Jelenlegi hely

Technikai hírek

Utolsó bejegyzés


nem speciel rad celoztam, csak ugy az az emberek zomere.

En is hasznalok "regi" technologiakat mert egyszeruen effektivebbnek bizonyulnak egy bizonyos munka elvegzesere mint a "modernek". Forumozunk mindketten elvegre nem? :D

Sok ember ki sem probalja es hasonlitja ossze amugy a friss fejleszteseket. A gond itt kezdodik velemenyem szerint, ha mar nem is erdeklodik az ember.

Én pl úgy vagyok vele, hogy ott az android kezelőfelülete, ami távolról sem tökéletes.

nem csak te vagy igy vele, de halistennek a pozitiv tulajdonsaga hogy maximalisan atkepezheto. Atfurja ugy az ember (akar third party shell-ekkel) hogy szamara effektiv legyen, ehhez nem kell OSt valtani.

Vannak amugy tobb "experimentalis" kezelofeluletek is OS szinten is, pl mint a Sailfish OS (Jolla telefonok) kinez, csak ugye igen elter a "megszokott"-tol es nem feltetlen "jobb" objektiven mint egy ios-es vagy androidos telcsi kezelofelulete, csak "mas", igy ez sem segit neki az elterjedesben. Swipe-okkal kontrollalod az egesz rendszert, nem klasszikus GUI gombokkal ugye.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Nem hiába van a mondás, hogy "If it ain't broke, don't fix it".

Egyébként nekem speciel ezerszer jobb volt OneNote korábbi felülete: fullscreenben kevesebb helyet foglalt, több minden elfért rajta, és ez nagyon, de nagyon jól jött wacom tollas tablethez. Az új minimum nyögvenyelős, váltani kell a ribbonok közt, mert egyszerűen nem fér ki az összes használt cucc, (rajzeszközök, kijelölők és egyéb extra tollak, képernyőmentő, üzemmódváltás,) túl sok helyet foglal le vertikálisan, stb stb stb. Eléggé power user voltam, lévén azzal jegyzeteltem egyetemen, az újabb ribbon megoldással ez sokkal nehezebb, lassabb lett.



Gondolom nem kibaszásból alakítanak át kompletten egy kezelőfelületet, de nem is hasraütés alapján csak azért, mert megunták a régit és legyen már valami tökmás. Új funkciók integrálása + átgondont régi funkciók simán indokolhatják az átszabást.
Az már egy másik dolog, hogy a felhasználó nem fogja azonnal látni az új elrendezésben az esetleges királyságot. Rohadtul nem lesz ingere váltani, ha az új UI nem tudja megmutatni egy kevéske belefektetett energia után, hogy miért is jó. A kérdés az, hogy mennyi energiát hajlandó beleölni a júzer, hogy megismerje az újat és rájöjjön, hogy valószínűleg van mögötte logika is, ILLETVE mennyi energiát igényel az új UI ahhoz, hogy átszoktassa az embereket. Ha ez túl sok, akkor hiába logikus meg jó az új UI, a dizájnerek elbuktak a feladatukkal.



sandalar írta: Gondolom nem kibaszásból alakítanak át kompletten egy kezelőfelületet, de nem is hasraütés alapján csak azért, mert megunták a régit és legyen már valami tökmás. Új funkciók integrálása + átgondont régi funkciók simán indokolhatják az átszabást.

Tippre nem sokat érintkeztél managerekkel, akik mindenbe bele akarják verni, hogy azt mondhassák, ez biza az övék.... de ez már off.

ON:
https://pcmonitors.info/lg/lg-34uc98-curved-freesync-ultrawide/
Végre úgy tűnik az Acer Predator sorozaton kívül más is belép a 34" ultrawide 1440p freesync monitorok piacára \(o_o)/


Tno képe
Tno

nem is hasraütés alapján

De. (Oké, mondjuk úgy 90%-ban.)

Monas apó legyintett. Két kézzel is.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Szerintem pedig érdemes lenne váltanod. Notepadra :P

Sors bona, nihil aliud.



Nekem rémlik, hogy az Asus-nak is van ilyen monitorja, egy hírlevél alapján, csak az is marha drága. Én megnéztem a méreteket, a 29"-os 21:9-es képe túl "alacsony" a jelenlegi 5:4-es monitorhoz képest, a 34" meg már túl nagy. Naná, hogy a megfelelő 31"-os méretben meg heroin árban mért 5K monitor van csak. :D
Közben meg ha nem elég a kavarás a 16:10 vs 16:9 vs 21:9 arányokkal sunyiban bejöttek a 17:9-es "cinema 4K" monitorok a piacra.



Na igen, tipikusan általában pont az nincs, ami kéne. :D Asusnak tényleg van hasonló.... de az nem freesync, hanem g-sync-es. kurvaélethogymegintkétexkluzívszabványvan.



75 Hz :(

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



yeah, IPS paneleknek sajnos perpill ez a top.



Ezért került vissza a W10-be a start menü? ;)

Attól, mert akár a legnagyobb tapasztalat, forrás, feedback és kutatói bázis 'birtokában' csinálnak valamit, még nem következik belőle automatikusan, hogy az jobb, mint a régi.
A keréknél is nehéz lenne effektívebbet feltalálni, akármennyit költesz rá.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Kivéve, ha EIZO. De sajnos az IPS glow és a többi nyavalya ugyanúgy megvan ott is.

Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Persze lehet tévedni. Ebben az esetben legalább belátták, hogy tényleg nem volt fasza az újítás és volt tartásuk visszalépni, nem eröltették tovább a szart, de nem is mondtam, hogy minden újítás eleve csak jobb lehet.

Én sokszor azt veszem észre, hogy az emberek nem szeretnek energiát belefektetni abba, hogy megismerjenek egy új layout-ot/dizájnt/UI-t, mer' jó a régi is.

Akkor jó az dizájn, ha minimális energiabefektetéssel meg lehet szokni, szeretni, és ha nem érzi magát az ember folyamatosan frusztrálva az 'átszokás' alatt.



Én is ilyen vagyok, rühellek új dolgokat kipróbálni (bár inkább úgy lenne igaz az állítás, hogy új dolgokra 'átszokni'), majd 'sok idő' után rákényszerülök/úgy adja a sors és pillanatok alatt megbarátkozom vele.

De hiszem, hogy mindkettőre szükség van, ahogy a fiatalok világmegváltó örültségére és az öregek 'világot egyben tartó' nyugalmára is, hogy kiegyensúlyozzák egymást.

Hiszen a történelem pont olyan fontos, mint a modern tudomány ;)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Zoo írta: Szerintem pedig érdemes lenne váltanod. Notepadra :P

Nem jó. Hiányzik belőle funkció. Az a helyzet, hogy azzal kell dolgozni, ami számodra leghatékonyabb. Menjél, és szóld le azt a Martin gyereket is, hogy Trónok harcát valami DOS progin írja.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Dos-os Microsoft Word-öt használ.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Talán ez a jó topic Ennek.
Pedig milyen szépen letették.



Helyes. Azt mondjuk én is futtathatnám natívban, mert írtátok, hogy a i5 4690k tudja a virtualizációt!!4

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



...és floppyra archivál.

Mi voltunk azok, a Vándorok.// Kik sohasem nyugszanak. / Kik sohasem haltak meg. / Kik sohasem éltek.



Olyanom is van, csak be kell kötni :D

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."




Keepass 4ever!

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Most így belegondolva, mekkora fun lenne azon is aggódni, hogy mikor lesz a lemez bad sectoros :)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



nagi írta: Nem hiába van a mondás, hogy "If it ain't broke, don't fix it".

Nem hiaba a leggyokerebb mondas, ha ezen mulna, a kovakovet pattintgatnank az ehhalal szelen.

Regen minden jobb volt.



nagi írta: Egyébként nekem speciel ezerszer jobb volt OneNote korábbi felülete: fullscreenben kevesebb helyet foglalt, több minden elfért rajta, és ez nagyon, de nagyon jól jött wacom tollas tablethez. Az új minimum nyögvenyelős, váltani kell a ribbonok közt, mert egyszerűen nem fér ki az összes használt cucc, (rajzeszközök, kijelölők és egyéb extra tollak, képernyőmentő, üzemmódváltás,) túl sok helyet foglal le vertikálisan, stb stb stb. Eléggé power user voltam, lévén azzal jegyzeteltem egyetemen, az újabb ribbon megoldással ez sokkal nehezebb, lassabb lett.

en is aktivan hasznalom a OneNote-ot minden nap egy rakat alkalommal, maximized nezetre gondoltal vagy direkt full screenesre gondolsz? A draw->full screen drawingnal szvsz egy minimalis par 10 pixeles toolbart kapok csak amiben a nagyon alap cuccokat be tudom allitani.

Szemelyesen a ribbonos kinezet atlathatobb a szamomra a kategoriakra igy leosztva, ha meg "power rajzolgatas" mod kell az elozoben megnevezett funkcio szerintem tokeletes.

Mondjuk embertol fugghet sokszor hogy hasznaljuk magat a programot mi a megfelelo interface ra. En mondjuk 99% abrak rajzolasara, szamolgatasokra es irkalasra hasznalom, ugy mint egy digitalis fuzetet, mindent surface pennel, azaz 1x beallitom a legtobbszor a tintavastagsagot, a negyzethalot, es nyomulok aztan vele jo sokaig fullscreenben csak scrollozva lefele es jobbra ahogy egyre tobb hely kell ugye.

Mas kerdes hogy ezeknen a fejeben en mashogy osztottam vonla fel a ribbon kategoriakat, es azon beluli opciokat, de ez mar a precizebb szemelyreszabas kerdese, amiben a win progik sohasem voltak tul jok.

- Home ribbon igy full kihasznalatlan szamomra.
- Insert is.
- Draw reszleget csak ritka beallitasnal hasznalom mivel csak egy szinnel (kek a feheren) nyomulok mindig es egy tetszetosen lathato es jol kezelheto vastagsaggal. Minden mas opcio amit hasznalok aktivan (torles, kijeloles/athelyezes) elerheto hardware-es gombrol a surface pen-rol is ugye, igy azt hasznalom kenyelmesen es intuitivan)
- Marad a View, amiben dolgozni szoktam. Itt a ki be zoomolas hasznos, page listeket (tabokat) elovenni ha kell valtani, es helyzettol fuggoen alligatni a negyzethalot, vonalakat, stb.
En ide nyomtam be a Draw-bol a "full screen drawing" gombot hogy ki be tudjam kapcsolni, es ezt a ribbon bart helyeznem fullscreenben is magam ele, mivel fullscreenben csak a Draw opciot mutatja sajna.

Ez az egy(ket) apro logikus valtoztatas mar eleg is lenne a boldogsaghoz. Persze egy custom modra ossze vissza huzogathato elemekkel felszerelheto ribbonos toolbar megoldas lenne a legtutibb minden powerjuzernek (meghatarozni sajat magad a ribbon kategoriajat, es a benne levo elemeket is), mivel szamara kiralyosan fel tudna huzni amit az orra elott akar mindig latni.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."




oh koszi, szerintem en rendben vagyok, Surface 3-am van, annak masfele toltoje van mint a tobbinek a csaladbol. Micro USB-n keresztul kapjuk (vegre) a kakaot meg a kialakitasa is mas, leddel jelzi ha toltodik, behajthato aram csatijai vannak, plusz az usb kabel tetszes szerint lecsatlakoztathato es cserelheto masik micro usb-s kabelekre, igy eleg ezt magammal vinni a taskamban es telcsit meg mindent tudok tolteni 1 kompakt cuccal:

http://www.microsoftstore.com/store/msusa/en_US/pdp/Surface-3-Power-Supp...

ahogy olvasom a cikket mi nem vagyunk veszelyben.

(szamomra a Surface 3 jobb mint a Surface 3 pro, egyeduli elonye a Pro-nak hogy erosebb a proci benne, de kemeny melora ott az otthoni gep, a sima harmas szemben a tesojaval meg sokkal tovabb kibirja toltes nelkul, konnyebb/vekonyabb, es teljesen passziv huteses, igy igazan mobilis)

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Aaaah, azt hittem pro-d van. Így már más, akkor ezt megúsztad szerencsésen. :D

...én meg remélem, hogy postáznak valahova errefelé. Majd meglátjuk.



Aaaah, azt hittem pro-d van.

Ha regebbi modelleket nezem, akkor nyilvan a pro mellett dontok, de a 3. tol kezdtek el "otvozni" a Pro es az RT elonyeit ugye. (vagod gondolom hogy a surface 3 az majd egy evvel kesobb jott ki mint a surface 3 pro, es csomo uj fejlesztes van benne)

Itt elhagytak a win 8 RT-t es teljes erteku Win10et futtathattam vegre rajta, az x86os procibol kifolyolag ugye. De figyeltek a hosszu aku elettartalom es a mobilitas (konnyu, passzivhuteses) elonyokre is ami az RT-ben volt eddig csak. Ugy voltam vele a picit gyenguszabb proci ennyit boven meger tradeback-nek. Igy is eleg barmivele gondtalan netezesre vagy HD streamingre, office es hasonlo progik futtatasara, programozasra, es a tobbi altalanos dologra is amit az ember 90%ban muvel a napjaban a gepen.

kifejezetten nagyon jo fejlesztes az Intel 14nm-es Atom x7-Z8700 procija. Azt hiszem ez volt az elso tablet/laptop hybrid ahol ezt a procit nyomattak, es biza nagyon bejott.

Jatszani nem itt fogok (eleve lol ugye a tableten gaming), es bivalyul procit terhelo melokat is a nagygepen csinalom eleve.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Lehet, kezd off lenni, de priviben írd meg légyszi, hogy melyik modelled van(proc. ram, stb) és, hogy pontosan mire használod, illetve miket próbálgattál vele. Csak mert régóta szemezek velük, viszont nálunk mocskosul drágák. Egy 2gb-os, atom procis surface 3 majdnem 200k, amit nme fizetnék ki szívsen, ha még a rátelepített oprendszer is dadog rajta. Így talán lenne némi viszonyítási alapom.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!