Jelenlegi hely

PC-builder HQ

Utolsó bejegyzés


Lehet tévedek, de szerintem ez az alaplap nem fog beférni abba a házba.



Bar nem tudom az ottani arakat, de procibol szerintem minimum i5-6500 legyen.

i5-6500
Processor Base Frequency 3.2 GHz
Max Turbo Frequency 3.6 GHz

i5-6400
Processor Base Frequency 2.7 GHz
Max Turbo Frequency 3.3 GHz



(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy ugyanazért az árért az R9 380 a fogyasztást kivéve mindenben lenyomja a GTX 960-at.)

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



fogyasztásban is lenyomja :-)



ez már sokkal megnyerőbb mint a mark1-es
bár én asus alaplapot választanék (de ez már az én buziságom)
vidkariból én is gb-t vettem legutóbb

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Főleg, hogy csak 3-4 dolgot cserélt le az enyémhez képest, igaz abból kettőt rosszul, hogy még össze rakni se lehessen: lefty jól mondja, a ház mATX-es, az alaplap meg ATX-es.
Tehát nem egy darabig lesz vele gond, hanem az első pillanatban, amikor megpróbálja összerakni és nem fér bele.

Csak hogy érezzük, mekkora segítség, amikor a nép sorban áll tanácsokat adni....
Javaslom nyissatok számtech boltot a Jodával, beválhat ! :D

progabe: Megértem, hogy jó önállóan belebuherálni, de inkább kérdezz/vázold mit szeretnél - ha egyszer alapból is kérdeztél ;)
Mondd azt, hogy te inkább ilyen lapot meg ezt a házat szeretnéd, ezt és ezt preferálod, és akkor ahhoz lesz igazítva az ajánlás. Bármit kérhetsz, nekem édes mind1, nem a gyártó a lényeg.
Ha akarod, az egész Gigabyte lesz, tetőtől talpig.

Ne azt játszuk már, hogy addig állítgatsz össze konfigokat, amíg az egyik véletlenül össze is rakható. (Persze van rosszabb is: ha magadra veszed, megsértődsz és nem kérdezel rá a v3-ra, hanem csak megveszed - és nem tudod összerakni :D )

ShowHide spoiler #

max-pain: Mert a 6400 napi 24 órában fogja majd szegényt vissza. Érezni fogja ahogy megelőzi a táj, mintha háttal ülne a vonaton.
Egyébként valóban nincs akkora különbség árban (150 vs 170 font), de teljesítményben sincs. Legalábbis a kihasznált tartományban én sac/kb. nullára teszem.
Ezt a proci dolgot a többség messze túlgondolja, miközben kurvára nincs rá szükségünk, X évvel járnak a procik minden előtt, csak a többség benyalja ezt az össznépi wannabe dolgot.
Ha lenne 6300, akkor azt mondtam volna, mert az is elég lenne neki.
(Sleepy és én is Q9400-el rohangálunk máig, a 6400 meg annak is a kétszeresét tudja.)

sterner: Szted melyik fog előbb tönkre menni, ami élete nagyobbik felében passzív hűtéssel is elvan, vagy amelyik KÉTSZER annyit fogyaszt (idle 4×) és ebből fakadóan annyi hőt termel, mint egy olajkályha?
10-15%-al erősebb, de 100%-al fogyaszt többet és pont ennyivel több hőt is termel meg, ezért folyamatosan sokkal hangosabb is és az élettartam is jóval kisebb lesz.
A teljesítménybeli különbséget meg sose veszed észre, mert egyrészt program függő (ha másra van optimalizálva, baszhatod), másrészt mind1, hogy 22 vs. 25 fps-ed van (mindkettő kevés), vagy 80 vs 90 fps-ed van (mindkettő bőven elég).

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



1080p-hez tartom, hogy nem kell a 4 GB, de ha mondjuk 4-5 évig nem tervezed cserélni, akkor X, akár.

Ennek egy kicsit olvass utana, mert mar most is nem egy jatek letezik ami igenis 1080pben tobbet ker a 2gbnal. Nem a tobbseg ez teny, de jopar aaa cim mar igen es ez a tendencia nem hiszem hogy alabbhagy mert grifter azt mondja nem kell tobb 2gbnal. Konyorgom mar a gta v is megeszi a 4gbot lazan gtx960al is. (Boven jo framerate mellett)

Ajanlom ezt a postot:
https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/2vcepp/discussion_4gb_vram_being_used_at_1080p_in_2/
Az arkulonbseg nem nagy es semmi ertelme 2gbos kartyat venni mar most se ugyhogy a jovoben inkabb te is a 4gbos variaciokat reszesitsd elonyben.

Erdekes hogy a konnyen bovitheto sima rambol ajanlod a 16gbot ami jelenleg az emberek 90%nak teljesen felesleges, de vrambol meg tolod a 2gbot. Nem teljesen ertem, de gondolom majd hamarosan valami nagyon frappans dologgal megmagyarazod ezt is hogy miert hulyeseg es miert neked van igazad.



m.2 + DDR4 + 16 USB !

Kéne, ha a 960 tudna olyat, amihez kell. De nem nem tud. Ahogy progabe sem fog SOHA SEMMIT ultrán játszani, 16× MSAA-val meg a napból jövő HDR-el, ahogy még 1440p sincs, nem hogy 4K a közelében.

Az a baj, hogy a többség agya addig terjed, hogy egy elemet tud magában vizsgálni, de képtelen rendszer szinten gondolkodni. Ez gondolom az oktatás hibája, vagy tudja faszom, de az élet minden területén megfigyelhető.
A rendszer egy adott eleméről bebizonyíthatod (akár), hogy az tudna többet is, de hiába, ha a rendszer többi része ezt sose fogja tudni, vagy a felhasználónak sose lesz rá szüksége.

Magabiztosan magyarázzátok, hogy soha nem fogyasztana egy játék ennyit meg annyit memóriából. Persze, egy játék talán nem (bár amúgy simán megeszik a GTA V-el 8-at), de ki a faszom akar mindent kikapcsolni a háttérben minden alkalommal, amikor elindít egy játékot vagy bármi mást? Miért ne futhatna egyszerre kettő akár? Vagy 4? Nem olyan nagy dolog az, futott már nálam elég sokszor SimCity vagy hasonló a háttérben, miközben mással játszottam, vagy mást csináltam, mondjuk PhotoShopban. De ezernyi dolgot lehetne még sorolni.
Miért akarnám bezárni a böngészőmet, lelőni a háttérben futó klienseket, stb-stb?
Miért lenne fontosabb a GPU ramja, mint a rendszeré? Milyen logika mentén jutsz el idáig?
Az egyiket 0-24 használod, a másikat meg talán néha kihasználnád, de szted utóbbi sokkal fontosabb.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Egyébként tessék, kerestem neked egy rendes leírást, hogy utána olvashass (sic!), mégis mihez mennyi kellhetne:
http://www.tweaktown.com/tweakipedia/90/much-vram-need-1080p-1440p-4k-aa-enabled/index.html
A játékok egyik felének kicsit sem kell, a másik fele viszont lenyeli nyom nélkül a 4GB-ot. (Gyanús, hogy utóbbiak úgy is vannak megírva, hogy ennyiből gazdálkodjanak.)

Persze Ultrán, 4×AA, HBAO, stb-stb.
Szóval olyan beállításokon, amit amúgy a 960 gecire nem tud kiszolgálni amúgy se, esélye sincs - de nem a memória miatt.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Dying Light Ultran 1080pben 50-60 fps kozott elmegy, kozel 4gb vramot eszik. GTA V szinten, Shadow of Mordor szinten, de igazad van. Soha nem tudna hasznalni azt a kartyat ugy hogy kelljen is a 4gb vram.

A ram nyilvanvalo emberfuggo. Ha 4 jatekot futtatsz a hatterben meg lusta vagx bezarni barmit is akkor meg a 16 is keves lehet. Nem azt mondtam hogy nem lehet kihasznalni hanem azt hogy az emberek tobbsegenek halalfelesleges es ha megis kell konnyen bovitheto. A vram nem. Ennyi az egesz.



Most valoban minimalis a kulonbseg, de arban is. Es ez utobbi szerintem fontos. Ugyanis procit legkozelebb szinte biztos, hogy nem cserel mar egy adott rendszerben az ember. Par ev mulva az a +10% jol johet egy esetleges ujabb GPU mellett.



Nem érted az írott magyart, vagy képtelen vagy beletörödni, hogy ennyi számtech boltban eltöltött év után sem értesz hozzá? :3

Kérdezd már meg progabe-t, mit tervez ultrán játszani, mielőtt az ultrához ajánlasz neki kártyát - talán. De akkor ajánljál neki az ultrához kártyát is, ne csak vRAM-ot b+, mert a 960-al gecire nem fog semmit ultrán játszani, már ha nem diavetítést szeretne.

Az meg nem ember függő, hogy kurvára nem akarsz kikapcsolni semmit a háttérben, amikor elindítasz valamit. Te mégis hol éltél az elmúlt 20 évben és miket használtál?
Mindenki azt szeretné, ha minden menne egyből, csak úgy és kész, gond nélkül. Lehet, hogy TE nem, de akkor az elég egyéni álláspont és ne akarjál erre alapozva másoknak tanácsot adni.

Ideje lenne elkezdened nyugati módon gondolkodni is, most hogy már ott laksz.

Egyébként meg rémlik nekem, hogy te számtech boltos/szervizes létedre inkább PS3-at vettél és évekig büszkén mondtad, hogy 'mert azzal nincs gond'.
Szóval a helyén tudom kezelni a véleményed, épp ideje lenne neked is a helyén kezelned.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Rengeteg jatek tobb mint 2GB-t hasznal 1920x1080-ban (es meg csak nem is max reszletesseg mellett).



Ebben mondjuk egyet ertek Grifterrel. A cpu mostanra eleg irrelevans. Egy 2500k meg egy 6600k kozott jatekban ilyen 10% kulonbseg van kb azonos rendszerben.
rwurl=https://youtu.be/WZ_5p9wd2dk



Szerintem meg mind buzik vagytok. Aki PC master race gépet vesz nem költ rá legalább 1000 fontot az a főbuzi.

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



De ez elmondható a 6600-ról is.

Szóval jah, minden ilyen apróság védhető:
Jobb a 6500, jobb a 4 GB vRAM, jobb a 16GB rendszer memória.
A kérdés csak az, hol húzza meg az ember a határt.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Azt nem csinálhatod b+, akkor mi a faszról fogunk vitatkozni :(

rwurl=https://media.giphy.com/media/12Ree0qCDSa7pC/giphy.gif

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Pont itt :)
Annal egyebkent mar picit nagyobb az arkulonbseg es kisebb a teljesitmeny novekedese.



Mondjuk a bemutatott jatekok feleben vagy cutscene van vagy nem tortenik szinte semmi :)

De egyebkent amirol kevesen beszelnek azok a kurvasok szereplos jatekok (es itt nem egy-ket tucat jatekosra gondolok). Oda sokszor minden proci keves (es most az tok mindegy, hogy esetleg a balfasz programozok miatt).



Pusztán a számok alapján elfogadnám, hogy a 6500 az 'optimum'.
Csak attól nem tudok eltekinteni, hogy a felhasználók ~98%-nak a 6400 is bőven elég mindenre. Sőt, amennyire meg tudom ítélni, még 5 év múlva is az lesz.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



...viszont most ráértem, meg ugye a v2-vel közelebb is kerültünk (írtam privit, de most unalmamban legyúrtam az egészet), így össze raktam 'rendesen'.
Szempontok: Hosszú távra, értelmesen de olcsót, gigabyte-ot szeretjük.
Ráadásul, ahol lehet a többségi álláspontot képviselve, vagy ezen opciót megjelölve.

Gigabyte H170M-D3H £92.38 (A DDR3-at nem erőltetném, még ha most kicsit olcsóbb is.)
Intel I5-6400 £151.00 (6500 +20)
Hyper TX3 Evo £16.99
HyperX 8 GB DDR4 £35.48 (+8 GB most ugyan ennyiért, vagy bármikor a jövőben)
Samsung 850 EVO 250GB £62.99
Gigabyte 960 OC £164.72 (4GB az amazon szerint +30*)
WD 2TB Red £70.01
Corsair CX 430 £41.50 (lehet más márka, de az nem Aerocool)
Cooler Master Silencio 352 £50.13

£685.20

A 6500 tök oké +20-ért, te döntesz.
A +8GB-ra egy érv tényleg 'védhetetlen': bármikor belerakhatod utólag is, csak majd vedd észre, hogy kell :)
vRAM: Az amazon szerint 30 font a 4 GB, de az faszság. (*Persze lehet, hogy a 2GB-os van akcióban) Szóval normál árak mellett ~10 fontért simán mehet a 4GB, megint csak te döntesz. (Fogadni mernék rá, hogy akkor se mondanád meg a különbséget, ha mindkettőt megkapnád egy hétre tesztelni, de a 10 font valóban nem egy olyan dolog, amin sokat kéne gondolkodni. Mondjuk barátságok értek már végett kevesebbért is :D )

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



csábos

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



A két VGA élettartama pontosan ugyanakkora, még ha progabe 24/7 pörgeti is 100%-on, mert legjobb esetben is kibír mindkettő legalább 2 évet, addigra meg már rég kukába való lesz. A pár dB különbség engem pont annyira nem érdekel, mint téged a pár FPS. Kinek mi a preferenciája, nálam a teljesítmény, nálad a zen.
Egy 960-on a 4 GB RAM annyit jelent, hogy minden játékban (incl. GTA V és Witcher 3) fel lehet rakni a textúrákat a legmagasabb minőségre, nem lesz "swappelés". Persze a stabil 60 FPS-hez gyakorlatilag minden advanced grafikai beállítást ki kell kapcsolni, ellenkező esetben egy - kétségtelenül nagyon szép - képregény lesz az eredmény. :)

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Olvastam a privit meg tegnap, koszn, csak idom nem volt meg vele foglalkozni.
Koszi mindenkinek a segitseget amugy, de azert ne harapjatok el egymas torkat egy ilyen miatt.

Es wow, mekkora failt nyomtam azzal a hazzal. Meg gondoltam is ra egy fel pillanatig, hogy lehet gaz lesz, mar eleve egy vidkari tud akkora baszom nagy lenni, hogy el sem fer :D

Ezek amazonos arak amugy?
Nem akarok ezeken a dolgokon szarozni, 6500 lesz, 4 gigas vidkari, ramot meg tenyleg meglatom, azt a legkevesebb boviteni.



Amugy tenyleg nem arrol van szo, hogy en most aztan mindent ultraban akarok nyomni 1080p-ben 24/7 ugy, hogy kozben megy a hatterben meg 6 masik program.
Nem azert ekkora a budget, mert nincs ra tobb, hanem mert nem akarok ra tobbet kolteni (papucsot sem veszek tizezere'). Persze most mar vagom, hogy amit elsonek gondoltam rakolteni, az irto nagy ostobasag lett volna.



Nem értek hozzá - és tényleg, a kurva anyámat - a négygigás VGA-t\16 giga ramot is csak azért mertem ajánlani, mert medium beállításokon gyakran nyafog a GTA V, hogy elfogyott a ram (Windows 8.1), és ezt emelted ki, mint fontos momentumot.

Amúgy az évjátéka, Griftert meg szeretem, nem kéne délután sörözni!

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Aham, amazon.co.uk amit dobott.

(Nem a ház volt a gáz, hanem az alaplap ;) )

sterner:
1. 2 évet nem kell kibírnia, mert addig van rá gari. Utána kell kibírnia.
1. b, Valójában nagyon buta dolog kétszer akkora fogyasztót venni egy kis extra teljesítményért, már csak környezettudatosságból is. Mintha neked megérné 100 lóerő helyett a 110 az autódban, ha cserébe kétszer annyit fogyaszt = faszság, és ez független a benzin árától.
2. Nem pár decibel, hanem az egyiknek mindig van hangja, a másiknak meg szinte soha.
3. Tehát be tudja kapcsolni, bár semmi értelme és nem is fogja, DE be tudja. Éljen ;)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Na kerem, osszeallt ez a csoda :D
A lenyegi dolgok, ezeken felul a gephaz es a memoria (mivel semmi mas nem volt eppen keszleten) corsair, vinyo WD.
rwurl=http://i.imgur.com/AgbmAgd.jpg?1

Gep poccre indult, ahogy kell. Win 7 telepites usb-rol. Mondom usb-rol. Mondom telepul. Mi az, hogy driver kell? Oke, nezzuk a biost. Minden rendben, ott a vinyo, AHCPDFD vagy mi a tokom is beallitva, minden massal egyetemben. Szazadik ujrainditas, kulonfele beallitasok kiprobalasa vegett. Hogy meg mindig nem akarsz mukodni te szemet? Hm, lehet hardver problema, dugjunk at ezt-azt.
Oke, meg mindig nem jo. Ohooo, hat persze. Biztos az usb stick a szar, esetleg a telepito. ISO ujra letolt, felpakolom egy masik usb-re. Ez a pendrive led-es es latom, hogy miutan a telepito driverproblemara panaszkodik, nem villog a led. Ja hogy magat a pendriveot sem latod, mert a driver nem a hdd-re (ssd-re, mindegy) vonatkozik bazmeg, hanem az alaplapra, pontosabban az usb3-ra?!

Gigabyte Windows USB Installation Tool! INNEN, hatha valaki H/Z170-es laptopot vesz es nem win10-et akar ra felpakolni es nincsen optikai meghajtoja^^

Amugy nagyon meg vagyok eddig elegedve a geppel. Persze meg nem nyuztam nagyon, de ennyi kihagyas, laptopozas utan oriasi feludules volt.



Azt legalább meg tudod oldani. De amikor BIOS-t kell frissíteni az alaplapon a proci miatt, amihez ugye kell egy másik régebbi proci... ;3

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



A luiz vuttyon mellé elfért volna a 970 is.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!