Jelenlegi hely

Warhammer Multiverzum

Utolsó bejegyzés


Ha már Warhammer, én erre vagyok most teljesen rágyógyulva... ha megjelenik addig, valószínűleg ezt kapom magamtól karácsonyra :-)

Warhammer Quest kártyajáték



Nálam is kiverte a biztosítékot az, hogy pl majdhogynem alapnak számító race: Chaos fizetős DLC... most kajak?! Mint a HoMM 6nál az itemek... Ubifos felületen vegyél itemet, hogy tudjál játszani azzal, ami az előző részekben alapban benne voltak.



Év híre #1 volt sokaknak, hogy a Tuan kiadó megkapta a jogokat a Warhammer Fantasy/40K regények fordítására és kiadására. Számomra viszont az lesz (lenne) az év híre, hogy a pletykák szerint feltámad a Specialist Games, és újra jön a Blood Bowl, a Battlefleet Gothic, a Necromunda, az Epic, és Mordheim.



Kész tényként kezelendő, hogy a Specialist Games feltámadt és igen, jönnek az újabb cuccok. (Hivatalos Warhammer App-on volt kirakva a hír.)

The strong eat, the weak are meat.



Igen, azóta már ez tisztázódott, csak elfelejtettem ide beírni. Vadul megy a találgatás, hogy melyik játékok támadnak majd fel, egyelőre a Blood Bowl az egyetlen biztos.



a Tuan kiadó megkapta a jogokat a Warhammer Fantasy/40K regények fordítására és kiadására

Remélem lesznek e-könyveik...

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Choose your next words with excpetional care!



A GW-s Specialist Games pletykákhoz:

A source who spoke to BoLS on condition of anonymity reports:

Space Hulk

“Space Hulk will be returning with expansions.
Look for more elaborate army construction rules for both sides to allow dynamic missions.
The game will still focus on Terminators vs Genestealers in tight quarters, but may not be restricted to 100% those forces.
Look for slightly broader faction forces and minis – including some old favorites.”

Previously a source who spoke to BoLS on condition of anonymity reports:

“Specialist Games is forming thier team and beginning to lay out product roadmaps.
Look for an initial set of of 4 games to be developed concurrently:

Blood Bowl
Battlefleet Gothic
Necromunda
Mordheim

This initial set will be released in sequence and each will get a regular seasonal release slot in future years.
Necromunda is slated for the first release.
The relaunched Necrumunda will be focussed around gang kits and new terrain kits designed especially for the new range.
Other existing lines and previous “recent successful boardboardgames” will be folded into Specialist Games purview and added into the rotation with the above four.
Thus we will see very regular product releases for Specialist games throughout the year, but there may be long intervals in between releases for any one system.”

Bell of Lost Souls

"Mind így van ezzel, ki hasonló időket megél, de a döntés nem rajta áll. A mi dolgunk eldönteni, hogy mit kezdjünk az idővel, ami megadatik nekünk."



Az volt már, hogy milyen lelkesedéssel fogják újra kiadni itthon a WH könyveket?

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw




Én a 'havi egy' tervről beszélek.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Kipróbáltam az új Warhammer Quest coop kártyás játékot. Szerintem marha jó lett, bár picit kevésnek érzem a tartalmat az áráért, de ilyen ez a popszakma.

A hangulata nagyon ott van, én játszottam a rendes Warhammer Questet is, meg az RPG mindhárom inkarnációját, és még így is teljesen rendben van, a warrior priest rendes sigmarita, a waywatcher trükkös elf, az ironbreaker is szabvány törpe, a tűzvarázsló meg egy állat. Mind másképp működik, más az erőssége, és másképp kombózik a többi karakterrel.

Viszont nehéz, nem kicsit... Szólóban próbáltam ki, 2 karakterrel, ilyenkor picit több HP van, és mindkét karaktert kétszer kell aktiválni (alapvetően 4 játékosra van méretezve). Az első játékon sikerült az állítólag legkönnyebb nyitóküldetést megcsinálnom, de épp hogy csak - majd a könyvet átolvasva rájöttem, hogy csaltam, és nekifutottam eddig kétszer, sikertelenül...

Szóval eddig jó. Ajánlani az ára miatt (10990) még nem merem mindenkinek, de aki szereti a hasonló játékokat (Death Angel, Lord of the Rings LCG), az fontolja meg. Ha pedig ehhez is annyi kieget ad ki az FFG, mint a Lotr kártyához, akkor megvan az új etalon.



Mikor múlthéten bementem átvenni a Ravenort, akkor a csaj azt mondta, hogy találkozunk Februárban, de közbe jön ki 1 fantasy is. Februári könyv a kövi Horus Heresy regény, ami a Fulgrim után jönne.



Kár, hogy nem foglalkoznak e-könyvekkel. Ez nálam már egyre inkább dealbreaker.

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



De fognak.
Black Library-ban található rövid novellákat amik ott is E-bookban van, itt is valószínű így lesz, kis csaj ezt mondta legalább is.



Megjöttek az orkok!
mondjuk lassú ez a battlewagon, pirosra kéne festeni ;-)



"Mind így van ezzel, ki hasonló időket megél, de a döntés nem rajta áll. A mi dolgunk eldönteni, hogy mit kezdjünk az idővel, ami megadatik nekünk."



Ez nem új, ez egy viszonylag régi játék már, csak sosem kapták fel - nem sikerült olyan jól, mint például a Battlefleet Gothic. Csak gondolom irigyek az X-Wing sikerére :-D



Jaja, valahol még meg is van a régi szabálykönyve PDF-ben. Ezzel csak azt fogják elérni, hogy amúgy se tudnak (vagy nem akarnak) figyelni minden játékukra, késik minden k*rva szabálykönyvük... sokat akar a...



Erre külön stúdió van újra, korábbi hírekben van szó róla. Pont mint régen. Jó lesz ez.



Egyfelől jó hogy ezek a méltatlanul elfelejtett játékocskák több figyelmet kapnak, másfelől köszönik szépen, élnek és virulnak ezek, a fanok a mai napig karbantartják illetve fejlesztik a Mordheimed, Necromundát, Gorkamorkát, Kill team-et, stb... Szerintem pont ezért is fogtak bele, böki a csőrüket hogy nem nekik fizetünk sarcot érte :-) Ahogy a horus heresy modellek is szépen tejeltek a Forgeworldnek, el is irigyelte nemrég a GW.

Más: egyik kedvencem:
(Heralds Of Ruin) Kill Team: A 40Kval az a két (három) bajom, hogy rettentő hosszú, nem lehet kettőnél többen játszani (és mocsok drága egy 2000 pontos sereget összerakni, főleg ha folyton változik hogy mi kell bele...). A HOR Kill teamben ezzel szemben egy pici elit csapatot szerelsz fel, egyszerre több játékos ellen is játszhatsz akár, és kb fél-egy óra egy meccs. Lehet kampányt is játszani, az egységeid szintet léphetnek és új felszerkót, skilleket kaphatnak...



Azért az túlzás, hogy ezek élnek. Vásárolható modellek/bandák nélkül nagyjából csak a régi motorosok tolják, otthon, a klubokban a jelenléte szinte semmi. Necromundát szinte alig, pedig a hőskorban népszerű volt. A Mordheimben pedig a fő gond, hogy van pár idiótasága a rendszernek, amit sosem javítottak. Mindenféle fanmade javtások/verziók/háziszabály-gyűjtemények vannak, de a játékos ezekhez is kevés.

És valószínűleg az motiválta őket inkább, hogy most NAGYON felfutott a figurás társasjátékok, és a kisebb léptékű figurás játékok piaca, és bizony sokan csak pótléknak játsszák őket (főleg a Battlefleet Gothicnál, de ott van a sok dungeon crawler az Advanced Heroquest/Warhammer Quest nyomdokán). Ezek mennek nagyon mostanában, így most újra lesz egy stúdió, ami nyomatja őket.



Nem tudom mert sose klubban játszottam hanem haverokkal :-)

Ha felkarolják ezeket a jó kis játékokat, abból baj nem lehet.

Gondolom a Mordheim - Battlefleet gothic PC játékok is toboroznak pár játékost...

Igen, a Mordheimre azt mondták nekem hogy ha a kaotikus kiszámíthatatlan mivoltát nem találom szórakoztatónak, ne kezdjek bele :-)

GorkaMorkát játszottunk még egy időben sokat, de a KillTeam gyakorlatilag mindent tud amit az* és univerzálisabb.
*kivéve a zseniális humoros környezetet. Ezért imádom a 40k orkokat eleve, és a Gorkamorkában a legviccesebbek :-)




Ha jól értem, 27.-én jön a Deathwatch: Overkill

Táblás játék lesz, mint a Betrayal at Calth volt. Benne 50 modell, 11 egyedi deathwatch veterán és 39 különböző génorzó-fajzat. A modellek igen szépek, bár csak egy fix beállásuk van. Mindnek lesz 40K szabálya is ha valaki a nagy játékban szeretné bevetni. (Egy DW vagy GenestealerCult KillTeam játékosnak pedig eleve nedves álma* :-) )
Ára borsos, kb. 47E ft körül, bár ennyi modellért ez a Games Workshopnál nem számít soknak.
Remélem ez azt is jelenti, hogy ez a két méltatlanul hanyagolt frakció további törődést is kap...

Semmitmondó kedvcsináló:
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=dWlZUaxNPW8

Konkrétabb adatok:
kiszivárgott DW Overkill infó

(* génorzó szektához nem értek, de a HOR KillTeamben Deathwatchék trükkös fiúk: minden modellre megmondhatod, melyik rendházhoz tartozik, és annak a spec. képességét használja. Nem kell sokáig gondolkozni, hogy a heavy boltert Imperial Fist fogja kezelni, a motoron White Scar ül majd, stb... Két nyamvadt pont felárért B-) A dobozban lévő modellek pedig pont így vannak kitalálva.



Attól fél most mindenki, hogy ez is olyan lesz, mint az Execution Force... egy alapvetően nem rossz játék, DE, abban is csak egyetlen setup/küldetés van, szóval már másodjára unalmas. Mintha fognád a Space Hulkot, és csak az első pályát lehetne kirakni. Márpedig ennek is fix táblája van...



Valahol azt írták hogy van valami random kampány generátora, hogy ne csak az első kampányt lehessen újrjátszogatni. Ezek persze nem biztos infók amíg ki nem jön a doboz. Engem a "társasjátéknál" jobban érdekelnek a modellek, illetve abban reménykedem hogy lesz majd DW anyag a jövőben is, meg talán génorzó szektás (sztem hangulatos ellenfelek).



Ahhoz viszont pöppet drága... Annak idején a Space Hulk kiváló befektetés volt, 26k-ért 11 termi meg a nagy marék génorzó. 46k már picit sok :-D



...ezért szeretek orkokkal lenni, mindent összetákolok otthon B-)


Boz képe
Boz

Éljenek a videojátékok!

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!