Jelenlegi hely

PC-builder HQ

Utolsó bejegyzés


Grifter írta: Az mindig aranyos, amikor az itthoni viszonyokért sírnak :) Európában csak a Skandinávoknál van nagyobb lefedettség és sebesség, Amerikában meg sok helyen már akkor örülsz, ha a mobilod rendesen működik, nem hogy optikát dugjanak a seggedbe bármelyik panelban. Ez egy nagyon kicsi ország, ami ilyen szempontból óriási szerencse.

30-35k egy olyan, ami már tud mit kezdeni egy gigával.

...és bár most lehet kiderül, hogy én eddig ezt nagyon rosszul képzeltem, de egy átlag, főleg csak tárolónak tartott HDD-re nem nagyon irkálsz ~500mbps felett.

WD Red írási sebessége 107MBps

MBps = Megabyte per second
Mbps = Megabit per second

107 MBps = 856 Mbps

Szóval 800 Mbps nettel még használható egy WD Red winyó.

Szerk:

A bonyolult matek így néz ki:

1 Megabyte (MBps) = 8 Megabit (Mbps)

107*8 =856



sandalar írta: Hát lehet magamból indultam ki, nekem nagyon frankó és korszerű 10/0.5-ös ADSL netem van, mert itt nálunk egyszerűen nincs más (invitel) :D. Ráadásul havi 8ezer forint, de igazából bármennyit kérhetnének érte, mert nincs más szolgáltató, csak olyan aki ugyanúgy az inviteltől bérli a vonalat, ergo az árszabás is hasonló.
Magyarország 2016. <3

Ne is mond sorstárs! A legszebb, hogy a garantált felfelé sebesség 128K, de volt amikor a harmada sem volt meg. Itt 6900 a 4M/0.5. Haverom kevesebbet fizet az 1GB-s Digiért. Egy csomó minden nem megy sehogy vagy csak rosszul és nem a letöltési hanem a feltöltési sebesség okán. A legszebb az, hogy az optikai gerinchálózat a házunk előtt megy át 2007 óta és a területre most ért Telekom és az Invitel is állítja felénk optika hiányában nem tud fejleszteni.

ON: Azért a Wifi eszközöknél, a drágáknál is a maximális névleges átvitel sebességét simán érdemes minimum kettővel elosztani, szóval jelenleg itthon nem nagyon kapni eszközt ami Wifi-n akár 1db eszközt is kiszolgál GB sebességű nettel.


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

ON: Azért a Wifi eszközöknél, a drágáknál is a maximális névleges átvitel sebességét simán érdemes minimum kettővel elosztani, szóval jelenleg itthon nem nagyon kapni eszközt ami Wifi-n akár 1db eszközt is kiszolgál GB sebességű nettel.

Sőt, a 100 Mbit sem alap, hiába tud annál névleg többet egy router. Ahová kell a nagy, több száz megabites sebesség, oda kábel kell, mobilabb eszközökre viszont bőven jó a wifi is.

Sors bona, nihil aliud.



Ja nekem is alapvetően az upload-dal van bajom. Teszem azt szeretnék mondjuk streamelni valamit twitch-en haveroknak. 2015-ben (16-ban) sem tudom megtenni, mert nincs hozzá elég sávszél. A másik meg ami felkúr, az az árszabás. 8k ezért, miközben máshol 2ezerért olyan netet vágnak utánad, hogy megszólal.



Mármint a maximális írási sebessége, optimális körülmények között, egyetlen dolgot írva, nulla töredezettség mellett, stb-stb.
A valóságban (mint írtam) ~500 körül lehet, mondjuk torrentezés közben. (Vagyis miközben 100 dolgot ír és 50-et olvas egyszerre, meg még a rendszer is fut róla.)

(Komolyan elmagyaráztad a bit/byte dolgot? Durva :D )

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Komolyan azt hiszed, hogy ezt mindenki tudja, hogyan kell átváltani és mennyi az annyi?
De bocsánat ha ezzel beletapostam a lelki világodba nem neked célozva írtam hanem csak úgy mint "lábjegyzet"



Máig nem értem, hogy ezen hogy lehet ennyit pörögni, ráadásul ennyire elvakult és ostoba módon. (Semmi személyes, nem csak rád vonatkozik, általánosságban mondom.)

Bő 20 éve hallgatom, hogy emberek azért sírnak, mert szar helyen laknak.

Költözz el. Fizess többet. Ne fizess szarért. Oldd meg. Valamit valamiért!

DE gecire ne a szolgáltató legyen már azért a hibás, mert te elbaszott környéken laksz, ahova kurvára nem éri meg mondjuk több tíz millióért hálózatot telepíteni, csak hogy neked olcsón legyen gyors neted.
Van, aki hegyen lakik, más vízparton, megint más meg közel az autópályához. Egyesek földszintes házban, mások 10 emeletes panelban.

Az, hogy milyen net van, szintén egy tényező, és KIBEBASZOTTUL NEM EVIDENS ÁM, hogy neked is jár alanyi jogon bárhol, ami a másik hülyének megadatik a 200 lakásos panelban. Sőt, pont fordítva.
Budapest közepén is simán szerződéses szolgáltatója van a csili-vili új építésű háznak, és hiába van a környéken UPC, Digi és T is, te akkor is a Bakátsnet, meg a Com.unique nevű szolgáltatótól vásárolsz töredék olyan netet - kétszer annyiért.

Zugló legvége, Digi: 6500Ft az 1 gigás (most rámértem, éppen 750 lefelé és (!) 200 felfelé a gyakorlatban, routeren át)
Belváros, Keletitől 2 sarokra, 'kötelező kisszolgáltató': 6000FT a 30/30-as, vagy a 100/10-es net.
...ÉS ez a legnagyobb csomag, szóval háromszor ennyiért sem kapsz jobbat, mert nincs.

Az van, hogy manapság a széles sávú internet/megfelelő 'média' szolgáltató legalább olyan fontos szempont egy ingatlan kiválasztásánál, mint hogy van-e a lakáshoz garázs. (Csak ez még keveseknek tudatosult egyelőre.)

>>> Bandido: Nem hittem, fejből nekem sem megy (legalábbis kellő magabiztossággal), így egyszerűen rákerestem és megnéztem az átváltást, mielőtt leírtam, hogy reálisan ~500. (Azért írtam hozzá, hogy ha netán vmit elnéztem egy halom nullával, akkor ne legyen ciki ;) )

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Elhiheted, tökéletesen tudatosult mindez, de attól még háboroghatok rajta nem? Piaci helyzettel való visszaélésről van itt szó, ahol a cég szempontja tökéletesen érthető, de ettől még felmérgel.

Az van, hogy manapság a széles sávú internet/megfelelő 'média' szolgáltató legalább olyan fontos szempont egy ingatlan kiválasztásánál, mint hogy van-e a lakáshoz garázs

Szerintem ez borzalmas túlzás, bár kinek mi a preferenciája. A legtöbb embernél az ingatlan kiválasztása ott kezdődik, hogy mit tud megfizetni. Ha csak lakást, akkor ez várost jelent, tehát csak a környéket kell kinézni, ahol azért bőven vannak fontosabb szempontok (munkahely elérhetősége, jó ovi/suli, nyugis környék, jó parkolás, stb) mint egy megfelelő 'média' szolgáltató.
Ha meg ház, akkor:
a) ha nagyon sok pénzed van -> lásd az előbbi
b) ha kevés pénzed van -> falu, itt meg aztán pláne a munkahely elérhetősége lesz a prioritás és nem az, hogy az adott helyen csak az invitelnek van hálózata.

nade mindenkitől bocs a hatalmas offért.



Mivel élnek vissza? Ők árulnak vmit, ami neked kell, nem akarja senki rád tukmálni, tudsz nélküle élni, alternatíva is van valójában bőven (mobil net, mikrós szolgáltatók, stb.). Ha meg olyan kurva jó biznisz lenne árulni, nem csak egy cég csinálná. Mindenki a saját érdekeit nézi. Nem, nem a tiédet.
Ne legyél elbutult fogyasztó, aki azt hiszi, hogy neki minden alanyi jogon jár és csak élősködnek rajta a szolgáltatók. Úgy csak csalódni fogsz a világban, sokszor.

Nem, nem borzalmas túlzás. De hát miről is beszélünk, hiszen éppen most sírsz azért, hogy nálad szar, de közben nem tekinted prioritásnak ezen kondíciót lakhely választásnál, vagyis hogy jó legyen. (De a szolgáltató az fektessen be akárhány milliót, ami sose térülne meg, hogy utána töredék annyiért adhasson neked sokkal jobb netet - ahol éppen kedved van lakni, ott azonnal és mindig! Reális.)

Tehát az van, hogy közlöd, hogy nem fontos, majd sírsz, hogy szart kapsz. Pedig így van ez minden mással is: ha nem tekinted prioritásnak, akkor csak szerencse kérdése, mit kapsz.

Van, akit a túl sok vízkő, meg a terasz hiánya zavar. Téged a szar net.
Vagy számít ez annyira, hogy megoldod, vagy ne sírjál, hiszen ha neked nem számít, akkor mást miért érdekeljen? Előbb-utóbb mindenhol egyre jobb net lesz - a többi csak rajtad múlik.
...és igen, ha garázs, metró a sarkon, szép kilátás, saját park, nagy tetőterasz, portaszolgálat és gigás net is van, akkor az nem annyiba kerül, mint egy retkes panel, ahol csak véletlenül jó net van (mert egy kurva kaptár), meg esetleg szép kilátás - de csak ha jó irányba néz a konyhai ablak.

10 misiért kapsz egy szép vidéki házat gyümölcsössel, vagy egy belvárosi lakást is. Mindkettőnek megvannak a maga velejárói.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Azzal élnek vissza, hogy nincs versenytárs, monopol helyzetben vannak és ez meg is látszik a szolgáltatás árán, de még mindig nem értem miért nem háboroghatok emiatt. Attól még nem fogok elköltözni, hogy 5ezerrel drágább a netem, vagy nem tudok twitch-en streamelni, esetleg nem tudom feltölteni a családi videokat a felhőbe 10sec alatt.
Felbaszhatna az is, hogy a helyi kisbolt másfélszeres áron adja a cuccokat és nekem 15 km-et kell vezetnem azért, hogy annyiért vehessem meg a májkrémet, amennyiért a városiak gyalog strandpapucsba lesétálva a közeli hypermarketben. :D Simán panaszkodok, hogy nálam ez a helyzet, fasznak kell ezt is így túlmisztifikálni.



Hiába van igazad Gifter ha a hazai lakosság lehetőségei ingatlan vásárlásra a bányász béka alatt vannak. Olyan helyen lakom ahonnan nem lenne nagy kár költözni, csak kb. annyi esélyem van mint lottó telitalálatra. :) /OFF



Ez nem visszaélés. Magát a fogalmat se érted, vagy a szót használod rosszul.
Ha te lennél az egyetlen a környéken, aki egy adott szolgáltatást nyújt (amibe előtte egy halom pénzt/tudást/időt fektettél), akkor te nem kérnéd meg az árát? Jah, persze, te jófejségből éhbérért csinálnád, hogy mindenkinek megérje, csak neked ne.

Te is indíthatsz egy szolgáltatót, senki nem tiltja vagy akadályoz meg benne, hajrá. Adjál ötször gyorsabb netet töredék annyiért, elsőként magadnak. Egy laza 100 millás befektetés, ki nem szarja le, hogy megtérül-e.

Mindenki tökre szeretni fog - meg majd arra is rájössz gyorsan, hogy ez a 'képzelt korrektség' mibe került neked.

Komplikato: r-el írjuk és láthatóan te sem érted, hogy kizárólag rajtad áll, hol laksz. Elhatározás, akarat és persze egy felelős döntés kérdése az egész: Eldöntöd neked mi a fontos, mit akarsz kapni a pénzedért. Mindenre garantáltan nem futja, tehát választani kell.
Amire meg nem futotta, az nem egy harmadik fél gonoszsága, hanem egyszerűen ÍGY JÁRTÁL, mert ezt választottad.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Én kérek elnézést amiért a lehetőségek hazájában a széles lehetőségek közül ennyire rosszul választottam úgy kb. 6-7 millió emberrel együtt. Akkor inkább fognám a rossz karmára.
P.S: A nevedért meg bocsánat, nem tudom miként történt, mert valahányszor leírom elhatározom odafigyelek arra a betűre. Lehet esedékes lenne egy keyboard tisztítás.



Azt csak te tudhatod, hogy rosszul választottál-e. Sztem csak más előnyöket választottál, ennyi.

De az elmúlt 24 órában megbeszéltük, hogy:
A magyar hálózat mind lefedettség, mind sebesség, mind ár terén átlagon felüli (a jó értelemben), avagy lazán 'világszinvonalú'.

A karma nem az, hogy neked szar neted van drágán, hanem hogy világszinvonalú neted van nem túl drágán, de te mégsem vagy vele elégedett. (Esetleg még egy kicsit irigy is vagy másokra, akiknek még jobb van, még olcsóbban.)
Pedig csak a fizetésed kevés, arról meg speciel pont nem az internetszolgáltató tehet.

Ez a karma. Hogy a magyar nem érti, hogy mi nem stimmel, ezért minden másban látja a hibát, csak ott nem, ahol valójában van.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Örülök, hogy más már leírta, hogy nem fog menni, mert valóban nem.
Vajk, ne matyizz, vedd meg valamelyiket, vagy keress egy drágábbat.
Ha okos vagy, akkor veszel az eszközeid elé egy túlfeszültség védelemmel ellátott hosszabbítót és utána kötöd be őket. Nekem 8-10 éve van dlink, ez a 3. és semmi bajuk nem volt, elajándékoztam őket és most is mennek hibátlanul, persze ez sem garancia.



Te képtelen vagy túllépni ezen mi? Életedben nem panaszkodtál még. Lehet Nigériában nincs olyan net mint magyarországon, de nem ott élünk. Lehet Svédországban többet keresnek az emberek, de nem ott élünk. Miért fáj az neked, ha valaki szóvá teszi, hogy lényegesen drágább/szarabb a netkapcsolata, mint másnak. Jó lenne ha gyorsabb lenne, mert lenne lehetőségem pár olyan dologra amire most nincs, de ez a szempont olyan távol van a lakhelyválasztást eldöntő más szempontoktól, mint ide a sarkcsillag, kár ezzel vitatkozni.
Itt nem arról van ám szó, hogy ahova költözök van e net szolgáltatás vagy nincs. Olyan helyre nyilván nem mennék, ahol nincs, de dolgozni se mennék olyan környékre.
A panaszkodástól nem leszek irígy, és felakasztani sem akarom magam mert 'szar' helyre költöztem. Tisztában vagyok minden előnyével/hátrányával, de úgyse hiszed el.
A lényeg, hogy hozod a formád, és a közönség ezt szereti. Részemről vissza a pc building-hez.



Moderálva: offtopik és sértő.
Kérlek, hanyagold mások ostobának nyilvánítását a továbbiakban!

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Moderálva: offtopik és flémkeltő
Kérlek, a jövőben inkább a "Megcsörgetem a moderátorokat!" gombot nyomkodd, ha zavar egy hozzászólás.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Megvettem Lou-tól a routert hazafelé. Jelentem, még nem nézett ki gilisztának!

"Mi egy cipősdobozban laktunk, salak volt vacsorára, és apánk minden éjjel hidegvérrel legyilkolt minket."



Na ez egy ár/teljesítményben bölcs döntés volt, grat!



A rossz nettel kapcsolatos képet találtam : )



ON
Igazi beteg gép. Ha jól értem 2db 14 magos Xeon (miért nem 2x18? :D ), annyi ram ami belefér a lapba, meg 7db Fury Mini. Mindezt egyetlen célból, létrehozni egy gépet ami virtuálisan felosztva egyszerre 7 játkost ki tud szolgálni.
rwurl=https://youtu.be/LXOaCkbt4lI



Milyen fülhallgatót tudtok 15k-ig (nem zárt fültokos) bezárólag aminek le lehet szedni a szivacs részét tisztítás céljából?

Everyone wants to shine like a diamond, but no one want to get cut



Moderáltam egy kört, aminek nyomán ezennel egy-egy figyelmeztetést kiosztottam Grifternek és Zaxxnak, illetve megtrimmeltem egy kicsit a topik végét, hogy ne kezdje el senki újra azt, ami nem ide való. A Filozófiai topikban lehet egy részét folytatni, de a személyeskedő, lenéző, túlságosan trágár és flémkeltő hozzászólások ott is moderálva lesznek.
Kérem a tisztelt társaságot, hogy az egymásnak be- és visszaszólás helyett inkább szóljanak a moderátornak az erre szolgáló ikon segítségével, ha valami szabálysértőt látnak.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Címmel ellentétben nem 1 CPU, de...
rwurl=https://www.youtube.com/watch?v=LXOaCkbt4lI



Kicsit furcsanak talalom, hogy a korabbi beszelgetes alapjan nem tartjatok mar elvarasnak a 802.11ac es ezzel egyutt az 5 GHz tamogatasat nem alap kategorias router eseten.



Legközelebb talán a gilisztákat békén hagyják.



Én csak megyek és az összes kommentemet törlöm: úgy tűnik, Strato visszahatóan is alkalmazza a szabályokat. Ami tök jó, mert psi meg szarik bele, szóval akkor most a júzer úgy "érezzen rá" arra, hogy adott napon merre fúj a szél. Én nem sértődöm be, de ez mindkét oldalról hülyeség volt szvsz.

Mindegy, legalább vannak szabályok a homályos etikett helyett, az meg tök jó, hogy az első javaslat nem lett kiherélve, mert "törvénykönyv", szóval power to you, sir.

Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Az ünnepi időszak után most jutottam oda, hogy ne csak a szokásos, személyes érdeklődésemnek megfelelő topikokat pörgessem át, hanem alaposabban, moderátorként is szétnézzek, emiatt a spét. Én ilyenkor ennyit és ilyen reagálási idővel tudok teljesíteni. Az ügynek semmi köze az új szabályzat élesítéséhez. Sőt, szándékosan később élesítettem az új szabályzatot, hogy még véletlenül se merüljön fel a visszaható hatály kérdése.
Nem gondolom, hogy a Grifter-féle lekezelő hangnem, illetve az általad emiatt tanúsított piszkálódás beleférne a régi házirendbe vagy úgy általában a netikettbe. Moderátorként (és mezei fórumozóként is) úgy gondolom, hogy egyik sem konstruktív, nem épül tőlük a Rewired, ezért moderáltam mindkettőt.
Igen, korábban ezeknél sokkal durvább dolgok is moderálatlanul maradtak, aminek megvannak a maga szerencsétlen okai, de én most már úgy gondolom, hogy elég lesz ebből ennyi. Visszamenőleg nyilván nem, de a továbbiakban, ha szükség van rá, akkor aktívan moderálni fogok a magam ütemében (remélhetőleg inkább előbb, mint utóbb), amíg bele nem unok, meg nem utálom, vagy a többség nem közli velem, hogy túltolom, és inkább hagyjam abba.
A figyelmeztetés nem stigma, arra való, hogy aki kapja, az magába szálljon, és ne kövesse el újra ugyanazt a hibát. Részemről ennyi történt, nincs harag, és nem szeretném ezt a témát ebben a topikban folytatni. Privát üzenetben haladhatunk tovább, ha úgy gondolod. Az itteni terep újra a PC-buildereké.

Steam: mrstrato
Cserekulcs listám



Ezt sztem képek ill. leírások alapján elég jól ki tudod szűrni (az új Logic-on pl. elég jól látszik, hogy nem annyira), de a többségnek levehető.

max-pain: Azt se tudom melyik mit jelent.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!