Jelenlegi hely

Star Wars

Utolsó bejegyzés


Egyszer még ki fog róla derülni, hogy magyar

"He is of German, Swiss-German, English, Scottish, and distant Dutch and French descent."
Valójában ~kétszeres reinkarnáció:
https://en.wikipedia.org/wiki/Gy%C3%B6rgy_Luk%C3%A1cs_%28politician%29
https://en.wikipedia.org/wiki/Gy%C3%B6rgy_Luk%C3%A1cs

ibi amentia latet



Ha olyan kommentet látsz tőlem, amit kevesebb, mint 5 perccel korábban posztoltam, ne olvasd el, mert még írom.



Ezek a bevételi kérdések tényleg ennyire érdekesek és csak én nem értem a lényegét? Mikor lépi át az 1 milliárdot, 2 milliárdot, 10 milliárdot... Nem akarok rosszmájúskodni, de ez kb annyira izgalmas, mint annak drukkolni, hogy lesz e holnap -10 fok, vagy csak -9 lesz :D. Na mindegy, ha valakit ez érdekel, oké, csak segítsen elmagyarázni a benne rejlő izgalmakat.



Segget csinált a szájából. Anyagilag érdekelt még, hogy bocsánatot kért?


Zoo képe
Zoo
Földieperhivatásos Grammar NaziDonatorCsillag

Akkoriban jött be az egész blockbuster típusú filmgyártás,

Azért voltak előképek. Akár az Elfújta a szél, akár a Ben Hur (ás ennek pár brutális díszletes és statisztás rokona) tarolt korábban. Számítási módtól függően az előbbi el tudja verni bevételben az Avatart is az örökranglistán.

A most élő generációk számára persze az SW a blockbuster, mert ők ezek nőttek fel, vagy megförökölték a szülőktől (eleve "gyerekesebb" a téma és körítés), meg ugye eleve trilógiáról van szó, csak ott voltak a felújított verziók és az előzmények, a sorozatok, a játékok, a gyorséttermi menühöz kínált fugárák stb. Szóval nemcsak blockbusterré, hanem folyamatosan szinten tartott franchise-zá is vált, és ma már a médián és a közösségi oldalaknak köszönhetően is megkerülhetetlen a létének ismerete.

Sors bona, nihil aliud.



:DDD

Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenre képes.
Akinek humora van mindent bír, akinek nincs az mindenre kényes.



Ami nem lenne akkora gáz (végülis...), ha nem fejtettem volna ki részletesen az imént, hogy ennek mi az értelme, milyen rétegei vannak és hogy valójában nem a számokra való maszturbálásról szól.
A realitásról, a valós érdeklődés méréséről, vagyis arról, hogy valójában hány ember ült be rá, ahhoz képest, amit a készítőktől a médián át az itt rohangászó átlag hülyéig mindenki be akar 'valamilyennek' állítani, meg viszonyítási alapként használni.
Meg még arról, hogy ahhoz képest, amit a média gépezet éppen hazudik (bármelyik irányba), a valóságban hogyis néz ki a dolog.
Szóval hogy amikor az index-es 'szakújságíró' tükörfordít egy angol nyelvű parasztvakítást (mind1 melyik irányba, csak legyen túltolva, mert arra jön a klikk), meg amikor a sok kis összeszedetlen és fogalmatlan hülye magyarázza pl. itt fórumon az ő saját véleményét a világ nagy folyamatairól, akkor talán vmi valós adat is támassza már ezt alá. Csak úgy mellékesen, a teljesség igényével..

Értem én, hogy ez első sorban a hülyéket és tudatlanokat zavarja, akik csak a teljesen megalapozatlan, egyéni kis korlátolt véleményüket kívánják úgy beállítani, mint végső igazságot (amiben ez ugye nagyon zavaró, mert pl. meg kéne érteni, az meg általánosban kisebb számokkal sem ment)...

...de azért engedtessék már meg, hogy ne legyen mindenki kötelezően ennyire vak és ostoba, és ne legyen már szégyen, hogy utánanézek, a többiek mégis milyen számokkal dobálják egymást.
Vagy tényleg ekkora szégyen, ha vki valóban kíváncsi, át tud váltani pár számot, meg reálértéken számol, netán fel tud fogni egy aránypárt?

Ilyen kibaszott nagy szégyen 8 osztályos matekot megérteni, hogy sorban álltok, hogy ágálhassatok ellene? Sőt, annyira menő hülyének lenni, hogy már az a normális, ha vkit nem is érdekel a valóság, csak a saját kis nyomorából hajlandó szemlélni a világot? TÉNYLEG?

Gyönyörű.

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Itt se kell túlozni, meg mindenféle 8 osztályos matekot belemagyarázni :D.
Engem spec. nem hatnak meg a bevételi adatok és szimplán csak rákérdeztem, hogy mit lehet ezen ennyit csámcsogni. A filmről alkotott vélemények, teóriák sokkal jobban érdekelnek mint az, hogy hányan ültek be megnézni. Ki lett már egyszer fejtve? Lehet... nem olvasok el minden postot minden egyes topikban. Ha ennyire sokat vitatott témára kérdezek rá, elég egy #comment szám is ahol utána lehet nézni a véleményeknek.



Semennyit nem kéne rajta csámcsogni, ha:
- senki nem 'osztana' égbekiáltó hülyeségeket és végtelenül naiv elképzeléseket
- senki nem húzna elő számokat, amiknek önmagukban valóban semmi értelme (viszonyítási alap nélkül édesmind1, milyen kicsi vagy nagy egy szám)
- ha hihetne benne az ember, hogy az átlag halandó tud írni, olvasni, számolni, és nem csak egy tudatlanságára büszke droid

Az átlag halandók körében folyó viták nagy része nem álláspontokról szól, hanem pusztán arról, hogy ki tudja a másiknál is rosszabbul.

// Ha pedig nem olvasod a korábbi hozzászólásokat, de közben sokadikként állsz bele ugyan abba, akkor ne csodálkozz, hogy elüt a vonat :P

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



ibi amentia latet



“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



"(Amit mostanában Lucas előad... szóval hogy mindig van lejjebb. Egyszer még ki fog róla derülni, hogy magyar.)" (És az EP1-3 részt csak azért csinálta, hogy kibasszon a szomszéddal)

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Azért remélhetőleg a többnyire pozitív kritikák és a jó bevételek nem mennek majd a következő rész(ek) rovására. Szerencsére a Looper nem ok a pesszimizmusra 7.5/10-e az SW témában már 9 körüli lenne nekem.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Ó dehogy. Az évenkénti futószalag megjelenések fognak a következő részek rovására menni.




2 évet kap mindenki egy részre minimum, illetve van amelyik még többet, mert már most készülnek rá, Han Solo, vagy Boba... szóval, nem hiszem, hogy igazad lenne.
Sőt talán a köztes részek még jobbak is lehetnek, mert szabadabb a világ, szerezd meg a tervrajzot, válj csempésszé, légy halot apu örököse, de ennyi...:)


LY képe
LY
Donator

Ami azt illeti, pont a Force Awakensre volt a legkevesebb idő a gyakorlatban: Abramsnek úgy 2 év jutott összesen, és ráadásul azzal kezdtek hogy Michael Arndt scriptjét kidobták úgy, ahogy volt. Wikipedia szerint 2013 októberben volt kb. a restart, ez a bemutatóig a logisztikai dolgok miatt tényleg szinte napra csak 2 év.
Ez egyrészt jól magyarázza a sztori botlásait, a meg nem valósult ambíciókat, másrészt meg ezek alapján tényleg sokkal több - és így remélhetőleg elegendő - időt ad a VIII. scriptjének kipofozására. Nyilván a XI.-ről még a Disneynél sem tudnak sokat, de ott befejező (?) részként sok mindent az addigi történések fognak meghatározni, mint a Jedi esetében. Plusz nyilván figyelni fogják a közönség reakcióit is; ezt még az eredeti trilógiánál is figyelembe vette Lucas, pedig akkor sokkal kevesebb csatornát tudtak figyelni.
Például amit ne becsüljetek alá: Kylo Ren jóképűsége (és gondolom Rey mint erős női főhős) nagyon jó eszközök a női nézők megszólítására :)

Az érdekes kérdés itt a Rouge One, nagyon keveset tudni róla; de ennek a scriptjére sem volt sokkal több idő, lévén 2015-ben kezdtek csak el dolgozni rajta. Elvileg könnyítés, hogy nem kell előre gondolkodniuk... de nem lepne meg, ha hagynának felvehető szálakat benne egy esetleges folytatáshoz (ugye a Marvel filmekből is már inkább 2-3 jön évente).
Mondjuk szerintem a legérdekesebb eleme az, hogy az eredeti trilógia idején játszódik, nagyon kiváncsi vagyok hogy a látványvilággal mit kezdenek (originál rohamosztagosok, X-wingek stb). Ez nyilván a másik két "antológia" filmre is érvényes, de azokban a szereplők miatt a Birodalom és a felkelők jelenléte valszleg kevésbé lesz hangsúlyos.
Egyébként nekem az FA-ban valahogy átjött az a benyomás, hogy a Falcon és a két droid is már ilyen lestrapált, elavult cuccok - működgetnek még, de közben a világ már régen túllépett a szintjükön. Talán a legjobb példa egymás mellé rakni az új first order TIE vadász és a Falcon tüzérének a műszereit.
Úgy tűnik, hogy itt is a Marvel filmek mintáját követi a Disney, és felépítettek egy, a konkrét filmek stábjától kb. függetlenül dolgozó concept art csapatot, amivel jól össze tudják fogni a filmes univerzumot. Ezt először pont a RO-ban lehet majd megítélni, ha jól gondolom akkor a technológia nagy része ott is kicsit elavultabbnak fog érződni.

A bevétel dolgok meg szerintem azért érdekesek lehetnek abból a szempontból, hogy a "szájhagyomány" és a rajongói érdeklődés erejét szépen meg tudják mutatni.
Az Avatar és a Titanic is nagyrészt két dolognak köszönhette szerintem a nézettségét: egyrészt szélesebb tömeget tudtak megszólítani, mint amit a film zsánere vagy műfaja diktált volna, másrészt pedig nagyon sok néző beült rá még egyszer vagy kétszer. 2009-ben azért már volt facebook (meg iwiw :) és jól emlékszem arra hogy mennyire meglepetten láttam hogy milyen ismerőseim lelkesednek az Avatarra ;). Egyik sem lett ugyan annyira maradandó és meghatározó popkulturális tényező (bár Titanicos mémeket lehet azért még látni néha-néha), de abban azért biztos vagyok, hogy az Avatar folytatások - vagy legalábbis az első közülük - újra meg tudnak majd mozgatni nagy tömegeket, emlékezni fognak az első részre az emberek.

De szerintem az már most látszik, hogy a Force Awakens legalábbis hasonló léptékű reakciót generált, ekkora domestic bevételhez már komoly újranézések is kellenek - még ha nyilván nem is érhet fel a New Hope szintjéhez, amikor az emberek képesek voltak újra beállni a pénztárnál a sorba, miután kijöttek az előadásról ;) Plusz alig 2 hete megy a film, nagyon sokan vannak akik még mindig nem látták, de esélyes hogy már csak a népszerűsége miatt előbb-utóbb be fognak ülni rá.

Egyébként teljesen jogos az az érv is, hogy az inflációval korrigálva a mai számok már messze nem olyan szépek, tehát a valós érdeklődés messze nem akkora, mint amit a NH vagy akár anno az Elfújta a Szél produkált. De ugye a hetvenes években maximum a kábeltévé lehetett alternatíva, a harmincas években meg még az sem; ennek fényében azért még mindig erős nézői reakció az, ha valaki kétszer vagy háromszor is képes moziba menni a csillió egyéb lehetőség helyett.

Ja és azt tenném még hozzá így a végére, hogy szerintem azért messze nem volt garantált ez a siker, még a marketing és a média jelenlét ellenére is lehetett volna - könnyedén - olyan a film, hogy a mostani bevételnek akár a felét sem tudja elérni.



másrészt meg ezek alapján tényleg sokkal több - és így remélhetőleg elegendő - időt ad a VIII. scriptjének kipofozására.

rwurl=http://files.sharenator.com/Awesome-s305x225-77035-1020a.gif

Ja és azt tenném még hozzá így a végére, hogy szerintem azért messze nem volt garantált ez a siker, még a marketing és a média jelenlét ellenére is lehetett volna - könnyedén - olyan a film, hogy a mostani bevételnek akár a felét sem tudja elérni.

Ezt megcáfolhatjuk az előre eladott jegyek számával, hiszen bármilyen szar lehetett volna, az max. most kezdene csak el igazán meglátszani a számokon.
(IMAX-be még most is csak első sorba kapsz jegyet, karácsonyi szezon volt nulla 'ellenféllel' a mozikban, hónapokra előre árulták a jegyet, miközben foglalás nem volt, stb-stb.)

Szóval tartom, hogy az biztos volt, hogy kurva nagyra fújták a lufit.
Az érdekes az lesz, milyen gyorsan ereszt le. (Az Avatar-t még március-áprilisban is vígan vetítették)

“The power of accurate observation is commonly called cynicism by those who have not got it.” - G.B. Shaw



Kb ugy fog leereszteni mint egy normal, de a kozonseg altal azert kedvelt film. Csak sokkal nagyobbrol indult.



Blu-ray / DVD megjelenes pletyi:

I was Notified, STAR WARS:TFA will not be on DVD/BLU RAY/ON DEMAND/DIGITAL DOWNLOAD ETC UNTIL JUNE.

Any Site, Walmart, Best Buy, Online Sites, who post otherwise are taking educated guesses. We have the Exact Date penciled in, it has not been released to anyone outside of the company. so any site who posts the date is LYING.

From what I hear . we plan of Re-Releasing it back into theaters around Easter with the Teaser Trailer for Rogue One attached.

Szamomra nehezen hiheto az utolso bekezdes...



Eléggé nehéz elhinni valóban, csak akkor tudnám elképzelni ha lenne valami bővített kiadása, de ahogy ki lehetett venni eddigi kommunikációkból nem hiszem hogy lesz. Plusz nem hiszem hogy sok értelme lenne bedobni egy re-releaset a supermen fim mellé. Előtte két héttel zootopia, utána meg Jungle Book. Áh, nagyon erőssen kétlem. :D



Én arra leszek kíváncsi, hogy a többi filmnél is követni fogják-e a "lehetőleg mindent megépített díszlettel és jelmezekkel forgatunk" mentalitást vagy ez csak amolyan egyszeri alkalom volt.

Choose your next words with excpetional care!



Joda írta: erőssen kétlem. :D

erőssen ?
rwurl=https://i.ytimg.com/vi/N4vf8N6GpdM/hqdefault.jpg

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök



Angol tudósok szerint a fenti hozzászólás nemcsak a szerző, hanem egyben az egész emberiség egyetemes véleményét is tükrözi.



Én grammar náci vónék. A kiejtési kihágásokkal a kiejtés náci kollégák foglalkoznak.

zenész-zeneszerző, humorista, filozófus ?, great/terrible coordinátor, játékfejlesztő, rannygazoo csatár, 50% hipster 50% redneck 50% retard, pókfocikapus, yarpler, hangmérnök


LY képe
LY
Donator

Egyrészt ez a film is tele volt CG-vel, várom is már az fxguide cikket; meg jó pár lény bénácska is volt a bábos megoldások miatt. A prequelekhez fogható greenscreenezésre persze nem számítanék, kellenek a rendes épített díszletek - de szerintem logikusnak tűnik, hogy egy picit mozdulni fog az egyensúly. Aztán hogy ezt mennyire lehet majd észrevenni, meg mit fognak kommunikálni, az már más kérdés :)


Lou képe
Lou
Donator

ez mán vót? (gondolom 10 évvel ezelőtt a prequel-eknél)

majdnem megnéztem másodjára a filmet, de nem tudtam elszabadulni 30-án munkából. pedig most vittem volna a gyerekszemeimet. egy befőttesüvegben.

"People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy. It is in a glass jar on my desk."
- Stephen King



A mai nappal egyutt: $1.51B (Domestic: $740.27M, Overseas: $770.5M)
Az unnepek vegevel innen indul a komolyabb eses...



Ryan Johnson eddigi filmjeiből ítélve az Ep8-nál simán várható



Az ominózus theatrical trailerig, ami egyben a jegyeladásokat is megnyitotta kb. úgy voltam hogy "jön új SW? Okay."

rwurl=http://i.imgur.com/IHQwx1k.png

Szerintem addig vakon lövöldözés volt minden tipp, ami a film sikerének hatalmasságát jósolta. Azután, hogy két hónapos elővétellel hetekre lefoglaltak néhány mozit már könnyű volt okosnak lenni.

Disney egy iparosműhely, és minden jel arra mutatott, hogy szarrá akarja fejni a franshiset. Illetve egyre inkább arra mutat :) Mindenesetre az a trailer telitalálat volt és a megfelelő húrokat pendítette meg a közönségben, ahogy utána a film is. A folytatásban kiderül, hogy mennyire volt vakszerencse. Én rendíthetetlenül abban a táborban vagyok, aki azt mondja, hogy "jó volt, de a folytatásban kérünk valami újat is."

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!