Jelenlegi hely

PC-builder HQ

Utolsó bejegyzés

LtB képe
LtB

Razer Deathadder vagy Logitech g303.
A Razer ergonómikus, olyan jóféle kicsit régi intellimouse-os formája van és talán egy kicsit romlott mostanában az összeszerelés minősége, után kellett állítanom a mikrokapcsolóját a bal gombnak (külföldről vettem, így nem volt kedvem a garanciával bíbelődni) - az előző deathadderem viszont vagy 5-6 évet ment és azért cseréltem le, mert már csúnya kopott volt.

g303 claw-grip, jelenleg a logi legjobb szenzora és itt nem az egymillió dps-t kell érteni, hanem pontosan és jól teszi a dolgát. Néhány hónapja használom "mobil" egérként a laptopom mellé, meg vagyok ezzel is elégedve.

Érzésre talán a Deathadder a jobb cincogó, de csak hajszállal, nagyon megszerettem a kis logit is, annak ellenére, hogy az első claw-grip egerem.



Nekem a 25 ezres csoda Corsair is beadta a kulcsot 11 hónap után, de legalább rendes tőle, hogy így a magyar bolt simán visszaadta a pénzt. Úgyhogy az ár nem feltétlenül garancia.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Ezeknek a 'drága , prémium cuccom beadta a kulcsot' hsz-eknek nemtom mi értelme. Minden tönkre megy. Valami előbb, valami később. Biztos volt már olyan, hogy valaki alatt az új Veyron romlott el egy év alatt. Megvonta a vállát és bevitte a szervízbe. Meg olyan is volt, hogy a Trabant romlott el 2 hónap alatt, meg olyan is, hogy a Trabant 5 évig nem romlott el.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Nem teljesen így van, hanem inkább a "régen minden jobb volt, főleg a HW" örök érvényű mondást idézném.
Logitech wingman egeremet majd 15 éven keresztül hajtottam hiba nélkül (most sincs semmi baja). Ezeknek az újaknak már a gyártó is írja a mikrokapcsolóiról, hogy mittom én, hány ezer kattintást bírnak, ami pl (még mindig ők írják) egy megélhetési FPS mágus 2 hónapnyi rutinja.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Nálunk egy Logi Dual Optical bírta.... amíg be nem az ablak alatt ázott és víz alá nem került bekapcsolt állapotban. Öcsém vett egy másikat eBay-ről használtan, az azóta is dalolva él. Sajnos csak 1 extra gombja van oldalt, és már ebay-en se találni.



Roccat Kone Pure Optical
...vagy egy SteelSeries Sensei, ha netán izgulsz erre a régi klasszik M$ formára.

(LtB ajánlásaival nincs bajom, de ugye karmot csak dinóknak és madaraknak, 'szokásos' Razer-t meg dobverő ujjú prauknak.)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Ez egy db. egér. Egy jó széria. De gondolom nem próbálgattad végig a többi gyártó egereit, hogy meddig bírják és nyilván a Logitech-nek akkoriban is voltak olyan termékei, melyek hamarabb tönkrementek.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



A saját mintavételezésemre támaszkodom. Pl most vettem egy razer egeret. Jó-jó, de ha felrakom a driverét, onnantól ő ugyan látja az egeret, de maga az egér nem működik. A görgője meg túl nehezen benyomható, nem is konzisztens erőt igényel. Régebben nem volt ezekkel ennyi szívás.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



pár napja vettem egy ilyet:
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4136#ov
semmit rosszat nem tudok róla mondani, lehet, hogy kicsik az igényeim, de nekem nagyon bevált.
ez előtt egy szintén ebbe a kategóriába tartozó gigabyte egeret nyüstöltem 4-5 évig, ha költözésnél "nem tűnt volna el", ma is azt huzogatnám.

covfefe



Jah, meg régen 3 fajta egér volt: Olcsó szar, közép szar, meg Logitech. Oszt geci nagy felfedezés volt ugye, hogy a Logitech jobb, meg tovább bírja. Szinte csak szakértők szúrták ki.

Most meg a MM-be is 12 gyártó profi gamer cuccait veheted meg, de az mind szar, mert te vettél belőle egyet 15 év alatt.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Kettőt :)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Nya kerem. Majd' 2 es fel ev kihagyas utan (a legkomolyabb jatekok, amikhez szerencsem volt, az a Hearthstone es potoltam a Dead Space-t, ami tok minimumom, kb. 25 fps-el eldocogott a laptomomon, kulon ficsornek fogtam fel, hogy meg celozni sem tudok rendesen :D) nem allhatom tovabb, visszakontarkodom magam a jatekok vilagaba :D

Fogalmam a hardverekrol? Hat, kb. 5 eve dobtam ossze gepet utoljara, szal mondjuk azt, hogy nulla :D Persze manapsag egesz konnyu osszerakni egy gepet a kismillio weboldalnak hala, igy nekem is sikerult egyet pillanatok alatt. Nagyon nem akarok mellenyulni a dolgoknak, de nem az a celom, hogy a legbrutalabb gepet osszekalapaljam, csak fusson a GTA V meg a Doom 4 (oke, ez meg a jovo zeneje, de az KELL) egesz turhetoen 1080p-n (basszus meg monitorom sincs, ez most ugrott be :OOoo hoppa, meg egy cseszett billentyuzetem se :D) es ne kelljen gepfrissitesen gondolkodnom jo par evig.
Mivel grafikus vagyok es a jovoben hasznalnam a gepet erre is (ertsd: Photoshop es Illustrator), igy egyertelmu volt az Intel. Igazsag szerint egyedul a CPU az, amiben 100%-ig (oke, 99) biztos vagyok, a tobbit a fene tudja.
Vidkari meg olyan, hogy amennyire utananeztem a dolgoknak, egy darabig biztos jo lesz, azt a legkevesebb lecserelni.

Szal errol van szo (meshcomputer.com nevu csodaoldalon dobtam ossze, ajanlottak, hogy nagyon jok, life time warranty ha bele kell nyulni, 2 ev hardver, 1 evig szo nelkul csere barmire), egy "ne szarozz, vedd meg" hsz-nek orulnek a legjobban.
Ja van konkret kerdes is: milyen memoria? Melyik most a megbizhato marka?

Thermaltake Versa H21 Midi Mesh Tower Case
400W Desktop Power Supply
Asus Intel H110M-A DDR4 Micro ATX Skylake Motherboard
Intel® Core™ i5-6500 Quad Core Processor (Skylake,3.2GHz-3.6GHz Turbo, 6MB Cache)
8GB 2400MHz DDR4 Memory (1x8GB)
2GB Nvidia Geforce GTX 750Ti Gaming Overclocked Twin Fan,640 Cores, DSub/DVI/HDMI, PCIe 3.0
120GB SSD Solid State Drive
1TB Seagate Barracuda SATA III 6GB/s 7200rpm 64MB Cache 8ms NCQ

Ezt nekem osszerakjak es ingyen kihozzak 550 fontert, az kb. 220e jo magyar forint. Na nem mintha lenne ertelme atvaltani

Koszonom, ha valaki foglalkozik velem :D



FullHD mellett én 16 giga ramot, és legalább egy 4 gigás VGA-t ajánlanék (nem vicc, GTA is hajlamos "kevés a memória" üzenettel elszálldogálni 8\2 mellett).

"Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni" - J.K. Rowling



hát azért a 750 Ti az elég budget gaming gpu :D
Inkább akkor már valami 4 gigas 280x/NV ekvivalens

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



ahogy bagoly mondja
én is kevésnek érzem a vidkártyát, 960-nál lejjebb ne add. 4giga ott sem árt, ha van rá zseton jöhet a 970 is
ramból is érdemes még egy merőkanállal ha már több évre előre tervezel (16gb)
és a seagate helyett is keresnék mást, mondjuk western digital

"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



brianaspirin írta: ahogy bagoly mondja
én is kevésnek érzem a vidkártyát, 960-nál lejjebb ne add. 4giga ott sem árt, ha van rá zseton jöhet a 970 is
ramból is érdemes még egy merőkanállal ha már több évre előre tervezel (16gb)
és a seagate helyett is keresnék mást, mondjuk western digital

És az 1TB is karcsú, én most nőttem ki az enyémet.

Non serviam



Oh, koszi a valaszokat. Akkor +8 giga ram, 4 gigas 960gtx. Amugy huhh, mekkora arkulonbseg van a 60 es 70 kozott!
Sokkal tobbet nem akarok ra kolteni, persze szart venni meg hulyeseg.

Amugy a seagate volt az, amit tizeniksz eve is mar mindenki fikazott? :)



Nem nagyon akarlak elszomorítani, de ez nagyon karcsúcska konfig, játékra meg főleg. Plusz az ilyen generic 400W Desktop Power Supply meg 120GB SSD Solid State Drive... :D Az így dafuq. A GTX750Ti meg már most is kevés többnyire.

Inkább kezdjük azzal, hogy mennyi fontocskát szánnál erre az akcióra? Mert ennél picivel többért raktam össze most fateromnak egy gépet ami egy csöppet jobb ennél a konfignál és szerintem itt is ki lehetne hozni hasonló árból. Az kb 200 fonttal többe jött ki mondjuk.



GTX 960-hoz a 400 W táp a NV által ajánlott _abszolút minimum_, bár itt vannak, akik szerint nincs értelme túlméretezni a tápot, én biztosan kicsit több kakaót tennék alá (és valami márkás cuccot, Vargáné-féle noname tápokkal nem érdemes kísérletezni). Seagate mindig rossz volt, ha nem Enterprise kategória (de az meg magánszemélynek overkill), Western Digitalból vannak ajánlható szériák (Blacket valószínűleg drágállnád, így marad a Red).

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Ja, a tap meg ssd csak mutatoba van ott, azokbol veszek normalisat.
Mennyit szannek ra? Hat, monitorral egyutt (amit valoszinu havertol veszek, 24-es LG-t 90-ert) kb 700-750 font. Szoval annyira sokat nem, tul sok idom sincs jatekra, de azert kene mar egy gepecske



Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Attól függ: szarból bőven túl kell méretezni, kóserből meg nem.
A kínai 400-as 200-at tud, a fasza 400-as meg 500-at.

>>> 960, 16GB memória alap.
120-as SSD karcsú lesz, OP rendszer meg 2-3 nagyobb játék és vége is.
SSD mellé pedig nem kell 7200-es vinyót venni, Barracuda-t főleg nem :D

Szóval:
400W Desktop Power Supply > Vagy nagyobb, vagy minőség
8GB 2400MHz DDR4 Memory (1x8GB) > 16GB, kóser márkából
2GB Nvidia Geforce GTX 750Ti > Ez vmi humor lesz. 960, MSI TF vagy Asus Strix mondjuk.
120GB SSD Solid State Drive > Kicsi lesz, és pénz/tárhely arányosan is butaság, mert ~140%-os áron kapsz kétszer ekkorát (Ugyan abból, ami Samsung 850 legyen.)
1TB Seagate Barracuda > Mondjuk WD Red az SSD mellé, DE legalább 2, vagy akár 3TB (megint csak ár/kapacitás okán, egyszerűen pénzkidobás az 1TB)

Ha nem futja rendesre, ne vegyél szart, ami már most sem jó semmire - a kis ember mindig saját magát rúgja tökön.
Annál egy PS4 is jobb.

szerk: Nem működik a szöveg áthúzás...

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Nem igazán értem a 16Gb memória mizériát. Aki azt állítja, hogy 8Gb nem elég az hazudik.
Persze aki úgy szeret játszani, hogy a háttérben fut egy Photoshop meg megy valami videó szerkesztő is akkor valóban kevés a 8Gb. De aki meg így játszik az tudjuk mi...
Persze pont a memória az egyik legolcsóbb komponens szóval ezen nem lehet olyan sokat spórolni. De ha már lúd akkor miért nem egyből 32Gb? Legyen ez az alap! Egyszer élünk vagy mifasz.

SSD-khez meg itt egy egészen friss teszt.
Ahol az egyik teljesítmény győztes a Samsung 850 EVO



1. 8GB ram ma már nem sok, hanem a minimum. Egyetlen játék (+tetszőleges Windows) lazán megeszi, nem kell hozzá semmi a háttérbe.
2. Bölcs és okos embernek annyi van, hogy sose irkáljon a rendszer mindenféle extra cache-t meg hasonlókat sehová. [Meg persze úgy is állítja be.] Az ugyanis nagyon sokat ad hozzá az összes tárterületed élettartamához, meg a tisztább s szárazabb érzéshez. Tehát nem csak anyagilag, de kényelmileg és felhasználásban is megtérülhet. Avagy többszörösen.
3. Mondhatnánk 12-t is, bőven elég lenne, de semmi értelme bonyolítani, ha minden kit 8 vagy 16-os.
4. Gondolom ezen gép előtt fog ülni 5-6 év múlva is, így ez egyben előrelátás is, mégpedig az értelmes fajtából.
Ellentétben azon idiótákkal, akik VGA-t meg procit próbálnak sok évre előre venni, amin buknak évi 50-100 ezret és egyébként semmi értelme, mert a sokkal drágább pont ugyan olyan elavult lesz 2 év múlva.
Ez kerül neki ~10 rugóba és bebiztosította magát addig, amíg csak a képzelet elér.
5. Sikerült megfognod a lényeget: a 32-nek valóban semmi értelme.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Mondjuk annyiból nem is fogja sokkal jobbra futni. Azért egy 4GB GTX 960 Strix-et valahogy bele kéne szorítani és akkor úgy-ahogy okés lenne. Azért Strix-et mert annak van egy olyan szuperjó tulajdonsága, hogy idle módban lekapcsolja a ventiket és passzív módban fut. Jól tud jönni ha finnyás vagy a zúgásra. Nem tudom más kártya tud-e ilyet, erről olvastam csak ezt.

Sajnos ha nem akarsz a gépre magára 800 font körül költeni akkor valahol elég nagy kompromisszut kell kötni amivel nem feltétlen jársz jól. :(



Joda, elárulok egy titkot, ezt már szinte minden 9-es sorozatú, rendes kiszerelésű Nvidia tudja.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



"Fügyülsz bazd meg és hazudsz"

Most tettem egy próbát.
The Witcher 3 - Wild Hunt 5,1Gb memóriát eszik + megvolt nyitva egy firefox 5 lappal. A kettő összesen 5.4 Gb memóriát zabált. Persze nem vagyok akkora játék guru, hogy játsszak az összes eddig megjelent játékkal. De amikkel játszottam azoknak elég volt 8Gb.



Sosem értettem ezt a "zúg a gép" parát. Ez miből fakad? Miért fontos, hogy hipercsendes legyen, hogy még a légy fingását is meg lehessen hallani? Gyanítom, hogy ez inkább sznobizmus, mint praktikum.

Nekem egy 6 éves PC-m van egy meglehetősen alap Sharkoon házba bújtatva, és alig van hangja. Az első 2 hónapban folyton azt füleltem, bekapcsolt-e egyáltalán a cucc. Ki kell néha fújni sűrített levegővel a ventiket, és kész. Ha meg nagyon hangos, akkor hadd szóljon a metál, majd elnyomja! :-)

Non serviam



A hangsúly a "most"-on van.

Én 4 éve vettem RAM-ot; akkor 4GB-ot. Mondogatták, hogy "kéne ám a nyolc bele", gondoltam jól van, le akartok húzni, kis gecik.

Majd 1-2 év múlva jött az első játék, ami 8 GB alatt meg sem röccent. És egyre több ilyen van.

Ergo: 16 GB "kell" egy új gépbe, stfu. :-)

Non serviam



Oke, most mar latom, hogy vagy vesz az ember valami olyat, amivel kitorolheti, vagy inkabb rakolti azt a kb 800-at es akkor kap egy gepet, ami X evig biztos jo lesz.
Holnap megnezem, mit tudok kihozni abbol a 800-bol.
Akkor az alap, hogy 960, 16 giga, na meg persze szamit a marka is.
Ha valakinek van kedve osszedobni valami listat, ne habozzon :D persze most mar tudom az alapot

Aki meg ps4-et emleget, annak tenyleg jarjon egy het ban :D xbox-ert lifetime

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!