Jelenlegi hely

Egészséges életmód topic

Utolsó bejegyzés


Akkoriban még látom, nem volt kiforrott az ízlésed. Túl sok a motion blúr ;)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."


LY képe
LY
Donator

Modernből megvan hogy a török felállást egy múlt század eleji erőművészről nevezték el? :)


LY képe
LY
Donator

Erre a mai napig emlékszem ;) Az iskolát alapító skót csávó kiválasztott demo embernek, de fogalmunk sem volt hogy miről is van szó. Aztán egyszercsak fejjel lefelé lógtam a hátáról, elég alaposan megijedve :D
Amúgy meg ez még a jó öreg analóg fényképezőgépek korszaka volt ugye...



Hat en a mozgas muveszete miatt szeretnem muvelni a "harcmuveszetet", a "kuzdosport" mivolta annyira nem mozgat meg. Nem "harcolni/olni/stb" akarok megtanulni hanem elvezni a mozgasokat es a testi interakciokat, mellette vigyazni a gyakorlo partneremre es magamra is.

Ha van sanszod lenyomozni a regi csapatodat erdekes lenne nezni toluk par kepet vagy videot szerintem. :)

Osszekottetesbe nyilvan nem fogok kerulni veluk mivel nagyon messze elek, gondolom egy lokalis kozeli hely evidensebb lenne a szamomra a jovoben ha oda sikerul keverednem az elettel.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



:)))

ezek akkor is divatsportok, par ev mulva mar emlekezni se fogtok ra :)

Parizer forever.



Na, pontosan ezért jó, hogy aktívan kb. 5-en vagyunk csak itt a topikban...

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson


LY képe
LY
Donator

Sajnos így hirtelen nem tudom, hogy merre vagy, szóval nehéz tippeket adni, meg én eleve inkább a kínai oldalát ismerem csak.

A taichivel mindenesetre nehéz mellényúlni, hacsak nem akarsz valami aktívabbat, gyakorlatiasabbat, mert azt már keresni kell. A kungfuból meg annyi féle van, mint égen a csillag... Japán oldalon talán az aikido a biztos tipp, de azért ott elég sok a dobás, azokban is le lehet sérülni ha ez szempont. A karate meg megintcsak ezerféle lehet; az mondjuk elég biztos hogy pl. a kyu inkább a küzdelemre helyezi a hangsúlyt. Fegyveres oldalon meg a kendo ilyen.
Koreaiakban meg kb a taekwondót ismerem én is, de az is nagyon gyakorlatias.

Valszleg a legjobb módszer pár hétre kipróbálni akár többet is, és az alapján választani, hogy mit csinálnak a haladók, meg milyen a mester. Igazából talán az utóbbi a legfontosabb :)

Én egyébként a hazai Shaolinosoknál kezdtem, még valamikor 95-ben, de már akkor is nagyon erős volt sajnos a biznisz oldala. Ma is megvannak asszem, lehet sokpénzért menni a kolostorukba meg ilyenek, többet nemiten tudok. A mi mesterünk (Polgár László) pár év után szakított velük, mi meg kitartottunk mellette...

A wudangosoknak meg itt vannak fotóik: http://wudang.atw.hu/regiverzio/index.html
Ennél többet elsőre nem találtam, nemtom vannak-e újabb dolgaik valahol...



Sajnos így hirtelen nem tudom, hogy merre vagy, szóval nehéz tippeket adni

Kanada/Calgary.

A taichivel mindenesetre nehéz mellényúlni, hacsak nem akarsz valami aktívabbat, gyakorlatiasabbat

szeretnek. Minel gyorsabban mozogni ugye meg kontrazni a masik mozgasara ugye, mivel az az elvezet az agynak ugye.

kungfuból meg annyi féle van, mint égen a csillag...

mint mondtam Wing Chun erdekelt specifikusan mivel igen dinamikus, erdekes kombinaciok vannak benne a szamomra, es tobb kez mint lab van benne ugye. Pont megfelelne a karakteremnek mivel viszonylag konnyu vagyok es hipperaktivabb fele.

Fegyverek kesobb lehet szamitasba johetnek mint a hosszabb konnyebb kardok vagy a ketkezes bot, de egyelore pusztakezre szeretnek rafekudni.

A wudangosoknak meg itt vannak fotóik: http://wudang.atw.hu/regiverzio/index.html
Ennél többet elsőre nem találtam, nemtom vannak-e újabb dolgaik valahol...

a koszi!

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."


LY képe
LY
Donator

Hát, a Wing Chunról kb. annyit tudok hogy anno a kilencvenes években itthon a Shaolinosok nagyon nem bírták őket, mentek a mindenféle megjegyzések ;) - de ez nyilván nem sokban kapcsolódott a valósághoz még akkor és ott sem...
Az biztosnak tűnik mondjuk, hogy a Shaolin látványosabb, extrémebb dolog volt, a mindenféle állat és egyéb stílusokkal, de pont ezért szinte semmi gyakorlati alkalmazása nem volt, ahhoz egy egész életet kéne rátenni.
Mondom, menj le egy pár edzésre, és az alapján dönts...



Mondom, menj le egy pár edzésre, és az alapján dönts...

ez nem rossz tanacs. Bele se gondoltam igy de kifejezetten jo otletnek hangzik eljarni par helyre es megtalasztalni par edzest.

Hát, a Wing Chunról kb. annyit tudok hogy anno a kilencvenes években itthon a Shaolinosok nagyon nem bírták őket, mentek a mindenféle megjegyzések ;)

mi volt a bajuk veluk?

En nem akarok klasszikus Shaolinos allatokra visszavezetett mozgasfolyamatokat megtanulni, tuk komplex es idoigenyesnek tartom en is mint te is. A Wing Chun egyszerubbnek tunik akar csak rekreacios modon is muvelni. Es szemelyesen igy kiproba nelkul jobban tetszik a mozgaskulturaja pl mint a tobbi latott.

Azon felul mint stilussal egyik masikkal sincs bajom vagy nem fujok rajuk. Felolem ha valaki zumbazni akar azt is muvelheti, mindenki amiben ki tud teljesedni csinalja velemenyem szerint.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."


LY képe
LY
Donator

Nem vagyok képben a mai viszonyokat illetően, de anno a kilencvenes évek végén, amennyire tudom, kb. mindegyik hazai egyesület kígyót-békát kiabált az összes másikra... A Shaolinosoknál ezen felül gondolom az is számíthatott, hogy Robert Lyons erősen üzleti irányokba is tolta, ezért még több kritikát kaphattak és így még erősebben támadtak vissza és erősítgették a saját identitásukat. Sajnos 17-19 évesen ezekből én annak idején keveset fogtam fel, főleg hogy nem ismertem más iskolákat, más tanítókat.

Egyébként maguk a shaolinos dolgok szerintem mozgásnak nagyon is érdekesek, főleg ha párhuzamosan többfélével is ismerkedik az ember; mi pl. a szakítás után már főleg tigrist és darut tanultunk, amik nagyon jól kiegészítik egymást. Nem ismerem a Wing Chunt ugye, szóval nem tudom hogy vannak-e benne például mély állások, amik nagyon jót tesznek a láb és csípő mobilitásnak és stabilitásnak egyaránt (a wudangban is voltak utána ilyenek). Meg voltak mindenféle egyéb dolgok, erősítés, fogás erősség, sípcsont-alkar feledzés, belharc-földharc-esések, ez a változatosság is tetszett. Ezekből persze biztos van egy csomó más iskolákban is, meg persze így utólag lehet hogy túl sokat is akart markolni az egész (Lyons tanított thai-boxot is).
Ja egyébként gyakori félreértés, de ezek a stílusok nem az állatok tényleges mozgását akarják imitálni, hanem a személyiségüket, "filozófiájukat"...

De ha tetszik a Wing Chun, akkor próbáld ki azt ;) nagyon nem foghatsz mellé igazából egyikkel sem.



Megvan mivel kell tömegelni:
http://imgur.com/EnNxksC

Jó lesz az.



fujj, hanyok
akarcsak a pacaltol

Parizer forever.


LY képe
LY
Donator

Ez több szempontból is érdekesnek ígérkezik:
http://divany.hu/eletmod/szobafitnesz/2016/01/20/szobafitnesz_bankuti_ga...

Disclaimer:
Távol álljon tőlem, hogy a jelentkezőkön gúnyolódjak. Magam is az a típus vagyok, aki sokkal keményebben dolgozik, ha van egy edzője, és az is sokat ad a motivációhoz, ha egy csoport tagja vagyok.

Az edző csajjal kapcsolatban is első körben inkább kiváncsi vagyok; az látszik rajta, hogy komolyan veszi a saját edzéseit. Viszont asszem ő az egyik ilyen "spartan kettlebell" vagy milyen edző, és azzal kapcsolatban már vannak fenntartásaim...

A Díványról viszont inkább negatív a véleményem ;)



Érdekes lesz. Itt pl módszersen kihagyják Pavelt, és az RKC-t.
http://divany.hu/eletmod/2014/09/15/kettlebell/

Jó lesz az.


LY képe
LY
Donator

Hát meg amit a gyakorlatokkal csinálnak, pl. a swingben a fej fölé emelt súly. Azzal együtt, hogy ugye a Crossfitben is ez az elfogadott forma...

De hát ugye nincs új a nap alatt. Húsz éve is utálta egymást egy csomó egyesület itthon, végül is miért ne lenne ez meg ma is. Az RKC helyett is Strong First van ma már Pavelnél, mert összevesztek a Dragon Door vezetőjével, amikor a csávó olyan programot akart csinálni aminek már volt sztárembere a főnök csapatánál.
Egyébként amennyire tudom, pont a hazai Pavel követők azért elég korrektek és egy csomó más társasággal jóban vannak, inkább tanulni akarnak tőlük. Na meg minden új csodatevő programért le lehet venni az edzőket (és aztán a tanítványokat) a továbbképző tanfolyamokon ;)

Baj akkor lesz sztem, ha valamelyik csapat a nagy különbözni akarásban olyan marhaságokat kezd tanítani, amikből akár sérülés is lehet. Ezt a Spartan Girja dolgot még nem ismerem, szóval nem tudom hogy inkább használ-e vagy árt; de ez a videó sorozat akár el is döntheti a dolgot...



Erre gondoltam én is. A Strongfirst-öt direkt nem is kerestem a szövegben. Én sem ismerem a módszereiket, és nekem is furcsák a gyakorlatok, meglátjuk mire jutnak 1 hónap alatt. Az kb a felszín kapargatására sem elég. Gondolom csak saját testsúlyos gyakorlatok lesznek. De ha ők már a második héten fél kg-s bellekkel bohóckodnak az sokat elárul majd. Ilyenkor szeretek bizakodó lenni, hiszen alapvetően ez egy jó dolog, remélem jó sül ki belőle.

Jó lesz az.



Én még kick-boxoltam, mikor valaki először kitalálta a kick-box aerobikot és capoeiraztam, mikor bejött a capoeira aerobik, valamint belleztem már, mikor megjelent a bell jóga... Én szkeptikus vagyok.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Jó lesz az.



m, mikor valaki először kitalálta a kick-box aerobikot és capoeiraztam, mikor bejött a capoeira aerobik, valamint belleztem már, mikor megjelent a bell jóga..

mi a divatdrukker analogiaja a testedzesben? :)
na igy fog eltunni a kettlebell es a trx is, mikozben gyurni (focizni, futni) meg mindig milliok fognak jarni :D

Parizer forever.


LY képe
LY
Donator

Megint leírom hogy a kettlebell (legalábbis az eszköz és az alap gyakorlatok) jócskán idősebb száz évesnél, köszöni jól megvan, nem tervez eltűnni.

Pavel rendszerét majd meglátjuk, hogy mennyire tartós, de a gyakorlatokban alapvetően nem innoválgatott asszem, csak az edzésprogramban és talán az oktatási módszerekben.


LY képe
LY
Donator

Sok érdekes gondolat van benne, de attól tartok kicsit ő is elnagyol meg általánosít dolgokat... meg persze neki van igaza és mindenki más téved ;)



Megint leírom hogy a kettlebell (legalábbis az eszköz és az alap gyakorlatok) jócskán idősebb száz évesnél, köszöni jól megvan, nem tervez eltűnni.

Nem az eszkozrol beszelek (mikor 2007 kornyeken jartam konditerembe par evet, akkor ott is volt (pedig legalabb 10 eve ugyanaz az gep/eszkozkeszlet rohadt a teremben)), hanem mint az emlitett divatiranyzatok. Most is van fittness, kick-box is, az egyveleg viszont eltunt a noi fittnestermek kinalatabol :) (persze lehet, hogy olyan lesz, mint a bmx/gordeszka/agressive gorkori, megmaradt egy vekony reteg oncelu szorakozasanak)

Parizer forever.



Csak úgy Grifteresen: Ne legyünk már hülyék és/vagy pötsarcok. először is, arra akartam kilyukadni, hogy mindig kitalálnak valamit, ami egy már befutott dologra épít és pénzt lehet vele keresni, annak ellenére, hogy ez az új dolog már rég nem nyújtja azt és/vagy annyit, mint amire épül. Egy capoiera aerobicnak köze nincs a tradicionális brazil, nemzeti harcművészethez, semmilyen formában.

gyurni (focizni, futni)

Ha gn lennék, kötözködnék, mert ez így azt jelenti, hogy a focizás, futás az gyúrás. De nem vagyok, így csak amiatt kötözködök, hogy ezzel a hárommal gyakorlatilag a legnagyobb divatsportokat hoztad föl példának, amikre dollármilliárdos piacok épültek.

Hogy a bell oldalán mit tudok felhozni, mondjuk egy sima gyúrással szemben? Azt sem tudom hol kezdjem, annyi mindent. Például, ahogy az élsportolók(foci csapatok, NFL, NHL, UFC,...) mozgásmintáinak elemzéséhez beépült a programba az FMS(Functional Movement Systems), ezen mozgásminták javítására, fejlesztésére nem csak az élsportban, hanem mára már a nem vak köztudatban is megjelent a bell. Miért? Mert erő és állóképesség fejlesztést nyújt egyben és ezen felül a gyakorlatok milyensége okán a mozgásmintákat is javítja. A ballisztikus gyakorlatok pedig a futáshoz mérhető terhelést biztosítják a légzési és keringési rendszernek. Ezeken felül a végrehajtható gyakorlatok száma kurva sok, tehát abszolút változatos. Nagyon kevés az izolált, kozmetikai gyakorlat, mert szinte mindegyik a lehető legtöbb izmot megdolgozza -ettől (is) funkcionális, hasznos. Ezek hatalmas fegyvertények minden más eszközzel és sporttal szemben. Mindezek előnyét meg is tapasztalták például a profi harcművészek, amikor az UFC keretein belül a bellell(is) edzők elkezdték verni az elavultakat, mert erősebbek, robbanékonyabbak voltak.

Hogy eltűnik-e? Nem látom ez miképp lehetséges, hisz egyrészt, mint azt LY már korábban írta, jóval régebbi a cucc, mint az üknagyi ezüst étkészlete és alap, betonba foglalt dolgokra épül(deadlift, török felállás, nyomások, stb...). Változni változik, hisz új módszerek jelennek meg gyakorlatok és edzés tekintetében folyamatosan, de én nem tapsikolnék itt, ezen örömködve sokadszorra, hanem inkább kipróbálnám, vagy legalább is utána néznék, hogy legyen róla némi fogalmam.

Nem az eszkozrol beszelek, hanem mint az emlitett divatiranyzatok. Most is van fittness, kick-box is, az egyveleg viszont eltunt a noi fittnestermek kinalatabol

A zárójelek eltüntetésével és egyszerűsítéssel is elég nehéz megfejteni, hogy mire is akarsz kilyukadni... a kick-box fittnesz azért tűnt el, mert jött egy újabb fittnesz irányzat, vagy esetleg más, újabb, trendibb 'harcművészet', amire 'építeni' lehet. A bmx eltűnt (bár versenyszerűen még tolják a profik), mert megjelentek a montik. A bell viszont kissé más, mivel az alapjai kőbe vannak vésve. Talán bejön a gúla alakú bell -démonfej alakút már láttam crossfit világversenyen-, de az alapok nem változnak. Ha nem lesznek benne a fenti alap gyakorlatok, akkor az úgy fog viszonyulni a 'bellezéshez', mint a kick-box fittnesz a kick-boxhoz. Nem az lesz, csak a marketing miatt épül rá.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Terjunk vissza a kerdesre 5 ev mulva. Fogadni mernek, hogy addigra lesz ujabb hipszter mozgasforma, es mar emlekezni se fog erre a kiterore az ide irogato lelkes amatorok jelentos resze :P

de én nem tapsikolnék itt, ezen örömködve sokadszorra, hanem inkább kipróbálnám, vagy legalább is utána néznék, hogy legyen róla némi fogalmam.

minek? nekem eleg az uszas/futas/foci kombo, ha meg visszakoltozom a varosba, akkor eljarok a regi edzoterembe ujra

Parizer forever.



Terjunk vissza a kerdesre 5 ev mulva. Fogadni mernek, hogy addigra lesz ujabb hipszter mozgasforma

Baromi sok hipszter mozgásforma fog megjelenni, viszont, mivel itt az alapok kőbe vannak vésve és örök érvényűek, ezért maga a bell és súlyzózás, mint mozgásforma nem fog eltűnni. Csak fejlődni. Két év, és eltűnik a zumba. Jön egy másik, ami a impulzus edzőkre épít. A deadlift, fej fölé nyomás és swingek megmaradnak, mert nem nagyon van hatékonyabb.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



minek?

Hát például azért, hogy ne vakon bökődj pénisz módjára a légüres térben és nekünk ezt ne kelljen bámulni.:D

nekem eleg az uszas/futas/foci kombo, ha meg visszakoltozom a varosba, akkor eljarok a regi edzoterembe ujra

Neked az jó. Hozzáteszem, hogy az úszás-futás tényleg jó, szóval nem vagy te hülye és nem zumbázol. A konditeremben mit fogsz csinálni? Ha hülye vagy, beülsz valami gépbe, ha nem, akkor szabad súllyal dolgozol, mert tudod, hogy az hasznosabb. Én ugyan ezt teszem, szintén súlyokkal. Problem?

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Mitől funkcionális egy edzés?
http://batorsagsarok.hu/mitol-funkcionalis-egy-edzes/
:)

Jó lesz az.


ShowHide spoiler #

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Áhh... Ilyesmiről nem is álmodom.:)

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!