Jelenlegi hely

Szánalom, bulvár, kaka

Utolsó bejegyzés

LY képe
LY
Donator

Eddigi életem egyik legszürreálisabb élménye volt, amikor ennek a társaságnak egy részével (meg további hasonlóan illusztris arcokkal) keveredtem egy buliba :D
Konkrétan Zimány amúgy normálisnak tűnt, bár csak pár mondatot beszéltem vele.



Élőben, hirtelen és röviden mindegyik normálisnak tűnik, tudnak viselkedni, sőt, sztem azt is, hogy mikor kell kussban maradni - egyébként nem tudnának ilyen 'társadalmi szinten' kurválkodni ill. érvényesülni ;)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



"Ezért is nyomul"? Mármint azért használnak practical fx-et a filmek, hogy nagyobb eséllyel jelöljék őket az ítésztaták? :D

ShowHide spoiler #

ibi amentia latet


LY képe
LY
Donator

Ezzel nem értek egyet, mert pl. az egyik Rippel tesó is ott volt és egy sötét parasztként viselkedett ;) Meg egy csomó celeb a képernyőn is tenyérbemászó, kezdjük mondjuk Hajdúval vagy Berkivel.

De persze lehet az is benne volt, hogy mivel haverommal bekerültünk a "körbe" ezért automatikusan azt feltételezték hogy mi is hozzájuk hasonlóak vagyunk és nem "hétköznapi" emberek :D



Összekevered a sikeres embert, és aki úgy csinál ill. abból próbál élni, hogy sikeresnek adja ki magát.
Egy Rippel tesó egy ilyen magyar bulin azt tesz meg amit akar, miközben a világon máshol min. annyit keres egy hétvégi fellépéssel, mint te egy hónapban. (Gondolom nem panaszkodhatsz.)

A celeb csajok nem nagyon keresnek pénzt. Rövidebb távon még talán, de éveken át? Ugyan. Őket el és kitartják.
Ő nem engedheti meg magának, hogy csak úgy beszól embereknek, meg produkálja magát. Ezzel kihívná maga ellen a sorsot. Aki így viselkedik, szerintem el se juthat idáig. (Ha pedig elengedi magát és elkezd, egyszerűen pofára esik)

A valahol kényszerű alap körök lefutása után (megmutatja a seggét a playboyban, dug a majkával, a karamellel, a győzikével, a Balázzsal, a frontemberrel, a miniszter rokonával) a bölcs döntés, hogy beváltja a csekket: átlagos kinézetű, nem ismert, nem jaszkarizó, aki semmivel nem vonja magára a figyelmet, de nagyon tehetős ember. Bőséges apanázst biztosít, miközben nem hogy a hírekbe nem kerül be, de a világon senki észre se veszi, hogy heti kétszer vele dug és Aspen-ben síelnek.

Ehhez pedig tudni kell viselkedni.

Az attention whore meg mindig előkerül a hírekben és egyre lejjebb süllyed. Focistával dug, színészek próbálnak rá, de persze senkinek nem kell, hiszen neki sem az kell.

Ha pedig netán lennének zavaró gondolataid: simán megdughattad volna, csak ügyesen kellett volna elvinni egy legalább 100 millás kecóba, amiről azt hiszi, hogy a tied. :D

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw


LY képe
LY
Donator

Most nézem hogy elírtam, nem a Zimánnyal beszéltem hanem a Debrecenivel :) Az előbbi amúgy is kb. 18-19 lehetett akkor, még az a természetes szépsége volt és nem ez a mai live Photoshop.

Amúgy nagyjából egyetértek azzal, amiket írtál, de hát ezek a dolgok kábé azóta érvényesek, amióta létezik a magántulajdon ;)

De ami a Zitát illeti, ő akkor pont a Kedves Ferenccel járt (aki egyébként szintén meglepően szimpatikus arc volt), meg lássuk be, én aztán biztosan nem voltam potenciális új célpont a számára ;) Plusz az egész egy viszonylag zárt környezetben (valami VIP páholy akármi, zéró Blikk és ilyenek) történt és asszem nem sok egyedülálló férfi* volt ott a kettőnkön kívül. Röhögtünk is jókat hogy vajon kinek gondolnak minket a hazai celebek ;)
Ezzel együtt a Zita mégis teljesen normális emberként viselkedett, beszélgettünk is kicsit (bár meg nem mondom már hogy mit :), szóval bennem összességében pozitív benyomásokat keltett. Persze ettől még lehet akárki és akármi a valóságban ;)

A Rippel ezzel szemben totál ellenszenves volt. De ne érts félre, nem irigylem tőle a pénzt amit keres, asszem elég jól meg tudom ítélni hogy milyen komoly munka van benne. Csak szerintem pont ez a környezet arra volt jó, hogy előhozza ezekből az emberekből az igazi arcukat, és az ő esetében ez tényleg egy sötét paraszt volt. Nem követem a bulvárt a Velvet főcímeken kívül :) de asszem el is vált azóta?

Ja meg keringett még a bárpult felé valami híres külföldi DJ is, asszem már a negyvenet taposta, na az viszont kifejezetten szánalmas volt ahogy minden szembe jövő csajra megpróbált rámenni, nem sok sikerrel ;)

* Egyébként az egész este úgy indult hogy a haverommal meg a nőismerősével aki az egészbe bevitt minket, felmentünk a Lakatos Márkhoz. Ott még kicsit meg voltunk szeppenve ;) de aztán már csak jól szórakoztunk az egészen ;)


LY képe
LY
Donator

Egyrészt az Akadémia tagságának a nagy része még annyira sem érti a CG-t, mint drága jó apám, aki azt szokta kérdezni hogy na mit rajzoltam. 60-70 éves visszavonult arcok, színészektől kezdve operatőrön át producerig, akik már régen nem csináltak semmit. Na ők szívesebben adnak szavazatot a VFX kategóriában a régi jó klasszikus megközelítésnek, mert az szerintük sokkal nagyobb etvasz, mint a kompjúteren megnyomni a "create whatever" gombot...

Másrészt tele volt az elmúlt pár év youtube videókkal mindenféle idiótáktól, amiket valahogy mégis felkapott a közösségi és hivatásos média is; na most erre meg muszáj volt valamit lépnie Hollywoodnak. Ráadásul a CG alázása kifejezetten javítja az egyébként amúgy is erős alku pozíciójukat, szóval a nagy stúdióknak ez duplán nyerő megközelítés.

A gyakorlatban meg egyrészt a jó CG nagy része eleve kvázi láthatatlan (Mad Max), másrészt meg a mindenféle bábok és 1/10 méretarányban felvett robbanások és egyebek sosem lesznek elég meggyőzőek. De ha a rendező meg a színészek elég sokat mondogatják hogy hát bizisten minden practical, akkor egy csomó ember simán bedől nekik akkor is, ha a film 2/3-ában egy rakás CG is van...


LY képe
LY
Donator

Bár, félreértések elkerülése végett, ezzel nem azt akarom mondani hogy a practical hülyeség. Mindig van értelme minél nagyobb díszleteket építeni, meg a VFX csapat is sokkal jobbat produkál ha van valami forgatott anyag kiindulásnak, még akkor is ha a végén az egészet lecserélik. Plusz minden ilyen practical izé a színészeknek is segít.



A gyakorlatban meg egyrészt a jó CG nagy része eleve kvázi láthatatlan (Mad Max), másrészt meg a mindenféle bábok és 1/10 méretarányban felvett robbanások és egyebek sosem lesznek elég meggyőzőek

Szubjektív. Nincs olyan CG, amivel jól meg lehetne csinálni egy trancsír slashert, blockbusterekben meg háttérdíszítéshez tökéletes, de amikor az arcodba nyomják, akkor cringe van. A Mad Maxben pl. pont azért működik minden autós jelenet, mert a lényeg - a járművek - 99%-ban igaziak, a többi meg szépen kiegészíti ezt és javítja a fényképezést. A kettő működik együtt remekül, egymagában bármelyik inkább szar, mint nem.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.


LY képe
LY
Donator

Egyrészt igazad van, és szerencsére egyre több rendező és CG/VFX sup igyekszik a visszafogottságra a túlzások helyett, amivel csak egyetérteni tudok.

Másrészt viszont sztem még a Mad Maxben is egy csomó olyan CG van, amiről te azt gondolod hogy practical meg kaszkadőrködés ;) Messze nem csak a sivatagi háttereket cserélgették le abban a filmben sem.

Vagy ami a slasheres példádat illeti, ott is csillió lehetőség van CG-vel feldobni a kaszabolást - CG pengék, levágott végtagok, akármi. 20 évvel ezelőtt mondjuk keresni kellett volna egy eleve félkarú dublőrt, aki eléggé hasonlít a színészre - ma meg ráhúznak egy zöld kesztyűt, és te pedig meg nem mondod, hogy átvertek...



Másrészt viszont sztem még a Mad Maxben is egy csomó olyan CG van, amiről te azt gondolod hogy practical meg kaszkadőrködés ;) Messze nem csak a sivatagi háttereket cserélgették le abban a filmben sem.

Nem, de lényeges cuccokat practicalban tolták, mint pl. ezt:
https://www.youtube.com/watch?v=yKAHGwCyamc&t=21m18s

Vagy ami a slasheres példádat illeti, ott is csillió lehetőség van CG-vel feldobni a kaszabolást - CG pengék, levágott végtagok, akármi. 20 évvel ezelőtt mondjuk keresni kellett volna egy eleve félkarú dublőrt, aki eléggé hasonlít a színészre - ma meg ráhúznak egy zöld kesztyűt, és te pedig meg nem mondod, hogy átvertek...

Igen, ezek jó dolgok. Amin én baromira meg vagyok rökönyödve - nem csak slasherben, de nagyon sok akciófilmben is -, az a CG vér. Nem értem, minek kell, borzalmasan látszik.

Összességében valahogy úgy foglalnám össze a dolgot, hogy akkor nem zavar a CG, ha nem látom vagy ha látom is, de baromi jó shotot eredményez (pl. amikor a linkelt videó meg a film végén belerepül a kamerába a kormány).

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



A cg-t azért lehet sokszor kiszúrni (ill tudat alatt azért lehet zavaró), mert hibátlan. Alapvetően nem technikai, hanem pszichológiai oka van, a rendező tökéletes jelenetet akar, a practical meg sose lesz az fizikai okokból (megbillen, ferdén áll, van rajta egy folt, a színész megbotlik stb). A cg-nél az ilyesmi amúgy is végtelen plusz munkát jelentene. A vér is egy jó példa, a cg mindig tökéletes ívben és momentummal fröccsen, attól is olyan mű (a valóságban meg sohasem fröccsen egyáltalán , de ez nem ide tartozik :)).
Egy jó rendező ezeket számításba veheti és kompenzálhatja bevilágítással, kameramozgással, visszafogottsággal (Jurassic Park ugye), de hol vannak manapság az ilyen rendezők a látványfilmeknél...

Vill du bli ihop med mig?



Ilyen belsős infók még jöhetnének. :) A levlista szerint ki lesz a befutó?

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



A PC dolog, meg a fekák követelőzésének margójára írnám, hogy bizony ez egy elharapózó jelenség. Múltkor is találkoztam egy ilyen fekete fószerral, nagy kalapja van, meg kabátja, minden. Kitalálja, hogy segítsek a haverjainak, mert jönnek a nem PC arcok. Mondom, ok. Be my guest. Aztán mondja, hogy ha már ilyen jó fej vagyok, igazán segíthetnék letelepednie neki meg a bandájának, és ha már ott vagyok, igazán ácsolhatnék a két kezemmel ágyakat nekik, mert ők ugyan nem alszanak a földön, és különben is ássak kutat, meg ültessek zöldséget a ház mögött puszira, míg ő a főutcán sétálgat nagy urasan.
Amikor már minden oké, felveti, hogy ugyan, pucoljak már ki egy közeli települést is, meg ha már ott vagyok, építsek rádiótornyot, meg... kérdezem én; Nooormális???
Oké, megcsinálom, jó fej akarok lenni, megkérdezném elfáradt-é a nagy melóban, ilyenek. Erre benyögi, hogy egy másik településnek is problémája van, és ugyan menjek már oda, már be is jelölte a térképemen. (De kibaszott kedves vagy!) - mer' úgy is én vagyok az ő generálisa.
Hát a faszom beléd Jeston Preston! Menjé' te oda, ha már úgy is ilyen jól tudod, hol van, és vidd magaddal az egész Minuteman hülyeségedet is!
Legközelebb mi lesz? Foglaljunk el egy várat??

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Vazz, majdnem kiköptem a teámat, Vajk! :D



Lássad, nem csak a levegőbe beszélek:

https://youtu.be/Q6s-nqh7OKA?t=39

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



vazeee.... sikít a belső villanymérnököm. :D
(tökéletes népességkontrolra asszem...)
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=cNjA0aee07k&list=TLenHCwJCKpEwyMjAxMjAxNg



hulye!:DDD

"okey-dokey!"



"Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone. Panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect immortal machine?" - Shodan



Pedig úgy látom, nem vagyok egyedül a véleményemmel

http://www.gamefaqs.com/boards/164592-fallout-4/73135066/841538707

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Játékhírt a Szánalomba!
Hölgyek és urak, íme a "Pikacsu a híres detektív!"
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=Y9j9RWkPstc




Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



brutalis 34 feladat :D

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



nem tudom mekkora a beugro limit, de egy atlagos szintet viszonylag meh teljesiteni benne ahogy csekkeztem.

Itt meg1 cikk errol btw http://www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/bulvar/siro-diakok-elkeserede...

a bocis volt a ketismeretlenes ahogy atfutottam.

Tobb feladat azonban ahogy nezem ugy volt beallitva hogy "trukkel" fejbenszamitassal idot tudsz vele sporolni es ugy atrepulni rajta, pl a korhazasnal az utolso kerdesnel a 100orat is birod napi 25re is szamolni goromban es ugy beugrik hogy 4nap telik el, mivel delelott 10tol kezdi ugye a szamitast es az a par extra ora nem oszt nem szoroz mar semmit a vegeredmenyen, mintsem el kezd levezetni papiron.

A celtablas is vagy fel percet vagy kicsit tobbet vesz igenybe, csak kreativan kell hozzaallni.

Egyetertek amugy a bizottsaggal abban hogy nem a "felvetelire" kell kesziteni fel a gyereket, hanem a logikajat es a kreativitasat erositeni, amivel majd meg tudja oldani az eletbeli problemakat es a feladatokat, egyuttal a felvetelit is ugye.

Mas kerdes persze hogy eleve mashogy oldanam meg az alapkepzest is, mivel szemmel lathatolag a jelenlegi rendszer nem logikusan es kreativan tanitja a diakokat hasznalni a matematikat, hanem csak sablonszeruen eloirt peldamegoldasokra, ha mar sirvafakadnak attol is hogy nem "suliban tanult modszer" szerint vizsgaztatjak oket.

Egyreszt nem kotnem pl "hard limiterekhez" hanem folyamatos tanulhatast, fejlodest biztositanek. Plusz faszsag a sztresszeltetes is hogy ha nem jutsz be a gimibe vagy x masik suliba, akkor bukik az eleted. Megprobalja majd kovetkezo evben, vagy az utan, az boven eleg ido mar hogy felkeszuljon es inkabb aldozzon 1-2 extra evet ra a tanulasara mintsem dobja az egesz eletet es az almait, csak mert valaki eltalalta hogy ha nem jar x eves koraban x-edik osztalyban, akkor mar burger flipper kategoriaba sorolodik majd.

Az meg hogy siettetjuk kinyomni a munkaeropiacra a lurkot megint teljesen hibas hozzaallas, hogy fog az az ember teljesiteni melon valo eletbeli problemakkal ha suliban csak sablon szerint tanitjak meg gondolkodni es semmi logikat/kreativitast nem segitenek kepezni a gondolkodasaban? Ott is elsirja magat majd?

Szvsz nem a gyerkocoket hibaztatom, se a felveteli kerdeseket, hanem az elotte levo kepzes formajat.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



nagyobbik gyerek volt rajta, 6.-os és színötös, matekversenyre járt, matekból minden évben dicséretes ötös (nem volt más jegye). Nem a hosszal volt gond, meg tudta csinálni időre, viszont elért vagy 30%-ot.

Volt hozzá uis előkészítő is két hónapon át heti 1x pár óra, ott is 70% körül ért el ő is, meg legfeljebb annyit a többiek is (a Toldy-ban csinálta). Az volt a remek ebben (meg a többi tantárgyban is amit kérdeztek, mert a hír csak a matekról szólt, de valójában a többi se volt más), hogy konkrétan a feladatok 20%-ka SE volt olyan, amit vettek eddig, mert MÉG NEM VOLT RÉSZE A TANANYAGNAK. Vagyis pár péntek este feladtak nekik gondolom 7-8-os anyagot, hogy tanuld öcsém, majd ki is kérdezték. Gondolom vmi frusztrált egyetemi faszfejek rakták össze, akiknek fingjuk sincs, hogy amúgy mi a jelenlegi tanmenet, abból indultak ki, hogy 40 éve mikor ők tanulták mi volt, más opciót nem nagyon tudok elképzelni.

Jelenleg EGYISMERTETLENES EGYENLETRENDEZÉST sem tanulnak hatodik első félévig. Így különösen jó ötlet kétismeretlenest feladni.
Jha és számológép nem lehet nálad, és részpontot sem kapsz ha nincs levezetve az összes segédszámolás is.

Ha nekem felnőttként ilyen feltételeket szabtak volna, vizsga után megkerestem volna és rágyújtom a házát a családjával együtt mikor alszik, Just sayin.



Nem a hosszal volt gond, meg tudta csinálni időre, viszont elért vagy 30%-ot.

Tehát mégse tudta megcsinálni? Vagy fejben számolt mindent, és ez -70% a levezetések hiányából adódóan?

Elsőre nem tűnik nehéznek, persze nem vagyok hatodikos, de nem is nagyon matekoztam már vagy 20 éve. Este poénból összehányom.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Ma hívott egy csak szállásfoglalással kapcsolatban egy nagyobb gyerekcsoport részére. Azt mondta magukról, hogy ez egy ilyen speckó csopi, ahol a gyerekek csökkentett fehérjetartalmú ételeket fogyasztanak. Nem akartam rákérdezni, hogy esetleg azért van-e, mert valami emésztési rendellenességben szenvednek a kis surmók. Úgy is biztos vagyok benne, hogy ez is valami agymenés, aminek a sok buta paraszt felül, és szétkúrja a gyerek szervezetét.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Van ismerősöm, aki emlékeim szerint nem képes megemészteni az állati eredetű fehérjéket. (Gyak. zöldséget-gyümölcsöt ehet, húst nem. Nem az a típus egyébként, aki szopatná magát ilyen divathülyeséggel.) Ugyanakkor az való igaz, hogy meglepődnék, ha gyerekekből egy full csoportnyit könnyen össze lehetne szedni MO-on.



Befeszült a felső pektorális hívás közben, lefogadom. :)

Vill du bli ihop med mig?

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!