jelenlegi hely

Szánalom, bulvár, kaka

Utolsó bejegyzés


Én általában beérem annyival, hogy nem szopok be mindent csak azért, mert a többség szerint az úgy van. Szóval nyitott vagyok más megfejtésekre is, mégpedig MINDIG.
Meg szoktam gondolkodni is. (Ez vicces kijelentés annak fényében, hogy mindenki ezt hiszi magáról, mégis milyen kurva kevesen csinálják valójában.)

Aki meg nem így van vele, az egyszerűen ostoba és tudatlan, hiszen csak az elmúlt 100 évben kb. mindenről kiderült, hogy nem úgy van, ahogy addig hittük. Meg még most is folyamatosan derül kifelé.
Közben pedig azok, akik ezeket a dolgokat (mármint az 'új álláspontot') életük nagy részében tagadták, vagy olyan rendszerben nőttek fel és szocializálódtak, amiben más volt az 'alap' - nos, nekik nem sok érdekük fűződik ahhoz, hogy életük eddigi összes tudása és minden amit elértek, az kuka legyen. Akkor inkább beleállnak. Kognitív disszonancia on the max.

Tudod, annak sok ezer éves hagyománya van, hogy lenézzük, kinevetjük, vagy akár megégetjük azokat, akik nem fogadják el a hivatalos álláspontot.
Pár száz évre rá meg forradalmi gondolkodónak, az adott tudomány megalapozójának hívjuk az illetőt.
Ahogy az újkori propaganda is remekül működik, amikor meg 50 évvel később a CIA beismeri, hogy mondjuk ők puccsolták meg az iráni sahot '53-ban, hát kit érdekel ez már manapság.
Arra meg már senki se veszi a fáradtságot, hogy belegondoljon: ha '53-ban már ezt lazán megcsinálták, akkor mire képesek most, mondjuk 2001-ben, vagy 2007-ben.

Az emberek olyan kibaszott ostobák, hogy még addig sem jutnak el, hogy megértsék mit jelent valójában az, hogy konspirációs teória. Mit nevezünk annak, mitől lesz az, és hogy az nem azt jelenti, hogy az automatikusan kamu.
Arról nem is beszélve, amikor konspirációs teóriának hívnak olyasmit is, amit sok-sok éve bizonyítottak, így már régen nem teória, hanem simán konspiráció.

De a gondolkodó droid nem hasznos droid.

Végezetül: a legtökéletesebb módszer az ilyen teóriák hiteltelenítésére, ha fals hülyeségekkel és hülyékkel töltöd meg az emberek látóterét. Így válik minden nevetségessé és beszél minden utolsó hülye chemtrailről vagy nyalja be szó nélkül a 9/11-et.

Közben pedig 2016-ban 100-ból 99 ember még azt sem képes felfogni, hogy mekkora birkát lehet belőle csinálni. Egyszerűen nem érti, hogyan vezetik meg. Van ugyan a 99-ből 9, aki hangoztatja, hogy őt asztán nem, de ő is ugyan olyan hülye, csak a ló másik oldalán.
Hiszen birkának születik, birkaként él és birkaként is hal meg: honnan is jönne rá, hogy ő nem birka.

Nagyvonalakban ennyi.

// Aki bizonyítékot szeretne: nah az nem 2 kép meg 3 perc.
Nevetséges is lenne, hiszen ez egy sok rétegű, első sorban erre felépített rendszer, ami sok száz év alatt alakult ki, kezdve a vallásokkal, bevégezve a modern médiával és internettel.
De akit érdekel és elég időt szán rá, az könnyedén be tud pillantani a függöny mögé. Hogy miért? Mert igazából nem számít, a másik 99 ettől még birka marad, semmi sem változik.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



igazából csak irigykedek, hogy honnan szedett ilyen ütős gombát, főleg most, hogy már a micélium is alig jut át..

az álláspontod igaz, de van egy olyan mondás is, hogy attól, hogy nem ért meg senki, még nem vagy művész. márpedig ezek bizony szarral festenek a saját falukra, szinte szó szerint.. :Đ



Szerintem nem igazán érted, hogy Ninja mire gondolt :DD

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Ninja elhülyéskedi ezt a komoly topikot. Nagy felelőtlenség!



Már hogy a porcelán teáscsésze alj, alul egy kis festett szvasztikával?

Nem, ezt valóban zseniálisan rejtette el...

lefty: Tudod, ez csak matek ;)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Ők legalább olyan jól megértik egymást, mint a fideszesek ;)
Hülyéből sokkal több van = 'konteo'-s hülyéből is sokkal több van.

Ahogy konteo-ból is sokkal több a baromság, mint a valódi. Értem ez alatt azt is, hogy az emberek még a valóságot is ritkán képesek hűen átadni (már ha egyáltalán létezik ilyen - de fokozatai mindenesetre mindenképpen vannak), így hogy lennének képesek a sok fals információ közüli kiszűrni a 'valóst'?
Mint tudjuk, a gyerekeink nagy részét (világszerte) még csak nem is tanítják arra, hogy képes legyen eldönteni, hogy amit hall vagy mondanak/mutatnak neki, az hihető-e.
Nálunk (mármint idehaza) most például többek között azért lesz ez a tüntetés, mert a tanterv és az ideológia pont az ellenkezőjét, egy maradi és ostoba módszert erőltet ránk 'még jobban' (mi is ebben tanultunk mindannyian): ne gondolkodni tanulj meg, hanem csak magolj és felejts. Maradj buta, ne kérdőjelezz meg semmit, légy jó droid.

Ezzel máris kiesik a többség.
Ezen maradék jó része meg már ott elbukik, hogy bár a lehetősége meglenne, de az igénye sose volt meg rá, hogy megkérdőjelezzen bármit. Sok különböző okból, de a lényeg:
kényelmesebb tudomást sem venni róla, vagy a többségi álláspontra helyezkedve bele se szarni = hülyének nézed aki mást mond, de életedben utána nem nézel, hogy van-e alapja annak, amit a másik mond.
(Hogy ez ne működne? Nah de kérem, a vallás is így működik - és senki nem nevezheti sikertelennek a módszert ^^)

De a maradék se indul túl jó esélyekkel, már csak a többség miatt sem.

Miközben a tudomány, a modern gondolkodás és a történelem összes tanulsága azt mondja az egyszerű halandónak, hogy kérdőjelezzen meg MINDENT!
... ő közben bekapcsolja a TV-t/gépét, nyomkodja a telefonját, a megélhetésbe/karrierbe/szórakozásba fektet minden energiát, vagy csak leissza magát, kurválkodik vagy kurvákat hajt, esetleg megdobja a mentőt és csinál pár gyereket, hogy legyen mivel elterelnie a figyelmét pár évre, amíg el is felejti az egészet.

Kemény dolgok ezek :D

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Nem működik a szemüveg :(

Ezt mi egymással csináljuk :]
Ezért nevetséges és hibás minden konteó azon felvetése, hogy egyetlen hatalom irányít, nevezzenek meg éppen bárkit is a trilaterális társaságtól a kis szürkékig.
A valóságban nincs egyetlen jól megkülönböztethető gonosz, csak az emberek fantáziája ennyire korlátolt.

ShowHide spoiler #

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



nekem semmi bajom nincs az ilyen hibbantakkal, konteosokkal amig nem eroltetik az idiota elkepzeleseiket ram. (egy-kettot ismertem is) szamomra egy szinten mozognak a hitgyulisekkel, jehovistakkal, stb. mindenkinek (aki filozik neha a vilag nagy dolgain) vannak elkepzelesei a a világmindenséget, meg mindent érintő végső kérdésre. de ha van esze akkor tudja azt is, hogy a sajat otletei is csak elkepzelesek es nem epit ra egy vilagkepet, sajat kitalalt tenykent talalt torvenyekkel mint mondjuk daniken papa vagy a scientologia. aki azokat beszopja sztem csak nem rendelkezik eleg fantaziaval, hogy sajatot talaljon ki maganak ami meg izgibb.:D

"okey-dokey!"



A legijesztőbb mindig az, amikor a tudományhoz állnak hozzá vallásos meggyőződéssel :3

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



a legijesztobb az amikor barmihez-focicsapathoz, politikushoz, vallashoz, konspiracios elmelethez, akarmihez vak meggyozodessel, onallo gondolatokra, egeszseges ketkedesre keptelenul allnak hozza emberek dolgokhoz.

"okey-dokey!"



Végülis egyről beszélünk, csak én a legdurvább példát mondtam egyből :D

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Grifter írta: A legijesztőbb mindig az, amikor a tudományhoz állnak hozzá vallásos meggyőződéssel :3

Igen, a vallás az origó. Vesszen már végre a jelzős szerkezetével együtt.

ibi amentia latet



covfefe



még megfejelhette volna azzal, hogy maga alá hugyozik és fosik

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



fene az ízlésed..



egyrészt a te megfejtéseddel valójában mindenki hülye.
másrészt ez igaz is.

lazán kapcsolódó anekdota: volt a cégünknél is menzás IQ verseny, bejött a felmérő. első mondata után mondtuk, hogy ha ilyen aki okos, akkor inkább árokba lövöm magam. aztán elmondta, hogy miért szar az összes adaptív logikai teszt. aztán elmondta, hogy ők ilyennel dolgoznak mert ez jó. közben még letrollkodtam (az egyetlen jó része volt), majd kitöltöttük. kaptam levelet, hogy mensa tag lehetek, sikerült, emberiség 99% fölött teljesítettem és gecisok hozzánk hasonló retardálttal lehet találkozni! persze be kéne fizetnem éves 8000 Ft tagdíjat. amivel egyből bebizonyítanám, hogy hülye vagyok. na ez a kontraszelekció.. :DDD



8ezerért része lehetsz a felső 1%-nak, nekem ez durván akciósnak tűnik ;)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



aszonta sokan ott találták meg a párjukat, kiváncsi lennék hogy megy az okosok és felvilágosultak közt, tán már úgy mint egy régi scifiben, hpgy elnézést, használhatnám a testét? :D



:D
http://www.imdb.com/title/tt0079285/?ref_=fn_al_tt_1
vicces, hogy azonnal beugrott. meglepo a szineszi felhozatal.

"okey-dokey!"



első gondolatom az volt, hogy megnézem újra. a második, hogy inkább maradjon meg közepesen szép emléknek. :D



Zaxx írta: Hol van Amy Schumer, amikor szükség lenne rá?

El van foglalva más humoristák anyagának lenyúlásával.

ibi amentia latet



Oh come on, hülyeség az egész, ha tényleg lopott volna mástól, akkor nem a Twitteren panaszkodnának az "érintettek".

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Minek, a (saját) professzionális lejáratás(a) hatásosabb és olcsóbb. Carlos Mencia, csapó #2.

rwurl=https://youtu.be/Qv0eWN8v_tg

(Tagadja hát, az eltitkolt, ellenőrzés nélkül sunyiskodó íróira csak nem kenheti, hiszen minden egyes poénját ő költi, bizám!
Vagy valami memóriazavara van, az is lehet. De valami határozottan van.)

ibi amentia latet



szánalomtenger

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Látod, te is nagyon gyorsan ki tudsz találni jobb magyarázatot annál, hogy "Schumer lopja a vicceit". :D Oké, megértem, hiszen amikor egy éppen nagyot futó embert támadnak, akkor amolyan kárörvendő módon sokan képesek felülni a bandwagonra, de még1x: ha komoly lenne a dolog, akkor 1 hónap után nem ott tartana az ügy, hogy mindenki bocsánatot kér Schumertől és minden oké.

Nem minden viccét ő írja, azt se tudja feltétlenül, hogy a saját maga által írt vicceknél honnan jön az inspiráció, szóval becsúszhatnak ilyen dolgok és jogos is, ha egy kicsit pellengérre állítják emiatt, mert figyelni kell ezekre... a probléma akkor kerül elő, ha tolvajnak bélyegzik és azt állítják, hogy jogtalanul sikeres.

Pharrell Williams meg az a mások csávó? Na, azok tényleg loptak, meg is lettek cseszve érte.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Látod, te is nagyon gyorsan ki tudsz találni jobb magyarázatot annál, hogy "Schumer lopja a vicceit".

Az a spekulációm se nem jobb magyarázat, se nem enyhítő körülmény, mert azóta is tagadja és a szőnyeg alá söpörné a sokéves nyilvánvalót.

Oké, megértem, hiszen amikor egy éppen nagyot futó embert támadnak, akkor amolyan kárörvendő módon sokan képesek felülni a bandwagonra

Lebuktam. Nem azért nem tetszik a dolog, mert a plagizálás egy ocsmányság, hanem mert most divatos utálni Schumert, függetlenül az okoktól.
slowclap.gif

Nem minden viccét ő írja, azt se tudja feltétlenül, hogy a saját maga által írt vicceknél honnan jön az inspiráció, szóval becsúszhatnak ilyen dolgok

Becsúszhatnak. Csakhogy nála nem becsúsztak egyszer-kétszer - saját curling-pályáik voltak a pincéjében.

ibi amentia latet



Az egyébként megvan, hogy azóta már nyilvánosan kért bocsánatot tőle mindenki, aki lopással vádolta?

nála nem becsúsztak egyszer-kétszer - saját curling-pályáik voltak a pincéjében.

Ez így nem igaz, nyilván az össz kontenthez képest elenyésző, ami érintett, egyébként meg gyakran előfordul ez másokkal is, nyilván nem direkt, mert általában ki is derül, szóval senkinek semmi szüksége nincs rá.

Egyébként tudok ennél jobb, érdekesebb, igazibb plágiumot is, ami csakis valami anomália következtében maradhatott érintetlenül:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=-IXNpPhfk1s

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Zaxx írta: Az egyébként megvan, hogy azóta már nyilvánosan kért bocsánatot tőle mindenki, aki lopással vádolta?

Mindenki?! Az olasz nevű nőét láttam, és van egy olyan sejtésem, hogy a Cosbys hasonlítgatás hozta ki belőle a megbánást. De a "vádló törzsmag" még csak nem is azokból áll, akiket személyesen érint a dolog, vagy akik egyáltalán szakmabeliek, hanem "rajongókból", akik se perelni nem tudnak, se bocsánatot nem kértek.

Zaxx írta: egyébként meg gyakran előfordul ez másokkal is

Nem ilyen gyakran, ez kb. példa nélkül áll. Még Mencia is leállt a tagadással, már a "még jó, hogy elcsórom a vicceidet, baszod, rettegj engem, ha a közelben vagyok, biccs!" dumával, öö, menőzik.

Zaxx írta: Egyébként tudok ennél jobb, érdekesebb, igazibb plágiumot is, ami csakis valami anomália következtében maradhatott érintetlenül:

Ja, az idesek is váltig tagadták, hogy lenyúlták volna a kedvenceiket, még totálisan hiteles hazugságvizsgálati teszteredményt is mellékeltek a Quake lemezéhez, ha emlékszel. Ugyebár a párbites prüntyögés mintájára Schumer is csak jelbeszéddel ismételte el mások vicceit, nem az eredeti formával és nem ugyanazon médiumon keresett be mások kreativitásából, továbbá a stand-up ugyanolyan földalatti niche cucc manapság, mint a számítógépes játékok voltak a '90-esek elején, így szerencsédre a példád is tökéletesen helytálló.

Nem a lopás a lényeg, hanem hogy pofátlanul őszintétlen a szemmel láthatóval kapcsolatban, nem érted? Ha normális, értelmes, gerinces emberként belátta volna, hogy hoppá, itt tényleg valami gebasz van, aztán természetesen kinyomozza a szarszopó útonállót az írói közül és minimum szélnek ereszti, akkor én is rendben lennék vele.

ibi amentia latet



Az olasz nevű nőét láttam

http://www.foxnews.com/entertainment/2016/01/22/comedian-tammy-pescatelli-apologizes-for-accusing-amy-schumer-joke-theft666145/

De a "vádló törzsmag" még csak nem is azokból áll, akiket személyesen érint a dolog, vagy akik egyáltalán szakmabeliek, hanem "rajongókból", akik se perelni nem tudnak, se bocsánatot nem kértek.

Tudjuk, hogy ez mennyire releváns... semennyire.

Nem ilyen gyakran, ez kb. példa nélkül áll.

...majd ezt követően leírsz egy példát. :) Nyilván ez senkit sem ment fel alóla, de érdemes rákeresni, nagyon gyakori dologról van szó.

Nem a lopás a lényeg, hanem hogy pofátlanul őszintétlen a szemmel láthatóval kapcsolatban, nem érted? Ha normális, értelmes, gerinces emberként belátta volna, hogy hoppá, itt tényleg valami gebasz van, aztán természetesen kinyomozza a szarszopó útonállót az írói közül és minimum szélnek ereszti, akkor én is rendben lennék vele.

Valóban, de ez sajnos nem így működik, senki sem fog kiadni valakit a saját írói közül, sőt, lehet, hogy még Schumer sem tudja biztosan, ki írta az adott poénokat. Nem vagyok egy nagy Schumer fan, szóval nekem sem az állításokkal, hanem a következtetésekkel van bajom.

Ja, az idesek is váltig tagadták, hogy lenyúlták volna a kedvenceiket, még totálisan hiteles hazugságvizsgálati teszteredményt is mellékeltek a Quake lemezéhez, ha emlékszel.

Wat? Ez komoly? Remek publicity stunt tud lenni az ilyen - nem hiába került elő azonnal Schumernél is :D -, de a tény attól még az, hogy a poligráf nem bizonyít az égvilágon semmit sem (jogilag sem számít bizonyítéknak egyébként). Teljesen tudatos, szándékos nyúlás volt egyébként, ami egy bíróság előtt tagadhatatlan lett volna, hiszen a fél soundtrack plágium. :D

Ugyebár a párbites prüntyögés mintájára Schumer is csak jelbeszéddel ismételte el mások vicceit, nem az eredeti formával és nem ugyanazon médiumon keresett be mások kreativitásából, továbbá a stand-up ugyanolyan földalatti niche cucc manapság, mint a számítógépes játékok voltak a '90-esek elején, így szerencsédre a példád is tökéletesen helytálló.

Ha én xilofonon meg köcsögdudán eljátszom a Smoke on the Watert, majd a felvételt belerakom a videojátékomba, akkor cumi lesz belőle manapság. Emlékszel arra az orosz Rock n Roll Racing klónra, ami egy ideig elérhető volt Steamen és az eredetihez hűen tele volt régi metál számok nyúlásaival? Már nem kapható. :D

Az id csak azért úszta meg a dolgot - amellett, hogy természetesen ott is a "deny everything" mantra került alkalmazásra -, mert tényleg senkit sem érdekelt akkoriban.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!