Jelenlegi hely

PC-builder HQ

Utolsó bejegyzés


Na ez nekem rohadt nagy ujdonsag pl.
Engem mondjuk nem erdekel, milyen hangos a gep, de elhiszem, ha valakinek ez sokat szamit



Vannak dolgok, amik rakéta típusú régi porszívó hangjával vetekednek. Ilyen általában minden referencia hűtős csúcskártya, főleg ha több van, i7-esek gyári hűtője, és a legtöbb gépházhoz kapott venti.

Emellett vannak eszközök, amelyek egymással interferáló zajt keltenek (ezek a folyamatosan hengosodó, majd elhalkuló zajok, pl vinyók szokták)

Persze nem mindegy, hogy milyen alapzajban vagy. Amit itthon kissé idegesítő duruzsolásnak élek meg, az a benti eléggé csendes irodában egyáltalán nem hallható.

És nem mindenki tudo melózni/játszani/filmez nézni elegendően hangosra nyomott metállal. :D



Tehát kipróbáltál egy játékot valamilyen beállításokkal, megnézted szted mennyit fogyaszt (akármilyen oprendszeren és körülmények között, hiszen az nem számít ugye), és megállapítottad, hogy okosabb vagy, mint egy ötödikes.

A végkövetkeztetés pedig az, hogy mivel szted neked nem kellett, ezért másnak sem kell. (Sem most, sem soha.)

Ezt nevezi a szaknyelv széles spektrumú elvakult ostobaságnak.

Reaper

Ezt mindenki eldöntheti maga, hogy neki fontos-e. Ebben az esetben elméletileg csak a teljesítmény/ár arány fontos. De a többség egyszerűen nem foglalkozik ezzel, csak a kicsit és a közép fogalmatlan szintek között bolyongva vesz valamit, és abból lesz ami lesz.

Egy átlag hülye megveszi valamelyik összerakott gépet, 12 hónapos törlesztőre. (Olyan szokásos agyatlan konfiggal, hogy csúcsproci-óriáslap-gagyivga3gb-Xram-1tbsupergreen)
Jobb esetben vmi Joda forma boltos/rokon kicsit összerugdossa a dolgot, hogy azért ennyire fostaliga ne legyen már ennyiért, meg olyan gyártó se legyen a listán, amiről utoljára 2002-ben hallottál. Te ugyan ezt megteszed XP-ből.
Ebből így 2016-ban már következik, hogy az a gép túl hangos nem lehet. Már nem jellemzőek a turbina lapátos óriás VGA-k, a házad nem a legolcsóbb noname rezgőkeret, a procidat meg alapon a gyári rézmag is hidegen tartja, ha meg húzod, úgyis raksz rá egy fél kilós bordát velővel.

Ebből ágazik el három skill tree, illetve a délibáb, ami esetünkben a nulla lesz.
0. Célirányos, kizárólag az ár/teljesítményt néző felhasználó. (Egy olyan történetben, ahol mindennek csökken az értéke, csak néha zuhan is ... vagy sokba kerül, vagy messze le vagy maradva - a kompromisszum pedig maga az illúzió :) )
1. A tuning bajnok.
2. A zsugorító.
3. A hangtompító.

Én azt tekintem normálisnak, ha a környezetemben a dolgok nem adnak ki 'indokolatlanul' hangot a működésük során.
De gondolom te is úgy vagy vele, hogy a filmnek legyen hangja, ne a TV-nek.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Mert rohadt zavaró ha szar ventik vannak a gépben és van egy alaphangja az egésznek. Emberfüggő az meglehet, de engem az őrületbe kerget a dolog.

@Progabe: hirtelen ezt rántottam össze scan-ről. Ebből aztán lehet még farigcsálni meg mondjuk nem biztos, hogy feltétlen szükséges a Noctua hűtő, de ezerszer jobb mint bármiféle gyári vacak és hangtalan. (ellentétben a gyári vacakkal). 16GB ram egyelőre szerintem is iszonyatosan felesleges, ha egy high-end gépet terveznél akkor még megérteném, de így... Max ha nagyon kell pattintasz bele még egy ugyanolyan szett ramot aztán annyi. Szóval így alapnak ez, aztán majd a többiek még mondanak rá valamit.
rwurl=http://i.imgur.com/1tygwIM.jpg



Egy 960-al 1080p-ben sac/kb. soha nem lesz szüksége 4GB ramra. De talán még a kártya is előbb fogy el, mint a memória.
400-450-es táp bőven elég. (Ránézésre ez nincs több 350nél)
Minek a Z170 egy sima 6500-hoz?

Ez még mindig bőven szar :D

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Mentségemre(?) szóljon, én ha gép előtt ülök, 90%-ban füles van a burámon és szól is valami. Vagy film/zene, vagy játék. Szóval ezért sem érzékelem a zúgást. De most levettem a kedvetekért a fülest, és kint a szél hangosabban fütyül, mint a gép. :-)

Non serviam



Ultra grafikai beállítás Full HD felbontás mellett és Win 7 en. És nem szerintem fogyaszt ennyit hanem valóban ennyit fogyaszt.

Azt nem tudom, hogy egy 5ödikestől okosabb vagyok e de tőled biztos, hogy okosabb vagyok.

Nem az a végkövetkeztetés, hogy ha nekem nem kell akkor senki másnak se. Hanem az, hogy a mai játékoknak ELÉG 8Gb memória. Ez az állítás nem egyenlő az előtte lévővel.
És a memória egy olyan csodás dolog amit lehet bővíteni később. Gyengébbek kedvéért: Vesz 1db 8Gb os modult és majd a későbbiek folyamán ha majd kevésnek bizonyul vesz mellé még egyszer ugyan ennyit.

rwurl=http://i.imgur.com/gBKH3cj.gif



4GB VRAM azért nem árt ha van, árkülönbség meg minimális. Inkább future proof mint kötelező.
550-es táp meg overkill igen, viszont ez a legkisebb teljesen moduláris Corsair táp, én meg azokat szeretem, nyilván lehet 450-es is akár.
Z170 meg megintcsak future proof. m.2 támogatás, ddr4, usb type-c, kétszer annyi USB 3.0. Valszeg most nem kell, de jó ha van mondjuk 2 év múlva. Persze ha fapadozni akarunk akkor lehet H110 DDR3-al csak annak meg sok értelmét nem látom.



Engem nem zavar a 4 GB felára, csak az értelmét nem látom. Milyen future proof van a 960-ban? 3 év múlva kiröhögöd.

...és most frankón, ki a faszt érdekel, hogy te mit szeretsz? :D
Ő életében soha nem fog belenyúlni b+, te meg végképp. Ki nem szarja le, hogy moduláris-e?

Milyen proof a micsoda b+? :DDD
Itt már telejesen zavarosak a szavaid. Az m.2 sose fog neki kelleni, a ddr4-et gondolom kakukktojásnak szántad, az USB-meg vicc akar lenni, mert más nem lehet.
Hány évig hallgattad, hogy mennyire jön már az USB 3, miközben még a 2-t se használjuk ki, de te már a következőről beszélsz ;)

Szóval te ezt itt most fejezd be b+, mert innentől azt hiszem, hogy csak ugratsz :D

Nekem sikerült összerakni 800-ra, és még hangja sincs.

ShowHide spoiler #

Ha lehet hangos (gagyibb VGA, stock CPU hűtő és egy egyszerű ház), akkor ~700.

De a hangtalanság nem csak illúzió, az minőség is. Nincs hang = nincs rezgés = árad a zen az alaktrészekben is ;)

Az pedig nagyon menő, ha csak a LED-ről tudod, hogy megy a géped.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Érdemben nem fogok erre írni mert nem látom értelmét. Viszont jó lenne ha nem ilyen kibaszottul lekezelően beszélnél mindenki mással miközben a megtestesült prófétának képzeled magad a témában. Értem én hogy segíteni akarsz, de ha valamit nem értesz vagy nem értesz vele egyet nem feltétlen kell ilyen fasz stílusban kiadni magadból.



hat nyilvan mindenkinek mas a preferenciaja de siman elvagyok 128as SSDn + 1 Teras Hitachin is, nyilvan nem dolgozok rajta ami tartalmat elfogyasztok azt meg torlom is rogton max a multis jatekok maradnak fent huzamosabb ideig

mindenesetre ha a "futureproof" +VRAM vagy a +RAM/SSD kozott kene valasztani en inkabb az elobbi mellett tennem le a voksom

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Haver tavaly ilyenkor vett egy i7-es Nemzetközi Űrállomást. Csak az alaplap volt 90k, a legdrágább hiper ddr4-es ram modulokról már ne is beszéljünk. Az alaplap szar. Csere kb. hónapos szenvedés után. Memória szintén ótvar széria. Csere. A csere ram doboza kissé poros, meg pókhálós volt és ugyan az a nyugatról Balkánra hozott maradék fos, ami ott senkinek nem kellett, ezért a beszállító vigyorogva idehozta. Hülyeországban ez is jó lesz, hisz évtizedek óta ezt csinálják. Szintén tré, visszavisz. Most megy a szenvedés, hogy vissza a pénz.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Most, hogy ilyen fasza a hangulat, erre egy fikatenger? Majd holnap reggel visszaolvasom, addig hagyom had gyűljön :)

rwurl=http://i.imgur.com/v04zsba.png

Well.... f*ck. o.O



Sokkal jobb volt, amíg azt hittem, hogy nem gondolod komolyan. Mármint hogy érdemben reagáltál ;(

Nindzsa: Ebből könnyű lenne kibontani, hogy mi a különbség az újgazdag meg a kőgazdag között :D

Sleepy: Már ott rossz, hogy még azt se mondtad milyen felbontáshoz lesz, vagy hogy neked mi a fontos.
De egyébként: Az i7-et soknak érzem, a TX3-at kevésnek, DVD-ből vegyél külsőt (legalább legyen univerzális és menő, hamár úgyse használod soha semmire), az 1TB-ot kibeszéltük hogy pénzkidobás, 500-as táp elég.
A ház meg az alaplap pedig pont annyira felesleges, mint minden esetben, amikor annak ellenére vesznek ilyen ódivatú és böszme szarokat, hogy se 3-as SLI/CF, se 12 HDD nem lesz benne soha. Valójában kettő se, azok meg mindig elférnek a kialakított, se be nem épített meghajtok helyén.
Semmi szükség arra a bizonyos helyre, amit bárki esetleg gondolna. Nincs mit oda rakni. Még az mATX-ben sincs.

Szóval ha értetlenkedni kell, akkor én ezt emelném ki: mi a fasznak vesz mindenki két-háromszor akkora házat/gépet, mint amire szüksége van, praktikus, kényelmes?
Aggyal nem érem át.
Azt még érteném, ha mindenki mATX-et venne és nem akarna ilyen ITX-es buzulást, az még tényleg erős megkötés.
De hogy kinek és minek kell ma egy rendes ATX (a tuning bajnokon, meg a jómunkásemberen kivül), azt X-elném.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Ne legyél már Conchita.



-8 Gb memória
Az optikai meghajtó meg nettó pénzkidobás.
Persze ha mindent kiírsz DVD-re illetve 576 ban veszed a játékokat és kell a telepítéshez akkor nem szóltam.
A 8Gb memória meg a DVD író árához hozzácsapsz 3-4 ezer forintot és kijön belőle egy SAMSUNG 120GB 850 EVO SSD amivel szerintem többre mész.
Persze ez csak az én véleményem de majd mindjárt jön Grifter és jól megcáfol!



Azon már túl vagyunk, fáradj kérlek a kasszához.
(Én az SSD miatt nem szóltam. Vagy hülye, vagy környezetvédő, vagy troll - hirtelen egyikkel se tudok mit kezdeni. Egyébként az SSD sem több, mint egy kényelmi extra, akár csak a hang: egyeseket a hang nem érdekel, másokat meg az idő múlása ;) )

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw


Lou képe
Lou
Donator

ezt a memóriaspórolási mániát nem értem.
4GB már nem elég - aki W10 mellett azt mondja hogy elég, az beteg ember
8GB elég a többségnek, de faszért szórakozzon az ember 1 év múlva +8GB vétellel, mikor úgyis tuti kelleni fog majd, én speciel már most is hasznosnak érzem, és nem hiszem, hogy annyival olcsóbb lenne addigra.

Sleepy konfighoz kiegészítés:
van SSD-je a mostani gépében, azt fogja átrakni, és még van 2-3(-4?) vinyó, amiatt kell a nagyobb ház.
hogy mire kell még egy darab 1TB-os, azt én se teljesen értem, de biztos helyszűkében van már

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Egy mATX-es házban is elfér 5-6 HDD lazán.

Az 1TB-os pedig semmivel sem védhető, egyszerűen pénzkidobás. (Kivétel persze, ha csak specifikusat vehet valamibe: NAS, kamera rendszer, akármi - de erre nagyon kicsi az esély.)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Azon túl, amit Lou mondott, az egy 1TB-s vinyó azért van bent, mert nem engedte a konfig szerkesztő kivenni. Megnézem majd, hogy így olcsóbbra adja-e az aqua, mint külön külön. Ha a vinyóval együtt is olcsóbb akkor marad, ha nem, akkor darabokban.

16 giga ram nekem nem árt munkához. i7en filóztam, lehet marad az i5, de jó ideig nem akarok belenyúlni, ezért inkább a combosabbat venném. Illetve local gépen sparkozáshoz sem árthat az i7es.

Böszme ház meg, szeretem a lábtartót, elfér. Ha nagyon nagyon ritkán bele kell nyúlni, legyen szerelhető.

Ja DVD író, igen, semmire nem használom, a mostani gépemben már el is romlott sztem, a laptopjaimban 3-4 éve nincs, ellenben ha nagyon ritkán valami miatt kellhet, akkor nem árt ha van. Külsö jó ötlet, mert akkor az laptophoz is jó :)

Well.... f*ck. o.O



Nem spórolás és nem mánia.
4Gb ról senki nem beszélt rajtad kívül egyébként.
Ha ésszerűen gondolkozol akkor annyit veszel amennyire szükség van éppen. Nem többet, hogy úgyis kell majd jövőre felkiáltással. Ilyen gondolkodás mód alapján vegyünk alapból 8Tb vinyót mert úgy is tuti kell majd meg 2Tb os ssd-t mert úgy is kell majd minek spórolni...

Szerk: Zárjuk is rövidre ezt a témát mert nem vezet sehová.


Lou képe
Lou
Donator

csak felsoroltam a lehetőségeket, jelezve hogy a 8GB ma már az alap, vagy inkább talán úgy mondanám, hogy a minimum.
60-80k-s proci/videókártya mellett nagyon nevetségesnek érzem azt a 8-10k spórolást a memórián, mikor már most is meglehet az előnye, tök fölösleges várni a beszerzésével

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Igazából 8 gigával is simán elmegy bármilyen játék ha nem fut mellette böngésző sok tabbal vagy egyéb memóriazabáló app. Ha nem kell videot szerkeszteni meg grafikuskodni, akkor igenis elég a 8 giga,
DE
azt a +8-10ezret (vagy nem is tudom pontosan mennyit) simán megéri az extra 8 giga. Egyrészt úgyis venni kellene 1-2 éven belül és ez akkor is ugyanennyibe fog kerülni (valószínűleg), másrészt lényegesen kényelmesebb lesz tőle a gép használata. Nem kell abalkokat bezárogatni, a taszkváltás (főként játékból vindózba) kurvagyors, nem kell a gépnek swappolgatnia.

kicsit olyan ez mint az SSD/HDD. SSD azért kell, hogy gyorsabban induljon az oprendszer meg a programok, több memória meg azért kell, hogy a programok működése illetve a programok közötti váltás legyen gyors.



Firefox folyamatosan 20+ tabbal megnyitva (youtube videók, facebook, anyámkínja) + Witcher 3 (ultra, egyedül a foliage highon es hairworks off) és probléma nélkül megy minden. Alt+tabolgatok néha, meg se kottyan neki. Tökéletesen elég a 8 giga jelenleg (gamingre). Ha valamin spórolni akar az ember, akkor ezen érdemes, aztán majd pár év múlva lehet bővíteni, anélkül hogy bármit is cserélni kéne.



Másfél évvel ezelőttig 4Gb-os géppel toltam. Szerintem legalább két gépet ennyi RAM-al vittem végig (mondjuk legyen 7-8 év, és úgy vettem észre, hogy ez idő alatt egyszer sem a RAM volt a szűk keresztmetszet.). Mikor a legutóbbi gép kezdett kevés lenni 2014 őszén, vettem egy újat 8GB-al. Természetesen tökéletesen elég mindenre.
Ti meg itt vakítjátok a népet 16GB-al, hogy 1-2 év múlva kelleni fog. Tán itt kopogtat az új konzolgeneráció? LOL

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Védhető az 1 TB, ha valakinek egyszerűen nem kell több tárhely. Van olyan játékra hazsnált gép is az én karbantartásom alatt, melynek az 1 TB-os vinyóján mindig van 600-700 GB szabad hely, pedig azon van az oprendszer és a játékok is (nyilván nem egy partíció van).

Nekem is 1 TB van amúgy, amin elférek, sok kacatot bármikor tudok törölni. Előre telepítgetni mindent sincs sok értelme, mert fél óra nem kell a legnagyobb méretű játék letöltéséhet+telepítéséhez sem, az átlag nem indie-like meg 10-15 perc.

Sors bona, nihil aliud.



V2:

COOLER MASTER SILENCIO 352 MATTE £50.99
Gigabyte GA-H170-HD3 DDR3 Socket 1151 VGA DVI-D HDMI 7.1 Channel Audio ATX Motherboard £73.98
16GB 1866MHz DDR3 CL10 DIMM (Kit of 2) HyperX Fury White Series £61.98
Intel Core i5 6400 2.7GHz Socket 1151 6MB L3 Cache Retail Boxed Processor £149.99
Gigabyte GTX 960 OC 4GB GDDR5 Dual Link DVI HDMI DisplayPort PCI-E Graphics Card £163.98
Samsung 850 EVO 250GB 2.5inch SSD £68.99
Aerocool Integrator 500W 80+ Certified PSU 12cm Black Fan Active PFC TW Caps UK Cable £28.49
Noctua NH-U12S Slim U-Series Single Tower CPU Cooler £49.49
WD Red 2TB 3.5" SATA NAS Hard Drive £70.01

£717.90

Persze ebben van par aktualis akcio is. Kerdesek: regen Gigabyte parti voltam, mert soha nem volt veluk gondom, ezert valasztottam most is ezt. CPU-bol eleg ez, vagy megeri az eggyel nagyobb, mert mar akkora a lepes?

Na lehet szepen belekotni es egymast anyazni :D



Hát, a dolgokhoz csak Grifter ért, de szerintem azért ez egy meglehetősen korrekt kis konfig, egy darabig nem lesz vele gond.

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



Nagyon kevés dolog CPU limites, simán jó lesz ez is gaming-re imho.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!