Jelenlegi hely

Világvégehangulat és üvöltőszoba

Utolsó bejegyzés


Ha egyszerre több szelvénnyel játszol, ott lehet helye a taktikának. Pl.: veszel 10000 szelvényt, nagyobb valószínűséggel lesz telitalálatos az egyik, ha különbözőek a megjátszott kombinációk, mint, ha mind ugyanaz az 5 szám.
De, hogy addig miket húztak ki, meg milyen gyakran, attól független az aktuális sorsolás. Ezt tuti biztosan állítom. És remélem, felbukkan doktor professzor SleepyOne, és neki majd elhiszed.



Szerintem inkább igyunk, annak több esélye van. :D



nem nekem kell elmeselned :)

Parizer forever.



Beszoptam valami fost, két napja retek szarul vagyok. Percenként kábé 200 köhögés, fáj már tőle a hasam, a hátam, mindenem.

Érdekes, hogy komoly lázas tünetek vannak mellé (reszketés, hidegrázás, ízületi fájdalom, kiszáradás, stb) de nem nagyon megy 38 fölé a lázam, ilyen 37-38 között ingázik, de mindenestre ugyanolyan szar amikor 37,2 mint amikor 37,9 :D

Az orvos nem írt fel semmit, azt mondta antibiotikumot nem hajlandó, ezt ki kell feküdni. Csak szerintem ez így marhára egy hét szenvedés lesz.

Chief Exorcist



Mivel antibio max bakteriális szövődményekre jó, emiatt nem is kell. Vírusra nincs gyógyszer, az az immunrendszer dolga.

"Aztakibebaszott eget, lett egy matchem Tinderen"



Jogos, mindig elfelejtem hogy az antibiotium nem egy random csodaszer 😅😅

Pedig jó lenne, ha lenne valami, mert ez az ágyban szenvedés ez rettenet.

Chief Exorcist



Pedig covid alatt toltak antibiotikumot mindenkibe ugyanugy, es sokan jobban is lettek tole. Eleve meggatolja a bakterialis felulfertozest, amit a virustol legyengult szervezet amugy konnyen becophat.
De én ezer eve azt mondom h egy egeszseges felnott embernek egy megfazast ki kell fekudnie 3 nap alatt meleg teaval meg sos pereccel.



Fuuu bazz de megkivantam most a sós perecet :o

Chief Exorcist



Azért van olyan betegség, mint amiket a Pneumococcus baci okozhat, amire ha nem kapsz rendes és elég hosszú antibiotikum kezelést, akkor hetekig fetrengesz tőle. Ha pedig gyenge az immunrendszered, öreg vagy, vagy "csak" megszívod a rengeteg szövődmény közül valamelyikkel, akkor neked reszeltek. Persze ez egy extrém példa, de pont eléggé sűrűn előforduló. Biztos van jó pár ritkább betegség, ami szintén zenész.
Persze az antibiotikum is okoz rengeteg rossz dolot az ember szervezetéseb, például kinyírja a bélflórát. Az meg elég sok mindenre kihat, például az idegrendszerre, visszaszerezni meg marha nehéz, az ilyenre kapható készítmények nem tudnak egy-kétezer féle bacilust visszaállítani.



na visszavonok mindent magyar egészségüggyel kapcsolatban :D
Beutalóval vérvételi időpontot Debrecenben november 19-re tudtak adni :DDD Több, mint 1 hónap! Egy szaros vérvételre baszki! Régen háziorvosnál nővér levette reggel, délutánra eredmény megvolt. De ezt valamiért megszüntették.
Tényleg kinyírni akarják az embert. Eddig úgy volt, hogy magánszolgáltató üzemeltette a labort a vérvételi helyeken, most visszavette a Debreceni Klinika Központ, nesze neked, nincs is kapacitás...



par ezer ft-ert barmely maganszolgaltato leveszi. idopontra mesz, nincs sorbanallas.

Parizer forever.



idopontra mesz, nincs sorbanallas

Oké, de ez így ment eddig állami ellátással is. Nem nekem probléma ez igazán, hanem a sok kis öregembernek gondolj bele...



Ja, 5000 a vérvétel és a labor olyan 10es rá. Végül is minden a legnagyobb rendben, csak minek fizetem az egészségügyi járulékot?

"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás" -ismeretlen gerilla feljegyzése



"Jaj de jó az egészségügy."
hirtelen beleütközöl a legkisebb kellemetlenségbe
"Tényleg kinyírni akarják az embert"
:DDD



Nem azt mondtam, hogy jaj de jó, de annyira rossz tapasztalatom nem volt eddig vele, lásd 2 éve a vérvétel is tök flottul ment, én meg személyesen ennyit tapasztalok hál'Istennek az eü-ből.
De rokonoknál is aránylag rendben ment minden itt Debrecenben, Miskolcról pl. már sokkal rosszabbakat hallok.
Ugye a városok élhetőségi indexének egyik jelentős indikátora az eü ellátás, ebből a szempontból is kiemelkedő volt eddig Debi, de most úgy látszik vagy a klinika vezetés vagy a kurmány szivatása kezdi ezt is lerombolni.



ha már témánál vagyunk pont jókor jött ez a hír is. pro tipp: ne vérezzen a segged.
https://telex.hu/belfold/2024/10/16/hat-oraval-a-hivas-utan-erkezett-a-mento-a-beteg-meghalt-a-korhaz-fele
Lehet vannak jó helyek de ha BP-n ilyen szintű az ellátás az elég jó indikátora a helyzetnek.



a labor ingyen van beutaloval. hat akkor allj sorban az allamiban, kb. 1 ora nalunk.

Parizer forever.



baromsag. akkor miert nem ez az indikator?

https://infostart.hu/sport/2024/10/15/olyan-durva-rugast-kapott-az-eto-f...

valoszinuleg hibazott a diszpecser/doki

Parizer forever.



14:47 főorvos hívta a mentőt - sürgős, azonnal
17:08 sürgetik a mentőt
18:20 sürgetik a mentőt
18:27 sürgetik a mentőt
20:03 nagyon sürgetik a mentőt
22:11 sikeres átadás

amit te linkeltél az kellene legyen az alap. amikor nem így van az nagyon baj. szerinted mi lett volna a focista gyerekkel ha ő is 7 órát vár mentőre? amúgy nemrég találkoztam egy mentős barátommal, mesélte hogy kevés az autó, az is szar és egymásnak könyörögnek különböző pontok hogy adják már kölcsön vagy hagy kapják vissza a másiktól.



valszeg a diszpecser elbaszott valamit es valoszinuleg valamilyen eroforrashiany is volt.

Parizer forever.



Közeledünk a megoldáshoz, büszke vagyok rád.



szal valszeg valaki valahol valamit elhibazott es ebbe egy masik valaki belehalt.
de no problem, mert egy fotballistat megmentettek!
ertem a logikad.

"okey-dokey!"



Gabika a counterweight, a mérleg nyelve, az aki elhozza/elhozta a balanszt az erőben



az emberek minden munkaban folyamatosan elbasznak valamit. csak az euben ebbe konnyen bele is hal valaki. aztan valakik meg politikai cellal ezeket a KIVETELEKET altalanosnak mutatjak be.

amikor rosszul lettem fodbalon, 10-15p alatt kiert a mento.

amikor egy jomunkasember ajult el egy epitkezesen a kozelben, akkor is 10p alatt kiert (en hivtam es tartottam a kontaktot amig kiertek)

ez mindketto par honapos sztori.

Parizer forever.



rosszul lettél foci közben?!



igen, erosen szedultem, aztan hanytam. a mentoautoba se tudtak kivinni, ket ember nem birt megtartani, be kellett hozni a hordagyat.

szerintem irtam :)

Parizer forever.



Remélem nem kell kibújnod a buborékodból soha.
Mondjuk attól még kinézhetsz.

*átszerkesztettem inkább békésebb hangvételre :)



Gabika írta: a KIVETELEKET altalanosnak mutatjak be.

és akkor hozol 2 esetet amikor működött a rendszer és levonhatjuk hogy általában működik? Lehet, hogy Szegeden a mentők rendben vannak, Bács-Kiskunban meg Pest megyében nem. Debiben akkor a vérvétel lett most ilyen. Itt Szegeden meg lenne vagy 2-3 hónap mire egy ortopédus megvizsgál és eljutsz szakorvosi beutalóval egy csuklóröntgenre.
Lehet a média is károg, de a saját tapasztalataim alapján is úgy érzem, hogy katasztrófa a rendszer. Mintha egy autó 160al falba menne és te láttad a hátsó indexet és hát minden rendben van. Oké van egy kis horpadás mellette. Miközben ha elég sok helyről nézed akkor egy roncs.



most kizarolag a mentoszolgalatrol beszeltunk. es 3 esetet hoztam.
ha csuklotores a gyanu, akkor akkor sbo es mesz rtgre egybol.

Parizer forever.



Én most jelentkeztem át egy másik városba háziorvoshoz, mert a körzetben ahova tartozom, heti 3x rendel 1.5-2 órát a doki (70 éves a tag). Fél órával a rendelés kezdete előtt már csak az utcán lehet várakozni, a váró tele van. Mindez egyébként a szomszéd településen van, ahol lakom, oda konkrétan havi 1x járnak ki másfél órára. Mikor ideköltöztünk (17 éve) még heti 3x elérhető volt itt is a háziorvosi szolgálat.

REWiRED - Kutyus felfedő szétszéledés - 2014-2057 © Minden Jog Fenntartva!
Virtuális valóság és Kecskeklónozó központ - Oculus MegaRift - PS21 - Mozi - 4D - Bajuszpödrés
Médiaajánlat/Borsós Brassói Árak
Rohadt Impresszum!