Jelenlegi hely

Ki milyen sorozatot látott a héten?

Utolsó bejegyzés


Ú <3

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Szerintem meg de. "A rendhagyó szó jelentése a szótárakban: a szabályostól eltérő; a megszokottól, szokásostól különböző."

X aktákban ugye a vezérfonal az összeesküvés volt ettől eltérően voltak hogy a monster of the week / fura sztori of the week típusú részek meg a néha-néha csepegtetett vicces darabok ahogy a mostani is az volt. Szóval ha azt vesszük, hogy az összeesküvéses sztori az alap akkor ezek a kiegészítő tipusúak amiből most kb mindegyikből pörgetnek egyet-egyet.

Már csak a bizarr monster of the week rész kell és akkor kb megvagyunk.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Nem rendhagyó, mivel a következő a "rend": ~x számú konspirációs rész, keverve ~x számú standalone monster/event-of-the-week résszel, és egy-két vígjáték-rész másfél évadonként. Hogy lenne rendhagyó, ha már létezik rá számos precedens (te magad soroltad őket)? Rendhagyó egy pornóepizód vagy egy Dr. Who-crossover lenne. Ez így pont, hogy beleillik az X-Aktás felhozatalba, az új szezon rendre szállítja az elvárt, klasszikus stílusokat.

*beretva becsuk* :)

ibi amentia latet



Jó akkor maradjunk annyiban, hogy igen pont ezt akartam mondani de most ne vitatkozzunk már a szóhasználat részén. A lényeg, hogy most 6 részben kapunk minden tipikus X akta rész tipusból kb egyet a jelek szerint. Így ez a vicceskedő (ami tényleg teljesen jó volt) simán benne van ebben. Viszont azt továbbra is vitatom, hogy 10/10-től messze van egy ilyen rész vagy ha már itt tartunk ez az új évad úgy alles zusammen. Jó kis felmelegített érzése van ezeknek a részeknek mint a hűtüből előkapott több napos töltött paprika és elcsámcsog rajta az ember egy darabig de egy idő után mégis csak jó lenne valami frisset is enni újra.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



jaj vicceskedős rész az új? :S azokat sose szerettem...



Egy zsák fost ért a 3 ik rész kb... Önmaga paródiája volt.



The expanse teljes első sorozat: Ez eddig a legjobb SCIFI sorozat amit láttam, pont.

ShowHide spoiler #


+1, és elég sokat láttam már. :D
kérem a következő évadot! Illetve fuck that, ha tartják a színvonalat, akkor a következő legalább ötöt!



nagi írta: +1, és elég sokat láttam már. :D

Csak, hogy fel tudjam mérni a miheztartást. Melyek is voltak azok?

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!


LY képe
LY
Donator

Expanse évadzáró

Háhá, mekkora egy köcsög a Syfy :D
Szóval, már valamikor a kilencedik rész alatt kezdtem sejteni, hogy mit terveznek - és be is jött a tippem. Fogták az első könyvet és levágták a végét, aztán csináltak helyette egy bazi nagy cliffhangert :)
Tehát őszinte részvétem mindazoknak, akik csak a sorozatot akarják nézni és nem terveznek előreolvasni - nehéz lesz kibírni.

A sorozat amúgy bőven elég jól sikerült, a regényekhez képest jól változtattak a cselekmény részletein, a megvalósítás és a színészek is nagyon jók, úgyhogy végre van egy jó scifi a tévében! Egyedül azt lehet talán kiemelni a könyveket nem ismerők véleményei alapján, hogy egy picit lassan indul be - végig kell nézni 2-4 részt is ahhoz, hogy igazán magával ragadjon. De nagyon megéri, mert a sztori ennél csak jobb lesz, a karakterek is egyre érdekesebbek, és nem kell félni (legalábbis egyelőre) Lost meg hasonló kaliberű kifulladásoktól.

Egyedül azon gondolkodtam el, hogy 9 regényre tervezik a sorozatot, és ha még az első könyv se fért bele egy évadba, akkor mégis milyen távlati terveik vannak?... De mivel az eddig megjelent 6 kötetből van, ami azért egy kicsit unalmasabb és elnyújtottabb, ezért bele lehet majd valszleg tömöríteni kevesebbe, és akkor remélhetőleg lesz lehetőség arra, hogy végig is vigyék amibe most belekezdtek. Ha ez sikerül, akkor az Expanse-nak minden esélye megvan arra, hogy egy nagy klasszikus legyen.



A The Expanse mennyit javul az első epizódhoz képest? Mert azt 20 perc után meguntam tegnap este.

Non serviam


LY képe
LY
Donator

Szerintem nagyon sokat. Igazából úgy vettem ki, hogy a könyv ismerete nélkül a sorozat az első 2-3 epizódig nem eléggé érdekfeszítő - de utána egyre jobban rákapcsol, és szerintem a végére sikeresen feljön az eredetihez képest. Megéri a befektetést.

Ja, meg ugye a negyedik részben jön az űrcsata ;) amit sztem mindenképpen érdemes megnézni...



Erre mondjuk én is nagyon kíváncsi lennék.

(bár nálam ugye ízlésficam és a BSG-nél jobbat kétlem, hogy bármikor bárki le tudna tenni az asztalra, de érdekelne milyen más nagyon nagyon jó sci-fi volt még a Firefly-on meg a Farscape-en kívül. Start Trek nem ér, mert nem és kész.)



Lassan írom hogy el tudd olvasni

B A B Y L O N 5
A
B
Y
L
O
N
5

::)))

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



This is the correct answer! (bár Joda két példáját is elfogadom :)

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Köszi az infót, lehet, hogy kap még egy esélyt a hétvégén.

Non serviam



:-D Nem sok hal maradt a tengerben, nem sok hal maradt, csak Londo, és én...
A B5 sztem nem ugyanaz a műfaj, ahogy a Firefly-t sem lehet ugyanide sorolni, pedig ezeket is imádom. Mind scifi, de mind picit más irány. Szépen elférnek egymás mellett.
De a mai napon Expanse hívő vagyok :-D



Nokedli írta: A B5 sztem nem ugyanaz a műfaj, ahogy a Firefly-t sem lehet ugyanide sorolni, pedig ezeket is imádom. Mind scifi, de mind picit más irány.

Na ez aztán a bullshit szöveg. Más szóval akkor az Expanse ezeket meg sem közelíti? Mert eléggé kitérő egy válasz volt ez így...

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Bocs, be vagyok lelkesedve az Expanse-re, ugyanakkor nem biztos hogy jól le tudom írni mire gondolok. A Firefly (Imádom!) pl. kicsit westernes, az Expanse kicsit... hard sci-fi? Engem a Mélyállomásra emlékeztetett. Mindkettő nagyon tetszett, de más élmény, ahogy (megint nem szerencsés hasonlat) a Dark city-t se vetném össze a Marsival, urambocsá a Shadowrunt a Cyberpunk2020-al, pedig mindkettő tök jó.

Szóval tetszett nagyon a térség Expanse, szerintem van olyan jó mint emezek, csak nehéz összehasonlítani.
Off: A Mélyállomással könnyen össze tudnám csak az meg nem érdekelne senkit aki nem olvasta (tessék elolvasni, zseniális :-) ).



BSG mint etalon, az de szomorú kép ;3

Egyéni: Stargate Universe (egyetlen vállalható SG, hajaz némileg a Voyager-re, el is kaszálták két évad után)

ST / B5 - Mindkettő ér, vagy egyik sem :D

Ha pedig kizárunk mindent, ami
- saját világ
- nem 'űroperás'
- nem animációs

...akkor kb. el is hangzott minden.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Mert a Lexx az már smafu?

Youtube: Csöpi plays - https://goo.gl/pp4Ldr



Én azt még csak listákon láttam, soha korábban 'élő ember' meg sem említette = nekem (eddig) az volt :)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



+++


Lou képe
Lou
Donator

egyénihez csatlakoznék. részemről is sajnáltam, hogy lelőtték.

amit még esetleg megemlítenék Space: Above & Beyond
megvoltak a hibái, de mégis rohadtul bejött anno

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Jó reggelt, a legjobb sci-fi-sorozat a Dr. Who.

ibi amentia latet



Freak írta:

nagi írta: +1, és elég sokat láttam már. :D

Csak, hogy fel tudjam mérni a miheztartást. Melyek is voltak azok?

star trek kb minden, baby 5, stargate kb minden, BSG, Farscape, dune minisorozat, etc... LEXX-et inkább ne emlegessük, néhol kukkoldának elmegy, másra nem jó.

LY-nek egyébként teljesen igaza van, könyvet elolvasva első résztől érdekfeszítő, mert tudja az ember, mire megy ki a játék, és tudja, hogy a háttértörténet magával tudja ragadni.

najó, Firefly-t jobban élvezi az, aki nem olvasta a könyveket, de expanse sokkal grandiózusabb. Children of Men-re még nem volt időm.



Grifter írta: BSG mint etalon, az de szomorú kép ;3

+ végtelen

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



Na ennyi dicséret után bele kéne ugrani az Expanse-ba mostmár. A pilotot láttam még tavaly, felvezetőnek nem volt rossz.
SF sofozatok közül nekem nagy kedvencem az ST Voyager. A DS9-ben még volt potenciál, de sosem sikerült igazán megszeretnem, az ST TNG meg az ST TOS meg túl oldszkúl sorry. BSG valahogy sosem vonzott, Firefly kurvajó, de olyan kevés epizódja van, hogy nem tudok rá etalonként hivatkozni. A Babylon 5 kimaradt és ez fájó pont már régóta, de valahogy nem visz rá a lélek, hogy beleugorjak :D
SG-ből talán az atlantiszból néztem a legtöbbet, de az gyorsan átment full gagyiba. Az SG Universe-ben lett volna bőven lehetőség (voyageres szituáció), de ahelyett, hogy kihasználták volna, egymás között drámázgattak a karakterek és egy SF-ben lett volna igényem ezen kívül másra is.



Csöpi írta: Mert a Lexx az már smafu?

Huh Lexx... hát nem smafu meg egyedi AZ biztos. Annó a 4 db rövidfilmet megnéztem és kuriózumnak tényleg érdekes élmény volt de aztán a sorozatból nem birtam már kb 2 résznél többet nézni.

De amúgy igen az ilyen eredeti sci-fi megközelítésekből lehetne több is még ha a Lexx-et nagyobb mennyiségben nem tudta megemészteni az én gyomrom sem :)

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!



sandalar írta: A Babylon 5 kimaradt és ez fájó pont már régóta, de valahogy nem visz rá a lélek, hogy beleugorjak :D

Javaslom vegyél erőt magadon és pótold. Lassacskán indul az első évad de utána nincs megállás. Hiba lenne kihagyni.

What's that Star? Its a Death Star. What does it do? It does DEATH!

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!