Jelenlegi hely

Egészséges életmód topic

Utolsó bejegyzés


A srácot poénból tettem be, én kb. sírva röhögtem a balfaszon. Kedvenc momentum rögtön az elején, amikor egy légies mozdulattal kitolja a képből a Pepsi-s flakont :D
Amúgy óvatosan fogalmaztál: annyi elbaszott ökörséget írtak itt össze, hogy a fejem belefájdult.
Vajon egyik hamburger jobb vagy a másik? :D
Mi lenne, ha sütnétek-főznétek magatokra?
Mindjárt írok pár kaját, azokból esetleg lehet meríteni ötleteket, egytől egyig egyszerűek és mérföldekkel jobbak, mint a tyúkszaros mekis szemét.

Respect is not given. It's taken.


LY képe
LY
Donator

Légyszi csak trollkodni ne ide járj, ne akard lerombolni a topikunkat.



Egyébként mennyire hiteles ez a mekis sajtburi feherjetartalom? Illetve mennyire minőségi cucc? Hamár egészséges táplálkozásról beszélünk.

Jó lesz az.



Tegnap még akartam írni valamit, a húspogikkal kapcsolatban, de lehalt a szerver: Én is be szoktam tévedni ilyen helyekre, mert a városban hirtelen ezt lehet enni, meg a gyroszt. Na most utóbbinál látom, hogy húsból van, a KFC-ben is látni vélem, hogy abból van, de a mekis, börgis cuccok nagy részét inkább hagyjuk, mert a burgerek pogácsája totál azonosíthatatlan.

Amúgy gyros pro tip részemről: A Király utca Deák felől kezdődő részén az első sarkon jobbra van egy török. Pici extráért (amivel együtt még mindig olcsóbb, mint az átlag) Lehet kérni úgy, hogy csak hús legyen az egész pitában. Úgy már elég jó :D

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



És főleg, hogy miből van az a "fehérje". Szójából? :D (Persze az igazi kérdés az, hogy mi az a szemét, amit még ezzel együtt megeszel a burgerben)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Én vidéki vagyok, itt nincs KFC, de ha Pesten járok, és gyorsan kell valami, én is oda megyek. De ettől az még egy majdnem akkora rakás szar, mint a többi, mert ha a csirke tényleg csirke is, az olaj még akkor is hulladék, amiben sütik, nem beszélve a bundájáról.
A mekis hamburgerben sem gyanús senkinek a zsemle? Hogy az esetleg nem a legjobb minőségű szénhidrát? Vagy annyi a kajálás, hogy kiszámolom nagyjából a fehérjét, aztán jónapot? :D (nyilván nem Vajkhoz szól a kérdés)

Miért nem lehet otthon megcsinálni a kaját? Az nem elég menő? Fél óra alatt megvannak a következők, igaz, nem kimondottan diétásak, de kiadnak 2 teljes értékű főétkezést, és finomak:
- 400g csirkemell + Tesco Finest indiai szósz (ki amelyiket szereti, egy Uncle Ben's mocsokhoz képest töredék cukorral) + egy csomag basmati rizs. Ez 100g fehérje, 100g szénhidrát nagyjából, meg egy kis zsír. Nincs okádék csirke íze, lecsúszik pillanatok alatt, és ugye két étkezés, tehát egyszerre csak 20dkg csirke megy az arcba, az semmi.
- Ami épp most csináltam, a kedvencem: 400g tilápiát megsütök alacsony lángon, úgy negyed óra az egész, ugyanennyi idő alatt közben elkészül a rizs (egy zacskó, tehát 125g basmati), ezeket összekeverem, beleszelek két fej paradicsomot, meg kb. 2 evőkanál tökmagolajat. Itt is befigyel 85g fehérje, 100g szénhidrát és fasza telítetlen zsírsavak.

Ezekkel fél óra alatt le lehet tudni a napi főtt étel javát.
Reggel zabkásázni szoktam, 60g zab + csinálok hozzá egy turmixot (1.5 dl víz és 1 dl tejbe megy egy vastag kanál csokis protein), ezt összekeverem és alacsony lángon 3-4 percig kevergetem, amíg faszán megszívja magát a zab. Ezzel elvileg kész is lenne, de még tolok bele 50g mogyoróvajat. Tisztát, nem csokis, meg Nutella, meg a faszom, hanem sima mogyoróvajat, amitől olyan kurva finom lesz, hogy egész nap azt enném. Ez is nagyjából 10 perc alatt megvan, mosogatással együtt.

Respect is not given. It's taken.



Ez a reggeli kaja különösen érdekesnek tűnik. Amúgy mióta szóba került, hogy akciósan 40kg csirke, meg ilyenek, fontolgatom egy fagyasztóláda vételét.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



A tiétek? Akkor át kéne írni, hogy ez a gyúrós topic analfabétáknak, akik nem tudják megkülönböztetni az egészséges életmódot a tömegnöveléstől.
(Mondjuk utána sem lesz ám a tiétek, de mind1.)

Egyébként semmi bajom vele, már hogy egymás proteinturmixaira maszturbálgattok, de ha már így rákérdeztél, kíváncsi lettem, hogy te mit képzelsz erről és annak mennyi köze van egészséges életmódhoz?!
Mert abból, hogy ezt trollkodásnak nevezed, számomra világos, hogy durván elsüllyedtél már a képzavarodban.

Ugyanis innen nézve TI vagytok a trollok, amikor az egészséges életmódot simán összemossátok a gyúrással, sőt, te kéred ki magadnak a taekwan-dos gifet, kedves illúzió gyáros fórumozótársam. Mert az nem egészséges, csak te vagy az meg a girja edzésed ugye.

Miközben az a csaj láthatóan sokkal egészségesebb, mint bármelyikőtök és valszeg a girját is a seggetekbe dugná fel az egészség nevében.

Ha azt mutogatnátok egymásnak, hogy ma ki mennyit futott, úszott, tekert, akkor azt érteném. Ha ez kiegészül azzal, hogy ki hogy gyúr mellé, hát rendben, mellékesen lehet érdekes.

De itt ennek az ellenkezője történik. Arról diskurálgattok, hogy kinek hogy száradt be a por a doboza aljába, hanyas a karja, mivel szériázik, meg linkelgeted ezeket a hülyére gyúrt 'nem vagyok buzi' gyíkarcokat és óriás bölcsességeiket (lol), akikből Swarci óta 12 egy tucat ...
Igazán kár kiröhögtetned magad bármi féle egészséges életmód dumával, meg hogy te vmit kikérsz magadnak.

Szvsz kitörölheted az óriás képzavaroddal meg a benézett topicotokkal, persze szigorúan csak az egészséges életmód nevében.
De nyugodtan nyomjál telefont, hátha pont egy koxos moderátor jön és egyetért majd veletek abban, hogy az egészséges életmód = tömegnövelés.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Amennyire egy ilyen adat csak az lehet. McD-nél nem nagyon veszi senki ezeket komolyabban, illetve pont náluk vannak 'kicentizett/gyártott' adagok, tehát szinte garantáltan pont annyi van benne, amennyi oda van írva, mindig és mindenhol, minimális szórással.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw


LY képe
LY
Donator

McDonalds kaja: szerintem csilliószor jobban ellenőrzik őket, mint a sarki törököt, már csak azért is mert belőlük csak egy van, törökből meg rengeteg. Bent falra szerelt tévéken szoktak amúgy ilyen bemutatófilmeket tolni, ott elég jól látszik hogy pl. a húspogácsa hogyan és miből készül és milyen tisztasági és egyéb előírásaik vannak.
Eszem én is időnként törököknél kebabot, meg mondom a Gyradiko féle gyros is nagy kedvencem (ráadásul az rendes görög móka), és általában mindegyik finomabb, mint a McDonalds - viszont utóbbiban sokkal jobban megbíznék higiénia és egyebek terén. Az ilyen "fedél alatt nem rohad meg jajj biztos mű gagyi" féle hülyeségekkel meg inkább nem is foglalkoznék.

Amúgy az egész téma onnan indult, hogy olcsón hol lehet jó minőségű fehérjében gazdag ételt szerezni. Rémlett valahonnan ez a burgeres sztori és érdekességnek beírtam ;)
Ráadásul 1 dollár per dupla sajtburger áron, és nem a mostani hulladék 300 körüli USDHUF árfolyamon, még igaz is lenne. 240-250Ft per dupla sajtburger, az még a fehérjepornál is jobb ár, és közben mégiscsak 100% sovány marhahúsról van szó és nem tejsavóról.
Itthon meg marad a csirke.

Főzni meg azért nem főzök, mert szinte minden energiát kivesz belőlem a meló és a heti 3 edzés. Ráadásul biztos nem tudnám gazdaságosan megoldani, és sosem lenne olyan változatos, mint amit itt az irodapark konyháján ehetek.
De gondolom másoknak hasznosak lehetnek a tippek, szóval thx ;)


LY képe
LY
Donator

Ne magyarázd már meg hogy nem trollkodni jöttél.
Ha tényleg az zavar hogy miről beszél az a pár tucat ember, akik évek óta ide járnak, akkor átnevezzük és csinálhatsz magadnak másikat.
De egyelőre marhára átlátszó trollkodás az, amit produkáltál. Többet nem is vesztegetnék rá.



mégiscsak 100% sovány marhahúsról van szó

Én ugyan nem néztem ilyen méking of vidókat, de "marhára" meg lennék lepve, ha tényleg ez lenne a pogi. (persze az egészet ugyanúgy tönkre vágja a fehér liszt)
A töröknél már lehet, hogy Ramzi megkúrta a húst, (de még nem száradt bele, mivel olyan helyre járjon az ember, ahol gyorsan fogy a hús -> nincs ideje megromlani), viszont legalább látom, miből van. Magát a húst sem Ramziról szeletelik, hanem úgy hallottam, egy nagy mogul viszi leginkább az egészet szállító szinten. (Ha nem is így van, akkor pár nagy beszállító)

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Sztem is marhára átlátszó az egészséges életmódotokról folytatott diskurzus, de az a taekwan-dos gif aligha trollkodás.
Kivétel persze, ha te annak érzed, ami biztos nem véletlen - de ez nem az én hibám ;)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Ilyen jellegű sírást legutóbb a 4chan topic kapcsán láttam, mikor egyesek nehezményezték, hogy miért csak a csöcsökről szól az egész. Kérem, a topicok arra mennek el, amerre a beléjük író emberek a kedvük szerint elviszik. Mert ők használják. Lehet bele írni mást is; lelked rajta, és akkor máris más a globális irány / ahhoz is ugyanúgy majd hozzászólnak, vagy lehet simán kritizálni/trollkodni is, én azt is szeretem olvasni ;)

Amúgy nekem a tékvánós gif is tetszett.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Tesco-ban árulnak kis csomagban porciózott Basmatit is? Csak azért kérdem, mert az a kedvenc rizsem és mindig nagy csomaggal látok, -nem is kerestem eddig kicsit.

Zabkása jófajta. Én egy időben kókusztejben csináltam kis gyümölcs mártást rá. Mostanság csak felvágok valamit és rádobom. btw.: Kint svédorszgában nagy keletje van a zabnak és ezernyi félét árulnak. Ott találtam olyat, ami kis, 50grammos pakkokba van csomagolva és haza is hoztam belőle. Kiderült, hogy ez az 50g épp kitesz másfél, 2dl-es mérőedényt. Azóta veszek egy csomag Köllnt és a zabot is, vizet, tejet is ezzel mérem. Másfél 'dl' zab, két deci tej és 1 dl víz. Én mikrózom. 2.5 perc és csak ki kell venni, mikor már púposodik a széle.:) Aztán ez után bármit hozzá lehet keverni.

A rizses, csirkés cuccot kipróbálom.

Én meg mostanéban rákaptam ezekre az előre csomagolt, szeletelt zöldségkeverékekre. Tálba be, oliva rá és morzsolt feta. Mehet rá csirke is, hal is...

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Tobbi mod foglalt most igy atolvastam gyorsan es reagalok a dologra:
A topik tenyleg van annyira altalanosan megfogalmazott, hogy beleferhetnek olyan temakrol szolo beszelgetesek is amik elozoleg lehet soha nem brainstormoztak benne az illetok. Ez a magatartas nem szabalyellenes. (hogy az illeto szandeka trollkodas volt e vagy sem, az irrelevans ebbol a szempontbol. Belinkelhet egy full "ontopik" cuccot is valahova valaki, teljes mertekben trollkodas szandekaval ugye)

Ha gondoljatok hogy van akkora mar a topik hogy a tul sok kulonbozo tema miatt elvesztene az ember a fonalat hogy mikrol mit beszelunk eppen, vagy epp olyan temak alakulnak ki amikrol o mar nem szeretne beszelni, hanem szeretne tartani egy specifikuson a pontot, akkor nyithatunk specifikusabb "gyurunk vazze", "egeszseges es olcso etkezes", "melyek a legjobb markaju kettlebellek", "Vajk tomegnovekedese az ido hanyadaban" fazonu topikokat is.

Ahogy novekszunk csak nyerunk ezzel, tobb tema, tobb erdeklodo, szerintem nem kell szandekosan korlatozni a megszokott beszelgetesekre a helyet. Ez az utobbi bekezdes privat velemeny, nem modi.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



Ha lenne a terhestornának külön topicja, akkor nem tudnám eltagadni, hogy csak trollkodni járok oda, így véletlenül sem támogatom az ötletet ;)
Amúgy erre a topicra külön igaz, hogyha van egy kis flém, csak akkor pörög, különben elég döglött. Márpedig ilyenkor egész jó infók jönnek szembe, csak ki kell mazsolázni.

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Legalább ez az egy topik had maradjon már meg, amiből nem ágazik el másik, használhatatlan és teljesen értelmetlen 16. A topik címe az ami. Az, hogy az ide rendszeresen írók így, vagy úgy, de súlyzóznak és nagyrészt egy közös szálon halad a téma az igen tág kontextuson belül, az így alakult ki. Ettől még írhat ide bárki. Zumbások, dietetikusok, meg betanultkaratenyakdobást használó, egészséges koreai lányok. Tudod miért nem írnak ide? Egyrészt Vajk miatt.:D De leginkább azért, mert nincsenek itt mások, csak mi. És ez nem panasz, hanem ez van.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



"növekszünk"? :D

Amugy meglepo hogy ennyi ember szereti a tejet, holott ol butit es nyomorba dont

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Abból indultunk ki, hogy LY 'kikérte magának' a taekwan do-s gifet, mert hogy az mit keres itt, tönkreteszi a 'ti topicotokat', meg trollkodás.

...és végül nem kokszos mod jött :(

A tejet pedig én is szeretem.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw


LY képe
LY
Donator

Nekem volt problémám, és ki is fejteném akkor.

Ez a topik a HW-n is lehúzott pár évet, kialakult egy közönsége, sztem általában elég jól megvagyunk és kisebb piszkálódás mellett is el tudjuk fogadni hogy mindannyian máshogy látunk dolgokat. Most éppen a táplálkozás volt a téma, de sok minden mást is körbejártunk már és vissza is fogunk térni ezekre meg jöhetnek majd új témák is.
Az tény, hogy alapvetően nem általános egészségtopik, talán célszerű is lenne átnevezni, hiszen valóban a testedzés és a kapcsolódó témák dominálnak. De valszleg azért, mert erre van érdeklődés.

Erre most Grifter valamiért beesett ide, és egy darab kontribúciója egy anim gif volt (erre még visszatérek amúgy), ezen kívül kb. annyit szólt hozzá hogy a fehérje mennyiségén agyalni faszság, meg mi erre maszturbálunk stb. Ez sztem szándékos provokáció, amire sztem nincs szükségünk, és -sajnos- van egy olyan... benyomása az embernek, hogy nagyon félre tud vinni topikokat, ha elengedi magát.

Azzal semmi bajom nem lenne, ha normális stílusban dobna be témákat, sőt szívesen látnám. Ami a gifet illeti, azt se kritizáltam, csak megkérdeztem hogy hogyan is kapcsolódik ide.
Egyébként ha visszaolvasott volna, akkor talán láthatta volna, hogy nekem is van jó pár éves kungfus és taichis múltam, és vissza is sírom, de a realitások miatt manapság az fér be, amit épen csinálok. Plusz tapasztalataim szerint sok küzdősport (nem harcművészet) általában elég sérülésveszélyes, és ezért nem feltétlenül a legjobb irány, főleg a magamfajta erős harmincasoknak, akik lassan amúgy is kezdhetnek ismerkedni ízületi és regenerációs problémákkal...

Szóval ezért nyomtam meg a gombot - szeretem ezt a topikot, és nem örülnék ha nagyon elszabadulnának a dolgok.



Tudod miért nem írnak ide? Egyrészt Vajk miatt.:D

:DDDD

De leginkább azért, mert nincsenek itt mások, csak mi. És ez nem panasz, hanem ez van.

tudja itt mindenki szerintem, es ja.

Legalább ez az egy topik had maradjon már meg, amiből nem ágazik el másik, használhatatlan és teljesen értelmetlen 16.

ezt eleve nem en vagy masik mod fogja eldonteni, hanem ti aki hasznaljatok a topikot. En csak mondom hogy ha igeny lenne ra talan epitobb jellegu pl 2 reszre bontani a topikot, mintsem szandekosan limitalni, az amugy is viszonylag lassacskan porgot.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."


LY képe
LY
Donator

Nem egészen értem hogy ebből milyen következtetéseket kéne levonni

Neked ebből hogy jött le az, hogy én kikértem magamnak??
Teljesen másról beszélgettünk, és minden kommentár nélkül betoltál egy gifet. Szerettem volna megtudni, hogy mit akarsz ezzel mondani.

Ehh...


LY képe
LY
Donator

Erről én azt gondolom, hogy ha valaki jógáról, harcművészetről, neadjisten léböjtkúráról szeretne inkább olvasni a súlyok meg hozzájuk illő étkezés helyett, akkor korrektebb megközelítések is vannak annál, mint hogy nekiáll mindennek elmondani a többieket. Lehet civilizáltan bedobni a témát, és csak akkor kiakadni ha valaki szarul kezeli; vagy lehet új topikot nyitni...



fair enough termeszetesen.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



LY írta: Nekem volt problémám, és ki is fejteném akkor.

Szóval ezért nyomtam meg a gombot - szeretem ezt a topikot, és nem örülnék ha nagyon elszabadulnának a dolgok.

mivel nincs telefon megindoklo szovegmezo a kuldes elott, neha jo atbeszelni a kerdest, lehet a juzer lat valami mast amit a mod nem, szoval nincs ebben semmi gond.

Ez a topik a HW-n is lehúzott pár évet, kialakult egy közönsége, sztem általában elég jól megvagyunk és kisebb piszkálódás mellett is el tudjuk fogadni hogy mindannyian máshogy látunk dolgokat. Most éppen a táplálkozás volt a téma, de sok minden mást is körbejártunk már és vissza is fogunk térni ezekre meg jöhetnek majd új témák is.
Az tény, hogy alapvetően nem általános egészségtopik, talán célszerű is lenne átnevezni, hiszen valóban a testedzés és a kapcsolódó témák dominálnak. De valszleg azért, mert erre van érdeklődés.

mint mondtam ha gondoljatok es szeretnetek siman at tudjuk nevezni konkretabbra is a topikot. Johet mas ember is idovel aki lehet nem olvas majd vissza es esetlegesen felreertelmezi a topik temakoret es a megszokottol offtopikabbat linkel.

Erre most Grifter valamiért beesett ide, és egy darab kontribúciója egy anim gif volt (erre még visszatérek amúgy)

a fejebe en nem latok bele, de szerintem csak ugy hitte itt a legjobb helye a kepnek es ide nyomta, nem hiszem hogya nagyon olvasgatja konkretan mirol mennek itt a beszelgetesek.

ezen kívül kb. annyit szólt hozzá hogy a fehérje mennyiségén agyalni faszság, meg mi erre maszturbálunk stb. Ez sztem szándékos provokáció, amire sztem nincs szükségünk, és -sajnos- van egy olyan... benyomása az embernek, hogy nagyon félre tud vinni topikokat, ha elengedi magát. Azzal semmi bajom nem lenne, ha normális stílusban dobna be témákat, sőt szívesen látnám.

trú.

Ami a gifet illeti, azt se kritizáltam, csak megkérdeztem hogy hogyan is kapcsolódik ide.

van hogy felreetik egymas(szandekai)t az emberek, ki lehet azt is beszelni.

nekem is van jó pár éves kungfus és taichis múltam, és vissza is sírom, de a realitások miatt manapság az fér be, amit épen csinálok. Plusz tapasztalataim szerint sok küzdősport (nem harcművészet) általában elég sérülésveszélyes, és ezért nem feltétlenül a legjobb irány, főleg a magamfajta erős harmincasoknak, akik lassan amúgy is kezdhetnek ismerkedni ízületi és regenerációs problémákkal...

hat en 32vagyok, es mindig is szerettem volna foglalkozni egy harcmuveszettel es kicsit tanulni (Wing Chun, Aikido) csak egyelore nem tudtam meg odajutni. A komolyabb serulesek elrettentoek, de remelem tudni fogom biztonsagosan muvelni. Aikidot egy ismerosom muvelt komoly szinten, o segitett par alapabb szituacios mozdulatot elsajatitani, nagyon elveztem a testem helyzetet es az interakciokat/mozgasokat aterezni.

Egyelore amit sportal foglalkozok es aktivan muvelem az Snowboardozas (telen), es Hiking/Scrambling (nyaron), vagy idojarastol fuggetlen heti 3-4 alkalom rendszeres konditerem mar picit tobb mint egy eve rafekudve.

Meg mindig gondom van kajabevitel teren es probalom kialakitani az optimalis rutint hogy mikent vigyek be elegendo tapanyagot a szervezetembe.

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."



pl. en soha nem voltam kemeny gyuros (4-5 evig jartam kocakent konditerembe), motivaciot probalok itt szerezni
nem a mozgashoz, az megvan nagyjabol, hanem a helyes etkezeshez
es vannak itt mas sportok is, nem csak a "nyomi" gyurosok (engem pl. a gyurasnal kevesbe erdekel a "modern" felkapott vackok (trx es tarsai, (torok, swing es egyeb ki tudja mi szakkifejezesekkel)...)) megsem sirok, elolvasom/skippelem hangulattol fuggoen

Parizer forever.



motivaciot probalok itt szerezni
nem a mozgashoz, az megvan nagyjabol, hanem a helyes etkezeshez

+1

admin mantra: "mindent le lehet kakilni oszt megy az oldal mégis magától."
életfilozófia mantra: "ideológiailag veszélyesen eltévedt kanadai szektás."


LY képe
LY
Donator

Nemtom mennyire látom jól, de sztem az alapvető különbség a harcművészet és a küzdősport között pont az, hogy mennyire hangsúlyos a küzdelem, akár full kontakt szinten is. Az előbbi elképesztően hasznos, állóképességet és mobilitást biztosít, meg fejlődhet az ember személyisége, mozgáskultúrája - az utóbbi viszont szerintem már nem annyira egyértelműen egészséges.

A mostani kettlebell oktatónk pl. a brazil Ju Jitsu-s korszakában legalább évente egyszer sérült le elég komolyan, az egyik térde kb. bármikor beadhatja a kulcsot; meg az egyik modellezőm egyszer egy egész hétre kiesett egy thai box edzésen begyűjtött agyrázkódás miatt (igaz, ő tíz évvel fiatalabb nálam, szóval még bírja ;)
Persze a küzdelem bármilyen formája is tud egy csomó egyedi és nagyon érdekes élményt adni. Huszonévesen mi is összejártunk pár haverral a rendes edzések után kesztyűzni, baromi jó volt.

Mostanában sajnos a napi munka miatt nem fér be az, hogy heti 2-3 alkalommal elzarándokoljak valahová a város másik végébe 2 órára, 17-18 órai kezdéssel; a konditerem viszont itt van lent az alagsorban, ráadásul a csoportos edzés engem mindig sokkal jobban motivál, mint ha egyedül próbálkoznék. Szóval egyelőre mellőzöm a harcművészkedést... De ha valamikor megtehetem ("amikor a gyerekek is elköltöztek és a kutya is megdöglött" :) akkor remélem vissza tudok majd menni taichire, mert azt nagyon szerettem.

Egyébként ha érdekel, megpróbálhatom lenyomozni a régi tanítót meg a csapatot, asszem wu-dang taichi néven nyomultak. A szokásos pizsamás tornánál azért aktívabb volt ;), páros gyakorlatokkal meg ilyenekkel, és a szifut is nagyra tartottam. Plusz voltak fegyverek is, hosszú bot meg szablya, hiányzik is nagyon.

BJJ-ben van még kontaktom, de az nagyon más világ, alapvetően földharc és fojtások, 90-100 kilós szép szál emberekből áll a csapat nagy része, nagyon durva fizikumot is fejleszt, de nekem - főleg a sérülésveszély miatt - nem szimpatikus, bármennyire is tisztelem.


LY képe
LY
Donator

Gyors google poén:

rwurl=http://users.atw.hu/wudang/regiverzio/kepek/becske2001/dobas3.jpg

Itt engem dobnak anno 2001-ben :D

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!