XCOM

Utolsó bejegyzés


kecske írta: Log War-t nem játszottam, de a sima second wave option-ben a startnál az egyik első checkbox volt (Not Created Equally volt asszem a neve), nagyon kevesen használták, mert elég idegesítő dolog. Nem önmagában, hanem a játékban így is van épp elég random amire tudnak sírni a népek. Ha az lenen a default, akkor tele lenne a fórum, hogy miért a rakétásnak van 3 HP-ja és a snipernek meg 5, célzásra meg fordítva..

Nyilván a soldier varietynek is csak úgy és akkor lenne értelme, ha kézzel lehetne meghatározni, hogy melyik katona mivé specializálódjon, ld. fentebb.

Non serviam



Btw ha még nem használnátok a Free Rotation Camera mod az egyik legjobb dolog ever. Szabadon mozgatható kamera + zoom. Nyammm. Workshopban megtaláljátok.


Lou képe
Lou
Donator

neved legyen áldott

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Na, most tépem a hajam.

25 óra után itt az első feketeképernyős appcrash, egy küldetés közepén, ha egy bizonyos ponttól későbbi mentéseket akarok visszatölteni. Most először tűntek fel a Chryssalidok, most először mindenem plazma, sok a tűz, nagyok a szabad terek,... öö, más tippem nincs kiváltó okra, heh. Zátony. Picsa.

ibi amentia latet



Pont akartam írni, hogy a kamera köpedelem a játékban. Nem is a forgatás/zoom, hanem ahogyan az épületek - és főleg azok belső falai, berendezési tárgyai - eltűnnek-megjelnnek, borzasztó zavaró. Sokszor nem egyértelmű, hogy akkor most mi van egyazon szinten meg mi van mi előtt/mögött.

Holnap rálesek az első részre, hogy ott is ennyire fos volt-e.

Non serviam



Úgy tűnik, mások is tapasztalják a dolgot, és mindig összefüggésben van a Retaliation küldetéstípussal és a Chryssalidokkal. Mintha bebugzana a program, amikor sok civilt és sok

ShowHide spoiler #

bogarat kell kezelnie. Az első Advent-pod legyakásáig nincs is probléma, csak miután feltűnnek a soklábúak.

ibi amentia latet



Huh kicsit félek, hogy nemsokára kezdhetem előröl az egészet pont amikor kezdenék egész jó szintre kerülni. Épp fejlesztem ki a Plazma fegyókat és a nehézséggel (Veterán) egyelőre az ufók lelönnek minket az égből küldin kivül annyira még nem fingatott meg. A baj csak az, hogy nagyon futok az Avatar témák után mert vagy pénzem nincs elég vagy intelem nincs elég, hogy gyorsan bővülni tudjak az Avatar site-ok felé. Most tegnap leszedtem egyet megint de így is már csak 3 szabad kocka van a teli sávig és fent van két avatar site a térképen :/

Amilyen sebességgel jönnek ezek a siteok olyan gyorsan nem tudok futni utánuk úgy hogy ne kelljen az ilyen fontos küldikhez teljesen újonc arcokat küldenem mert a többiek esetleg épp gyógyulnak valahol. Multkor meg külön vicces volt, hogy levakartam két pontot az Avatar óráról majd a játék rögtön más okból talált okot hogy kettőt vissza is kapcsoljon nekem. Hát kössz :D

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!


Lou képe
Lou
Donator

nálam még mindig alapfegyverekkel megy a többség, specialist-nél van csak gauss fegyó, illetve ranger-eknél plasma kard, nem is tudom minek azt fejlesztettem, a többit meg nem. ja de tudom, pénzhiány :)
plasma ki van kutatva, de még nincs pénzem legyártani a többi közül egyet se.
cserébe avatar project-nél 4 rubrika hiányzik már csak, szóval kénytelen vagyok 2 létesítményre is minél hamarabb ráugrani...

egyelőre elvoltam ezekkel a fegyverekkel, mondjuk a sebzésem 95%-át úgyis gránátok/rakéták/kard/sniper adják, lőni alig lövök, a százalékok ellenem vannak.

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Ja hát én is most ugrok egy másik Avatar projekt site-ra bár épp nyakik egy Very Difficult Retaliation küldibe lettem átrángatva. Nálam a fő fegyók mind gaus-ra vannak fejlesztve. Kard, pisztolyok, gránátvető mind alap. Predator armor megvan már és 1-1 db Exo meg spider suit. Exo az fincsi mert van benne beépített rakétavető szóval ez egy Grenadierre adva jó kis kiegészítés.
Ezen kivül van még két helyen Dragon rounds (ebből többet is kéne gyártanom mert a plusz tűzsebzés néha nagyon jól jön ha csak 1hpn maradna az ellen kör végén) meg Tracer Rounds-ból 1 db (sniper karinál van).

Pont mire kezdenék egész jó helyre kerülni fejlesztések terén valszeg ki fogok halni a projekt óra miatt. Meglátom hogy ma mennyit tudok visszacsavarni ami mellé mondjuk rögtön valami más esemény előre csavar 2-3-at tutira :P

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Van egyébként olyan mod is, ami kiiktatja a "Halálórát".

Mint mindig, most is a nexuson érdemes modok után nézelődni:
http://www.nexusmods.com/xcom2/?

Non serviam



Najó de a halálóra azért mégis csak a játék része akár tetszik akár nem. Kiiktatás kb egyenlő a cheattel akkor.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Persze, de el tudom képzelni magamról, hogy ha mondjuk ötödször is beszopom emiatt az endgame-et, akkor kilövöm a 'csába. :-) Ahogy a mondás tartja:

I don't cheat. I play by extended rules.

Ami egyébként riasztó, hogy tegnap éjjel indult be nálam, és kapásból 3 rovátkán áll...

Non serviam



Jó hát szerintem azért Veteránon még valszeg annyira nem szopatós a játék a rutinos Xcomos embernek csak hát ez most még első játék és így még könnyen előfordul, hogy az ember nem ugrik rá rögtön a legfontosabb irányokra és ezáltal késedelembe kerül a halálórával szemben. Mondom még nálam sincs (talán) veszve minden habár 2 üres rublika erősen aggasztó most már. Mondjuk eleve nem tudom, hogyan csavarhatnám jelentősen vissza mikor egy black site kinyirása 1 kockát töröl és emlékeim szerint talán 2-3 van most nekem a térképen. Ergó ha azokat egy csapásra ki is lökném akkor sem kerülne lejjebb jelentősen az órám.

Legrosszabb esetben kénytelen leszek egyszer újra kezdeni (de remélem azért nem) és akkor majd jobban figyelek az órára... ha akkor is elszalad az a szar akkor marad a mod :D

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



:-) Igen, én is rossz felé mentem, páncélt/fegyvert/squad size-t fejlesztgettem, és a resistance comms-t nem. Így az avatar site-ok kissé elszaporodtak, én meg 8/10be küzdöttem magam a doomsday clockon :-) Szerencsére hatosra le tudtam nyomni most-persze rögtön nőtt vissza hétre :-P. De úgy nézem a játék néha segít is, pl. az óra miatt rohannom kellett küldetésről küldetésre és nem maradt bevethető emberem, erre megjelent két olyan hely a térképen amiből katonát kapok :-) Meg ha a dark event az avatart vinné előre, mindíg azt ütöm ki (szokhatok hozzá hogy az advent katonák dupla életerővel mászkálnak stb :-P )
Kissé tényleg szoros ez az óra így elsőre...
rwurl=http://images3.alphacoders.com/621/621341.jpg



Na, király, mert én is minden szirszart kifejlesztettem/kikutattam a Resistance helyett. :-)

Non serviam


Lou képe
Lou
Donator

ömm mennyi xcom játékkal játszottatok idáig? nem volt gyanús, hogy kicsit jobban kéne terjeszkedni a területellenőrzéssel? :D

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Dehogynem volt gyanus de bazzeg azért köpködi a kötelező most ide menjél el vagy baj lesz küldiket ami után kapod most ezt fejleszt ki vagy baj lesz dolgokat mellé fűszerezve ez erössen ajánlott megépítened mert esetleg baj lesz dolgokkal és az emberek felszerelése és fejlesztése mellett azért nem sok hely és idő marad az aggreszív terjeszkedéshez.... legalábbis így első játsszásra... szerintem :)

Plusz ehhez még hozzájön az, hogy most már ugye nem csak a pénzszerzés a lényeg hanem Intel is kell a terjeszkedéshez azt is vagy fix helyen ácsorogva scannelve kapod vagy küldetésekből esetleg. Így azért némileg nehéz jókor jó irányba szétszakadni, hogy azt mondhassa az ember hogy egyértelműen erre kellett volna menni na :P

Építkezéshez meg kell Engineer, idő , pénz ÉS energia. Ebben is a fenti megszorításokkal elkapni az ideális ívet sem a legegyértelműbb .... legalábbis első játszásra.

Félreértés ne essék: jó az, hogy egy játék kicsit komplexebb mint az elödje meg jó dolog a kihivás is csak most azért kicsit félő, hogy túl sok mindent kellett volna elsőre ideálisan csinálni ahhoz, hogy pár nap múlva ne legyen itt világvége.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Hehe ezek jók. Duke Nukem :) Ez valamilyen pack része? Vagy kézileg lett így megcsinálva valaki által?

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Jó kérdés, a cikkből számomra nem derül ki egyértelműen.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Freak írta: Dehogynem volt gyanus de bazzeg azért köpködi a kötelező most ide menjél el vagy baj lesz küldiket ami után kapod most ezt fejleszt ki vagy baj lesz dolgokat mellé fűszerezve ez erössen ajánlott megépítened mert esetleg baj lesz dolgokkal és az emberek felszerelése és fejlesztése mellett azért nem sok hely és idő marad az aggreszív terjeszkedéshez.... legalábbis így első játsszásra... szerintem :)

Így van. Kicsit túl agresszíven tolják (kvázi kibővített tutorial formájában) az ember arcába az elején a kötelező dolgokat.

Non serviam


Lou képe
Lou
Donator

sztem szándékosan csinálták úgy, hogy elsőre a többség elbukja a játékot még Veteran fokozaton is. tanulókör.
én talán nem fogom, mert folyton save/load-olok, (ha úgy tetszik, csalok,) és olvasgatok kicsit előre spoiler-mentes guide-okat, illetve mechanikákra rákeresek, hogy ne csináljak nagy marhaságot.

szintén szétszakadok a rengeteg feladat / lehetőség között, de vhogy eddig úgy érzem sikerült megtalálni egy relatív tűrhető egyensúlyt :)

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



en blacksite mellett meg egyeb kuldeteseken sikeres hackkelessel tudtam csokkenteni az avatar szintjet. nalam 1-2 ures van, de en csirke vagyok es csirke nehezsegen jatszom...
Meg valahol olvastam, ha megvan a teljes, akkor meg van egy kis ido, akkor ha betamadsz sikeresen egy black siteot, akkor visszaesik az egesz es nullazodik minden, ezt kihasznalva lehet esetleg kicsit meg fejlodni. Hackeles nagyon durva tud lenni, ha mar vannak hozza jobb gremlinek, meg extra turkaszo modulok. Persze szival 100+ hack, 60as nehezseg, dob ra 5%ot :D de az egesz jatek ilyen, szoval minden szinten szivat, csak van, ahol kevesbe gaz. Reload megoldja, csak neha uncsi, ekkor kell filmet nezni mellette :D

eLeM

"Say, please,... pretty please,... ...with cherry on top!"



Jut is eszembe: a katonák képességeit, pl. hack, lehet fejleszteni valahol/valahogy?

Non serviam



szintlepesenkent no 5-tel.
Gremlin II +20
Skullminderes skulljack +25
talaltam hackingest, ami permanent 20al noveli a karakteret, ha megdobod.

kb ezeket tudom eddig. De workshopos gremlin fejlesztes is lehet ad hozza valamit. Oda nem jutottam meg el.

eLeM

"Say, please,... pretty please,... ...with cherry on top!"


Lou képe
Lou
Donator

egy poénos furcsaság:
comm szobát, ha upgrade-eled, akkor az extra slot-ban lévő engineer +4-et ad, az alap slot által adott +2-vel szemben, szóval ha nem is tudod kitölteni a két helyet kevés engineer miatt, akkor is megérheti felfejleszteni, és csak az extra slot-ba rakni engineer-t, mert további terjeszkedésre ad addig is lehetőséget

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Na ma leszedtem két black site-ot és szépen visszacsavartam az órát kb a közepéig. Már majdnem mondtam, hogy minden szép és jó és már a Difficult küldik is kezdenek túl könnyűek lenni erre a most sorsolt küldik ahol ezek a Big Daddy jellegű cuccok megjelentek egyenlőek a kamizkazze akciókkal mindegy jelenleg mennyire táposnak éreztem a csapatomat :P

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Köszi az infót! Én még a gremlingyártásig sem jutottam el. :D

Ez meg bizarr:
https://www.reddit.com/r/Xcom/comments/44r2f5/psa_press_caps_lock_in_the...

Non serviam



Non serviam

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!