Jelenlegi hely

Társasjátékok birodalma

Utolsó bejegyzés


+1 a Tullamore-ra :-)



ha dobtok a karira és nem választjátok, az megoldja jha.
arra gondolok, aki a boltban több cuccból választhat spec képesség miatt, "leáshat" a stuffokba. van mindhárom bolthoz egy-egy ilyen spec, de nyilván az ősi jeles ami übertáp, már a végcélt nézve.



Igen, én a másik boltra gondoltam, az ősi jeles szerintem nem a régész, de mindegy is, a lényeget értem. De ott ácsorogni és 2 órán át kártyákat húzogatni szerintem geciunalmas lehet, nem hiszem, hogy egy ilyen exploit miatt beáldoznám a játékélményt, plusz 2-3 embernél ez szerintem még nem működik.

Közben kipróbáltuk a Game of Thronest is. Nem volt rossz, de a piros (Lannister?) szarrá vert minket, egymaga gyűjtögette a várakat lenn, mi hárman fenn meg mire észbekaptunk, addigra veszett fejsze nyele volt. Úgy tűnt, hogy mesterséges ütközőpontokkal, szűkületekkel próbálnak egyfajta állóháborút összehozni, de 4 játékosnál üres a játéktér alja. Jó volt, de nem kapott el annyira elsőre, mint az Arkham.

Regen minden jobb volt.



Oscee írta: De ott ácsorogni és 2 órán át kártyákat húzogatni szerintem geciunalmas lehet

Mivel cooperative játék, nem csak a saját karaktereddel játszol, hanem mindenki játszik mindenkiével még akkor is ha technikailag mindenkinek van sajátja. Sose éreztem úgy, hogy be vagyok korlátozva a saját karakterem miatt.

Oscee írta: Közben kipróbáltuk a Game of Thronest is. Nem volt rossz, de a piros (Lannister?) szarrá vert minket, egymaga gyűjtögette a várakat lenn, mi hárman fenn meg mire észbekaptunk, addigra veszett fejsze nyele volt.

Ja én is ugyanezt tapasztaltam. Egy partit játszottam eddig vele szintén 4en, de nem éreztem balanszosnak a térképet. King's Landing környéke sokkal táposabb mint a többi rész.



sandalar írta: nem éreztem balanszosnak a térképet. King's Landing környéke sokkal táposabb mint a többi rész.

Dejsz így realisztikus.

ibi amentia latet



szerintem is geciunalmas úgy és amúgy működik 2 játékosnál is már, annyira, hogy kvázi így oldható meg a legjobban. exploitnak nem nevezném, inkább csak a karakter maximális kihasználásának. :D de a random karakter választás maximálisan megoldja, és úgy érdekesebb is, szal lépjünk is.

inkább azt mondanám, hogy volt egy (számomra érzetre) hasonló játék, mint az Arkham, ahol maximálisan a szabályrendszer ellen játszol coop és 4-5 órás (sok ilyen van egyébként, mivel ez egy játékkategória), de az csak 5-6 játékos esetén élvezhető, mert van 1 vagy 2 játékos, aki a Bang-hez hasonlóan áruló.
A Battlestar Galacticára gondolok, és tudom-tudom, amúgy tök más. :D Egyszer játszottam vele, így lehet csak jól jött ki vagy az idő szépíti meg, de Szellemlovasból javaslom némi minimális árért elkérni két hétre vagy hogy kipróbálásra.
https://boardgamegeek.com/boardgame/37111/battlestar-galactica
rwurl=https://boardsandbees.files.wordpress.com/2011/11/bsg-stuff.jpg

Én amúgy a sorozatot nem ismerem - nem is érdekel -, de a mechanizmusa jónak tűnt. Jönnek a cylonok, meg eseménykártyák ugyanúgy (gondolom a gyártója is egyezik, ezért hasonló kivitelezésre is), időnként teret ugrasz hajóstul, és ha sikerül meglépni többször, akkor nyertetek (vagy vmi ilyesmi). A lényeg, hogy kártyákat húztok classtól függően kategóriákból és bármi fontos történik azokból kell berakni. Pl. az anyahajó körüli csatában dodgeolni akar a vadászgéped a sok kicsi tengerében, ezért a többiek is "besegítenek" neked ebben. Azért idézőjelben, mert van olyan kártya, ami csökkenti a sikert, de nem tudni ki tette be. Ez azért fontos, mert Banghez hasonló titkos leosztás miatt van aki Cylon, azaz a csapat ellen játszik, de nem tudni ki az. Később még más is lehet Cylon, aki addig nem volt az. Én ezt a rejtett árulós mechanizmust eddig csak ebben a két játékban láttam, de nagyon bejött mindig, rengeteget tesz hozzá az adott játék szociális interakciós részéhez imo.



Andor legendáit próbálta valaki?

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Régebben mintha lett volna terv HW/RW-s közös társasjátékozásra.... Abból már nem lesz semmi?

Merhogy én itten csak csorgatom a nyálam, de amúgy foreveralón, és társasom sincsen. :(



árulós játéknak még ott az egyszerűbb Secret Hitler is

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Igen, a horizonton van ez is. De preferalom, amit ketten is lehet jatszani, hogy asszonnyal kettesben is tolhassuk (es o is inkabb a kooperativot preferalja).

Masik meg, hogy nem csak Chiller, en is foreveralone vagyok, 5-6 fos tarsasagokat nem nagyon tudok osszecsoditeni :D

Regen minden jobb volt.



https://www.kickstarter.com/projects/maxtemkin/secret-hitler/posts/1426121

nyomtathato ingyenes verzio

nekem sincs erre mondjuk 6 baratom, foleg tabletop simulatorban nem mint itt :)
https://www.youtube.com/watch?v=k69PbHoSWm4

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Mi kb másfél havonta ülünk össze egy egész napos játszásra valamelyikünknél. 6-8 emberről van szó, de nagyon ritkán vagyunk egyszerre 5-nél többen. Néha problémás megszervezni a család (legfőképpen a gyerekek) miatt.
Előző munkahelyemen engedélyt kértünk a cégtől, hogy pénteken 4-től mukaidő után használhassuk az egyik tárgyalót szabadidős tevékenységre. Kb fél év volt, mire átment a bürokrácián :D. Elsőre furcsának tűnhet, de ugye itt pl ilyenekre is gondolni kell, hogy bármi történik közben (pl elcsúszok és legurulok a lépcsőn), az nem minősülhet munkahelyi balesetnek, etc... Így 2 hetente össze tudtunk ülni 4-5 órára. Ez a mai napig megy, csak én már nem dolgozok ott.



Én kinyomtattam, kivágtam. Azt terveztem, hogy a munkahelyen majd felhajtok hozzá 4-5 embert, de egyelőre győzött a lustaság. Bent vár a fiókomban.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám




Andor legendáit próbálta valaki?

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



Én láttam mindhárom kérdést, de sajnos nem próbáltam :D



sandalar írta: Hol lehet társasjátékot játszani Budapesten?

Azért kimaradt egy pár hely ebből is:
Cantina a keletinél
Gép-ház a Corvinnál
Hammertime a Nagyvárad térnél

A Gép-házban kevés a társas helyben, az inkább wargame klub, de ha társasággal mentek, és visztek cuccot, akkor elég tágas. Cantinában már picit több van. A Hammertime pedig csapolt sört is ad :-D



Oscee írta: De preferalom, amit ketten is lehet jatszani, hogy asszonnyal kettesben is tolhassuk (es o is inkabb a kooperativot preferalja).

Masik meg, hogy nem csak Chiller, en is foreveralone vagyok, 5-6 fos tarsasagokat nem nagyon tudok osszecsoditeni :D

Szintén zenész, ezért szeretnék valami igazán jó társast. Ami nehezítés, hogy feleségem nem beszél angolul, ezért ha a játék angol, akkor legalább piktogrammok alapján könnyen érthető legyen, a többit el tudom magyarázni. :)

The strong eat, the weak are meat.



A Patchwork állítólag egy nagyon jó két személyes játék. Sok díjat is nyert (én még nem próbáltam).



A Carson City és a 7 Wonders is játszható két személlyel. Az egyszerűbbek közé tartoznak, de azért nem kell a dobok-lépek mechanikára gondolni. Mindkettő városépítős a maga módján, elég egyediek és teljesen nyelvfüggetlenek (a 7 Wondersnél az épületek neve az egyetlen, ami megjelenik a játékban, a Carson Cityben ennyi sem). Esetleg nézzetek utánuk.

A 7 Wonders nagy előnye, hogy akár heten is lehet játszani komolyabb játékidő növekedés nélkül (mivel kvázi mindenki egyszerre lép). Ha véletlenül összejönne egy nagyobb banda, akkor tökéletes választás. Úgy is, ha nem mindenki ismeri, mert gyorsan meg lehet tanulni. Vannak kiegészítői is, ha az alapjátékot megunná az ember. Számomra az egyetlen hátránya, hogy csak a szomszédjaidra tudsz közvetlenebbül hatni, de többeknek pont ez tetszik.

A Carson City egy vadnyugati témájú társas legfeljebb 5 fő részére. A 7 Wondersszel szemben itt mindenki mindenkinek keresztbe tud tenni. A karakterválasztós rész egy kicsit a Citadellát idézi, utána munkás elhelyezéssel lehet a további cselekedeteket "lefoglalni". Egyes akciókat csak egy valaki foglalhatja le egy körben, ezekért párbajjal lehet megküzdeni. A nyertes kavboja a következő körből kiesik, mert elmegy a kocsmába dicsekedni. :)
Elég pörgős játék, tapasztalt csapattal fél óra alatt lemehet egy menet. Gyorsan tanulható, szóval 2 óra alatt lejátszható akár 2-3 menet is a nulláról indulva, ha valaki előre megbarátkozott a szabállyal.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám


Lou képe
Lou
Donator

feketeninja írta: Andor legendáit próbálta valaki?

UP
én is szemeztem már a játékkal, érdekelne, ha van itteni személyes vélemény róla.

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Ja igen, ha még 2 személyes és nyelvfüggetlen játékot kell ajánlani, akkor ezt mindenképpen ajánlom saját tapasztalat alapján is:

rwurl=https://cf.geekdo-images.com/images/pic1384587_md.jpg

10 perc alatt megtanulható, de meglepően mély, taktikus és zéró nyelvtudást igénylő játék. Oldalbordák általában szeretik a tile placement játékokat, nálunk is nagyon szereti az asszony :D.

rwurl=http://www.whitegoblingames.com/upload/downloads/Voluspa_gameplay2.png



ibi amentia latet



Munkahelyet mar haver is felajanlotta, naluk mukodik - piat is vihetunk be, meg az ingyen turo rudit is dezsmalhatjuk :) de szerintem mi irodankba is johetnenk minden problema vagy papir nelkul, csak szolnom kene.

Amugy kell is, jo nagyok ezek a boardok - standard ikeas aztalom van, azon 2-3 ember nagyjabol, 4-5-6 mar nem fer el :)

sandalar írta: Hol lehet társasjátékot játszani Budapesten?

Igen, Game board cafet tervezzuk kiprobalni a kozeljovoben.

Regen minden jobb volt.



Igen ez is issue, bar esetemben haverok mind folyekonyan beszelnek angolul es a csaladban is szinte mindenki minimum gugyoges szintjen van (jo, szulok nem, de ok ugyse jatszanak).

De koop jatek eseten szerintem ez kisebb problema, ott ugyis egyutt jatszik az ember. Persze, ha szoveg az egesz es te csinalsz mindent, akkor az asszony mar csak biodiszletnek marad - de ha mar felebe be kell segiteni itt-ott elolvasni egy kartyat, szerintem az nem veszes.

Regen minden jobb volt.



Coop játékoknál mindig ott van az 'alfa játékos' veszélye. Egy ember aki úgy gondolja okosabb mindenkinél és egyedül akar eldönteni mindent. Társaságfüggő a jelenség.


Lou képe
Lou
Donator

iiigen, több kezdeti coop játékban előjött belőlem a seggfej, aki irányítani akarja a teljes játékot, mert mindent én tudok jobban, nekem a legjobb a stratégiám :D de mostanában már próbálom visszafogni magam tudatosan, és tényleg inkább a kooperációra összpontosítok, és a közös játékélményre :)

szóval csak szólni kell az ilyen embereknek, hogy fogják vissza magukat, aztán, ha ezután se fogják föl, akkor nem kell játszani velük ilyet és kész :D

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



Grifter írta: Eladó:

Star Wars Armada alapdoboz
rwurl=https://images-cdn.fantasyflightgames.com/filer_public/24/82/2482a930-e6...

Star Wars Imperial Assault alapdoboz
rwurl=https://images-cdn.fantasyflightgames.com/filer_public/33/d0/33d0103d-22...

Mindkettő bontatlan, a többit privátban.

Változatlanul. (Lehet azért, mert csak itt hirdetem? :D )

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Andor legendáit próbálta valaki?

Szédült Simon mondta a cukrásznak a vásáron:
Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon.

When people get too chummy with me I like to call them by the wrong name to let them know I don't really care about them. - Ron Swanson



A kosztnerest? Nálam belépett.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!